De kongelige
Afslører hjerteskærende udmelding 27 år efter prinsesse Dianas død
27 år efter prinsesse Dianas død, lyder der nu en hjerteskærende udmelding.
Prinsesse Dianas tragiske død i 1997 rystede hele verden. Som kun 36-årig forlod hun livet og efterlod et tomrum – ikke kun i offentligheden, men også hos sine to sønner, prins William og prins Harry, der pludselig stod uden deres elskede mor.
Nu, 27 år efter, kommer en mand tæt på Diana frem med en hjerteskærende udmelding. Steve Davies, prinsessens privatchauffør gennem otte år, hævder, at han kunne have ændret udfaldet af den fatale nat i Paris. “Jeg ved bare, at hvis livet havde taget en anden drejning, hvis jeg havde kørt hende den aften i Paris, ville hun stadig være her i dag … fordi jeg ville have passet på hende,” fortæller han til The Sun.
Davies, som også har en baggrund i militæret, beskrev sit arbejde med Diana som en drømmetjans. Han følte et ansvar for at beskytte hende og udtrykker, at han ville have “taget en kugle for hende”. Men hans tid som hendes betroede chauffør sluttede brat, da han angiveligt blev afskediget uden grund.
Mange forskellige teorier
I dag mistænker Davies, at hans afskedigelse skyldtes rygter, der blev plantet af journalisten Martin Bashir i forsøget på at komme tæt på Diana. Ifølge The Crown spredte Bashir falske beskyldninger, som endte med at koste Davies jobbet. Han modtog senere en kompensation fra BBC, men det ændrer ikke, at han den nat i Paris ikke var ved hendes side, som han ellers ville have været.
Dianas tragiske ulykke har gennem årene affødt mange teorier. Nogle peger på de paparazzier, der jagtede hendes bil, mens andre har påpeget, at hendes chauffør, Henri Paul, var påvirket, da han satte sig bag rattet.
Davies er dog overbevist om, at prinsessen ville have overlevet, hvis det havde været ham, der havde siddet bag rattet den nat. Det er en påstand præget af både smerte og skyldfølelse fra en mand, der står tilbage med en overbevisning om, at han kunne have ændret skæbnen for den ikoniske prinsesse.
De kongelige
Kate og Williams kæmpe beslutning: Kan forandre alting
Prins George står over for et afgørende øjeblik i sin unge tilværelse, og prins William og prinsesse Kate er nødt til at træffe en stor beslutning, der kan forme hans fremtid. Spørgsmålet er, hvilken skole der skal tage over, når hans tid på Lambrook School slutter – en beslutning, der kan bryde med royale traditioner.
Siden 2022 har prins George, 11, sammen med sine søskende, prinsesse Charlotte, 9, og prins Louis, 6, gået på Lambrook School i Berkshire. Skolen, der koster omkring 47.000 pund om året, har ikke blot givet børnene en solid uddannelse, men også en følelse af stabilitet i en tid med udfordringer for familien.
Katie Nicholl, kongelig ekspert, beskriver, hvordan skolen har været en vigtig støtte for familien, især mens Kate har været i kræftbehandling. “Da Kate var på hospitalet, spillede George fodbold med sine venner,” fortæller Katie. “Den følelse af normalitet og stabilitet har været utrolig vigtig. Skolen tilbyder en stærk infrastruktur og støttenetværk, der giver børnene mulighed for at leve et relativt normalt og lykkeligt liv – omend privilegeret.”
Det skriver Mirror.
Som forberedelsesskole er Lambrook ikke en permanent løsning, og spørgsmålet om, hvor prins George skal fortsætte sin uddannelse, er nu på dagsordenen. Traditionen blandt royale børn har ofte været at gå på kostskole, og Eton College står som en stærk kandidat.
Prins William ønsker, at George skal følge i hans fodspor og gå på Eton, hvor han selv havde en god oplevelse. Men Kate har en anden vision for sin søn. Hun foretrækker en skole med både drenge og piger, som Marlborough College, hvor hun selv gik, og hvor hun delte skoletiden med sin søster Pippa og bror James.
