Politik
Mette Frederiksen smider bombe: Skal helst ske inden næste valg
Nu er der nyt fra Mette Frederiksen.
Alle tre partier har taget et dyk i meningsmålingerne, men nu prøver den danske statsminister at vende skuden for Socialdemokratiet.
Man skal nemlig ikke spole tiden ret langt tilbage, før Mette Frederiksen løftede sløret for, at de gerne vil genforhandle Velfærdsaftalen.
I 2006 blev Velfærdsaftalen vedtaget af blandt andre Socialdemokratiet, og den slog blandt andet fast, at pensionsalderen i Danmark ikke skulle ligge fast, men derimod stige i takt med danskernes stigende forventede levealder.
Det betød i praksis, at pensionsalderen ville blive forskellig fra generation til generation, og at de unge generationer kunne se frem til at skulle arbejde i MANGE år.
Uretfærdigt og urealistisk
Nu har statsminister Mette Frederiksen dog tilsyneladende trukket i håndbremsen, da hun mener, at reglerne om pensionsalder fra 2006 er uretfærdige og urealistiske.
Det fortalte hun i et interview med Berlingske.
I interviewet slår hun fast, at det ikke er hverken retfærdigt eller realistisk, at danskerne skal arbejde så længe, som Velfærdsaftalen fra 2006 ønsker, og hun understreger, at pensionsalderen med den nuværende aftale stiger for meget.
Siden da har der været en del spekulationer frem og tilbage, men nu har Mette Frederiksen igen åbnet en dør på klem for en mulig aftale om pensionsalderen, som kan falde på plads inden næste folketingsvalg.
I et nyt interview med Fagbladet 3F antyder hun, at en bred politisk aftale kan være i sigte inden valget:
“Det kan jo være, at det ender med, at vi kan lave en bred aftale omkring det allerede inden et valg, og det vil jo være det allerbedste”, lyder det fra hende, inden hun fortsætter:
“Men om vi kan blive enige om det i Folketinget, det ved jeg ikke endnu”.
Politik
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen i trafikulykke: Udsender pressemeddelelse
I går aftes var forsvarsminister Troels Lund Poulsen involveret i en trafikulykke.
Fredag morgen er der udsendt en pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet. Meldingen lyder på, at forsvarsminister Troels Lund Poulsen torsdag aften var involveret i en trafikulykke.
I pressemeddelelsen fremgår det, at ulykken skete ved 23-tiden, hvor den på vej mod Troels Lund Poulsens hjem kørte i grøften. Det meldes heldigvis også, at både forsvarsministeren og chaufføren har det godt efter omstændighederne.
Det oplyses ikke om der var andre involverede eller hvad der fik ministerbilen til at ende i grøften.
Som følge af ulykken har Troels Lund Poulsen aflyst en række af sine møder og arrangementer i dag.
Politik
Margrethe Vestager afslører: Denne oplevelse ændrede hele hendes tilgang
I et ærligt interview foertæller Margrethe Vestager hvad hendes tilgang og måde at håndtere forskellige situationer bunder i.
Margrethe Vestager har gennem sin karriere som politiker og konkurrencekommissær i Europa-Kommissionen kæmpet mod nogle af verdens største virksomheder, herunder Google og Amazon.
Det er et job, der kunne gøre de fleste hårde i tonen og skeptiske.
Men Margrethe Vestager har valgt en helt anden tilgang, som udspringer af en oplevelse fra hendes tidlige politiske karriere.
Denne oplevelse ændrede alt
Da hun var ung politiker, mødte hun en ældre mand, der ifølge hende opførte sig meget ubehøvlet.
“Jeg tænkte: ‘Aldrig vil jeg blive ligesom ham’,” fortæller hun i et interview med ALT for damerne.
Denne oplevelse blev et vendepunkt, der har præget hendes måde at lede og kommunikere på.
Margrethe Vestager har siden gjort en dyd ud af at bevare en venlig og samarbejdende ledelsesstil, selv i de mest udfordrende situationer.
“Jeg tror på, at man skal angribe med venlighed, hvis man vil rykke noget. Jeg har aldrig mødt nogen, der responderer godt på skældud,” siger hun og understreger, at venlighed ikke er det samme som at give efter.
