Politik
Mette Frederiksen om stort tab: Vil aldrig forlige sig med det
Nu sætter Mette Frederiksen ord på et stort tab.
I weekenden har der været fokus på kræft og ikke mindst bekæmpelsen af den. Blandt andet var der i lørdags det årlige ‘Knæk Cancer‘ show. Her blev der indsamlet intet mindre end 132 millioner til kampen mod kræft.
Hos Mette Frederiksen har sygdommen også været helt tæt på. Det sætter hun nu ord på, i et opslag på Instagram.
“I min familie har vi fået kræftbeskeden alt for mange gange. Og tabet af min mor kommer jeg aldrig overens med. Det er en forbandet sygdom, som desværre rammer alt for mange danskere. I aften samler Danmark ind til Knæk Cancer. Det er en vigtig sag,” lyder det fra Mette Frederiksen.
Der kan stadig gøres mere
Herefter sætter hun flere ord på, at der fortsat skal gøres noget, for at komme sygdommen til livs:
“Vi skal fortsat gøre, hvad vi kan for at komme sygdommen til livs. Som patient skal man have tillid til vores sundhedsvæsen, når kræften rammer. Og patientrettigheder skal overholdes. Heldigvis går meget godt. Men der er fortsat brug for at styrke indsatsen på kræftområdet i Danmark. Derfor har regeringen også en ny kræftplan 5 på vej.”
Til slut skriver hun, at det i år er 11 år siden, at hun mistede sin mor. Et tab, som stadig er svært. “Jeg savner hende stadig helt utroligt meget,” skriver hun blandt andet i opslaget.
Herunder kan du se hele Mette Frederiksens opslag:
Politik
Mette Frederiksen deler særligt billede: Nu er det 23 år siden
På de sociale medier deler Mette Frederiksen nu et helt særligt billede.
Mette Frederiksen deler jævnligt opslag med både billeder og tekst på sin Instagram-profil. Der deles både opslag der er relateret til hendes stilling som statsminister, men nogle gange deler hun også glimt fra privaten, hvor danskerne kommer tættere på den private Mette Frederiksen.
LÆS OGSÅ: Dette minde med prinsesse Diana, blev en afgørende faktor i prins Williams liv
I går delte statsministeren endnu et opslag, hvor hun ser tilbage. I går var det nemlig præcis 23 år siden, at hun havde første dag i Folketinget.
I den anledning har hun delt et billede fra dengang:
“Der er 23 år mellem disse to billeder. Det ene er fra første dag i Folketinget. Præcis 23 år siden i dag. Husker stadig følelsen. Nyvalgt. Stolt. Og ydmyg. Der er sket meget siden da. Med mig selv, med Danmark og med verden omkring os,” lyder det fra Mette Frederiksen.
Til slut takker Mette Frederiksen for den store tillid:
“Tak for den store tillid, I viste mig. Dengang og i dag. Den betyder mere, end I aner,” lyder det fra Mette Frederiksen.
Skød den politiske karriere i gang i 2001
Mette Frederiksen, født 19. november 1977 i Aalborg, har i næsten to årtier været en central figur i dansk politik. Som formand for Socialdemokratiet og Danmarks statsminister siden juni 2019 har hun ikke kun markeret sig som en dygtig politiker, men også skrevet historie ved at blive landets yngste statsminister nogensinde.
LÆS OGSÅ: Følger du også trofast med i ‘Sporløs’? Nu afslører DR programmets fremtid
Frederiksen blev første gang valgt til Folketinget i 2001 som blot 23-årig og har siden arbejdet sig op gennem rækkerne i dansk politik. I 2005 blev hun Socialdemokratiets socialordfører og næstformand i folketingsgruppen. Her viste hun allerede sit talent for at forene politiske visioner med konkrete løsninger.
I 2011 fik hun sin første ministerpost som beskæftigelsesminister i Helle Thorning-Schmidts regering. Efter tre år på posten overtog hun i 2014 rollen som justitsminister, hvor hun igen viste sin evne til at håndtere komplekse områder med politisk snilde.
Efter at have overtaget formandsposten i Socialdemokratiet i juni 2015, førte Mette Frederiksen partiet til en stor valgsejr i 2019. Med et rekordhøjt personligt stemmetal på 43.489 blev hun den mest populære politiker i landet ved valget og kunne indtage Statsministeriet som Danmarks første kvindelige statsminister.
Mette Frederiksen har gennem sin karriere modtaget adskillige priser og hædersbevisninger, herunder Nina Bang-Prisen i 2002 og Ting-Prisen i både 2012 og 2020.
