Følg os her

Kendte

Hammerslag ekspert slår fast: Dette er en nødvendighed i de danske hjem

Udgivet

d.

Foto: Kristine Virén er "Hammerslag"-ekspert og boligekspert hos Videncentret Bolius. Hun fortæller i et interview med Boliga, hvorfor "hyggekroge" er vigtige i hjemmet. Foto: Bolius

De er ikke længere bare til for hyggens skyld, de er nu blevet nødvendige.

“Hyggekroge” er ikke længere bare hyggelige kroge – de er en nødvendighed for at finde ro i en travl hverdag.

Kristine Virén, formidlingschef hos Videncentret Bolius og “Hammerslag”-ekspert, understreger over for Boliga, hvor afgørende det er at skabe små, rolige hyggekroge og oaser i vores hjem, hvor vi kan trække os tilbage og lade op.

“Vores boliger er blevet meget større og mere åbne. Vi kan næsten ikke få nok af store stuer og køkken-alrum. Danskerne elsker åbne og lyse rum, hvilket skaber et dynamisk hjem, hvor børn, familie og venner er i centrum og skaber liv,” siger Kristine Virén til Boliga og uddyber:

“Boligen skal ses i en ekstrovert kontekst, men samtidig er det også et sted, hvor vi skal slappe af, koble fra og lade op. Derfor er det vigtigt at have hyggekroge, hvor man kan trække sig tilbage fra det dynamiske og ekstroverte miljø.”

Tryghed og ro i hyggekrogen
I sin forklaring understreger Kristine Virén, hvordan en hyggekrog kan være essentiel for vores mentale velvære:

“Grundlæggende skal vi mennesker føle os trygge i vores hjem. Vi har brug for noget, der støtter ryggen, vi skal kunne kigge fremad eller ud i rummet, vi skal sidde behageligt og være omgivet af godt og dæmpet lys. Dette er helt naturligt for os, når vi skal slappe af,” siger hun.

Social samvær og hyggekroge
Det moderne menneskets livsstil er tæt knyttet til boligindretning og have, hvor sociale aktiviteter spiller en stor rolle.

“Hvordan skal vi ses med vores venner i hjemmet? Hvor skal baren stå? Hvordan skal børnefødselsdagen afholdes? Hvor skal bordet stå, så alle kan snakke sammen? Dette er blot nogle eksempler på, hvordan vores liv og boligindretning styres af sociale og ekstroverte behov,” forklarer Kristine Virén.

Men hun påpeger også behovet for balance: “Mennesker har i lige så høj grad brug for ro. Hyggekrogen er symbolet på en pause fra det sociale, hvor vi kan være introverte og slappe af. Vi har brug for pauser gennem dagen, og derfor er hyggekroge ekstremt vigtige.”

Følelsesmæssig forbindelse til hjemmet
At være følelsesmæssigt forbundet med sit hjem er vigtigt for at opnå en følelse af ro og velvære. Kristine Virén sammenligner nutidens åbne hjem med tidligere tiders indretning:

“I gamle dage havde boliger et herreværelse eller et kontor, som var mandens hyggekrog, hvor han kunne få en pause fra det sociale og dynamiske liv. I dag har vi revet væggene ned og åbnet op. Nu er hyggekrogen for alle, med fokus på let og behagelig belysning, og gerne en god udsigt mod noget roligt, som giver en rar følelse. Dette dæmper omgivelsernes larm og uro. Hyggekrogen skal forbinde os med vores følelser og skabe ro,” understreger boligeksperten.

Råd til indretning af hyggekrogen
Kristine Virén afslutter med nogle konkrete råd til, hvordan man bedst indretter sin hyggekrog, så den kan give de nødvendige pauser i hverdagen:

  • En behagelig stol eller sofa – måske et arvestykke
  • Bløde tæpper
  • Behageligt lys
  • Udsigt mod noget, som giver ro

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

Kendte

Signe Svendsen bryder tavsheden efter anklager mod Martin Brygmann

Udgivet

d.

Foto: Signesvendsen.dk/ Franne Voigt/Martinbrygmann.dk
Foto: Signesvendsen.dk/ Franne Voigt/Martinbrygmann.dk

Her er sangerindens første ord efter anklager mod Martin Brygmann i dokumentaren” Sexisme i musikbranchen”

Signe Svendsen sendte store bølger gennem både musikbranchen og befolkningen, da hun stod frem med sin historie i DR-dokumentaren ‘Sexisme i musikbranchen’.