Det ønsker Kate
“Kate’s præference er for George at gå på en co-education skole, så han kan være sammen med sine søskende,” forklarer Katie Nicholl. “Hun havde en meget lykkelig skoletid på Marlborough. Men William har meget varme minder fra Eton, som har en lang historie med aristokratiet og den kongelige familie.”
Mens unge George angiveligt er begejstret for idéen om Eton, er Kate bekymret for, om skolen er for “stiv” for ham. Spørgsmålet om, hvorvidt parret skal holde fast i royale traditioner eller vælge en mere moderne tilgang, kan få stor betydning for Georges fremtidige rolle som konge.
Katie Nicholl påpeger, at traditioner ikke altid bliver fulgt slavisk: “William og Harry fulgte ikke deres fars tradition ved at gå på Gordonstoun, og det kan være, at George bryder Eton-mønsteret og ender et andet sted. William og Kate er kendt for at gøre tingene på deres egen måde, så deres valg kan sagtens overraske.”
Prins William og prinsesse Kate har altid sat deres børns trivsel og fremtid højt, og beslutningen bliver med garanti taget med stor omhu. Hvor prins George end vælger at gå, vil det uden tvivl være et valg, der skaber stor opmærksomhed og måske markerer en ny vej for den næste generation i kongehuset.
De kongelige
Særlig detalje hos prinsesse Isabella vækker opsigt: Hvad betyder den?
Billedet har nu sat gang i spekulationerne.
At være en del af den danske kongefamilie betyder konstant opmærksomhed fra offentligheden, og prinsesse Isabella er ingen undtagelse. Den 17-årige prinsesse har igen fanget alles øjne – denne gang med et særligt smykke, der har sat gang i spekulationerne.
For nylig deltog prinsesse Isabella i premieren på Nøddeknækkeren i Tivoli, hvor hun imponerede med sin elegante og stilfulde fremtoning. Iført en lilla dobbeltradet jakke og en leopardmønstret clutch strålede prinsessen på den røde løber.
Men det var ikke kun hendes tøjvalg, der vakte opsigt. Om halsen bar hun en halskæde med et vedhæng formet som bogstavet “P”, der hurtigt blev samtaleemnet blandt både fremmødte og royale fans.
Hvad gemmer der sig bag bogstavet?
Prinsesse Isabellas smykkevalg har fået mange til at undre sig: Hvad betyder “P”? Tidligere har hun båret en halskæde med et “B”, som ifølge BILLED-BLADET refererer til hendes kælenavn “Bella”. Men denne gang er betydningen langt fra åbenlys.
Kan “P” stå for “prinsesse”? Eller måske repræsenterer det en særlig person i hendes liv? Nogle har endda foreslået, at det kunne være initialet på en, der har stjålet prinsessens hjerte. Som SE og HØR skriver, overlader det royale liv ofte sådanne detaljer til offentlighedens fantasi. Indtil videre har Isabella ikke afsløret, hvad bogstavet symboliserer.
Halskæden, der vækker så meget opmærksomhed, er ikke blot et simpelt vedhæng. Smykket stammer efter sigende fra det danske luksusmærke Dulong og har en pris på hele 17.900 kroner. Det er lavet af 18 karat guld og prydet med en brillant på 0,13 karat.
Med sit moderigtige udtryk og sin naturlige elegance er prinsesse Isabella hurtigt ved at etablere sig som en stilikon i den danske kongefamilie. Hendes seneste smykkevalg har kun understreget offentlighedens fascination af hendes person og stil.
Uanset hvad “P” står for, har prinsesse Isabella igen vist, hvordan små detaljer kan skabe stor interesse – og endnu engang har hun formået at holde danskerne nysgerrige på det royale liv.