Du kan se Mette Frederiksens opslag herunder:
Politik
Lykkelig Mette Frederiksen: “Jeg har lyst til skåle med alle”
Mette Frederiksen er meget begejstret.
Statsminister Mette Frederiksen er særdeles begejstret. Det har hun delt i et opslag på Instagram.
“Jeg kan egentlig ikke li’ champagne. Men jeg har lyst til at skåle med alle i dag. Tænk, at vi nu for alvor går i gang med at skabe meget mere dansk natur. Og vi får stoppet meget af den forurening, der har været med til at ødelægge for meget af vores vandmiljø,” lyder det fra statsministeren, som fortsætter:
“I dag er et bredt flertal i Folketinget blevet enige om en aftale, der skal gøre den grønne trepart til virkelighed. Det er en af de stærkeste generationskontrakter i mange år.”
Mette Frederiksen fortæller blandt andet, at det er meningen, at Danmark som det første land i verden, skal indføre en klimaafgift i landbruget. Der skal skabes et rent vandmiljø og understøttes en moderne og stærk dansk fødevare- og landbrugsproduktion. Derudover skal der etableres 250.000 hektar ny skov frem mod 2045. Sidst men ikke mindst, skal det sikres, at mindst en femtedel af Danmarks areal skal være beskyttet natur.
Og alt dette, er noget, som statsministeren er meget stolt af.
“Jeg er umådelig stolt på Danmarks vegne. Vi er det første land i verden, der lykkes med at lave en CO2e-afgift på husdyr. Og det kan vi kun, fordi vi samarbejder på tværs. Der havde ikke været en aftale, hvis vi ikke hver især havde turde løsne op for forskellige positioner og bøje os mod hinanden. Ikke af hensyn til os selv. Men af hensyn til Danmarks natur,” lyder det.
Til slut sender Mette Frederiksen en stor tak:
“Derfor også en stor tak til SF, LA, K og RV, som alle er med i aftalen. For at passe på klimaet og miljøet. Vores fjorde og farvande. For at tage ansvar for vores og kommende generationers natur. Og også tak til alle jer danskere, der hver dag kæmper for et grønnere Danmark.”
Du kan se hele opslaget herunder:
Politik
Mette Frederiksen: “Det bør være en stærk påmindelse til alle verdens ledere”
Nu sætter Mette Frederiksen ord på et vigtigt emne.
Mette Frederiksen er netop kommet hjem, efter hun har været afsted til FN’ s klimakonference.
På Instagram deler hun nu et opslag, hvor hun fortæller om de emner, der har været oppe i på konferencen.
“Har brugt de sidste par dage i Baku til FN’s klimakonference, COP29. Vi står i en akut klimakrise. Temperaturerne stiger. Og vi ser voldsomme oversvømmelser verden over. Senest forfærdelige billeder fra Spanien, hvor oprydningsarbejdet stadig står på,” lyder det fra Mette Frederiksen.
Statsministeren slår også fast, at dette bør være en påmindelse for alle ledere i verden.
“Det bør være en stærk påmindelse til alle verdens ledere om, at klimaudfordringerne ikke er noget ude i fremtiden. De er her nu. Og vi skal gøre meget mere for vores klima, hvis vi skal begrænse skaderne og skabe en bedre fremtid,” lyder det.
Mette Frederiksen sætter også ord på, hvordan Danmark går forrest og håbet er:
“I Danmark går vi forrest for en ambitiøs klimaaftale, og vi viser danske, grønne klimaløsninger frem. Der er brug for, at vi får hele verden med. Flere lande skal tage et større ansvar. For vores klode. Vores natur. Vores børn og børnebørns fremtid.”
Du kan se hele opslaget herunder:
Politik
Ekspert: Det afslørede Kamala Harris’ kropssprog
En ekspert fortæller nu, hvad Kamala Harris’ kropssprog afslørede, da hun trådte ind på scenen efter nederlaget i valgkampen.
Efter en intens og langtrukken valgkamp måtte Kamala Harris, den demokratiske kandidat ved det seneste præsidentvalg, påtage sig den svære opgave at anerkende sit nederlag til Donald Trump, der med 295 valgmandsstemmer sikrede sig præsidentposten.
Harris holdt sin indrømmelsestale på sit gamle universitet, Howard University, og scenen var præget af både varme og vemod.
Det skriver Newsner.
For mange var det interessant at se, hvordan Harris håndterede det øjeblik, og flere kropssprogeksperter har siden analyseret hendes optræden nøje. Patti Wood, forfatter og ekspert i kropssprog, påpegede særlige signaler i Harris’ opførsel.
