Følg os her

De kongelige

Vejle med overraskende velkomst til kongeparret: Sender et tydeligt signal

Udgivet

d.

Foto: Vejle Kommune
Foto: Vejle Kommune

Det er ikke til at tage fejl af, hvad Vejle synes om kongeparret.

Der var liv og glade dage i Vejle, da kongeparret ankom til byen som en del af deres sommertogt. Programmet bød blandt andet på et virksomhedsbesøg hos Welcon, en rundvisning ved Danmarks eneste flydende kajakklub og et besøg på den kombinerede daginstitution og plejehjem, Kong Gauer Gård. Undervejs gjorde kongeparret holdt for en forrygende frokost i den ikoniske bygning Fjordenhus, hvor Restaurant LYST ligger.

Hvorend kongeparret gik, blev de mødt af glade og begejstrede borgere i alle aldersgrupper. Mange havde endda taget fri for at få et glimt af Danmarks konge og dronning. For Vejles borgere var det en særlig ære at kunne vise deres respekt under det første officielle sommertogt som regenter, og deres fremmøde sendte et tydeligt signal om deres støtte.

LÆS OGSÅ  Prinsesse Marie i nyt tæt samarbejde

Alt om kendte talte med flere kilder undervejs, og en af dem, der var mødt op, var Debbie. Hun fortalte, at det royale besøg virkelig betød meget for byen, og at det også var en stor personlig oplevelse for deres 7-årige søn, som har en særlig fascination for kongehuset:

“Vi har en lille royalist på 7 år, som har drømt om at møde dem, og nu har han fået lov til at møde dem,” udtalte Debbie og tilføjede: “Det betyder alt for byen – der er liv og glade dage, og børnene får lov til at møde dem. Ja, vejret er dårligt, men folk er stadig glade, og det er flot, at de kommer og viser deres respekt for, at han nu er blevet konge efter så mange år som kronprins. Det synes jeg bare er fint. Det er en fantastisk oplevelse. Vi har jo taget fri for at være her i dag, og det synes jeg godt, man kan tillade sig, når man får så fint besøg her i byen.”

Også Annelise, der var ledsaget af sin søster, var begejstret for kongeparrets visit. På grund af de mange mennesker var det dog lidt svært at se kongeparret ordentligt.

“Der var jo rigtig, rigtig mange mennesker, og det var jo skønt, men når man nu ikke er ret høj, så er der ikke så meget, man kan se. Men jeg regner med, at jeg skal hjem og se det i fjernsynet, og min søster er med. Vi bor lige 30 meter fra hinanden, så vi laver nok en hyggedag ud af det her derhjemme bagefter.”

Annelise var, på trods af det begrænsede udsyn, stadig glad for at være mødt op og ser det blot som en god ting både at have set det med egne øjne og senere at kunne gense øjeblikket gennem billeder og på fjernsyn:

“Jeg synes, det er flot – og så endda i lille bitte Vejle. Det bringer stor glæde, og jeg er også royalist, så jeg er glad. Jeg har set kong Frederik den 9. i 1965, da jeg var en lille pige nede på havnen, men der var det jo nemmere at komme til at se. I dag er det jo lukket af dernede, så det kniber lidt at få lov at se noget, men ja, det var skønt. Nu skal vi hjem, og så skal vi hygge med vores mænd – de er hjemme. Og som sagt bor vi tæt på hinanden, så laver vi en hyggedag ud af det. Vi er altid gode til at hygge, og så skal vi selvfølgelig se nogle billeder fra i dag,” fortalte Annelise til Alt om Kendte.

Selvom den store tilstrømning af mennesker var en smuk tanke for at vise støtten til Frederik og Mary i deres nye rolle som konge og dronning, var det dog også en udfordring. En anden kilde, som Alt om kendte var i kontakt med, påpegede, at det var lidt synd for de mange børnehavebørn, der også var taget ned på havnen for at få et glimt af kongeparret. Det var nemlig svært at finde plads og udsyn for de mange børn blandt tilskuerne, og det gjorde det vanskeligt for alle at se. Ifølge kilden burde man måske have arrangeret det således, at de mindste kunne stå eller sidde forrest og dermed ikke gik glip af den store oplevelse.

Se billeder af de mange fremmødte nedenfor:

Foto Vejle Kommune Dronning Mary og kong Frederik hilser på de mange børn der var mødt op
Foto Mange var også nysgerrige på hvilken bil kongen og dronning mon kørte i
Foto Vejle Kommune Mange ventede spændte på at få et glimt af den <em>nye <em>konge og dronning
Foto Vejle Kommune På Rådhuspladsen var folk valfartet fra nær og fjern for at se kongeparret
LÆS OGSÅ  For første gang nogensinde for kong Frederik: Se med her
Annonce

De kongelige

PR-træk snyder: Harry og Meghan er ikke ønsket på holdet

Udgivet

d.