De kongelige
Prins Williams nye stil vækker opsigt: prinsesse Charlotte begyndte at græde
Nu sætter han ord på den store forandring
Prins William har vakt opsigt med sin nye, robuste stil, som inkluderer et skæg – en detalje, der vækker minder om hans fars tid som ung tronarving.
Kong Charles bar nemlig også skæg, mens han gjorde tjeneste i den britiske flåde i 1970’erne.
Det skriver The Mirror.
Den nuværende konge opgav sit glatbarberede look, da han mellem 1971 og 1976 tjente i Royal Navy.
Flåden har i over et århundrede tilladt sine medlemmer at bære skæg, og Charles udnyttede denne regel under sin tid på bl.a. HMS Norfolk og HMS Minerva.
Prins William debuterede sin nye stil allerede i august og har siden fastholdt det velplejede skæg – til glæde for mange fans, men ikke alle. Hans datter, prinsesse Charlotte, var i starten skeptisk.
“Charlotte kunne ikke lide det første gang. Jeg fik tårer i stride strømme og måtte barbere det af. Men så voksede jeg det ud igen og overbeviste hende om, at det nok skulle gå,” fortalte William under et besøg i Cape Town i november.
Gjorde sig bemærket
Den afslappede stil blev bemærket af pressen, som påpegede, at skægget gav ham et mere roligt udtryk. Til det svarede William med et smil:
“Det er interessant, for jeg kunne ikke være mindre afslappet i år,” en hentydning til et udfordrende år, hvor både hans kone, prinsesse Kate, og hans far blev diagnosticeret med kræft.
Mere brænde på bålet
Williams nye look falder sammen med en ændring i den britiske hær, der i marts 2024 ophævede det mangeårige forbud mod skæg.
Denne beslutning har tidligere skabt spændinger mellem William og hans bror, prins Harry.
I sin selvbiografi ‘Spare’ afslørede Harry, at han fik særtilladelse af dronning Elizabeth til at bære skæg ved sit bryllup – en beslutning, der angiveligt irriterede William.
De kongelige
Kongehuset sætter ord på: Det mener de om prinsesse Josephines medvirken på tv
For nyligt blev Prinsesse Josephine spottet på skærmen, da hun medvirkede i en populære julekalender.
Det danske kongehus har endnu engang overrasket, da prinsesse Josephine i dagens afsnit af DR’s julekalender ‘Tidsrejsen 2’ trådte ind i rollen som skuespiller.
For første gang kan seerne opleve den 12-årige prinsesse på skærmen i en tv-produktion – en milepæl, der markerer hendes spirende interesse for skuespil.
Prinsesse Josephine, der tidligere har stået på scenen i Eventyrteatrets opsætning af ‘Peter Pan’, indtager denne gang en mindre rolle i den populære julekalender.
Hendes debut i ‘Tidsrejsen 2’ afslører, at hun ikke kun mestrer teaterets magi, men også finder sig til rette foran kameraet.
Ifølge Kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, har det været en spændende oplevelse for prinsessen at være en del af tv-produktionen.
“Josephine har i flere år haft stor interesse for teater, dans og skuespil, og det er en glæde for hende at få lov til at udforske denne verden yderligere,” fortæller Balleby til BILLED-BLADET.
Julekalendere har en særlig plads i mange danskeres hjerter, og ‘Tidsrejsen 2’ er ingen undtagelse.
Den første sæson tilbage i 2014 trak over en million seere, og forventningerne til årets udgave er høje.
Josephines medvirken føjer en ekstra dimension til julekalenderen, der allerede har fanget opmærksomhed for sin magiske fortælling om tidsrejser.
Selvom prinsessens optræden er kort, er det ikke sidste gang, vi ser hende i julekalenderen. Hendes rolle vender tilbage senere på måneden, hvilket uden tvivl vil glæde seerne.
De kongelige
Tog fusen på alle: Pludselig dukkede prinsesse Josephine op på skærmen
Bemærkede du hende?
Årets julekalender, ‘Tidsrejsen 2’, har allerede fanget danskernes opmærksomhed med sin fortryllende fortælling om tid, venskab og eventyr.
