De kongelige
Dronning Camilla overbeviste kong Charles, der ikke spiser frokost: Det får han hver dag
Kong Charles spiste førhen aldrig frokost, men nu har dronning Camilla overbevist ham om at spise en særlig madvare – hver dag.
Kong Charles er kendt for sin stringente hverdag og sine faste rutiner, men som monark har selv han måtte tilpasse sig nye omstændigheder – især efter at han fik en kræftdiagnose og på grund af anvisninger fra sin hustru, dronning Camilla.
Det skriver The Mirror.
Plejer aldrig at spise frokost
Den kongelige julemiddag på Sandringham står for døren, hvor familien samles til en overdådig fest med kalkun, fyld og julebudding.
Men inden da er det kongens ændrede frokostvaner, der vækker opsigt.
Gennem årene har kong Charles nemlig haft for vane at springe frokost over, medmindre officielle forpligtelser krævede det.
Ifølge kilder var han tidligere mere tilbøjelig til en rask gåtur frem for et måltid midt på dagen. Men nu er der en særlig ændring på kongens tallerken.
Det spiser han nu til frokost
Efter en kræftdiagnose og den efterfølgende behandling har læger, hjælpere og ikke mindst dronning Camilla opfordret kongen til at bryde med sin gamle vane. Med en vis modvilje har han derfor taget en halv avocado til sig som en fast del af sin frokostrutine.
“Det er vigtigt, især hvis du har en sygdom, udtalte en kilde til Daily Mail om den nye tilføjelse i kongens diæt.
Avocadoen passer ind i kong Charles’ kendte præference for en let og sund kost. Han afholder sig ofte fra kød og fisk på bestemte ugedage og vælger økologiske produkter, når det er muligt.
En kongelig juledag med store traditioner
Når den royale familie samles juledag på Sandringham, står en overdådig frokost på menuen. Men for kongen, der nu nyder sin halve avocado som en del af sine nye frokostvaner, vil denne ændring være en diskret, men vigtig del af en dag, der ellers står i traditionernes tegn.
Med 45 familiemedlemmer samlet i Sandringham forventes årets julefejring at være præget af støtte og fællesskab – og monarken kan glæde sig over at møde dagen med lidt ekstra energi fra sin nye frokosttilføjelse.
De kongelige
Kong Charles og dronning Camilla træffer stor beslutning : “Jeg ville elske, at du kom”
Denne jul vil blive anderledes hos den britiske kongefamilie.
Julen i Sandringham er en traditionsrig begivenhed for den britiske kongefamilie, men i år bliver den præget af både fravær og nye ansigter.
Det skriver The Mirror.
En anderledes jul
Prins Harry og hertuginde Meghan bliver endnu engang væk fra festlighederne, mens kong Charles byder velkommen til et særligt nyt medlem: hans stedsøn Tom Parker Bowles.
Tom Parker Bowles, der er søn af dronning Camilla, har ellers i årevis valgt at fejre jul på sin egen måde med sine børn og ekskone. Men i år har Camilla personligt bedt ham deltage i Sandringham, noget han afslørede i et interview med ‘The Telegraph‘.
Han fortæller, at Camilla sagde til ham: “Jeg ville elske, at du kom. Jeg har ikke haft jul med dig i lang tid.”
Denne gestus fra kong Charles og dronning Camilla er blevet tolket som et vigtigt signal, især da prins Harry fortsat holder sig på afstand af familien.
Royal ekspert Richard Eden kommenterede til Daily Mail, at det er en betydelig beslutning at invitere Tom, men ikke Harry, hvilket viser det skifte, der er sket inden for familiens dynamik.
Tom ser frem til en anderledes jul, efter at have haft mange års faste traditioner med sin ekskone og børn. Han indrømmede, at han ikke ved meget om, hvad der venter ham i Sandringham, ud over kalkun, rosenkål og kirkegang.
Imens forbliver Harry og Meghan i Californien med deres børn og Meghans mor, Doria Ragland. Det står i kontrast til de omkring 45 familiemedlemmer, der vil samles i Norfolk til kongelige juletraditioner.