Af

Foto: Shutterstock
Foto: I T S/ Shutterstock

Harry og Meghan er langt fra ønsket som en del af holdet.

Selvom både kong Charles III og prins William sendte offentlige fødselsdagshilsner til prins Harry i anledning af hans 40-års fødselsdag, mener eksperter, at dette ikke er tegn på en reel forsoning mellem Harry, hertugen af Sussex, og resten af den britiske kongefamilie.

For første gang siden 2021 delte kongefamilien fødselsdagshilsner til Harry via sociale medier, men ifølge royale kilder er gestussen langt fra et forsøg på at bygge bro mellem parterne. Det vurderes snarere som en formel markering uden dybere intentioner om at reparere det anspændte forhold.

LÆS OGSÅ  Sygdom og chokerende rygter: Så hårdt har Kate været ramt

Kinsey Schofield, vært på podcasten “To Di For Daily”, understreger, at der ikke er tale et skridt mod forsoning.

“Harry og Meghan er bestemt ikke velkomne tilbage som en del af holdet,” udtalte Schofield til Fox News Digital. “Hvis det stod til prins William, ville de slet ikke være velkomne. Harry kan muligvis få adgang via sin far, men det er ikke noget, kongefamilien ligefrem ønsker.”

Det skriver Tribune.com.

Bruddet mellem Harry og William har været velkendt, og kilder hævder, at Harrys forsøg på at kontakte både sin far og bror ofte bliver ignoreret. Forholdet til William beskrives som “meget dårligt”, men visse insiderkilder påstår, at det endnu ikke er helt ødelagt.

Endnu et PR-træk?

Efter både “Megxit” og prins Andrews skandaler, har kongefamilien valgt en forsigtig tilgang til Harry og Meghan. En ny social mediepolitik betyder, at de kun anerkender ikke-arbejdende kongeliges fødselsdage, hvis det drejer sig om milepælsfejringer – såsom fødselsdage der slutter på nul – for at undgå unødvendige kontroverser.

Selvom Harry fik hilsner fra familien, er det ifølge Schofield langt fra deres fokus. Familien koncentrerer sig i øjeblikket om kong Charles’ og prinsesse Kates helbred, da begge har haft personlige helbredsproblemer. Samtidig kæmper Harry og Meghan med deres egne udfordringer, herunder tillidsproblemer i deres inderkreds, hvor hyppig personaleudskiftning har skadet deres offentlige image.

LÆS OGSÅ  For første gang nogensinde for kong Frederik: Se med her

Nogle spekulerer i, om Harrys fødselsdag blev markeret privat af familien, men den royale ekspert Ian Pelham Turner mener, at de offentlige hilsner blot var “endnu et PR-træk”. Uanset hvad er det tydeligt, at begge parter fortsat sidder fast i uløste spændinger.

Forsæt med at læse

De kongelige

Efter hårdt kræftforløb: Nu er der endnu en gang nyt om Kate

Udgivet

d.

Af

Nu er der nyt om Kate Middleton.

I starten af året lød der en trist besked fra det britiske kongehus. Prinsesse Kate var blevet diagnosticeret med kræft, det blev opdaget efter en operation i maveregionen.

Derfor blev det meddelt, at prinsesse Kate nu skulle gennem et forløb med kemobehandling.

For nyligt lød der en dejlig opdatering fra Kate Middleton, som kunne fortælle, at hun nu var færdig med behandlingen.

Det skete i et opslag på Instagram.

“Sommeren går på hæld, og jeg kan ikke beskrive, hvor lettet jeg er over endelig at have afsluttet min kemoterapibehandling,” skriver hun i opslaget og fortsætter:

“De sidste ni måneder har været utroligt svære for os som familie. Livet, som man kender det, kan ændre sig på et øjeblik, og vi har måttet finde en måde at navigere gennem de stormfulde vande og den ukendte vej.”

Er vendt tilbage

Siden kræftdiagnosen har det været småt med glimt af Kate offentligt. Men nu er hun endelig tilbage på arbejde.

Tirsdag havde hun nemlig første officielle arbejdsdag efter kræftdiagnosen.

Hun deltog i et møde på Windsor Castle – hendes første royale opgave, siden hun blev opereret i begyndelsen af året. Ifølge britiske medier var det et såkaldt Early Years Meeting, men detaljerne om mødet, herunder hvem der deltog og de specifikke emner, der blev drøftet, er stadig ukendte.

Det britiske medie Mirror rapporterer, at prinsessen i første omgang vil tage det stille og roligt og fokusere på lettere opgaver, indtil hun er fuldt tilbage i sin royale funktion.