Hun tilføjer: “Man behøver ikke råbe ad folk. Man kan sige: ‘Vi kan godt se jeres argumenter, men vi har tungtvejende modargumenter. Derfor kommer vi til at give jer en bøde.'”
Vigtigt agt finde en løsning og ikke kun løse konflikter
Margrethe Vestager har en tilgang, der ikke kun fokuserer på konflikthåndtering, men også på at finde løsninger gennem samarbejde. Hun ser fællesskab som en afgørende nøgle til succes og mener, at resultater bedst opnås, når flere arbejder sammen mod et fælles mål.
Denne tankegang stammer fra hendes opvækst i Skovlund, en lille by i Vestjylland, hvor hun tidligt lærte betydningen af at tage ansvar og handle i fællesskab.
I hendes barndom var det en naturlig del af hverdagen, at man gik sammen for at ændre ting og få dem til at fungere, uanset om det handlede om sociale begivenheder eller praktiske projekter.
For Vestager er venlighed og samarbejde ikke kun værdier, men også en effektiv strategi til at skabe store forandringer – selv når hun forhandler med verdens mest magtfulde virksomheder.
Politik
Midt i sorgen: Søren Pape Poulsens venner overrasker med rørende gave
Søren Pape Poulsens forældre har modtaget en meget rørende gave fra Sørens venner.
Julen er en tid for samvær og traditioner, men for Ruth og Svend Poulsen bliver denne december noget helt særligt – og svært. Det er deres første jul uden deres elskede søn, Søren Pape Poulsen, der tidligere på året gik bort i en alder af blot 52 år.
I marts ramte en tragisk nyhed landet, da Søren Pape Poulsen, under et møde i Det Konservative Folkeparti, fik en hjerneblødning. Han blev senere erklæret død på Odense Universitetshospital. Tabets tyngde har været ubærlig for mange, men mest for Ruth og Svend, der nu navigerer gennem livet uden deres søn.
For Ruth og Svend er julen forbundet med minder om hyggelige stunder sammen med Søren. De plejede at fejre aftenen med sang og musik. “Vi holdt altid juleaften med Søren. Vi spiste, og så satte Søren sig ved klaveret, og så sang Søren og jeg,” fortæller Ruth rørende til BILLED-BLADET.
Denne jul bliver dog anderledes. Parret har besluttet at holde højtiden alene for at mindes deres søn i ro og fred.
Rørende gestus
Men selv i mørke stunder kan lyset bryde frem. En gruppe af Sørens nære venner har samlet kræfterne og skabt en særlig gave til Ruth og Svend: En personlig julekalender fyldt med minder om Søren.
“Vi syntes, de skulle have noget at se frem til i denne svære tid,” fortæller en ven af familien til BILLED-BLADET. Kalenderen indeholder små historier om Søren, som Ruth og Svend kan åbne hver dag frem til jul.
Vennernes varme gestus har rørt forældrene dybt og giver dem mulighed for at mindes Søren på en særlig og kærlig måde i den første december uden ham.
Den rørende julekalender er et bevis på den kærlighed og respekt, som mange følte for Søren Pape Poulsen. Selvom sorgen stadig er tung, har vennernes omtanke givet Ruth og Svend et lille lyspunkt i en ellers svær tid.
Julen handler ofte om at værdsætte minderne og de mennesker, vi holder af – og for Ruth og Svend vil Søren altid være en del af deres hjerter og deres højtider.
Politik
Afsløret: Her er prisen på statsministerens sommerhus
Nu er prisen afsløret.
Statsminister Mette Frederiksen og hendes nære veninde, Pernille Rosentkrantz-Theil, har netop opfyldt en fælles drøm om at eje et sommerhus sammen. De to politikere har købt et stort sommerhus på idylliske Møn, som nu bliver rammerne om deres fælles fristed.
Ifølge oplysninger, som Ekstra Bladet har fået bekræftet af begge parter, er boligkøbet en længe ønsket drøm, der nu er blevet virkelighed. “At vi nu køber et hus på Møn, er en gammel drøm, der går i opfyldelse. Og det glæder vi os til,” udtaler Mette Frederiksen i en skriftlig kommentar til mediet. Sådan lød det i august, hvor det blev offentligt kendt.
