Følg os her

De kongelige

For første gang: Nu udtaler kronprins Haakon sig om Marius

Udgivet

d.

Redaktionel kreditering: lev radin / Shutterstock.com
Redaktionel kreditering: lev radin / Shutterstock.com

Siden august har den norske kongefamilie været ramt af en skandale, der nu efterforskes af politiet.

Torsdag aften stod den norske presse klar, da kronprins Haakon ankom til Den Norske Opera for at deltage i et foredrag med forfatteren Margaret Atwood.

Men begivenheden blev hurtigt præget af pressens interesse for en helt anden historie – nemlig sagen om Mette-Marits søn, Marius Borg Høiby, der har sat kongehuset i en udfordrende situation de seneste måneder.

LÆS OGSÅ  Kæmpe overraskelse fra Harry og Meghan: Gør det igen

Det skriver BILLED-BLADET.

Kongefamilien i søgelyset

Siden august, hvor Marius Borg Høiby blev anholdt og efterfølgende sigtet for en række alvorlige lovovertrædelser, har der været stor opmærksomhed på familien.

Sagen har været en hård prøvelse for det norske kongehus, og hver gang kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har vist sig offentligt, har journalisterne stået klar med spørgsmål. Denne aften var ingen undtagelse, og kronprinsen vidste godt, hvad han gik ind til.

Normalt ville kronprinsesse Mette-Marit have stået ved sin mands side, men på grund af sin sygemelding måtte hun blive hjemme.

Dette efterlod kronprins Haakon til alene at møde pressen, som straks spurgte ind til de nyeste udviklinger i sagen om Marius.

Sådan forholder han sig til mediernes spørgen

Med stor diplomatisk sans svarede kronprinsen, at han forstod den store interesse, men at situationen var krævende for hele familien. Han understregede, at der stadig pågår en politiefterforskning, og at han derfor ikke mente, det var passende at gå i detaljer om sagen.

Haakon hentydede også til sin far, kong Harald, der for nylig holdt en tale ved den årlige middag for Stortinget, hvor han berørte familiens sammenhold i svære tider.

“Jeg forstår, at der er mange spørgsmål om det her. Det er selvfølgelig, som du nok kan forstå, en krævende situation, svarede kronprinsen, da en journalist fra NRK indledte med sit spørgsmål.

Han tilføjer:

“Der er en igangværende politiefterforskning, og jeg synes ikke, det er rigtigt at sige så meget om enkelte elementer i den, fortsatte kronprins Haakon.”

Kronprinsen gentog budskabet og forklarede, at de som familie gør deres bedste for at passe på hinanden, samtidig med at de fokuserer på deres kongelige pligter.

Det var tydeligt, at kronprins Haakon står fast ved sin rolle som både familiemand og kongelig repræsentant.

Trods den svære situation og mediernes pres formåede han at holde roen og udtrykke sin støtte til familien uden at gå på kompromis med privatlivets grænser.

LÆS OGSÅ  Splittelse i den britiske kongefamilie: Her er Meghans bekymring
Annonce

De kongelige

Raser over Kong Charles: Kostede over 645 millioner kroner

Udgivet

d.

Af

Foto: Michael Tubi/ Shutterstock

Der er dårlig stemning over regningen fra kroningen af kong Charles i maj sidste år.

Kroningen af Kong Charles i maj 2023 skulle være en storslået fejring, men den enorme regning har nu udløst massiv kritik. Ifølge officielle tal kostede ceremonien de britiske skatteydere mindst 72 (645 millioner danske kroner, red.) millioner pund – en pris, mange mener, landet ikke havde råd til i en tid med økonomiske udfordringer.

Det prestigefyldte arrangement inkluderede en ceremoni i Westminster Abbey og en overdådig koncert på Windsor Castle. Prisen fordelte sig med 21,7 millioner pund til politiarbejde og yderligere 50,3 millioner pund fra Kultur-, Medie- og Sportsministeriet (DCMS). Alligevel var seertallet i Storbritannien på blot 20 millioner, betydeligt lavere end de 29 millioner, der fulgte dronning Elizabeth IIs begravelse året før.

