Politik
Mette Frederiksen deler sine inderste tanker: Sådan påvirkede det hende
Nu sætter Mette Frederiksen ord på.
Statsminister Mette Frederiksen fortæller i et ærligt interview med Euroman om en turbulent periode, der kulminerede med et overfald på Kultorvet i København sidste sommer.
En voldsom episode
Hændelsen, der fandt sted på en varm juniaften, blev en skelsættende oplevelse for statsministeren, som efterfølgende måtte tage drastiske skridt for at finde ro.
Overfaldet, udført af en 39-årig mand, der senere blev dømt og udvist af Danmark i seks år, markerede slutningen på en periode med intens utryghed.
Mette Frederiksen beskriver, hvordan daglige tilråb, trusler og intimiderende episoder satte deres præg på hendes hverdag.
“Jeg gider ikke lægge skjul på, at København har ændret sig efter Hamas’ angreb på Israel for et år siden. Der skete noget omkring min person i København. Daglige tilråb. Trusler. Biler, der kørte op på siden af mig og rullede vinduet ned, og så sad der fire mænd og stirrede på mig. Intimiderende, truende. Overfaldet var nok den berømte dråbe,” siger Mette Frederiksen i interviewet.
Efter episoden valgte Frederiksen og hendes mand, filmfotograf Bo Tengberg, at trække sig tilbage til Marienborg, hvor de boede midlertidigt.
Statsministeren tog seks ugers ferie for at bearbejde oplevelsen og finde balance i sit liv. Her fandt hun trøst i tegning og maleri – nye hobbyer, der hjalp hende med at koble af fra det politiske pres.
For første gang delte statsministeren også sin private kamp med offentligheden. “Det var vigtigt for mig at fortælle om det, for at undgå spekulationer, men det føltes som endnu et tab af mit privatliv,” indrømmer hun.
Trods de svære oplevelser fortsætter Mette Frederiksen ufortrødent sit arbejde som statsminister og håber, at åbenheden kan bidrage til større forståelse for de udfordringer, der følger med en så offentlig rolle.