Ligner en vinder
Da hun trådte alene ind på scenen uden introduktion, bemærkede Wood: “At komme ind på scenen, fra backstage, til podiet helt alene uden at blive præsenteret var et modigt træk. Det giver et stærkt førstehåndsindtryk.”
Iført et varmt smil vinkede Harris flere gange til de mange fremmødte og klappede ud mod publikum – en gestus, som ifølge Wood udtrykte selvsikkerhed og optimisme. “Et væld af ‘op’-kropssproglige signaler, der indikerer lykke og glæde,” forklarede Wood og tilføjede, at Harris fremstod “stærk og selvsikker … Det får hende til at ligne en vinder.”
Efterhånden som Harris gik i gang med sin tale, ændrede hendes kropssprog sig. Da hun tog dybe vejrtrækninger og rankede ryggen, begyndte alvoren at præge hendes ansigt. Wood bemærkede, at Harris’ smil blev mere anspændt, da hun nævnte, at hun tidligere havde talt med Donald Trump, den kommende præsident. Hendes ansigt udstrålede en blanding af optimisme og vemod, og hun leverede sine ord med en dybfølt tone, der afspejlede de blandede følelser efter nederlaget.
Harris afsluttede sin tale med opfordringen til at organisere sig og kæmpe videre. Ordene blev leveret med styrke, og Wood bemærkede, at hun “helt klart mener”, at det er nødvendigt at se fremad og finde lyset i mørket.
Politik
Kendt dansker med klar melding: Bakker op om Trump
Nu lyder der en klar melding fra ham.
Mens mange danskere hælder til Demokraterne og Kamala Harris, er der stadig en gruppe, der står fast på deres støtte til Donald Trump.
Blandt dem finder man den kendte erhvervsmand Asger Aamund, som i et interview med Politiken fortæller, hvorfor han stadig ser Trump som en kompetent leder og en “god demokrat,” på trods af den tidligere præsidents kontroversielle handlinger og modtagelsen i medierne.
Ifølge Aamund er bekymringerne over Trumps comeback i Det Hvide Hus overdrevet. “Verden gik ikke under, og han gennemførte vigtige reformer, der satte beskæftigelsen og realindkomsten i vejret,” siger Aamund og peger også på den fredsaftale, som Trump bidrog til mellem Israel og flere arabiske Golfstater. Aamund understreger, at Danmarks eksport til USA steg markant under Trumps præsidentskab, hvilket han mener er værd at huske i diskussionen om Trumps effekt på verdensøkonomien.
Helt skæv dækning
Selvom Trump er blevet kritiseret for fascistiske træk, og der har været anklager om samarbejde med Rusland under valgkampen i 2016, mener Aamund, at dækningen i de danske medier har været stærkt skæv.
Han henviser blandt andet til Mueller-undersøgelsen, som efter langvarig efterforskning fastslog, at Rusland forsøgte at påvirke valget, men at der ikke blev fundet noget bevis for et samarbejde mellem Trump-kampagnen og den russiske regering.
Mens kritikken af Trump har været massiv, opfordrer Aamund til besindighed og påpeger, at det er vigtigt at se på resultaterne af Trumps tid som præsident, frem for sensationelle overskrifter.
Politik
Mette Frederiksen ønsker Trump tillykke: Her er hendes ord
Hele verden har fulgt med, mens stemmerne i USA bliver talt op.
Det forventes nu, at det bliver Donald Trump som vinder og dermed bliver USAs præsident.
I den forbindelse har Statsministeriet udsendt en pressemeddelelse, hvor Mette Frederiksen ønsker Donald Trump tillykke.
”Tillykke til Donald Trump med valget. USA er vores vigtigste allierede. Vi skal fastholde det tætte samarbejde mellem USA og Danmark og fortsætte med at styrke det transatlantiske bånd, der har bestået gennem generationer,” lyder det, hvorefter der fortsættes:
“Jeg ser særligt frem til at styrke forsvarssamarbejdet mellem USA og Danmark sammen med den tiltrædende præsident Trump. Samtidig er der behov for et fortsat tæt globalt samarbejde i en verden, hvor Rusland opfører sig stadig mere aggressivt med øget støtte fra Iran og Nordkorea. Det gælder særligt i Ukraine, hvor der er behov for at fortsætte vores støtte til deres frihedskamp. Derudover ville det ikke være muligt for Rusland at fortsætte krigen i Ukraine uden hjælp fra Kina, hvilket giver anledning til alvorlig bekymring. Det handler om vores fælles sikkerhed.”