Det skriver HER & NU.
En overraskelse
Men julekalenderen bød på en uventet overraskelse, da en velkendt person pludselig trådte ind i handlingen.
Med rottehaler, smækbukser og cowboyjakke passer hun perfekt ind i 90’ernes univers – men bag det nostalgiske look gemmer sig ingen ringere end prinsesse Josephine.
Den unge prinsesse har fået en mindre rolle som en del af en pigegruppe ledet af den dominerende Helene, som Holly og Romeo møder, da de rejser tilbage til 1994.
Josephines rolle som en af Helenes veninder er måske lille, men den har allerede skabt stor opmærksomhed.
Med sit autentiske look og et humoristisk twist – en gipsarm, der sender tankerne tilbage til hendes rideulykke i 2015 – stjæler hun rampelyset i scenen.
Se billederne nedenfor:
(Artiklen forsætter)
Ikke første gang
For Josephine er dette ikke første gang, hun træder ind i rampelyset som skuespiller.
I 2023 gjorde hun sin debut i Eventyrteatrets opsætning af ‘Peter Pan’, og hendes naturlige flair for skuespil ser ud til at have ført til flere spændende muligheder.
Nye karriereveje i den royale familie
Prinsesse Josephine er ikke alene om at tage utraditionelle skridt i den kongelige familie. Hendes storesøster, prinsesse Isabella, har kastet sig over musikken, mens fætteren, grev Nikolai, har gjort sig bemærket som model.
De kongelige
Dronning Elizabeth satte Meghan på plads: Her er hendes skrappe ord
Dronning Elizabeth kom med en skrap kommentar til Meghan.
Bryllupsforberedelser er sjældent uden drama, og for Meghan Markle og prins Harrys store dag i maj 2018 var det ingen undtagelse. Nye detaljer afslører, hvordan en uenighed om madpræferencer førte til en direkte reprimande fra dronning Elizabeth II.
Under en prøvesmagning på Windsor Castle var Meghan Markle i gang med at teste de retter, der skulle serveres til brylluppet. Ifølge en kilde fra paladset blev Meghan oprevet over en ret, der skulle være vegansk.
“Meghan var på slottet for at smage nogle af retterne og fortalte en af kokkene, at hun kunne smage æg i maden,” fortæller insideren til Katie Nicholl i bogen The New Royals.
Det skriver Express.
‘Sådan taler vi ikke til folk’
Meghan insisterede på, at retten skulle være både vegansk og makrobiotisk, og konfrontationen eskalerede hurtigt. Netop da kom dronning Elizabeth II ind i rummet og satte en stopper for diskussionen.
“Meghan, i denne familie taler vi ikke sådan til folk,” sagde dronningen ifølge kilden.
Episoden er blot en af flere rapporter om spændinger mellem Meghan og kongefamilien op til brylluppet. En anden uoverensstemmelse handlede om Meghans bryllupstiara, hvor prins Harry ifølge biografen Robert Lacey reagerede voldsomt på at få et “nej” fra dronningen.
“Ikke for første eller sidste gang trykkede ordet ‘nej’ på en knap hos Harry, og han eksploderede i vrede,” skriver Lacey i sin bog fra 2020.
Disse afsløringer giver et sjældent indblik i, hvordan spændingerne mellem Meghan og kongehuset allerede før brylluppet var til stede. Selvom parret nu har forladt deres royale pligter og bor i USA, fortsætter historierne om deres tid i kongehuset med at fascinere offentligheden.
For mange er episoder som denne endnu et bevis på, at livet bag paladsets mure ikke altid er lige så eventyrligt, som det ser ud på overfladen.
De kongelige
Harry og Meghan kritiseres: ‘De udnytter det’
Prins Harry og Meghan Markle er igen kommet i offentlighedens søgelys, denne gang med anklager om at bruge deres royale titler til at styrke deres økonomiske situation og finansiere deres luksuriøse livsstil i Montecito, Californien.