LÆS OGSÅ  Splittelse i den britiske kongefamilie: Her er Meghans bekymring

Det skriver The Guardian.

DCMS har forsvaret omkostningerne og kaldt kroningen en “en gang i en generation”-begivenhed. Ifølge ministeriets årsrapport samlede kroningen nationen og viste Storbritannien frem for verden som et land med en stærk national identitet.

Kong Charles insisterede

For republikanere og kritikere var prisen dog alt andet end en fest. Gruppen Republic, der kæmper for at erstatte monarkiet med en valgt statsoverhoved, har beskrevet udgifterne som “obskøne”. Gruppens direktør, Graham Smith, tvivler på, at de officielle tal dækker hele regningen.

“Jeg vil blive meget overrasket, hvis 72 millioner pund dækker hele prisen,” udtalte Smith til The Guardian.

“Andre estimater placerer de samlede udgifter mellem 100 og 250 millioner pund, når man inkluderer omkostninger fra andre offentlige instanser som Forsvarsministeriet og lokale myndigheder.”

Smith kalder beløbet “vanvittigt” og peger på, at ceremonien ikke var juridisk nødvendig. “Det var en parade, som Charles insisterede på, og det i en tid, hvor vi ser nedskæringer i essentielle tjenester,” udtalte han.

LÆS OGSÅ  Chokmelding om kongehus: Skal i afvænning

Yderligere kritik er blevet rejst over Kong Charles’ fritagelse for at betale arveafgift på sin formue, en privilegeret skatteordning indført i 1993. Denne fritagelse betyder, at aktiver overført mellem monarker undgår den normale afgift på 40 % for formuer over 325.000 pund.

Smith beskriver dette som “unødvendig ekstravagance” og tilføjer: “I en tid, hvor børn ikke har råd til skolemad, er det grotesk at bruge over 70 millioner pund på en parade.”

Selvom kroningen for mange var en historisk fejring, har de afslørede omkostninger skabt en splittet offentlighed. Mange ser ceremonien som en unødvendig luksus midt i en leveomkostningskrise, mens andre hylder begivenheden som en vigtig national tradition.

Debatten fortsætter, og spørgsmålet står tilbage: Var prisen på Kong Charles’ kroning for høj for en presset nation?

Forsæt med at læse

De kongelige

Marius Borg Høiby i søgelyset: Mistænkt for at slette afgørende beviser

Udgivet

d.

Foto: Lise Aserud/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Lise Aserud/AFP/Ritzau Scanpix

Skelletterne vælter ud af skabet, og det har gjort at sagen mod Marius Borg er taget til i styrke.

Marius Borg Høiby, søn af den norske kronprinsesse Mette-Marit, er i øjeblikket varetægtsfængslet som led i en alvorlig sag, der omfatter sigtelser for voldtægt.

Retten har vurderet, at der er risiko for, at han kunne forsøge at påvirke efterforskningen, hvilket har ført til den foreløbige fængsling.

Ifølge flere norske medier, herunder VG og Aftonposten, er sagen blevet yderligere kompliceret af fund på Marius Borg Høibys telefon.

LÆS OGSÅ  Midt i den voldsomme sag: 'Papprinsen' er flygtet ud af landet

Det skriver B.T.

Forsøgte at slette beviser

Politiet er i besiddelse af to videoer, der angiveligt dokumenterer de påståede overgreb.

Disse videoer blev ifølge efterforskerne fundet på hans iPhone efter gentagne beslaglæggelser af enheden.

Derudover tyder oplysningerne på, at der har været forsøg på at slette bevismateriale fra digitale enheder, hvilket også spillede en rolle i rettens beslutning om at holde ham fængslet.

Hvad der præcist er blevet forsøgt slettet, er endnu uklart, men politiets mistanke om digital manipulation har ført til, at sagen har fået øget opmærksomhed.