Julen markerer også en vigtig tid for kong Charles og dronning Camilla, som begge har været udfordret på helbredet i år.
Charles er blevet behandlet for kræft, og Camilla er kommet sig efter en lungebetændelse. For dem begge er årets fejring derfor en anledning til at værdsætte tiden med familien – både de gamle og de nye medlemmer.
De kongelige
Ekspert ikke i tvivl: Disse to afsløringer gør det umuligt for Harry at blive tilgivet
Det britiske kongehus er blevet splittet efter den kontroversielle bog skrevet af prins Harry.
Prins Harrys eksplosive afsløringer i sin erindringsbog ‘Spare’ har sat dybe spor i forholdet til den britiske kongefamilie.
Det skriver The Mirror.
Bliver svært at opnå tilgivelse
Med stærke kommentarer rettet mod både dronning Camilla og prinsesse Kate har Harry ifølge eksperter placeret sig i en position, hvor tilgivelse fra familien ikke bliver nem at opnå.
I bogen beskriver Harry sin stedmor Camilla som “den anden kvinde” og “den onde stedmor”, en karakteristik, der har skabt debat.
Hertil kommer beretninger om et ophedet skænderi mellem Meghan Markle og Kate Middleton forud for Harry og Meghans bryllup, hvor Kate efter sigende efterlod Meghan “hulkende på gulvet”.
Disse afsløringer har gjort det vanskeligt for Harry at bygge bro over kløften til familien, mener royale iagttagere.
Den royale fotograf Arthur Edwards, som har fulgt familien tæt i mange år, siger, at Harrys handlinger har fremmedgjort ham både fra familien og offentligheden.
“Man kan ikke tale grimt om kongens kone, Camilla, og forvente at blive let tilgivet. Det samme gælder for William og Kate,” påpeger han.
Selvom nogle spekulerer i, at prins Harry måske en dag kan finde vej tilbage til familien, anser mange eksperter det som en lang og udfordrende proces. Harrys forhold til William er særligt sårbart, og selv ved begivenheder som Diana-prisen, der skulle samle brødrene, lykkedes det dem ikke at mødes ansigt til ansigt.
På trods af spændingerne holder Harry og Meghan stadig fast i visse royale traditioner, blandt andet ved at deltage i julens familiebegivenheder virtuelt fra deres hjem i Californien.
Dette valg understreger dog også afstanden, både fysisk og følelsesmæssigt, mellem parret og resten af familien.
Ifølge eksperterne vil vejen dertil kræve en betydelig indsats – fra begge sider.
De kongelige
Modig beslutning af kong Frederik: Særlig detalje ved nytårstalen afsløret
Nu afslører kongen hvordan dette års nytårstalen vil blive holdt.
For første gang skal kong Frederik holde talen fra Frederik VIII’s Palæ, en beslutning, der understreger hans karakter og vilje til at træde ind i rampløjet på en stor og personlig måde.
Det skriver BILLED-BLADET.
Traditionen for den kongelige nytårstale har været en fast del af dansk tv i årtier, hvor både kongelige og den danske befolkning har set frem til at høre ordene fra Amalienborg, først fra dronning Margrethe og nu også fra hendes søn, kong Frederik.
Selvom det ikke er uventet, at kongen fortsætter denne tradition, vælger han alligevel at gøre det på en bemærkelsesværdig måde: han holder talen live, uden et sikkerhedsnet.
Kongehus-ekspert Thomas Larsen påpeger, at der er en stor udfordring ved at tale direkte til kameraet.
“Når man holder en tale live, lægger man et kolossalt pres på sig selv. Der er ingen mulighed for at rette op på noget, hvis der går noget galt – hele befolkningen følger med,” siger Larsen og understreger, at dette er en betydelig beslutning, der kræver både mod og selvtillid.
Det er især en stor beslutning for kong Frederik, som tidligere har haft problemer med at holde taler.
Thomas Larsen bemærker, at dette gør kongens valg endnu mere bemærkelsesværdigt. At vælge at holde en tale live viser hans vilje til at stå stærkt og nærværende, uden at have det klassiske “sikkerhedsnet” i form af forudindspillede optagelser.