Nu er prisen også kommet frem. Det sker efter at handlen er blevet tinglyst.
Liebhaveri på lukket vej
Sommerhuset som de to politikere nu ejer sammen, koster ifølge SE & HØR lige knap 4,5 millioner kroner.
Det er dog ikke kun Mette Frederiksen og Pernille Rosenkrantz-Theil, der står som ejere af sommerhuset – også Mette Frederiksens mand, Bo, står som ejer af sommerhuset.
Ifølge mediet er sommerhuset ikke solgt som en fritidsejendom. Den er solgt som boligtypen liebhaver og er beliggende på en lukket og ugeneret vej på det vestlige Møn. Boligen der desuden er 150 år gammel er gennem renoveret i 2007.
Politik
Mette Frederiksen i stærk modvind: Nu åbner hun op
Mette Frederiksen sætter nu ord på kritikken.
At være Danmarks statsminister er alt andet end en let opgave. Ikke alene skal store beslutninger træffes dagligt – beslutninger, der påvirker tusindvis af borgere – men selv de mindste ord kan blive genstand for fortolkning og kritik. Det er en erfaring, Mette Frederiksen har gjort sig i sin tid som landets leder.
I en samtale med Christian Fuhlendorff i podcasten “Hva’ Så?!“ åbnede statsministeren op om netop det pres, der følger med rollen. Under deres gåtur kom duoen vidt omkring, fra det amerikanske præsidentvalg til kunsten at være en god debattør. Men det var særligt et emne, der vakte stærke reaktioner: finansiering og arbejdsglæde i den offentlige sektor.
I podcasten deler Christian Fuhlendorff en personlig anekdote om sit tidligere samarbejde med kriminalforsorgen. Her arbejdede han for at gøre danskerne mere interesserede i at blive fængselsbetjente. Det ledte samtalen hen på, hvordan jobs i den offentlige sektor ikke kun skal handle om løn, men også om en dybere følelse af mening – et såkaldt “kald”
Det er et ord, statsministeren selv har brugt før – med massiv kritik til følge.
‘Forstår det ikke’
“Jeg sagde på et tidspunkt, i forbindelse med det her lønløft der både gælder kriminalforsorgen, social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker og nogle andre grupper, at stillingerne også er et kald. Og så fik jeg simpelthen så meget kritik,” fortæller Mette Frederiksen i podcasten.
Kritikken har dog ikke fået statsministeren til at ændre mening. Tværtimod fastholder hun sin holdning og undrer sig over reaktionerne.
“Jeg forstår stadigvæk ikke, at man kan arbejde med andre mennesker, hvis ikke det også er et kald. Jeg forstår det simpelthen ikke,” siger hun ærligt.
For Mette Frederiksen handler det ikke om at nedgøre vigtigheden af løn eller arbejdsforhold, men snarere om at anerkende den særlige passion, der kræves for at arbejde med andre mennesker – hvad enten det er som sygeplejerske, fængselsbetjent eller social- og sundhedsassistent.
Statsministerens udtalelse illustrerer, hvordan selv velmente ord kan blive vendt og drejet i offentligheden. Og det er en påmindelse om, at rollen som statsminister ikke kun kræver politisk kløgt, men også en konstant opmærksomhed på, hvordan ens udtalelser modtages
Mette Frederiksen har dog ingen planer om at trække sine ord tilbage. For hende er det vigtigt at anerkende den dedikation, der ligger i at arbejde med mennesker – og at stå ved sine holdninger, selv når de møder modstand.
Podcast-afsnittet blev optaget inden regeringen offentliggjorde deres seneste finanslov.
Politik
Svimlende løn til Mette Frederiksen: Så meget får hun
Mette Frederiksen har kan se frem til en solid lønstigning.
Mens mange lønmodtagere ser frem til deres årlige lønsamtale, hvor en lønstigning typisk ligger på omkring 2 %, gælder der andre regler for landets ministre – og især for statsminister Mette Frederiksen.