Ønsker ikke at kommentere på sagen

Advokat Øyvind Bratlien, der repræsenterer Marius Borg Høiby, har afvist at kommentere oplysningerne.

I retten fremhævede han dog, at en af videoerne snarere kunne understøtte, at der var tale om et samtykke mellem parterne. Politiet har ikke kommenteret dette yderligere, men bekræfter, at videoerne har spillet en central rolle i beslutningen om at rejse sigtelserne.

Onsdag blev det besluttet at forlænge fængslingen med en uge, blandt andet for at sikre, at yderligere beviser ikke kan forsvinde.

Politiet fortsætter med at efterforske sagen, mens offentligheden i både Norge og udlandet følger med i de alvorlige beskyldninger mod den 27-årige mand, der tidligere har holdt sig uden for de royale pligter, men alligevel har været genstand for stor mediebevågenhed.

Sagen kaster en skygge over den norske kongefamilie og rejser spørgsmål om, hvordan en så alvorlig sag vil påvirke deres offentlige omdømme fremadrettet.

LÆS OGSÅ  Kong Frederik viderefører særlig tradition: Se de flotte billeder
Forsæt med at læse

De kongelige

Er kong Frederik en god konge? Her er danskernes svar

Udgivet

d.

Af

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Hvad mener danskerne om kong Frederik som regent? Det kan du få svaret på her.

Den 14. januar 2024 er nok en dag, som de fleste danskere kommer til at kunne huske. Hele Danmark fulgte med, da kronprins Frederik trådte ud på balkonen på Christiansborg Slot, hvor statsminister Mette Frederiksen udråbte ham som kong Frederik 10.

Foran Christiansborg Slot var tusindevis af tilskuere samlet og hjemme i stuerne, kunne man følge med på tv.

Det var en tydeligt berørt nyslået konge, som vinkede til alle de fremmødte.

LÆS OGSÅ  Nu er der nyt i sagen: Derfor vil politiet varetægtsfængsle Marius

Det kom som en stor overraskelse for mange, da dronning Margrethe i sin nytårstale meddelte, at hun ville give tronen videre.

Dronning Margrethe nåede 52 år som Danmarks regent, før hun abdicerede. Der er ingen tvivl om, at dronning Margrethe altid har været særdeles populær blandt det danske folk. Kan Frederik mon opnå lige så stor popularitet som sin mor?

80 er enige

Det har Berlingske sat sig for at undersøge, det har de gjort i samarbejde med analysefirmaet Verian.

Ifølge meningsmålingen er danskernes dom klar og tydelig: Danskerne mener, at Frederik er en god konge. Det svarer 80 procent, mens to procent ikke er enige i dette udsagn og 17 procent svarer ‘ved ikke’.

Dog skal der alligevel lidt mere til, før han er lige så populær som sin mor. I 2011 mente 23 procent af danskerne, at Frederik ville blive en bedre regent end sin mor, mens kun 14 procent mener det i dag.

LÆS OGSÅ  Kong Frederik viderefører særlig tradition: Se de flotte billeder

Der er også flere, der mener, at han er dårligere end dronning Margrethe. Her er der en stigning fra syv procent til 13 procent.

Dog mener 66 procent, at kong Frederik gør det lige så godt som sin mor.

Det er dog fortsat kun det allerførste år som konge, at kong Frederik netop har taget hul på. Derfor er der også masser af tid til, at danskernes mening kan ændre sig igen.

Ifølge Berlingske har Kongehuset ikke ønsket at kommentere på undersøgelsen.

I går offentliggjorde Kongehuset de første civilportrætter af kong Frederik og dronning Mary, særligt én detaljer vækker opsigt. Det kan du læse mere om HER.

Forsæt med at læse

De kongelige

Kongehuset deler nye billeder: Særligt én detalje springer i øjnene

Udgivet

d.

Af

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

På de nye portrætter af kong Frederik og dronning Mary, er der særligt én detalje, som vækker opsigt.