Mette Frederiksen sætter også ord på, hvad der kan styrke det partnerskabet:
“Et stærkt partnerskab må samtidigt tage afsæt i, at Europa skal kunne mere selv og tage et endnu større ansvar for vores egen sikkerhed. Vi skal sætte tempoet op og investere endnu mere i vores kollektive forsvar. Det er nødvendigt for at skabe et Europa med fred og sikkerhed og for at kunne være en stærk partner for USA globalt.”
Politik
Trist melding: Nu reagerer Mette Frederiksen i rørende opslag
Nu reagerer statsministeren.
Tidligere i dag lød der en trist besked: Johnny Madsen er gået bort.
Det har hans søn, Rasmus Madsen, og hans mangeårige samlever, Rosita Jørgensen, bekræftet.
Beskeden har blandt andet også fået Lars Lilholt til at reagere, han var nemlig en af Johnny Madsens nære venner. Lars Lilholt beskriver selv, at han er ‘meget ked af det’. Det kan du læse mere om HER.
Men Lars Lilholt er ikke den eneste som reagerer på den folkekære kunstners død. Også statsminister Mette Frederiksen har været hurtig til at sætte ord på den triste besked.
Det er på Instagram, at statsministeren har lavet et opslag med en hilsen.
Hvil i fred
“Rocklegenden, maleren og revseren fra Thyborøn er desværre gået bort. Johnny Madsen var en sand original. En folkekær trubadur. Humoristisk som få. ’Udenfor Sæsonen’ og ’Færgemanden’ er bare to af de mange sange, jeg forbinder med Johnny. Det er lyden af Danmark. Og jeg selv har en stor kærlighed for Dalton Trioen,” skriver Mette Frederiksen og fortsætter:
“I dag, på en grå novemberdag, lyser Johnnys mange farver ekstra op – både dem i musikken og dem på lærredet. Mine varmeste tanker til Johnnys familie og til alle, han havde kær. Må du hvile i fred.”
Du kan se hele Mette Frederiksens opslag herunder:
Politik
Rasmus Paludan i problemer: Idømt fængsel
Rasmus Paludan er nu blevet idømt fire måneders fængsel.
Efter en dramatisk retssag i Malmø er den danske politiker og grundlægger af Stram Kurs, Rasmus Paludan, blevet idømt fire måneders fængsel i Sverige. Dommen omhandler hans stærkt kontroversielle koranafbrændinger og hadefulde udtalelser, som ifølge de svenske dommere overskred lovens grænser og opfordrede til had. Sagen har skabt stor opmærksomhed både i Danmark og Sverige og har endnu en gang sat Paludan i centrum af den offentlige debat.
Det skriver TV 2.
Paludan fastholdt sin uskyld i retten og hævdede, at hans handlinger var en kritik af islam som religion og ikke en hetz mod muslimer som personer. Anklagerne mente dog noget andet og fremhævede en bestemt kommentar, hvor Paludan sagde, at “det er svært at være et godt menneske, hvis man er muslim.” Denne udtalelse blev betragtet som direkte krænkende og central i dommens afgørelse.
Vækker stor harme
Mens Paludans koranafbrændinger vakte harme og skabte overskrifter, gik konsekvenserne længere end bare vrede reaktioner. Ifølge den svenske anklagemyndighed benyttede Iran situationen til at sende tusindvis af beskeder til svenskere med det formål at skabe uro, hvilket førte til bekymring om nationale sikkerhedsrisici og en potentiel forsinkelse af Sveriges optagelse i NATO.
For Paludan er sagen langt fra afsluttet. I Danmark venter en ny retssag den 12. november, hvor han er anklaget for fornærmende og truende kommentarer om muslimer. Disse udtalelser stammer fra videoer optaget i både USA og København og beskrives af anklagemyndigheden som særdeles nedværdigende.
Under den svenske retssag deltog Paludan via video for at sikre sin egen sikkerhed, da han har levet under beskyttelse gennem 2023.
Sagen fortsætter med at skabe opmærksomhed, og der er ingen tvivl om, at Rasmus Paludans handlinger og udsagn deler vandene i både dansk og svensk offentlighed.
Politik
Donald Trump langer ud efter Julia Roberts: ‘Vil væmme sig’
Nu langer Donald Trump ud efter Julie Roberts.
Donald Trump har nu rettet en skarp kritik mod skuespillerinden Julia Roberts, efter at hun har vist sin støtte til Kamala Harris i en kampagnevideo.
Den amerikanske præsidentvalgkamp intensiveres, og mange kendisser har åbent tilkendegivet, hvor deres støtte ligger. En af dem er Julia Roberts, som i en kampagnevideo for Harris opfordrer kvinder til at stemme, selv hvis de ikke fortæller deres mænd om deres valg.