Den kommende finanslov for 2024 indebærer en betydelig lønforhøjelse for ministrene, som allerede er skrevet ind i budgettet. For flere af dem betyder det en betragtelig økonomisk fremgang.
Det skriver DR.
For Mette Frederiksen betyder stigningen en ny årsløn på hele 1,842 millioner kroner, hvilket gør hende til den bedst betalte politiker i regeringen. “Vi har lagt finanskrisen så meget bag os, at der ikke længere er en baggrund for at lave en midlertidig nedsættelse,” forklarer Socialdemokratiets finansordfører Benny Engelbrecht.
Kan også se frem til en solid årsløn
Ministrene Troels Lund Poulsen, Lars Løkke Rasmussen og Nicolai Wammen kan nu se frem til en årsløn på 1,62 millioner kroner, mens de øvrige ministre lander på omkring 1,47 millioner kroner.
Lønstigningen sker som følge af en 14 år gammel aftale om en midlertidig lønnedgang på fem procent, som blev indført under finanskrisen. Dengang blev det set som en nødvendighed for at afhjælpe den økonomiske situation, men nu har regeringen, SF og Radikale besluttet, at tiden er inde til at fjerne ordningen.
“Det her er en samlet regeringsbeslutning, og det står vi selvfølgelig fuldt og helt på mål for,” udtaler Benny Engelbrecht.
Mens nogle ser lønstigningen som et tegn på, at Danmark er kommet langt siden finanskrisen, har andre udtrykt skepsis over, at politikerne belønnes i en tid, hvor mange danskere stadig kæmper med stigende priser og økonomisk usikkerhed.
Med lønstigningerne er det dog tydeligt, at landets ledere har lagt finanskrisens nedskæringer bag sig – og ser frem til et økonomisk løft, der bringer deres aflønning på niveau med tidligere aftaler.
Politik
Første gang siden tabet: Søren Papes forældre bryder tavsheden
Søren Pape Poulsen blev 52 år.
Julen har altid været en tid fyldt med glæde og traditioner for Ruth og Svend Poulsen i Bjerringbro.
Men i år er højtiden præget af sorg og savn efter deres eneste søn, den tidligere konservative partiformand Søren Pape Poulsen, der pludselig gik bort i marts som følge af en hjerneblødning.
Det skriver TV Midtvest.
Savnet er stort
For Ruth og Svend, henholdsvis 88 og 92 år gamle, er det ufatteligt svært at forestille sig en juleaften uden deres søn, der elskede højtiden.
“Søren var meget julet. Der skulle pyntes op, vi skulle synge, og alt skulle være så hyggeligt,” fortæller Svend i et interview. Men i år bliver det anderledes.
“Det bliver ikke godt. Det er vi forberedt på, men vi skal igennem det,” tilføjer Ruth.
Den konservative politiker var kendt som et familiemenneske, og forholdet mellem ham og forældrene var tæt.
Søren blev adopteret som spæd og voksede op i et hjem fyldt med kærlighed, en opvækst, som nu er dokumenteret på en væg i forældrenes hjem, hvor fotografier og minder fylder.
“Jeg ser på den væg det meste af dagen,” fortæller Svend, mens Ruth fortæller , at savnet aldrig slipper dem.
Forældrene forsøger at finde trøst i at mindes Søren på måder, der ærede hans kærlighed til julen.
Tirsdag aften deltager de i en jule- og mindekoncert i Viborg Teater, arrangeret for at fejre Søren Pape Poulsens liv og minde. Koncerten, hvor blandt andre Holmens Kirkes Vokalensemble medvirker, er en kærkommen lejlighed for forældrene til at mærke støtten fra omverdenen.
Trods den hjerteskærende sorg finder Ruth og Svend Poulsen styrke i de mange minder om deres søn, som fortsat er en central del af deres hverdag.
“Vi savner ham hele tiden,” siger Svend. For dem er Søren stadig en uundværlig del af deres liv – både i tankerne og i hjertet.
Politik
Historisk: Mette Frederiksen modtager særlig orden fra kong Frederik
Det er aldrig sket før.
I dag har været en stor dag for statsminister Mette Frederiksen.