I dag har Kongehuset offentliggjort helt nye civilportrætter af kong Frederik og dronning Mary.

Det er i forlængelse af tronskiftet den 14. januar i år, at kongehuset har delt nye officielle gallaportrætter og civilportrætter.

LÆS OGSÅ  Bekræfter: Kate Middlton vil gøre det igen

Billederne er både blevet delt på Kongehusets hjemmeside, samt på Kongehusets officielle Instagram-profil.

Civilportrætterne er taget af fotograf Steen Evald i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg.

Flere bemærker denne detalje

Portrætterne vil fremover ses anvendt af Kongehuset i forbindelse med blandt andet officielle rejser, besøg og særlige begivenheder – samt af Kongeparrets protektioner.

Det var i april at Kongeparrets officielle gallaportræt blev offentliggjort. I øjeblikket er disse ved at blive sendt ud til blandt andet danske ambassader og konsulater i udlandet, statslige institutioner og udvalgte danske fartøjer.

LÆS OGSÅ  Marius Borg Høiby i søgelyset: Mistænkt for at slette afgørende beviser

Der er særligt én detaljer, der springer i øjnene på de nye portrætter. Om halsen bærer dronning Mary en simpel og elegant halskæde med et lille vedhæng, hvis man ser godt efter, får man øje på, at vedhænget er et ‘F’.

Denne detalje er allerede blevet bemærket af flere. Blandt andet lyder følgende i kommentarfeltet:

“Hvor er det fint med Mary’s lille F om halsen.”

Du kan se hele opslaget herunder:

Forsæt med at læse

De kongelige

Forfærdeligt for William og Kate: Dette skaber frygt blandt eksperter

Udgivet

d.

Af

Foto: B. Lenoir/ Shutterstock
Foto: B. Lenoir/ Shutterstock

Indbruddet hos prins William og prinsesse Kate skaber frygt blandt eksperter.

En nylig sikkerhedshændelse har sat det britiske kongehus i alarmberedskab. Indbrudstyve trængte for nyligt ind på Windsor Castle-området, hvor prins William og Kate Middleton bor med deres tre børn, prins George, prinsesse Charlotte og prins Louis, i Adelaide Cottage.

Ifølge Thames Valley Police fandt hændelsen sted en søndag aften i oktober, hvor gerningsmændene stjal en sort Isuzu pickup og en rød ATV fra en lade tæt på familiens bolig. “De flygtede mod Old Windsor/Datchet-området, og efterforskningen er stadig i gang,” udtalte politiet i en erklæring. Ingen er endnu blevet anholdt.

Det skriver Foxnews.

LÆS OGSÅ  Kæmpe overraskelse fra Harry og Meghan: Gør det igen

“Det her er selvfølgelig forfærdeligt for prins William og Catherine, især i en tid, hvor de allerede er under enormt pres på grund af hendes helbred,” udtalte kongehuseksperten Hilary Fordwich. “Hvem kan sove trygt efter sådan et brud på sikkerheden?”

På tidspunktet for hændelsen var hele familien hjemme og sov, men ifølge rapporter blev kun prins George informeret om situationen. Charlotte og Louis blev holdt ude af det for at skåne dem. “William var meget ivrig efter at holde dette hemmeligt, indtil situationen var under kontrol,” forklarede kongehusekspert Neil Sean. “Han ønskede at undgå unødig alarm.”

Skaber bekymring blandt eksperter

Hændelsen føjer sig til en i forvejen belastet tid for familien, prins William har tidligere udtalt, at 2024 har været “det hårdeste år i mit liv” på grund af familiens helbredsproblemer. Prinsesse Kate afsluttede sin kemoterapi tidligere på året, og kong Charles kæmper også med helbredsproblemer.

Sikkerhedsbruddet har vakt bekymring blandt eksperter, ikke mindst på grund af tyvenes tilsyneladende kendskab til området. “De vidste tydeligvis, hvor de skulle gå hen, hvilket antyder, at de har haft overvågning eller forudgående viden,” forklarede Jonathan Sacerdoti. “Dette skaber frygt for, hvordan denne viden kunne bruges til farligere formål.”

LÆS OGSÅ  Kongehusekspert vurderer: Disse skandalerygter er sværest at slippe af med

Episoden har også kastet lys på sikkerhedsprotokollerne på Windsor Castle, som nu er under skærpet overvågning. “Dette er en dybt pinlig situation for Thames Valley Police,” udtalte Sean. “Tre uger efter hændelsen er der stadig ingen anholdelser, hvilket rejser spørgsmål om effektiviteten af deres efterforskning.”

Trods sikkerhedsbruddet forventes det ikke, at prins William og Kate vil ændre deres daglige rutiner markant. “De er fast besluttet på at opretholde en balance mellem privatliv og tilgængelighed,” sagde Sacerdoti.

I bedste kongelige stil ser det ud til, at familien vælger at følge dronning Elizabeths ikoniske motto: “Keep calm and carry on.”

Forsæt med at læse

De kongelige

Opsigtsvækkende ændring hos prins Harry: Sådan er han nu

Udgivet

d.

Af

Foto: Shutterstock
LONDON, ENGLAND - MAY 06: Prince Harry, Duke of Sussex arrives for the Coronation of King Charles III and Queen Camilla at Westminster Abbey on May 6, 2023 in London, England. The Coronation of Charles III and his wife, Camilla, as King and Queen of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, and the other Commonwealth realms takes place at Westminster Abbey today. Charles acceded to the throne on 8 September 2022, upon the death of his mother, Elizabeth II. (Photo by Andy Stenning - WPA Pool/Getty Images)

Nu bemærkes en opsigtsvækkende ændring hos prins Harry.

Prins Harry har altid været kendt for at bryde med de traditionelle royale rammer, og denne uge var ingen undtagelse. I en ny video afslører hertugen af Sussex et uventet møde med countrystjernen Jelly Roll – og en tilsyneladende tatovering på halsen.

Men før nogen tror, at Harry nu flittigt besøger tatoveringsstudier, kan det afsløres, at der er tale om et humoristisk stunt. Videoen blev skabt for at skabe opmærksomhed omkring de kommende Invictus Games, som finder sted i Vancouver og Whistler til februar.

LÆS OGSÅ  Kæmpe overraskelse fra Harry og Meghan: Gør det igen

De seneste år har været præget af alvor for prins Harry, hvor afsløringer i interviews og hans bog ‘Spare’ har skabt overskrifter og skubbet ham længere væk fra den royale familie.

Men i denne uge så vi glimt af den gamle Harry – den smilende og afslappede prins, som engang var kendt for sin charme og humor. Under et besøg i Canada deltog han i lanceringen af et Invictus-skoletilbud og besøgte Grey Cup-finalen, Canadas svar på Super Bowl.

Ny strategi

En royal kommentator bemærkede: “Det her føles som et tilbageblik til en enklere tid, hvor Harry mest af alt var kendt for sin karisma og charme.”

Det skriver News.com.

Videoen med Jelly Roll minder også om tidligere stunts, som da Harry i 2016 fik sin bedstemor, dronning Elizabeth, til at medvirke i en sjov video for at promovere Invictus Games.

Mens Harry rejste til Canada, blev Meghan Markle hjemme. Hertuginden af Sussex har for nylig deltaget i lanceringen af sin frisør Kadi Lees nye hårplejeserie, som hun har investeret i.

LÆS OGSÅ  Kongehuset med trist meddelelse: Må sygemeldes

Ifølge kilder følger parret nu en “tværgående strategi,” hvor de prioriterer forskellige projekter. I september rejste Harry verden rundt for velgørenhedsprojekter, mens Meghan deltog i gallaer i Los Angeles.

Harry og Meghan står dog over for store udfordringer i deres karriere. Deres lukrative kontrakt med Netflix ser ud til at ophøre i 2025, og de skal finde nye veje for deres arbejde og offentlige image. Harry fokuserer på humanitært arbejde og Invictus Games, mens Meghan forsøger at etablere sin livsstilsbrand, som endnu mangler at få succes.