I den nye tyske dokumentar ‘Harry: The Lost Prince’ rettes der kritik mod parrets adfærd, siden de i 2020 trak sig som arbejdende medlemmer af kongefamilien. Dokumentaren fremhæver deres fortsatte brug af titlerne som hertug og hertuginde af Sussex og beskylder dem for hykleri – især i forbindelse med deres nylige besøg i Colombia.
Det skriver Express.
På deres Colombia-tur anklages parret for at sende et forkert signal ved at ankomme i dyrt designertøj, samtidig med at de besøger nogle af verdens mest trængte samfund.
“Hvis du besøger steder som Nigeria eller Colombia, som har enorme socioøkonomiske problemer og nogle af verdens fattigste samfund, og du ankommer iført designertøj til en værdi af titusindvis af pund, så sender det virkelig ikke det rigtige signal,” siger journalisten Russel Myers i dokumentaren.
Udnytter sit omdømme
Jack Royston, vært på podcasten The Royal Report, kritiserer parrets tidligere ønske om at balancere mellem at være en del af kongehuset og samtidig opbygge en uafhængig karriere. Dette krav blev afvist af den afdøde dronning.
“Hvis du har en situation, hvor Harry og Meghan tjener enorme summer i Hollywood ved at udnytte deres omdømme, men samtidig styrker deres omdømme ved at arbejde for dronningen – så kan de præsentere sig på verdensscenen som arbejdende medlemmer af kongefamilien, der også er tilgængelige mod betaling,” forklarer han, Royston understreger, at monarkiet aldrig bør bruges som en platform for personlig profit.
Dokumentaren fremhæver de udfordringer og kontroverser, der følger med parrets forsøg på at kombinere deres royale baggrund med deres uafhængige liv i USA. Med luksuriøse ejendomme og glamourøse offentlige optrædener står de ofte over for spørgsmål om, hvordan de balancerer deres status og værdier.
Harry og Meghan er fortsat en polariserende duo i offentligheden, og deres valg bliver nøje overvåget og diskuteret verden over. Dokumentaren er blot det seneste kapitel i debatten om, hvordan de vælger at bruge deres royale forbindelser.
De kongelige
Dronning Margrethe gjorde det sjældent: Nu bryder Mary traditionen
Det afslører kongehuset i en Instagram-video.
Efter mange årtier i skyggen får de historiske rosenstenssmykker fra de danske kronjuveler nyt liv.
Det skriver BILLED-BLADET.
Dronning Mary har i samarbejde med Kongernes Samling taget initiativ til at omforme det mystiske og sjældent anvendte sæt, så det nu bliver til et moderne diadem, der kan bruges ved fremtidige royale begivenheder.
Rosenstenssættet, der stammer fra 1840, har en interessant historie.
Oprindeligt bestod det af en kæde og en corsage – et brystsmykke, der blev båret som en prydgenstand foran på kjolen.
Kæden var designet til at omkranse en korsetteret talje, men da den ikke kunne nå hele vejen rundt, blev den ofte påsyet kjolens forside som pynt.
Tidligere dronninger som Lovisa og Margrethe har kun brugt sættet sporadisk, og rosenstenssættet har været omgærdet af mystik, indtil det nu får nyt liv.
Omformningen til diadem sker i samarbejde med guldsmed Matias Hasbo Dinesen. Arbejdet følger en lang tradition for at tilpasse kronjuvelerne efter tidens skiftende behov, samtidig med at historien og arven bag smykkerne respekteres.
“De danske dronninger har altid sat deres eget præg på kronjuvelerne gennem små og store ændringer. Det sikrer, at de fortsat kan bruges og bevares som levende kulturarv,” udtaler Kongernes Samling.
Dronning Mary vil med det nye diadem genoptage traditionen med at bære rosenstensættet ved særlige lejligheder, hvor det i årevis ellers har ligget gemt væk. Samtidig føjer hun endnu et kapitel til historien om de danske kronjuvelers evne til at forene fortid og nutid.