Hun har som den første socialdemokratiske statsminister modtaget en orden. Det fortæller hun i et opslag på Instagram, hvor hun også stolt viser den frem.
“I dag har jeg været på Amalienborg hos H.M. Kong Frederik X, hvor jeg modtog denne smukke orden. Jeg er derfor nu udnævnt til Kommandør af 1. grad af Dannebrogordenen,” lyder det i opslaget, som du kan se nederst i artiklen.
Mette Frederiksen sætter også flere ord på sin nye titel:
“Det er første gang, en socialdemokratisk statsminister modtager en orden, og det gør jeg af flere årsager. Jeg har aldrig lagt skjul på min store respekt for Dronning Margrethes indsats. Og for Kongehusets arbejde for Danmark 🇩🇰 I en tid med uro, krige og store forandringer mener jeg, at vi skal holde fast i det, der binder os danskere tættere sammen. I vores stærke traditioner. Og i vores fortid, nutid og fremtid. Her er netop vores historie, vores flag og korset. Kongehuset er en vigtig del af vores kultur og af os danskere. Og jeg er overbevist om, at Kongeparret kommer til at føre Kongehuset trygt og godt videre,” lyder det fra statsministeren.
Mette Frederiksen får dog ikke meget tid til at fejre det i denne weekend. Hun vil nemlig være at finde i Aalborg i morgen, hvor socialdemokraterne vil være at finde på gaderne.
Du kan se hele opslaget fra Mette Frederiksen herunder:
Politik
Mette Frederiksen deler særligt billede: Nu er det 23 år siden
På de sociale medier deler Mette Frederiksen nu et helt særligt billede.
Mette Frederiksen deler jævnligt opslag med både billeder og tekst på sin Instagram-profil. Der deles både opslag der er relateret til hendes stilling som statsminister, men nogle gange deler hun også glimt fra privaten, hvor danskerne kommer tættere på den private Mette Frederiksen.
LÆS OGSÅ: Dette minde med prinsesse Diana, blev en afgørende faktor i prins Williams liv
I går delte statsministeren endnu et opslag, hvor hun ser tilbage. I går var det nemlig præcis 23 år siden, at hun havde første dag i Folketinget.
I den anledning har hun delt et billede fra dengang:
“Der er 23 år mellem disse to billeder. Det ene er fra første dag i Folketinget. Præcis 23 år siden i dag. Husker stadig følelsen. Nyvalgt. Stolt. Og ydmyg. Der er sket meget siden da. Med mig selv, med Danmark og med verden omkring os,” lyder det fra Mette Frederiksen.
Til slut takker Mette Frederiksen for den store tillid:
“Tak for den store tillid, I viste mig. Dengang og i dag. Den betyder mere, end I aner,” lyder det fra Mette Frederiksen.
Skød den politiske karriere i gang i 2001
Mette Frederiksen, født 19. november 1977 i Aalborg, har i næsten to årtier været en central figur i dansk politik. Som formand for Socialdemokratiet og Danmarks statsminister siden juni 2019 har hun ikke kun markeret sig som en dygtig politiker, men også skrevet historie ved at blive landets yngste statsminister nogensinde.
LÆS OGSÅ: Følger du også trofast med i ‘Sporløs’? Nu afslører DR programmets fremtid
Frederiksen blev første gang valgt til Folketinget i 2001 som blot 23-årig og har siden arbejdet sig op gennem rækkerne i dansk politik. I 2005 blev hun Socialdemokratiets socialordfører og næstformand i folketingsgruppen. Her viste hun allerede sit talent for at forene politiske visioner med konkrete løsninger.
I 2011 fik hun sin første ministerpost som beskæftigelsesminister i Helle Thorning-Schmidts regering. Efter tre år på posten overtog hun i 2014 rollen som justitsminister, hvor hun igen viste sin evne til at håndtere komplekse områder med politisk snilde.
Efter at have overtaget formandsposten i Socialdemokratiet i juni 2015, førte Mette Frederiksen partiet til en stor valgsejr i 2019. Med et rekordhøjt personligt stemmetal på 43.489 blev hun den mest populære politiker i landet ved valget og kunne indtage Statsministeriet som Danmarks første kvindelige statsminister.