Men én ting er klar: Harry ser ud til at have genfundet sin gamle gnist, og Meghan stråler fortsat. Sammen navigerer de fremtiden – hver på deres måde.

Forsæt med at læse

De kongelige

Dette minde med prinsesse Diana, blev en afgørende faktor i prins Williams liv

Udgivet

d.

Redaktionel kreditering: Londisland / Shutterstock.com
Redaktionel kreditering: Londisland / Shutterstock.com

Prins William var blot 15 år, da han og Harry mistede deres mor.

Prinsesse Diana efterlod et uudsletteligt aftryk på sine sønner, især prins William, som blot var 15 år, da hun tragisk omkom i en bilulykke i Paris.

Et særligt minde fra hans barndom har vist sig at være en afgørende faktor i hans liv og værdier i dag.

LÆS OGSÅ  Kongehuset opdaterer kalenderen: Nu er der nyt om Mette-Marit

Det skriver The Mirror.

Som 11-årig blev William for første gang introduceret til problematikken omkring hjemløshed, da Diana tog ham og prins Harry med til The Passage, en britisk velgørenhedsorganisation, der hjælper hjemløse.

Det var et øjeblik, der ændrede hans opfattelse af verden.

”Jeg husker, hvordan vi talte med folk, spillede skak og bare var sammen,” fortalte William i dokumentaren ‘Prince William: We Can End Homelessness’. Han tilføjede:

”Det gik op for mig, at der er mennesker, der lever helt anderledes liv end det, jeg kendte. Som barn tror du, at verden er, som du ser den. Men pludselig mødte jeg mennesker, der sagde: ’Jeg sov på gaden i nat.’ Det var et øjeblik, der satte sig fast.”

William blev også påvirket af sin mors måde at være på.

”Min mor fik alle til at føle sig godt tilpas, grinede og jokede med dem,” mindedes han. ”Jeg tænkte dengang, at hvis man ikke havde et hjem, måtte man være meget ked af det. Men det var utroligt, hvor positiv stemningen kunne være.”

Dianas valg om at vise sine børn en anden side af livet har haft en dyb indflydelse på William som voksen.

Det har gjort ham til en dedikeret fortaler for at bekæmpe hjemløshed og sikret, at han arbejder på at videreføre sin mors værdier til sine egne børn.

Med hendes eksempel som rettesnor fortsætter William hendes arbejde og holder hendes arv i live gennem sin indsats for at skabe en mere retfærdig verden.

LÆS OGSÅ  To voldtægtssager er under efterforskning: Så lang tid skal Mette-Marits søn sidde i fængsel
Forsæt med at læse

De kongelige

To voldtægtssager er under efterforskning: Så lang tid skal Mette-Marits søn sidde i fængsel

Udgivet

d.

Redaktionel kreditering: Gints Ivuskans / Shutterstock.com
Redaktionel kreditering: Gints Ivuskans / Shutterstock.com

Anklagerne er taget til i styrke, og nu sidder Marius Borg Høiby altså i fængsel.

Norges kronprinsesse Mette-Marits søn, Marius Borg Høiby, står i centrum for en alvorlig retssag.

LÆS OGSÅ  To voldtægtssager er under efterforskning: Så lang tid skal Mette-Marits søn sidde i fængsel

Det skriver SE & HØR.

Den 27-årige blev onsdag aften varetægtsfængslet i en uge efter et grundlovsforhør ved Oslo Tingrett. Samtidig er han underlagt forbud mod breve og besøg.

Han nægter sig skyldig, oplyser hans advokat.

Marius Borg Høiby er sigtet for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje, hvor offeret ifølge anklagerne har været bevidstløs eller ude af stand til at modsætte sig.

Politiet har yderligere præsenteret en anden voldtægtssag under efterforskningen, hvilket betyder, at han nu er mistænkt i to separate sager.