Kong Frederik har altså ikke kun valgt at videreføre en tradition, men også valgt at tage kampen op og vise sig selv og sit folk som en konge, der tør tage de store udfordringer på sig. Talen vil uden tvivl blive et øjeblik, der afslører både kongens karakter og hans styrke.
De kongelige
Kilde afslører positivt nyt: Sådan går det med kong Charles’ helbred
Nu afslører en kilde hvordan det står til med den britiske konge, der gennemgår et kræftforløb.
Kong Charles har haft et udfordrende år som britisk regent, med både sin helbredssituation og kongelige interne dynamikker under stort pres.
Tidligere på året modtog han en kræftdiagnose, hvilket har sat hans helbred i fokus.
Trods den svære nyhed har kongen fortsat sine officielle pligter og arbejdet målrettet på at opretholde sin offentlige tilstedeværelse.
Ifølge kilder tæt på Buckingham Palace er der dog endelig en positive opdateringer om Kong Charles’ behandling.
Det skriver The Sun
I bedring
Selvom forløbet endnu ikke er afsluttet, bevæger behandlingen sig i den rigtige retning.
Kilder nævner, at hans beslutsomhed har været et centralt element i at sikre, at hans officielle optrædener fortsætter uden afbrydelser.
Senest blev kongen set ankomme til en julefrokost med familien, hvor han så ud til at være i godt humør trods sit behandlingsforløb.
Hans tilstedeværelse til denne samling blev betragtet som et tegn på hans styrke og vilje til at fortsætte sine opgaver som regent. Dette bliver set som en måde at berolige nationen på, da mange følger hans helbred tæt.
Dronning Camilla har spillet en vigtig rolle i kongens rejse gennem sygdommen. Kilder understreger, at hendes varme og humor har været en vigtig kilde til støtte for Kong Charles i et år præget af personlige udfordringer.
Behandlingen vil fortsætte ind i det kommende år, og selvom situationen stadig kræver opmærksomhed, er der håb om en positiv udvikling.
De kongelige
Dronning Margrethe afslører særlig fordel: Vi kan ringe 12 timer forinden og sige, at vi gerne vil komme”
Det afslører dronningen i det nye DR program ‘Dronning Margrethe & teatrets magi.
Dronning Margrethe har gennem årene været kendt for sin store kærlighed til kunst og kultur, særligt teatrets verden.
Men vidste du, at majestæten faktisk har en helt særlig fordel, når det gælder besøg på Det Kongelige Teaters Gamle Scene?
I DR’s program “Dronning Margrethe & teatrets magi”, der blev sendt som optakt til fejringen af teatrets 150-års jubilæum, løftede dronningen sløret for, at hun og resten af kongefamilien kan besøge det historiske teater med meget kort varsel.
“Heldigvis er det sådan, at vi kan ringe 12 timer forinden og sige, at vi gerne vil komme og bruge logen i aften. Og så kommer vi bare,” fortalte dronning Margrethe under udsendelsen.
Den eksklusive adgang til kongelogen, som gennem historien har været forbeholdt kongefamilien, gør det muligt for dronningen at nyde en forestilling på scenen uden at skulle planlægge det lang tid i forvejen.
Dronningens kærlighed til teatret er tydelig gennem hele programmet, hvor hun sammen med teaterchef Kasper Holten dykker ned i teatrets fascinerende historie.
Her fortæller hun også om den særlige stemning, hun forbinder med Gamle Scene, og hvordan teatret har haft en helt særlig plads i hendes hjerte.
For teatrets ledelse betyder det, at de altid skal være klar til et kongeligt besøg, og det er en ære, de tager meget seriøst.
De kongelige
Fotograf overværede dronning Margrethes abdicering helt tæt på: Denne detalje vakte undren
Lagde du mærke til denne detalje?
Da Danmark den 14. januar 2024 oplevede det historiske tronskifte, var det en dag præget af både højtidelighed og nationalt fællesskab.
Men midt i det formelle og storslåede øjeblik fangede en lille detalje opmærksomheden hos den erfarne DR-fotograf Morten Krüger.