Efter otte måneder væk fra rampelyset er prinsesse Kate klar til at genoptage sin rolle som en af de mest fremtrædende medlemmer af den britiske kongefamilie.

Det er aldrig blevet offentliggjort af hverken kongehuset eller andre medier, hvilken kræftform, hun fik konstateret.

Forsæt med at læse

De kongelige

Afslører stor nyhed: I år vil kongeparret pryde det

Udgivet

d.

Af

Foto: Liv Oeian/ Shutterstock

I bliver det kongeparret som kommer til at pryde det.

Når Julemærket 2024 udkommer d. 10. oktober, bliver det i royalt format. Årets Julemærke hylder det nye kongepar, D.M. Kongen og Dronningen. På spektakulær vis skaber det en fortælling om kongeriget Danmark og vores historie.

Kunstner Niels Ditlev har tegnet Julemærket. Det tager udgangspunkt i Kong Frederik 10.’s valgsprog: ”Forbundne, forpligtet, for Kongeriget Danmark”. Mærket viser sammen med et portræt af Kongeparret en lang række nationale symboler fra både fortiden og nutiden. Symboler, der forbinder os som nation og er rammen om vores fællesskab. 

LÆS OGSÅ  Trods iskold luft: William og Kate gør det alligevel

“Vi er stolte og glade for, at Kongeparret har valgt at fastholde traditionen med at lade sig afbillede på Julemærket. Det er et historisk Julemærke, som henvender sig til både unge og gamle. Vi glæder os til at vise resultatet til hele Danmark”, fortæller direktør i Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen. 

Kongelig tradition går langt tilbage

Den kongelige tradition med at markere et tronskifte går helt tilbage til 1907. Det er femte gang, at et nyt konge- eller regentpar bliver hyldet på mærket. I 1907 var det Kong Frederik 8. og Dronning Louise, i 1912 Kong Christian 10. og Dronning Alexandrine, i 1947 Kong Frederik 9. og Dronning Ingrid og senest tilbage i 1972, hvor H.M. Dronning Margrethe og Prins Henrik var afbilledet. 

Niels Ditlev var klar på at designe årets mærke, da Dronning Margrethe nytårsaften overraskende meddelte sin abdicering.
 
”Jeg håber, at årets Julemærke er med til at samle os som nation og gøre os stolte over vores historie. Jeg var imponeret over at se, hvor mange danskere der var mødt frem i januar for at fejre Kongen. Jeg synes, det er vigtigt, at vi har nogle fælles tilhørsforhold, og vi ikke glemmer vores historie”, siger Niels Ditlev og fortsætter:

”Jeg har selv været på Julemærkehjem som barn og oplevet, hvor meget kærlig støtte, det har givet mig i en svær tid. Julemærket er et symbol på, at vi alle kan give noget til børn, der har brug for hjælp. På den måde er vi også forbundne og forpligtede.”

HM Dronningen sammen med kunstner Lisa Grue ved offentliggørelsen af Julemærket 2023 I år bliver det Dronningen selv som pryder mærket <strong>Julemærkehjemmene<strong>

Fællesskab er nøgleordet

Som altid går overskuddet fra salget til børnene på de fem Julemærkehjem. Fællesskab er et af nøgleordene i Julemærkehjemmenes arbejde for at hjælpe børn ud af mistrivsel. Når børn kommer på Julemærkehjem, oplever de at blive del af et fællesskab – at være forbundet med andre børn. For mange bliver det en ny start på livet, hvor de genfinder selvværdet og får nye venner. 

Hvordan Julemærket 2024 ser ud, bliver offentliggjort torsdag d. 10. oktober. Samme dag kan det købes i Julemærkehjemmenes webshop og i de fleste af landets dagligvarebutikker, boghandlere samt Kop & Kande-butikker. 

Julemærket 2024
• Udkommer torsdag d. 10. oktober 2024
• Et ark koster 95 kr. 
• Overskuddet fra salget går til at støtte børn på Julemærkehjemmene

Julemærket og Kongehuset – en royal forbindelse
• H.M. Dronningen er protektor for Julemærkefonden
• Det er femte gang, at et nyt konge- eller regentpar er på årets Julemærke
• På det første Julemærke fra 1904 var der et billede af Dronning Louise 
• H.M. Dronning Margrethe har tre gange tegnet Julemærket, i 1970, 2003 og 2015

Niels Ditlev
• Dansk kunstner og reklametegner
• Tegnede Julemærket 2022, som markerede H.M. Dronning Margrethes 50-års regentjubilæum og Fredensborg Slots 300-års jubilæum.
• Har lavet design for blandt andet Carlsberg, DSB, Tivoli og Det Ny Teater.
• Har modtaget Guldkornet, en pris der hylder kreativitet i reklamebranchen.

Forsæt med at læse

Trending