Følg os her

Kendte

Anders Agger taler med overlæge Sara Sloth på ‘Sikringen’: Denne ting er vigtig for hende

Udgivet

d.

Anders Agger Sikringen

Nu sætter hun ord på sit arbejde.

I Anders Aggers nye program ‘Indefra- Sikringen’ får seerne et sjældent indblik i en verden, som få kender – nemlig livet bag murene på Sikringen i Slagelse.

LÆS OGSÅ  Hvis du er vild med 'Den Store Bagedyst' bliver du begejstret: DR afslører nyt 'jule-bage program'

Her arbejder overlæge Sara Sloth Jørgensen med at behandle de mest komplekse og plejekrævende psykisk syge patienter, som ifølge Justitsministeriet er anbragt på et farlighedsdekret.

Med 40 patienter, der i gennemsnit har været indlagt i over 10 år og med en omkostning på 3,8 millioner kroner per sengeplads om året, er presset stort.

I ‘Indefra- Sikringen’ følger Anders Aggers dagligdagen på afdelingen, hvor Sara Sloth Jørgensen har det overordnede ansvar for at bestemme, hvilke behandlingstilbud de enkelte patienter skal modtage.

Det handler ikke kun om at lindre symptomer – hun skal også træffe svære beslutninger, der berører patienternes frihed.

Et af de elementer, der kendetegner hendes arbejde, er den omhyggelige håndtering af sikkerhedsforanstaltninger. På Sikringen kan alle døre låses, men det er en balancekunst at vurdere, hvor ofte patienterne egentlig skal isoleres.

“Det er jo et kæmpe indgreb, vi gør i vores patienters frihed. Altså både at vi låser døren til nogle af patienternes stuer, og at nogle ender med tvangsfiksering. Det er vi bevidste om, og jeg tænker ofte, at det ikke må blive hverdag,” udtaler hun til DR.

Sara Sloth Jørgensen skiller sig ud ved at bære sit civile tøj i arbejdet – et symbol på den ro og professionalisme, der trods de barske rammer præger dagligdagen på Sikringen.

Hun minder os også om, at patienterne, der er her, har begået kriminalitet, mens de var syge – en smertefuld virkelighed, der underbygger nødvendigheden af den behandling, de modtager. Hendes opgave er i bund og grund at skabe en bedre hverdag for de indlagte og samtidig lindre de psykiske lidelser, der har ført dem hertil.

‘Indefra-sikringen’ giver dermed et rystende, men ærligt billede af en virkelighed, hvor omsorg og sikkerhed skal balanceres på en yderst fin linje.

Annonce