Ifølge politiet er sagen styrket af fund på Høibys telefon, hvor der er identificeret videomateriale, der angiveligt viser overgrebene.

Den første hændelse skulle ifølge politiets oplysninger have fundet sted den 24. marts klokken 08.10, og offeret er en kvinde i 20’erne.

Politiadvokat Andreas Kruszewski forklarer, at videooptagelserne har været afgørende for sigtelsen.

“Årsagen til, at vi bad om fængsling i to uger, er, at vi i nat og i morges har afdækket yderligere en voldtægt,” udtaler Kruszewski.

Tingretten valgte dog at reducere varetægtsfængslingen til én uge, med henvisning til sagens udvikling.

Marius Høiby, der ikke er en del af det norske kongehus på grund af sin fødsel før Mette-Marits ægteskab med kronprins Haakon, har tidligere holdt sig uden for offentlighedens søgelys.

Nu er han dog centrum for en af de mest opsigtsvækkende retssager, Norge har set i nyere tid.

Sagen efterforskes fortsat intensivt, og næste skridt forventes at være afgørende for både Marius Høiby og de involverede parter.

LÆS OGSÅ  Kongehuset med trist meddelelse: Må sygemeldes
Forsæt med at læse

De kongelige

Kilde afslører: Kong Charles er mere syg end han giver udtryk for

Udgivet

d.

Af

Foto: Kirsty O'Connor - Pool/Getty Images

Angiveligt er kong Charles meget mere syg, end han vil give udtryk for.

Mens kong Charles fejrede sin 76-års fødselsdag den 14. november med royale traditioner og officielle pligter, er der voksende bekymring blandt offentligheden om hans helbredstilstand. Ifølge insidere kæmper kongen stadig med konsekvenserne af sin kræftbehandling, hvilket skulle være årsagen til de “smertefulde mundsår”, som han angiveligt forsøger at skjule med makeup.

Siden Charles overtog tronen i september 2022 efter dronning Elizabeth IIs død, har hans regeringstid været præget af både familiære konflikter og personlige helbredsudfordringer. Ifølge en anonym kilde tæt på kongehuset er kongen “mere syg, end han giver sig ud for at være”, og hans fysiske fremtoning har fået nogle til at reagere med bekymring.

LÆS OGSÅ  Bekræfter: Kate Middlton vil gøre det igen

Sådan skriver Newsner.

“Alle kan se, at han ikke har det godt,” siger en insider, der også peger på, at kongens rå og rødblussende hud ikke dæmpes af de mange lag makeup, som hans hof forsøger at anvende. “Hans sårede læber får nogle til at trække sig væk i forfærdelse. Det er tydeligt, at han er mere syg, end han giver udtryk for.”

Fokuserer fortsat på sine royale pligter

I juni 2023 markerede kongen sin første officielle fødselsdag som regent ved Trooping the Colour-ceremonien, hvor han red til hest for at inspicere tropperne. Men blot et år senere var han nødt til at deltage i ceremonien i en vogn på grund af sin kræftbehandling.

Få dage før sin fødselsdag dukkede kong Charles op til premieren på den længe ventede Gladiator-efterfølger i Londons Odeon Luxe Leicester Square. Selvom kongen forsøgte at vise, at alt var som normalt, blev hans optræden mødt med fornyede spekulationer om hans helbred.

På trods af sine helbredsproblemer fortsatte kongen med at fokusere på sine royale pligter. På selve fødselsdagen deltog han i et velgørenhedsprojekt i det sydlige London, der arbejder for at bekæmpe madfattigdom.

LÆS OGSÅ  Mette-Marit bryder tavsheden for første gang efter sønnens skandale

Men hans udseende skabte stadig debat. En royal ekspert bemærkede kritisk, hvordan makeuppen ikke formåede at skjule kongens helbredstegn: “Hvad tænkte hans folk dog på? De dækkede ham med makeup, så han lignede noget fra et voksmuseum.”