Når diademet er færdigt, vil det uden tvivl blive en pragtfuld tilføjelse til de allerede imponerende kronjuveler – og en påmindelse om den danske kongefamilies rige historie.
Se videoen på Kongehusets instagram profil nedenfor:
De kongelige
Frederik og Mary hitter: Danskerne er ellevilde
Danmarks Kongepar hitter.
Hvert år bliver sækkene med julepost lettere og lettere. Det har man også mærket hos Julemærkehjemmene, hvor salget af Julemærker som regel bliver lidt lavere end året før.
Men med tre uger til juleaften håber Julemærkehjemmene, at danskerne stadig vil bakke op om dette års Julemærke. For siden det udkom, er det strømmet ind med positive reaktioner.
En populær tradition
Årets Julemærke er en hyldest til det nye Kongepar og har derfor H.M. Kong Frederik 10. og Dronning Mary stående i midten. De er omgivet af en vifte af historiske og nationale symboler, som forbinder os alle.
”Vi har valgt dette motiv, fordi vi følger en tradition helt tilbage fra 1907, hvor vi afbilleder et nyt konge- eller regentpar på årets Julemærke. Vi er meget glade for, at danskerne stadig i dag bakker op om den tradition”, fortæller Søren Ravn Jensen, direktør i Julemærkefonden.
Glæden ved motivet udtrykte Dronningen også i sin tale ved offentliggørelse af Julemærket. Her fremhævede hun, hvor stolt hun var af at være på årets mærke.
Kan samle familien om vores historie
Det royale islæt er den primære årsag til de positive tilbagemeldinger, men mange købere har også hæftet sig ved alle de historiske motiver.
”Vi hører fra flere, at de synes, de mange historiske detaljer er spændende. De har brugt dem til at tale med deres børn om vikingeskibe, solvognen, Grundloven, Kong Christian 10. og Andreas Mogensen. Det er et motiv, som kan samle hele familien i fællesskab, for alle kan genkende noget på arket”, fortæller Søren Ravn Jensen.
Overskuddet fra salget går som altid til børn på Julemærkehjemmene. Her får hvert år op mod 1.000 børn, der kæmper med mobning, mistrivsel og ensomhed, et ophold. Under et ophold bliver de del af et fællesskab, som giver dem nye venner og styrker deres tro på dem selv.
Opholdet er gratis for børnene og deres familier.
Julemærket 2024
- Overskuddet fra salget går til at hjælpe børn på Julemærkehjemmene
- Børn på Julemærkehjem kæmper med mistrivsel, mobning, ensomhed og lavt selvværd
- Salget af Julemærker dækker i dag ca. 5 % af udgifterne til at drive Julemærkehjemmene
- Kan købes i landets supermarkeder, i Kop & Kande-butikker og på julemaerket.dk.
Så du detaljen?
Årets Julemærke rummer en række historiske detaljer, som forbinder os som nation.
Her er en guide:
Jellingestenen er beretningen om starten på kongeriget Danmark, og som H.M. Kongen har rødder tilbage til. Stenen er rejst af Harald Blåtand som minde om forældrene, Gorm den Gamle og Thyra.
Vikingeskibet fordi de danske og nordiske vikinger rejste ud og opdagede verden. I dag er Danmark fortsat en søfartsnation, og skibene forbinder os med resten af verden.
Solvognen er et enestående bronzealderfund, der viser, hvordan mennesket altid har været optaget af rummet og himmellegemernes bevægelser.
Luren stammer fra bronzealderen og er et gammelt dansk signalhorn.
Svanen er Danmarks nationalfugl. Den er et symbol på det dyreliv, vi skal værne om for de kommende generationer.
Rigsfællesskabet er afbilledet med henholdsvis det grønlandske nationaldyr, isbjørnen og den færøske nationalfugl, strandskaden.