Mette Frederiksen har gennem sin karriere modtaget adskillige priser og hædersbevisninger, herunder Nina Bang-Prisen i 2002 og Ting-Prisen i både 2012 og 2020.
Du kan se Mette Frederiksens opslag herunder:
Politik
Lykkelig Mette Frederiksen: “Jeg har lyst til skåle med alle”
Mette Frederiksen er meget begejstret.
Statsminister Mette Frederiksen er særdeles begejstret. Det har hun delt i et opslag på Instagram.
“Jeg kan egentlig ikke li’ champagne. Men jeg har lyst til at skåle med alle i dag. Tænk, at vi nu for alvor går i gang med at skabe meget mere dansk natur. Og vi får stoppet meget af den forurening, der har været med til at ødelægge for meget af vores vandmiljø,” lyder det fra statsministeren, som fortsætter:
“I dag er et bredt flertal i Folketinget blevet enige om en aftale, der skal gøre den grønne trepart til virkelighed. Det er en af de stærkeste generationskontrakter i mange år.”
Mette Frederiksen fortæller blandt andet, at det er meningen, at Danmark som det første land i verden, skal indføre en klimaafgift i landbruget. Der skal skabes et rent vandmiljø og understøttes en moderne og stærk dansk fødevare- og landbrugsproduktion. Derudover skal der etableres 250.000 hektar ny skov frem mod 2045. Sidst men ikke mindst, skal det sikres, at mindst en femtedel af Danmarks areal skal være beskyttet natur.
Og alt dette, er noget, som statsministeren er meget stolt af.
“Jeg er umådelig stolt på Danmarks vegne. Vi er det første land i verden, der lykkes med at lave en CO2e-afgift på husdyr. Og det kan vi kun, fordi vi samarbejder på tværs. Der havde ikke været en aftale, hvis vi ikke hver især havde turde løsne op for forskellige positioner og bøje os mod hinanden. Ikke af hensyn til os selv. Men af hensyn til Danmarks natur,” lyder det.
Til slut sender Mette Frederiksen en stor tak:
“Derfor også en stor tak til SF, LA, K og RV, som alle er med i aftalen. For at passe på klimaet og miljøet. Vores fjorde og farvande. For at tage ansvar for vores og kommende generationers natur. Og også tak til alle jer danskere, der hver dag kæmper for et grønnere Danmark.”
Du kan se hele opslaget herunder:
-
De kongelige3 uger siden
Skilsmisserygter florerer: Nu bryder Harry og Meghan tavsheden
-
Kendte2 uger siden
Dårligt nyt til Søren Østergaard: Har fået første advarsel
-
Kendte2 uger siden
Kommer bag på mange: Så meget har Linse Kessler at leve for om dagen
-
Kendte3 uger siden
Babylykke hos Janni Ree: Røber stor nyhed
-
Film / TV2 uger siden
Timm Vladimir deler helt privat billede: Her er hans nye kærlighed
-
Sport3 uger siden
Kasper Hjulmand trak sig tilbage: Nu deler han nyt
-
De kongelige3 uger siden
Svær tid for prins Harry: Ikke inviteret til jul
-
Sport2 uger siden
Blev kendt som Mie fra ‘Far til fire’: Sådan har du aldrig set hende før
-
De kongelige2 uger siden
Øjeblikket alle taler om: Harry var rødglødende over Meghan
-
Kendte3 uger siden
Linse Kessler hudløst ærlig: Derfor har hun ikke en kæreste
-
De kongelige2 uger siden
Midt i dronning Camillas store sorg, nu afslører kong Charles stor beslutning
-
De kongelige2 uger siden
Kongehus bekræfter: Kronprinsesse Mette-Marit trækker sig
-
Kendte2 uger siden
Efter skilsmissen ønskede Mette Blomsterberg at finde ro: Livet tog en uventet drejning
-
De kongelige2 uger siden
Bemærkelsesværdig ændring hos Harry og Meghan: Her er årsagen
-
Film / TV3 uger siden
Flere seere gjorde opmærksom på det: Nu har TV 2-stjerne kontaktet lægen