Det officielle fødselsdagsportræt, som blev delt på kongehusets sociale medier, har heller ikke undgået kritik. På billedet ses kong Charles i en klassisk blå habit med en afslappet positur. Mens portrættet var tiltænkt at udstråle styrke og elegance, blev det i stedet mødt med bekymrede reaktioner fra dem, der mener, at hans helbredstilstand er åbenlys.

På trods af udfordringerne viser kong Charles et forbilledligt engagement i sine royale pligter. Men hans kamp mod kræft og synlige helbredsproblemer efterlader mange med spørgsmål om, hvordan han vil klare fremtidens krav som regent.

Du kan se hele opslaget herunder:

Forsæt med at læse

De kongelige

Nu er der nyt i sagen: Derfor vil politiet varetægtsfængsle Marius

Udgivet

d.

Foto: Lise Åserud/NTB/Ritzau Scanpix
Foto: Lise Åserud/NTB/Ritzau Scanpix

Sigtelserne tager endnu en gang til i styrke.

Onsdag formiddag fremlagde Oslo Politi et ønske om varetægtsfængsling af Marius Borg Høiby, kronprinsesse Mette-Marits søn og kronprins Haakons stedsøn.

Sigtelserne mod den 27-årige har taget til i alvorlighed, og sagen har trukket overskrifter i Norge og derfor er det nu en nødvendighed.

LÆS OGSÅ  Kongehuset med trist meddelelse: Må sygemeldes

Det skriver VG

Ifølge Oslo Tingretts liste over fængslingssager onsdag, ønsker politiet at få Marius Borg Høiby varetægtsfængslet for at sikre ro til efterforskningen.

“Det er nødvendigt for at undgå bevisforvanskning og sikre, at vidner ikke bliver påvirket,” siger en kilde til SE & HØR.

Politiet har endnu ikke kommenteret sagen offentligt, men en udtalelse forventes snart.

Flere og alvorligere sigtelser

Sagen begyndte i august, hvor Marius Borg Høiby blev sigtet for hærværk og vold mod en tidligere kæreste i en lejlighed på Frogner.

I de følgende måneder blev sigtelserne udvidet til at omfatte vold i nære relationer mod yderligere to ekskærester samt trusler mod en mand.

Senest er han blevet sigtet for voldtægt uden samleje mod en kvinde i 20’erne, som angiveligt var bevidstløs eller ude af stand til at modsætte sig handlingen.

Episoden skal have fundet sted i påsken.

Mandag aften blev Borg Høiby anholdt igen. Politiet pågreb ham i en bil i Asker, satte ham i håndjern og kørte ham til Grønland Arrest. Samtidig blev boligen på Skaugum ransaget, hvor blandt andet en mobiltelefon blev beslaglagt.

Baggrunden for anholdelsen var frygt for, at han ville forsøge at forlade landet.

Nægter sig skyldig

Marius Borg Høiby nægter sig skyldig i de alvorlige sigtelser og har ifølge sin forsvarer, Øyvind Bratlien, samarbejdet med politiet.

“Han vil forklare sig og er indstillet på at bidrage til efterforskningen,” udtalte Bratlien tirsdag.

Borg Høiby har tidligere indrømmet at have ødelagt ejendele i en lejlighed og har åbent fortalt om sit misbrug af rusmidler. Han lovede dengang at gå i behandling, men det er endnu ikke sket.

En lang række anklager

Sagens omfang er betydeligt. Ud over voldtægtsanklagen omfatter sigtelserne vold i nære relationer mod flere kvinder og trusler mod en mand. Politiet efterforsker desuden påstande om længerevarende mishandling af en ekskæreste fra Frogner-sagen.

Sagen har kastet en mørk skygge over kongefamilien, der hidtil har forholdt sig tavse. Offentligheden venter nu på, om retten vil imødekomme politiets ønske om varetægtsfængsling.

LÆS OGSÅ  Kongehusekspert vurderer: Disse skandalerygter er sværest at slippe af med
Forsæt med at læse

Trending