Roskilde Domkirke er kongelig gravkirke og den kirke i Skandinavien, hvor flest konger og dronninger ligger begravet. Som noget helt unikt holdes traditionen stadig i hævd.
Frihedsstøtten markerer Kongens ophævelsen af stavnsbåndet i 1788. Den blev rejst i København af landets borgere i taknemmelighed for kongen, som befriede bønderne for undertrykkelse.
Dybbøl Mølle er et dansk nationalsymbol, som markerer krigen i 1864 og Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920.
Grundloven fra 1849 er Kongeriget Danmarks forfatning. Den er én af de ældste forfatninger. Med den blev enevælden afskaffet og folkestyret indført.
Under besættelsen af Danmark i 1940-1945 blev Kong Christian 10. et nationalt symbol ved sin daglige ridetur blandt borgerne i Københavns gader.
Garderen symboliserer Kongens tætte bånd til militæret, hvor han har gennemført flere uddannelser. Den Kongelige Livgarde er også kongefamiliens ceremonielle vagtkorps.
De tre slotte, Koldinghus, Rosenborg Slot og Amalienborgmuseet udgør Kongernes Samling. Det er museer, som fortæller den danske historie set ud fra kongernes liv.
Vindmøllerne er et symbol på grøn energi, der skal hjælpe os med at løse fremtidens klimaproblemer, og et eksempel på en dansk eksportsucces.
Margueritten blev udnævnt som Danmarks nationalblomst i 1987. I dag er den bl.a. brugt som symbol på Margueritruten – over 4.000 km smuk landevej rundt i hele Danmark.
Juleetræet samler os i juletiden. Vi er forbudne, når vi samles i familien, holder i hånd, danser om juletræet og synger julens sange.
Julehjertet er del af den traditionelle danske julepynt. Det ældste bevarede julehjerte af glanspapir stammer fra 1850’erne og er klippet af H.C. Andersen.
Kongeskibet forbinder Kongeparret med Grønland og Færøerne. Det skaber også fællesskab, når det ligger til kaj om sommeren i danske havne.
Storebæltsbroen åbnede i 1998 og er med til at forbinde Danmark ved at gøre rejsetiden på tværs af landet hurtigere og nemmere.
I dag arrangerer kongefamilien Royal Run, et motionsløb i forskellige danske byer. hvor de deltager på lige fod med alle andre.
Astronauten er Andreas Mogensen, som er den første dansker i rummet. Han første tur var i 2015, den næste i 2023 hvor han var på mission i seks måneder.
De kongelige
Uhyggelig video af Marius Borg Høiby er nu kommet frem
En ny video af papprinsen er nu kommet frem.
Marius Borg Høiby, kronprinsesse Mette-Marits søn, er igen kommet i søgelyset – denne gang på grund af alvorlige beskyldninger og episoder, der har skabt opmærksomhed både i og uden for kongehuset. Den 27-årige papprins beskyldes for flere tilfælde af seksuelle overgreb, hvor han nægter sig skyldig i alle anklagerne. Sideløbende afsløres detaljer om en voldsom opførsel i tiden efter en påstået hændelse i påsken.
Ifølge politiets efterforskning fandt en af de omtalte episoder sted i påsken tidligere i år. Efter en hyggelig familiemiddag med sin daværende kæreste og hendes familie valgte Marius at tage til fest i Oslo centrum frem for at tage hjem til Skaugum, hvor parret boede sammen.
Det skriver Norske SE & HØR.
Senere samme nat skulle han angiveligt have besøgt en kvinde i 20’erne, som han ikke kendte på forhånd. Ifølge politiet fandt et overgreb sted i kvindens hjem, og politiet har angiveligt fundet videomateriale på Marius’ mobil, der knytter ham til hændelsen.
Afviser alle anklager
Marius’ forsvarsadvokat, Øyvind Bratlien, afviser dog anklagerne og udtalte: “Videoerne viser, når man ser dem i sammenhæng, at der ikke er sket noget strafbart.”
