Følg os her

De kongelige

Grevinde Alexandra taler ud om hård tid: Var midt i mors død

Udgivet

d.

Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix

Det var langt fra en nem periode i Alexandras liv.

Grevinde Alexandra var en utroligt populær royal skikkelse, da hun var igennem 10 år var gift med Prins Joachim.

Ægteskabet affødte to danske prinser, Felix og Nicolai, som senere hen fik frataget sine titler og i dag i stedet kan kalde sig for grever.

Forholdet holdte dog ikke, og både grevinden og prinsen er sidenhen blevet gift igen.

Hvor Joachim stadig er sammen med prinsesse Marie, er det dog en anden sag for grevinde Alexandra.

LÆS OGSÅ  Særlig detalje ved dronning Margrethe vækker opsigt

Hun blev gift med Martin Jørgensen, men de to blev skilt i 2015.

Siden fandt grevinden sammen med erhvervsmanden Nicolai Peitersen, men også det forhold kunne ikke stå distancen, og det er der en særlig grund til.

Ifølge Ekstra Bladet deler hun i et interview med Billed-Bladet for første gang sine tanker om det hårde opgør og afslører detaljer om forholdets afslutning.

Alexandra fortæller, at hun i den sorgfulde tid hvor hendes mor gik bort opdagede, at erhvervsmanden havde været hende utro.

LÆS OGSÅ  Som ung kunne dronning Margrethe ikke fordrage det: Med ét ændrede det sig

“Midt i den sorgfulde tid fandt jeg ud af, at den mand, som jeg var sammen med, slet ikke var det menneske, jeg troede, han var. Det kunne bare ikke komme på et værre tidspunkt. Og det synes jeg bare var så ledt. Det var bare ikke i orden,” siger grevinden.

Utilgiveligt utroskab

Hun uddyber, hvordan hun erfarede, at Nicolai Peitersen havde flere andre forhold kørende samtidig. “Jeg fandt ud af på barsk vis, at han så mange flere end mig. Ikke en, nej, lige pludselig kom det bare væltende ind fra alle sider. Det var utroligt skuffende. Og at det skulle ske samtidig med min mors død var ikke ok,” fortæller hun.

I interviewet beskriver Alexandra også, hvordan hun efter bruddet valgte at trække sig tilbage fra offentligheden og store private arrangementer for at beskytte sig selv.

LÆS OGSÅ  Særlig begivenhed venter dronning Margrethe: Nu er det niende gang

Forholdet til Nicolai Peitersen havde været præget af “drama og kaos”, og hun havde brug for tid til at komme sig.

Bruddet mellem grevinden og Nicolai Peitersen blev officielt i begyndelsen af sidste år. På det tidspunkt udtalte grevindens presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, at Alexandra havde “reageret prompte” efter at være blevet bekendt med nogle uacceptable kendsgerninger.

Senere bekræftede Nicolai Peitersen over for Ekstra Bladet, at årsagen til bruddet var hans utroskab. “Jeg har været utro, hvilket jeg fortryder dybt. Jeg undskylder uforbeholdent til Alexandra, som jeg elsker inderligt og respekterer højt, og til hendes to sønner, som jeg holder ufattelig meget af,” skrev han i en mail. Han udtrykte også håb om tilgivelse fra Alexandra og hendes familie.

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

De kongelige

Prins George har fødselsdag i dag – næste år træder en “morbid” kongelig regel i kraft

Udgivet

d.

Foto: Redaktionel kreditering: Pete Hancock / Shutterstock.com
Foto: Redaktionel kreditering: Pete Hancock / Shutterstock.com

Mandag markerer en særlig dag i det britiske kongehus, da prins George, den ældste søn af prins William og Kate Middleton, kan fejre sin 11-års fødselsdag. 

Det skriver Fox News

LÆS OGSÅ  Som ung kunne dronning Margrethe ikke fordrage det: Med ét ændrede det sig

Ifølge kongelige eksperter, herunder Christopher Andersen, vil George sandsynligvis fejre sin fødselsdag med to fester. På programmet står der en fodboldkamp og en hjemmebagt kage, som hans mor har lavet.