Det skriver DR.
Et særligt øjeblik
Som den eneste tv-fotograf fik Krüger adgang til statsrådssalen for at forevige det øjeblik, hvor dronning Margrethe underskrev sin abdikationserklæring.
Trods sine 28 år som fotograf hos DR beskriver han denne dag som noget ganske særligt.
Men ét element skabte en vis undren:
Dronningens valg af pen.
”Jeg undrede mig lidt over, at de skrev under med sådan en billig, grøn kuglepen,” fortæller Krüger i et interview om det store øjeblik.
”Jeg havde regnet med, det ville være sådan en fin fyldepen, men det var bare en standard kontor-kuglepen. Det var lidt sjovt, når det var et så formelt arrangement,” tilføjer han.
På trods af den beskedne fremtoning har den grønne kuglepen en særlig plads i dronningens hjerte. Faktisk har Margrethe ofte benyttet netop dette skriveværktøj til officielle dokumenter, og det er ingen hemmelighed, at det er hendes foretrukne pen.
Morten Krüger reflekterer over den kontrast, han oplevede mellem den pompøse begivenhed og det ydmyge skriveredskab. Men måske ligger der en dybere symbolik i valget af den grønne kuglepen.
Det kunne tolkes som en påmindelse om, at det enkle og personlige kan have større værdi end det prangende – selv når det gælder nationens mest historiske øjeblikke.
De kongelige
Dronning Margrethe chokerer for rullende kameraer: Sagde hun lige det?
Majestæten kommer med en noget overraskende kommentar.
Dronning Margrethe er ikke kun kendt for sin udsøgte stil og vælartikulerede fremtoning – hun har også et glimt i øjet og kan overraske. Det blev tydeligt i det nyeste DR-program, ‘Dronning Margrethe & teatrets magi‘, hvor den 84-årige tidligere regent på humoristisk vis slap et bandeord ud.
Programmet, der går tæt på dronningens dybe kærlighed til scenekunst, inkluderer en samtale mellem hende og teaterchef Kasper Holten. Under en samtale om oplevelsen af at sidde i kongelogen og blive opslugt af følelserne under en forestilling, stødte dronningen med charme og kant:
”Har Deres Majestæt oplevet at sidde i kongelogen og blive berørt af følelserne under en opera, og hvordan har De det med det? Folk sidder jo og kigger på Dem,” spurgte Holten nysgerrigt.
Med et smil og et grin svarede Dronning Margrethe: ”Det tror jeg ikke, at de gør. Eller jeg håber da, at de ser på scenen! For det er da for helvede der, de skal se.”
Det humoristiske og ligefremme svar viser en afslappet side af den tidligere dronning, der ikke er bange for at sige tingene, som de er.
Første møde med Det Kongelige Teater
For Dronning Margrethe går passionen for teater og scenekunst langt tilbage. Allerede som barn oplevede hun teaterets magi for første gang i 1948, da hun sammen med sine forældre, kong Frederik IX og dronning Ingrid, så August Bournonvilles ballet Napoli i Det Kongelige Teater. Den oplevelse satte dybe spor hos den dengang lille prinsesse og blev starten på en livslang interesse.
I Dronning Margrethe & teatrets magi fører den abdicerede regent seerne med bag kulisserne i teatret. Sammen med Kasper Holten deler hun sine tanker om, hvorfor scenekunsten har så stor betydning for hende. For Dronning Margrethe handler teater om at berøre sjælen og skabe en forbindelse mellem skuespillere og publikum.
”Det er en kunstform, der går lige i hjertet. Det er det levende, det ægte, og det uforudsigelige, der gør det så unikt,” forklarer hun i programmet.
Dronning Margrethes mangeårige tilstedeværelse i teaterlivet har gjort hende til en skattet gæst i de danske kulturinstitutioner. Med sin smittende begejstring og evne til at formidle teaterets betydning minder hun os om, hvorfor kunsten stadig spiller en vigtig rolle i vores liv.
Programmet kan ses på DRTV.
De kongelige
Overraskende: Disse fødevarer er forbudt for den britiske kongefamilie
Der er en række fødevarer, som er forbudte i det britiske kongehus.