Hun beskriver i dokumentaren en hændelse, hvor en musiker befamlede hende, mens hun sov i en privat lejlighed i forbindelse med et firmajob i Aarhus. “Jeg falder i søvn. Og så lige pludselig vågner jeg ved, at den mandlige artist er krøbet ind under min dyne og tager mig på brysterne,” fortalte hun i dokumentaren.

Selvom, at hendes historie anonymiserede “gerningsmanden”, så var der ikke meget tvivl om, at der var tale om musiker og skuespiller Martin Brygmann.

LÆS OGSÅ  TV 2-stjerne i rørende video: Se den her

Efter episoden har Martin Brygmann aflyst samtlige af sine shows resten af året. Beslutningen kom som en reaktion på den negative medieomtale og for at skåne sine samarbejdspartnere fra yderligere pres.

Signe Svendsen, der selv var både rystet og flov over oplevelsen, har modtaget stor støtte efter at være stået frem. Det fortalte hun 10 dage efter udgivelsen i et opslag på Instagram, hvor hun kom med et klart budskab:

“Tak alle jer, der har fået set dokumentaren og har taget budskabet ind og videre ud i verden. Der er sket meget på de ti dage, der er gået, men det vigtigste er nok, at vi nu kan se og meget lettere sætte ord på de ting, vi før var bange eller blinde for,” skriver hun i et opslag, som hun afslutter med “Al kærlighed herfra og vær gode ved hinanden i debatten. Vi flytter os sammen.”

Du kan se opslaget i bunden af artiklen.

Signe Svendsen har tidligere udtalt, at det ikke har været let at tale åbent om de oplevelser, hun har haft i musikbranchen. “Vi sidder alle sammen med en angstfølelse indeni. Fordi vi er meget bekendt med, at der lever en tavshedskultur, som vi har kendt til i lang tid. Vi skal ikke brokke os og ikke være besværlige,” har hun forklaret i Deadline.

Martin Brygmann reagerer

Som reaktion på dokumentaren skrev Brygmann på Facebook: “Jeg har været blind for, at min ofte platte og flirtende humor, som er en del af mig både fagligt og privat, kunne opfattes anderledes og grænseoverskridende.” Han udtrykte også håb om, at folk ville kunne se igennem rygterne og forstå hans intentioner.

Dokumentarens fremstilling har haft store konsekvenser for Brygmanns karriere. “Jeg har besluttet mig for at holde en pause de næste måneder og aflyse mine arrangementer,” skrev han.

LÆS OGSÅ  Janni taler ud om særlig beslutning: Karsten og jeg har talt om det

Familien har talt

Da de største bølger havde lagt sig kom der også lyd fra Martin Brygmanns nærmeste.

Både ekskonen Line Knutzon og datteren Frida Brygmann har talt ud om episoden, hvori de begge kritiserer den offentlige hetz, der også går ud over Martin Brygmanns familie.

Line Knutzon var den første af de to, der gav sin mening til kende. Det skete i et Instagram opslag, hvor hun skrev:

“Godmorgen alle klovnemænd og især klovnedamer. I ser så triste ud i dag? Er det dårlig samvittighed over, at I chikanerer min familie og målrettet går efter børnene?” skrev hun.

Hun fortsatte: “Åhhh altså… Det må sgu også være hårdt at være kritisk over for krænkende adfærd og så selv være krænker. Puha – double trouble – hav en god dag alligevel,” ledsaget af ti hjerte-emojis.’

Line Knutzon delte sin besked med et billede af mennesker klædt ud som triste klovne. Ligesom sin mor gav Frida Brygmann også sit besyv på hetzen på Instagram.

“Den indre svinehund bliver fodret, folkedomstolen kværner ubarmhjertigt derudaf,” skriver den 32-årige musiker i en story på sin Instagram-profil og fortsætter.

“Danmark er et retssamfund. Lynching er ulovligt ved lov. Gabestokken er for længst sat på museum,” uddyber hun.

Hun opfordrede derudover til, at enhver altså måtte tage ansvar for sit eget liv, uden at det blev til en offentlig proces.

Se Signe Svendsens opslag nedenfor:

LÆS OGSÅ  Paprika Steen ville være musiker: Denne barndomsoplevelse knuste min drøm
Forsæt med at læse

Kendte

Sådan mødte Jens Werner og Anette hinanden: Dans førte dem sammen

Udgivet

d.

Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix
Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Hvil i fred.

Den 9. juli gik den tidligere ‘Vild med dans’-dommer Jens Werner bort, kun 59 år gammel. Det var hans familie, der overrakte den triste meddelelse.

Jens og hans kone Anette nåede at dele 24 dejlige år sammen, og efter hans død står hans enke, Anette Werner, og parrets to børn, tilbage med et stort afsavn. Anette er dog ikke et spildt sekund i tvivl om at hun er både heldig og dybt taknemmelig for hver dag hun delte med Jens og nævner særligt den sidste tid i hans liv.

LÆS OGSÅ  Peter Ingemann med vigtigt opråb: Brug det ikke!

Det skriver BILLED-BLADET

Dans bragte dem sammen

Der hersker ingen tvivl om Jens Werners passion for dans, og det var også netop dansen og en ‘Vild med dans’-kollega, der bragte ham og Anette sammen i tidernes morgen.

Jens og Anette mødte nemlig hinanden gennem kollegaen Britt Bendixen.

Som ung deltog Jens i dansetimer på Britt Bendixens danseskole og det var under en af Britt Bendixens afdansningsballer i Herlev i år 2000, at Jens og Anette mødtes for første gang.

På det tidspunkt havde Jens allerede afsluttet sin aktive dansekarriere, men skæbnen ville det anderledes den aften. Ved deres første møde var der nemlig ingen tvivl mellem dem; de følte begge, at de var et perfekt match. Inspireret af deres fælles kærlighed til dansen, besluttede de at tage livets dans sammen.

I 2005 blev de gift, og kort tid derefter åbnede de deres egen danseskole, A & J Werner Dans, i Værløse. Dette markerede begyndelsen på et liv fyldt med fælles interesser og dedikation til dansen, som spillede en så stor rolle i begges liv. Foruden dansen, fik de to børn sammen, Nikolai på 20 år og Isabella på 18 år

LÆS OGSÅ  Casper Christensen sælger landsted for 29 millioner kroner: Se det her
Forsæt med at læse

De kongelige

Vidste du det om Jens Werner? Havde forbindelse til det danske kongehus

Udgivet

d.

Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix
Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix

Vidste du det?

Den tidligere ‘Vild med dans’-dommer og anerkendte danser, Jens Werner, er gået bort efter en lang kamp mod kræft. Det oplyste hans familie i forrige uge.

Siden da er hyldesterne og anerkendelsen til både ham og hans karriere væltet ind. Og ved at tage et nærmere kig på hans liv har en en episode fra hans karriere belyst en uventet forbindelse mellem Jens Werner og det danske kongehus.

LÆS OGSÅ  Janni taler ud om særlig beslutning: Karsten og jeg har talt om det

I begyndelsen af 1990’erne forfulgte Jens Werner sin dansedrøm i London. Ved siden af sin dansetræning arbejdede han som chauffør ved den danske ambassade. 

Det skriver BILLED-BLADET

Jobbet gav ham så gode anbefalinger, at han ved sin hjemkomst til Danmark blev tilbudt en stilling som chauffør og livrist ved det danske kongehus.

En nær relation til de kongelige

Jens Werners arbejde for kongehuset omfattede blandt andet kørsel for det nuværende kongepar, prins Joachim og Alexandra, samt prinsesse Benedikte.  Han spillede en særlig rolle ved prins Joachims bryllup i 1995, hvor han også hjalp parret med deres brudevals.

Senere, i 2004, assisterede han kronprins Frederik og kronprinsesse Mary med deres brudevals.

Jens Werners tid som chauffør for kongehuset blev tydeligt værdsat af de kongelige.  I et interview i TV 2 Charlie-programmet ”Dobbeltgænger” i 2017, delte Jens Werner en mindeværdig episode med prinsesse Benedikte, hvor hun udtrykte håb om, at han ville vende tilbage til sin rolle ved hoffet.  Hendes ord vidner om den respekt og værdsættelse, han modtog fra kongehuset.

Selvom Jens Werner valgte at fokusere på sin dansekarriere, forblev hans forbindelser til kongehuset en betydningsfuld del af hans liv. 

Jens Werner døde den 9. juli 2024 efter længere tids sygdom i en alder af 59 år. 

LÆS OGSÅ  Røde tal hos Dennis Knudsen: Nu afslører han årsagen
Forsæt med at læse

Trending