“William og Kate har gjort alt for at give deres børn en normal barndom,” uddyber Christopher Andersen og tilføjer: “Men dette år har været særligt hårdt for George, Charlotte og Louis, da både deres mor og bedstefar kæmper mod kræft.”

Kong Charles III har nemlig også fået stillet en kræftdiagnose, hvilket naturligvis påvirker hele familien. Det er dog især sygdommen hos børnenes nærmeste pårørende, deres mor Kate Middleton, der fylder meget.

Kate Middleton har været åben om sit helbred og delt, at hun har både “gode dage og dårlige dage” under sin kræftbehandling. Trods sygdom og sygemelding deltog hun dog i den store britiske begivenhed Trooping the Colour, og hun modtog stående ovationer ved Wimbledon, da hun deltog sammen med datteren Charlotte.

En helt særlig dag

Næste år, når prins George fylder 12, vil der ske en betydelig ændring for ham. Ifølge en gammel kongelig tradition må arvinger til tronen, fra de fylder 12 år, nemlig ikke flyve sammen for at beskytte arvefølgen. 

“Dette kan være det sidste år, George får lov til at flyve med sin far,” forklarer Christopher Andersen og fortsætter: “Det er en morbid regel, men den sikrer, at arvefølgen bevares i tilfælde af en ulykke.”

Christopher Andersen tilføjer afsluttende:

“Da William fyldte 12, begyndte han at flyve i et separat kongeligt fly væk fra sin far og bror Harry. Det er en morbid regel, men på den anden side, når de fylder 16, bliver alle højtstående medlemmer af kongefamilien også bedt om at hjælpe med at planlægge deres egne begravelser.”

LÆS OGSÅ  Ekspert med overraskende afsløring om Kate Middleton
Forsæt med at læse

De kongelige

Vil du være Kate Middelton og prins Williams nye sekretær? Dét kræver det

Udgivet

d.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Særligt ét krav er svært at leve op til

Det er ikke helt usædvanligt, at Kate Middleton og prins William søger nyt personale, selvom jobopslagene ikke altid er de mest offentligt annoncerede og omtalte.

Men hvis man går med en drøm om at arbejde for kongeparret, så er det nu man skal slå til.

Faktum er, at de nu søger en ny assisterende privatsekretær til deres officielle kontor i Kensington Palace og selvom mange måske kan se sig selv i jobbet og gerne vil arbejde for de kongelige, så er der altså visse krav man skal leve op til.

Nogen sværere end andre.

LÆS OGSÅ  Som ung kunne dronning Margrethe ikke fordrage det: Med ét ændrede det sig

I jobopslaget fra The Household of TRH The Prince and Princess of Wales påpeges det, at man ud over at have fremragende kommunikationsevner og gode organisatoriske færdigheder også skal besidde dokumenteret effektiv og succesfuld evne til at opbygge relationer med både personer og institutioner. Det er nødvendigt, da jobbet indebærer planlægning af aktiviteter, der foregår i både Wales, Skotland og Nordirland.

Det forventes yderligere, at den nye medarbejder er proaktiv og fleksibel, da vedkommende vil blive en del af et lille, stærkt og adræt team med en praktisk tilgang.

Om jobbet skriver de selv:

“Dette er en spændende mulighed for at slutte sig til det dedikerede team på Kensington Palace, der støtter Hans Kongelige Højhed Prinsen og Hendes Kongelige Højhed Prinsessen af Wales. Den assisterende privatsekretær for Wales og Storbritannien vil stå i spidsen for planlægningen og udførelsen af de fleste af Deres Kongelige Højheders offentlige engagementer i Wales, Skotland og Nordirland og bidrage til udviklingen af husstandens strategi for at maksimere indflydelsen på tværs af de konstituerende nationer i Storbritannien, med særligt fokus på Wales.”

Særligt den del med Wales er altafgørende for at kunne få jobbet. Det er nemlig essentielt at kunne tale og forstå walisisk, helst flydende både i tale og skrift, og det er nok dét krav som de fleste nok vil have svært ved at kunne leve op til.