At være medlem af den britiske kongefamilie indebærer mange regler – og nogle af dem handler overraskende nok om, hvad de må spise. Mens kongelige middage ofte forbindes med overdådige retter, er visse madvarer faktisk bandlyst, især når de spiser i offentligheden. Lad os tage et kig på, hvad der er forbudt for Prins William, Kate Middleton, Kong Charles og resten af familien.
Skaldyr, som rejer og krabber, er på listen over forbudte madvarer for de kongelige. Ifølge den tidligere paladskok Darren McGrady skyldes dette den forhøjede risiko for madforgiftning. Når de kongelige er ude blandt offentligheden, vil de undgå enhver chance for sygdom, som kunne forstyrre deres officielle pligter.
Det skriver Cosmopolitan.
Den afdøde dronning, Elizabeth, havde en meget disciplineret tilgang til sine måltider. McGrady afslører, at hun foretrak lette middagsretter uden stivelse. “Når hun spiste alene, var hun meget disciplineret. Ingen kartofler, ris eller pasta til middag. Det var som regel noget som grillet rødspætte med grøntsager og salat,” fortæller han til The Telegraph.
Kong Charles har stoppet det
Heldigvis var denne regel kun gældende for dronningen selv. Det er tidligere blevet afsløret, at Prins George har en forkærlighed for spaghetti carbonara – så pasta er stadig velkommen på menuen for familiens yngre medlemmer.
Foie gras, en fransk delikatesse lavet af fedtlever fra tvangsfodrede ænder og gæs, er heller ikke at finde på de kongeliges middagsbord. Allerede i 2008 satte Kong Charles en stopper for retten – af hensyn til dyrevelfærd. Beslutningen er siden blevet opretholdt og gælder stadig i dag.
Hvidløg, en almindelig ingrediens i mange retter, er også fjernet fra de kongelige menuer. dronning Camilla afslørede dette under en optræden på Masterchef Australia. “Jeg hader at sige det, men hvidløg. Hvidløg er et no-go,“ sagde hun.
De kongeliges særlige regler for mad er en del af deres rolle og ansvar. Det handler om at sikre, at de altid er i topform og klar til at opfylde deres officielle forpligtelser – også selvom det betyder at sige farvel til skaldyr, hvidløg og foie gras. Med denne tilgang kombinerer de tradition og moderne hensyn i deres daglige liv.
De kongelige
Rygterne har svirret: Nu svarer prins William
Nu deler prins William nye detaljer.
De kongelige juleplaner har været omgærdet af spekulationer denne sæson. Først gik rygterne på, at Prins William og Kate Middleton muligvis ville bryde traditionen og holde jul hjemme i stedet for at deltage i den storslåede fejring på Sandringham sammen med resten af familien. Men nu er der kommet klarhed over sagen.
Prinsen af Wales bekræftede under et besøg hos soldater i Bulford, Wiltshire, at han, Kate og deres tre børn – Prins George, Prinsesse Charlotte og Prins Louis – vil fejre jul på Sandringham. Samtidig afslørede han, at dette års gæsteliste er noget helt specielt.
“Vi skal til Norfolk, til Sandringham,” fortalte han ifølge People. “Vi bliver 45 til jul. Det bliver ikke stille, det bliver larmende.”
Med 45 gæster rundt om julebordet er der lagt op til en hektisk og livlig juleaften. Da William blev spurgt, om han var klar til festlighederne, svarede han humoristisk:
“Er jeg klar til jul? Nej, på ingen måde.”
Er Harry og Meghan blandt gæsterne?
Selvom de fleste kongelige ser ud til at holde fast i traditionen i år, er der stadig spænding omkring, hvem der præcist er inviteret. Mange spekulerer på, om Prins Harry, Meghan Markle og deres børn, Prins Archie og Prinsesse Lilibet, vil være blandt de 45 gæster.
Tidligere rygter har antydet, at Harrys onkel, Earl Spencer, har inviteret familien til at tilbringe julen hos ham. Hvis det er tilfældet, kan de muligvis krydse Atlanten for at tilbringe højtiden tættere på den kongelige familie.