Denne optræden har tydeligt ramt en nerve hos Trump, som i programmet Fox & Friends udtrykker sin utilfredshed. Han forklarer, at han er “så skuffet over Julia Roberts” og uddyber: “Hun kommer til at se tilbage på det her og væmme sig.”
Det skriver New York Times.
Trumps kritik handler også om videoens budskab, som han anser for at være misvisende. “Selv hvis man er forfærdelig, hvis man har et dårligt forhold, så skal man da fortælle det til sin mand. Det er en latterlig reklame. Den er så dum,” udtaler han og forudser, at deltagerne vil fortryde deres medvirken.
Julia Roberts er dog ikke alene om sin støtte til Kamala Harris. Flere andre berømtheder har også offentligt givet deres opbakning. Reece Witherspoon og Madonna har på Instagram delt, at de støtter Harris.
Politik
Efter trist besked: Nu sender Mette Frederiksen en stor tak
Nu sender statsministeren en stor tak.
I går eftermiddags blev det meddelt, at Erik Clausen er gået bort. Han blev 82 år.
I den forbindelse har Mette Frederiksen reageret og sendt en besked ud på Instagram.
“Tak til vores allesammens gøgler Erik Clausen. For sin samfundskritik, sin kærlighed til de skæve eksistenser, til arbejderklassen og til Sydhavnen. Clausen er lyden af min opvækst,” lyder det fra statsministeren i et opslag.
Mette Frederiksen sætter også ord på sine egne favoritter fra Erik Clausen.
“Og selvom vi ikke altid var enige, var jeg aldrig i tvivl om det bankende hjerte og omsorgen for de udsatte. Jeg elskede ‘Mormors kolonihavehus’, ‘Midt om natten’ og samarbejdet med Leif Sylvester Petersen. Tak. Må du hvile i fred,” lyder det til slut.
Du kan se hele opslaget nederst i artiklen.
Efterlader et stort aftryk
Clausen efterlader sig et enestående aftryk i dansk kultur som multikunstner, filmskaber og meningsdanner.
Erik Clausen voksede op i Sydhavnen og begyndte tidligt sin kreative rejse. Oprindeligt uddannet som maler bevægede han sig hurtigt videre til kunstens og kulturens verden, hvor han blev kendt som en uundværlig stemme på venstrefløjen. I 1960’erne gjorde Clausen oprør mod det etablerede kunstmiljø og begyndte at udstille sine værker på gaden.
Sammen med sin ven Leif Sylvester Petersen skabte han Clausen & Petersen, et gadecirkus og show, der fangede tidens ånd med sin humoristiske, men kritiske kant. Senere blev Clausen en central figur i kunstnerkollektivet Røde Mor, hvor han gennem sin sang og performance engagerede publikum i socialpolitiske spørgsmål.
-
Sport3 uger siden
Håndbold-legenden Morten Stig Christensen er pludselig gået bort: Her er dødsårsagen
-
Kendte3 uger siden
Pusle Helmuth afslører: Sådan var hendes forhold til Dirch Passer
-
Kendte2 uger siden
Karsten Ree viser helt ny side: Skifter dyre biler ud med ny foretrukken bil
-
Musik2 uger siden
Trist besked: Musik-legende er gået bort
-
Film / TV3 uger siden
Efter chokerende melding om at trække sig fra ‘Vild med dans’: Nu reagerer Mads Vad
-
Kendte2 uger siden
Caroline Flemming og Nicklas Bendtners først date: Der er noget der ikke stemmer
-
Kendte2 uger siden
Rørende øjeblikke ved Ulf Pilgaards bisættelse: Dette var familiens sidste ønske
-
De kongelige2 uger siden
Har du også undret dig? Derfor sætter kronprinsessen altid sit hår op
-
De kongelige2 uger siden
Tårerne fik frit løb: Dronning Mary dybt berørt
-
De kongelige3 uger siden
Slog gnister i starten: Derfor kunne dronning Camilla ikke lide Kate Middleton
-
Kendte3 uger siden
Lene Beier har fået nok: Nu forklarer hun sig en gang for alle
-
Sport2 uger siden
Mathias Gidsel i sorg: Nu sætter han ord på det store tab
-
De kongelige2 uger siden
Chokmelding om kongehus: Skal i afvænning
-
Kendte2 uger siden
Karsten Ree bekræfter ny kæreste: Nu reagerer Janni
-
Kendte3 uger siden
Dorthe Gerlach om sine dybe sår og mange års sorg: Détte øjeblik ændrede alt