Prins William og prinsesse Kate har nemlig et tætknyttet bånd og forhold til Wales og derfor skal den nye privatsekretær også have det.

Stærk tilknytning til Wales

Kate Middleton og Prins William har en stærk forbindelse til Wales, som har spillet en central rolle i deres liv og offentlige pligter. Kærligheden til Wales begyndte allerede tidligt i deres ægteskab og har fortsat en vigtig plads i deres liv.

Da parret blev gift i 2011, fik de titlen Hertugen og Hertuginden af Cambridge. Kort efter brylluppet tilbragte de flere år i Wales, hvor Prins William arbejdede som søredningspilot for RAF Search and Rescue Force på Anglesey, en ø i det nordvestlige Wales. Disse år var vigtige for dem som par og gav dem mulighed for at leve relativt uforstyrret af den intense medieopmærksomhed, der ofte følger med det kongelige liv.

Derudover blev Prins William i 2022 udnævnt til Prins af Wales efter hans fars tiltrædelse som konge. Med denne titel følger en række forpligtelser og ansvar over for Wales. Det betyder at Kate og William regelmæssigt deltager i forskellige velgørenhedsorganisationer og offentlige engagementer i med henblik på at støtte lokalsamfundene og fremhæve vigtige lokale sager. De har også vist en særlig interesse i at fremme uddannelse og ungdomsudvikling i Wales, hvilket ses i deres involvering i programmer og initiativer, der understøtter unge menneskers trivsel og uddannelsesmuligheder.

LÆS OGSÅ  Rørende: Her er dronning Margrethes ord om sit første møde med Mary
Forsæt med at læse

De kongelige

Vidste du det om Jens Werner? Havde forbindelse til det danske kongehus

Udgivet

d.

Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix
Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix

Vidste du det?

Den tidligere ‘Vild med dans’-dommer og anerkendte danser, Jens Werner, er gået bort efter en lang kamp mod kræft. Det oplyste hans familie i forrige uge.

Siden da er hyldesterne og anerkendelsen til både ham og hans karriere væltet ind. Og ved at tage et nærmere kig på hans liv har en en episode fra hans karriere belyst en uventet forbindelse mellem Jens Werner og det danske kongehus.

LÆS OGSÅ  Særlig begivenhed venter dronning Margrethe: Nu er det niende gang

I begyndelsen af 1990’erne forfulgte Jens Werner sin dansedrøm i London. Ved siden af sin dansetræning arbejdede han som chauffør ved den danske ambassade. 

Det skriver BILLED-BLADET

Jobbet gav ham så gode anbefalinger, at han ved sin hjemkomst til Danmark blev tilbudt en stilling som chauffør og livrist ved det danske kongehus.

En nær relation til de kongelige

Jens Werners arbejde for kongehuset omfattede blandt andet kørsel for det nuværende kongepar, prins Joachim og Alexandra, samt prinsesse Benedikte.  Han spillede en særlig rolle ved prins Joachims bryllup i 1995, hvor han også hjalp parret med deres brudevals.

Senere, i 2004, assisterede han kronprins Frederik og kronprinsesse Mary med deres brudevals.

Jens Werners tid som chauffør for kongehuset blev tydeligt værdsat af de kongelige.  I et interview i TV 2 Charlie-programmet ”Dobbeltgænger” i 2017, delte Jens Werner en mindeværdig episode med prinsesse Benedikte, hvor hun udtrykte håb om, at han ville vende tilbage til sin rolle ved hoffet.  Hendes ord vidner om den respekt og værdsættelse, han modtog fra kongehuset.

Selvom Jens Werner valgte at fokusere på sin dansekarriere, forblev hans forbindelser til kongehuset en betydningsfuld del af hans liv. 

Jens Werner døde den 9. juli 2024 efter længere tids sygdom i en alder af 59 år. 

LÆS OGSÅ  Sygdom og chokerende rygter: Så hårdt har Kate været ramt
Forsæt med at læse

Trending