Med de mange gæster og den traditionelle fejring på Sandringham ser det ud til, at Prins William og Kate Middleton får nok at se til denne jul. For mange kongelige fans bliver det spændende at se, om Meghan og Harry også vil være en del af den festlige anledning, eller om de fejrer julen på egen hånd.
De kongelige
Rørende øjeblik: Dronning Margrethe overraskede alle
Ingen havde set den komme – alt var indøvet ned til mindst detalje.
Den 31. december sidste år, tonede dronning Margrethe traditionen tro frem på skærmen kl.18.00 for at holde sin nytårstale.
Det varede dog ikke længe, før det viste sig, at det blev en historisk én af slagsen. Dronning Margrethe meddelte nemlig her, at hun ville abdicere og overlade tronen til sin søn.
Derfor startede året med endnu en historisk begivenhed. Den 14. januar fulgte hele Danmark med, da kong Frederik blev udråbt som konge.
Det skete kort efter, at dronning Margrethe havde underskrevet erklæringen om sin abdikation i Statsrådet på Christiansborg.
Men under denne begivenhed, skete der noget ganske uventet.
Det havde ingen set komme
Det fortæller statsminister Mette Frederiksen om i DR-programmet ‘Året i Kongehuset: Et uventet tronskifte’.
Alt der skulle foregå i Statsrådet når erklæringen blev underskrevet, var nemlig planlagt til punkt og prikke. Men dronning Margrethe gjorde alligevel noget, som ingen havde forudset.
Her trådte Majestæten et skridt tilbage og så sagde hun: “Gud bevare kongen”.
“Ingen af os vidste, det ville ske. Vi havde – det kan jeg godt afsløre her – en drejebog ned til mindste detalje, og alt var øvet igennem, alt var tænkt igennem, alt var sagt igennem. Men dét der var der ikke nogen, der vidste,” fortæller Mette Frederiksen i dokumentaren og fortsætter:
“Og det er meget, meget rørende, fordi det jo både er en dronning, der abdicerer, men også en mor, der løfter sig fra sin stol, træder helt fysisk et skridt bagved og står og kigger på kongen.”
Dermed blev dronning Margrethe også den første til at tiltale Frederik som konge.
Du kan se ‘Året i Kongehuset: Et uventet tronskifte’ HER.
-
Kendte3 uger siden
Nu er eventyret slut for Emil Midé Erichsen: Det venter der nu
-
Kendte2 uger siden
Thomas Evers Poulsen afslører: Dette er hjemmets juletema
-
Kendte2 uger siden
Naboernes reaktion er tydelig: Sådan har de det med Robert Hansen
-
Kendte2 uger siden
Rasmus Seebach åbner op: Har fulgt ham hele livet
-
De kongelige2 uger siden
Donald Trump afslører nye detaljer om kongefamilien efter samtale med prins William
-
Altomkendte1 uge siden
Skandalen vokser omkring Marius Borg Høiby: Kvindeligt offer taler ud om voldtægtsanklage
-
De kongelige1 uge siden
Kongelig ekspert har gennemskuet prins Harry: Hans svar dækker over noget helt andet
-
De kongelige5 dage siden
Farvel til Danmark? Grev Nikolai og Benedikte vækker opsigt – her er den mulige forklaring
-
De kongelige4 dage siden
Dronning Margrethe chokerer for rullende kameraer: Sagde hun lige det?
-
Kendte1 dag siden
Janni og Jeppe deler frække detaljer: Det vil ske i Lalandia
-
Kendte3 uger siden
Populær TV 2-vært afslører helt nyt kapitel i livet
-
De kongelige3 uger siden
Tog fusen på alle: Pludselig dukkede prinsesse Josephine op på skærmen
-
De kongelige2 uger siden
Grevinde Alexandra er ikke til at rokke med: Puster ham i nakken
-
Sport2 uger siden
Mikkel Hansen deler stor nyhed: ‘En kæmpe ære’
-
Kendte2 uger siden
Peter Schmeichel deler rørende opslag: “Tak for at være dig”