Dagene efter den påståede hændelse skal have været præget af vrede og frustration. Ifølge vidner, herunder hans daværende kæreste, var Marius i dårligt humør og lod det gå ud over boligen på Skaugum. Han skal blandt andet have knust en dør med knytnæven, hvilket efterlod ham med skader på hånden.
På trods af tumulten drog Marius og hans daværende kæreste senere til Uvdal for at fejre påske sammen med kronprinsfamilien. Her blev dagene tilsyneladende brugt på afslapning og skiløb, men billeder fra turen viser tydeligt en bandage om Marius’ hånd som følge af skaderne fra episoden på Skaugum.
Marius’ opførsel har tilsyneladende været præget af konflikter. Natten til den 4. august skal han ifølge politiet have været involveret i en voldsom episode i sin daværende kærestes lejlighed på Frogner. Sigtelsen, som først lød på legemsfornærmelse, blev senere udvidet til mishandling i nære relationer.
Hemmeligt netværk
Endnu en afsløring knytter Marius til et hemmeligt netværk, hvor medlemmerne deler billeder og videoer via Snapchat. Selvom indholdet normalt forsvinder hurtigt, kan noget være blevet gemt, hvilket angiveligt inkluderer en kontroversiel video, hvor Marius demonstrerer en hvordan han har ‘slået op med en kæreste’.
I videoen bliver Marius stillet spørgsmålet: “Hvordan slog du op med din sidste kæreste?” i en form for sandhed-eller-konsekvens-leg. Her læner han sig frem i stolen og slår så voldsomt ud mod kameraet, hvorefter han griner.
Hele verden har i øjeblikket rettet blikket mod den norske papprins. Mens kronprinsesse Mette-Marit har valgt at forholde sig tavs, har kronprins Haakon kommenteret situationen: “Marius står over for alvorlige anklager. Det er op til politiet og retssystemet at behandle dem.”
Han understregede dog, at familien støtter Marius: “Vi som familie prioriterer højt, at Marius får den hjælp og behandling, han har brug for, inden for de rammer, retssystemet sætter.”
Sagen har rejst spørgsmål om kongehusets rolle og ansvar, og hvad der venter Marius fremover, afhænger nu af politiets efterforskning og retssystemets vurdering. For nu fortsætter skandalen med at skabe overskrifter og spekulationer i offentligheden.
-
De kongelige2 uger siden
Skilsmisserygter florerer: Nu bryder Harry og Meghan tavsheden
-
Kendte2 uger siden
Kommer bag på mange: Så meget har Linse Kessler at leve for om dagen
-
Kendte2 uger siden
Dårligt nyt til Søren Østergaard: Har fået første advarsel
-
De kongelige3 uger siden
Afslører: Bag paladsets lukkede døre er kong Charles en helt anden
-
Kendte2 uger siden
Babylykke hos Janni Ree: Røber stor nyhed
-
Sport2 uger siden
Kasper Hjulmand trak sig tilbage: Nu deler han nyt
-
De kongelige2 uger siden
Svær tid for prins Harry: Ikke inviteret til jul
-
Film / TV2 uger siden
Timm Vladimir deler helt privat billede: Her er hans nye kærlighed
-
Sport2 uger siden
Blev kendt som Mie fra ‘Far til fire’: Sådan har du aldrig set hende før
-
De kongelige1 uge siden
Øjeblikket alle taler om: Harry var rødglødende over Meghan
-
De kongelige3 uger siden
Harry advarede Meghan: Alligevel gjorde hun det stik modsatte
-
De kongelige1 uge siden
Midt i dronning Camillas store sorg, nu afslører kong Charles stor beslutning
-
Kendte2 uger siden
Linse Kessler hudløst ærlig: Derfor har hun ikke en kæreste
-
Film / TV2 uger siden
Flere seere gjorde opmærksom på det: Nu har TV 2-stjerne kontaktet lægen
-
De kongelige2 uger siden
Bemærkelsesværdig ændring hos Harry og Meghan: Her er årsagen