Følg os her

Film / TV

Jan Gintberg vender tilbage på skærmen: Har særlig mission

Udgivet

d.

Gintberg
Foto: Jan Gintberg blev uddannet landmand i 1987, men har i flere årtier primært beskæftiget sig som komiker og tv-vært. Nu tester han, hvor meget han kan huske fra sin tid i faget. © Story Productions

Nu vender Jan Gintberg tilbage på skærmen, hvor han i et nyt program håber på, at kunne skabe en større forståelse for, hvor vores mad kommer fra.

Jan Gintberg er kendt for sin skarpe humor.

Han var en af pionererne inden for standup-komedie i Danmark i 1990’erne. Han har turneret landet rundt med flere succesfulde shows, der ofte tager udgangspunkt i dansk kultur, samfundsproblemer og politisk satire.

LÆS OGSÅ  TV 2 bekræfter: Jytte Abildstrøm medvirker i 'Det sidste ord'

Han har desuden været vært for flere populære tv-programmer, herunder Gintberg på kanten, hvor han rejser til forskellige steder i Danmark og skildrer lokalsamfund på humoristisk vis. Han har også været vært for Mandrilaftalen og andre satireprogrammer.

Han er også stemmen bag flere karakterer i tegnefilm, herunder dragen Mushu i Disney-filmen ‘Mulan’ og stemmen bag æslet i ‘Shrek’-filmene.

Nu vender han endnu en gang tilbage på skærmen. Det sker på DR, hvor danskerne nu kan få glæde af ham i tv-programmet ‘Gintberg på gården’.

Håber, at det kan ændre danskernes syn

Inden Jan Gintberg brød igennem som komiker og tv-mand, tog han faktisk uddannelsen som landmand i 1987.

Men det er efterhånden mange år siden, så hvordan går det, når Jan Gintberg sendes i praktik som landmand på et landbrug på Sydsjælland?

Undervejs i programmerne besøger Jan Gintberg nogle landmænd og fødevareproducenter, som gør tingene lidt anderledes, end hvad de fleste af os måske forbinder med landbrug.

For eksempel et gedelandbrug, som laver “måske den bedste ost”, Jan Gintberg nogensinde har smagt. Han lægger også vejen forbi et sted, der laver plantebaserede oste, og et sted, der arbejder på at “hacke” proteinrige bælgfrugtarter som ærter og bønner, som skal kunne tåle mere vand og længere tørke, være mere robuste overfor sygdomme, bruge mindre gødning og have det samme høje udbytte, som vi elsker.

Jan Gintberg håber, at ‘Gintberg på gården’ kan være med til at skabe en større forståelse for, hvor vores mad egentlig kommer fra – og hvor meget det kræver at producere den.

“Hvis vi vil ændre noget, bliver vi også nødt til som forbrugere at erkende, at fødevarer er sindssygt billige i dag i forhold til for 50-60 år siden. Vi tager det fuldstændig og totalt for givet, at mad skal være billig. Men jeg er udmærket godt klar over, hvorfor en kylling kan produceres til 39 kroner, ikke?,” lyder det fra Jan Gintberg.

Hvis man ønsker at ændre noget i det her, må vi også kigge indad som forbrugere, mener Jan Gintberg:

“Nu er jeg jo så privilegeret, at jeg kan betale for nogle dyre fødevarer og tænke økologisk og så videre. Og det er der mange mennesker, der ikke er.”

“Men jeg er blevet mere bevidst om, at hvis vi radikalt skulle ændre vores fødevareindtag, skal vi også gøre noget mere aktivt for det,” lyder det fra Jan Gintberg.

Du kan se ‘Gintberg på gården’ HER.

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce