Følg os her

Kendte

Helle Thorning-Schmidt om særlig bommert: “Jeg er ved at dø af pinlighed”

Udgivet

d.

Foto: Imago/Ritzau Scanpix

Bommerten gav den tidligere statsminister stof til eftertanke og nu kommer hun med en særlig vigtig opfordring.

En ny undersøgelse foretaget af Norstat for Telenor viser, at hver anden dansker har oplevet at blive fotograferet uden samtykke, og over en tredjedel har fået delt billeder af sig selv eller deres børn uden tilladelse.

Men især unge er hårdt ramt; 70% af de 15-24-årige har oplevet uønsket billeddeling. Mere end 60% har set billeder af dem selv blive delt på sociale medier, som de helst ikke ville have delt.

LÆS OGSÅ  Ville være sammen med Asta: Sebastian Bull måtte overvinde stor frygt

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt er overrasket over, at tallene er så høje, og mener, at der er behov for at tage problemet mere alvorligt.

”Jeg vil gerne være med til at starte en samfundsdebat om det her. Vi skal opdrages igen til, hvordan vi skal gebærde os på sociale medier,” siger Helle Thorning-Schmidt i en pressemeddelelse fra Telenor.

”Vi skal begynde at tænke på nogle nye måder. Bl.a. det her med, at der er mange danskere, der går rundt og er lidt utrygge i forhold til, om de selv eller deres børn bliver lagt op på sociale medier uden deres samtykke. Det er blevet mere vigtigt, at vi sammen finder en ny kultur,” fortsætter hun.

Helle Thorning-Schmidt er en del af Telenors oplysningskampagne SPURGT?, der skal få danskerne til blive mere opmærksomme på at få spurgt, før de deler og dermed øge den digitale tryghed.

Delte selv billede af børn med tømmermænd
Danmarks tidligere statsminister er dog også selv kommet til at dele billeder af sine egne børn, noget hun efterfølgende fortrød.

LÆS OGSÅ  Kæmpe nyhed til Bodil Jørgensen: Derfor kan hun juble

“Jeg har delt billeder af mine børn, altså som voksne, hvor de var utrolig tømmermændsramte den dag. Og så ringede de til mig med det samme og sagde, at det skal du tage ned. Så ja, det har jeg gjort. Jeg er ved at dø af pinlighed. Jeg kan godt forstå det. Jeg kan også godt se, at hvis jeg havde kigget lidt mere på dem, så havde jeg måske ikke lagt det op.”

Husk at få spurgt
Thorning-Schmidt opfordrer til, at man altid spørger om lov, før man deler billeder, og at man reflekterer over konsekvenserne af uønsket billeddeling.

“Det er jo ikke altid man kan spørge alle dem på billedet, f.eks. hvis man er til festival eller landskamp. Der opfordrer vi til, at man så skal spørge sig selv, før man deler. Man skal spørge sig selv om det er ordentligt overfor de mennesker, man deler billeder af.”

“Jeg tror det bliver rigtig svært at lave lovgivning på det her område. Det er os alle sammen, som skal finde ud af hvad, der egentlig er fair. Vi navigerer jo alle sammen på sociale medier, og vi er i en tid, hvor vi skal til at lave nogle nye regler for det.”

LÆS OGSÅ  Ærlige Morten Kjeldgaard: Havde ikke troet det ville påvirke så meget

3 gode råd for at undgå uønsket deling af fotos på sociale medier

  1. Spørg om lov først: Altid få samtykke fra personer på billedet, før du deler det. Det sikrer, at ingen føler sig udstillet eller krænket.
  2. Respekter privatlivets grænser: Undgå at dele billeder, der viser private eller intime øjeblikke, og vær særligt opmærksom på billeder af børn.
  3. Tænk over konsekvenserne: Overvej nøje, om delingen kan skade nogen eller sætte dem i et dårligt lys. Hvis du er i tvivl, så lad være med at dele.

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

Kendte

Efter længere tids smerter: Nu har TV 2-stjerne fået svar

Udgivet

d.

Af

Foto: Ole schwander/Shutterstock

Efter en længere periode med smerter, har TV 2-stjernen nu fået et klart svar på, hvad der har forårsaget dem.

I fredags kunne Mathilde Beuschau, kendt fra tv-serien ‘Årgang 0’, endelig få svar på de helbredsproblemer, der har plaget hende i længere tid.

Efter et besøg hos sin gynækolog, fik hun stillet en klar diagnose, som hun fortæller bragte en følelse af lettelse.

LÆS OGSÅ  Sussi afslører: Har haft besøg af Leo

På sin Instagram-story afslørede Mathilde i søndags, at hun lider af endometriose. Denne kroniske sygdom rammer kun kvinder og kan forårsage betydelige smerter i underlivet. Selvom diagnosen gav hende en vis ro ved at skabe klarhed, medfører den også nye udfordringer i hendes liv.

I tvivl om behandlingen

Mathilde delte sine tanker om behandlingsmetoderne for endometriose. Hormonbehandling, herunder brugen af hormonspiral, er ofte den anbefalede løsning. Hun har dog bekymringer ved denne behandlingsform, da hun føler, at hormoner påvirker hendes mentale og fysiske velbefindende negativt.

LÆS OGSÅ  Kæmpe nyhed til Bodil Jørgensen: Derfor kan hun juble

Den 24-årige tv-stjerne har tidligere brugt en almindelig spiral i 3,5 år, men dette løste ikke hendes smerteproblemer fuldstændigt.

Hun overvejer nu at prøve en hormonspiral, men er endnu ikke klar til at træffe denne beslutning.

Forsæt med at læse

Kendte

Peter Schmeichel og Laura von Lindholm i stor sorg

Udgivet

d.

Af

Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

En trist begivenhed har ramt den en danske fodboldlegende, Peter Schmeichel. Familien har mistet et nært familiemedlem, og sorgen er stor.

Peter Schmeichel, nu 60 år, er bedst kendt for sine præstationer som målmand, der førte Danmark til sejr ved EM i 1992. Hans imponerende karriere har også inkluderet tid i klubber som Sporting CP, Aston Villa og Manchester City.

Men det er især hans år hos Manchester United fra 1991 til 1999, der står skarpt i folks hukommelse. I denne periode vandt han fem engelske mesterskaber og tre FA Cup-titler, og var en central figur i klubbens historiske Treble-sejr i 1999, hvor de tog det engelske mesterskab, FA-Cuppen og Champions League.

LÆS OGSÅ  Overvældet Phillip Faber: Fik tårer i øjnene

Midt i sommerens EM-feber er Schmeichel-familien blevet ramt af en personlig tragedie. Peter Schmeichels hustru, Laura von Lindholm, har offentliggjort på Facebook, at hendes søster Esmeralda von Lindholm er gået bort.

– Min søster Esmeralda von Lindholm er død. Vi er i dyb sorg, skriver Laura von Lindholm på sin Facebook-side.

Kondolencer strømmer ind fra både offentligheden og kendte personligheder.

Nikolaj Steen udtrykker sin støtte med ordene: “Åh nej. For fanden altså. Sender kærlighed og varme tanker til jer alle.” Karl Bille tilføjer: “Åh hvor enormt trist. Kondolerer.” Louise Houvenaeghel sender “uendelig meget kærlighed” til Laura, og André Babikian udtrykker sin medfølelse med: “Det er jeg ked af at høre, Laura.”

LÆS OGSÅ  Sussi afslører: Har haft besøg af Leo

Peter Schmeichel, som tidligere var gift med Bente Schmeichel, har to børn fra dette ægteskab: Cecilie Schmeichel, der er influencer, og Kasper Schmeichel, som følger i sin fars fodspor som landsholdsmålmand.

Familien Schmeichel står nu sammen i deres tid med sorg, mens de mindes Esmeralda von Lindholm og søger trøst i hinandens støtte.

Forsæt med at læse

Kendte

Dansk komiker med sød afsløring: Baby på vej

Udgivet

d.

Af

Genrefoto/Shutterstock.

Der er god grund til stor lykke i hjemmet hos Dan Andersen.

Den kendte danske komiker Dan Andersen, der er kendt for sine sjove indslag på YouTube, sin medvirken i ‘Comedy Aid’, og for at have optrådt i blandt andet ‘Zulu Comedy Galla’, kan nu dele en glædelig nyhed.

LÆS OGSÅ  Sussi afslører: Har haft besøg af Leo

Dan og Cille, skal nemlig være forældre for anden gang!

Det afslørede en helt særlig person på Instagram, nemlig Elva, parrets halvandet år gamle datter, der kom til verden i 2022.

Har ikke været en dans på roser

Tidligere har man kunnet læse, at Dan Andersen, for at bryde tabuet, afslørede, at parret gik i fertilitetsbehandling på grund af dårlig sædkvalitet.

Dengang udtalte Dan: “Nogle føler sig som mindre mænd. Der er mange, som har nedsat sædkvalitet i et eller andet omfang. Det er noget, jeg tror, ikke mange ved noget om,” sagde han dengang til avisen og opfordrede mænd til at få tjekket tilstanden.

Dog var der ingen tvivl om at parret ville hinanden og derfor blev parret også forlovet i 2022, da komikeren faldt på knæ.

LÆS OGSÅ  Dennis Knudsen i retten igen: Det risikerer han at miste

Denne begivenhed afslørede han i et Instagram-opslag, hvor han skrev:

“Mit livs kærlighed, der har flyttet mig steder hen, jeg ikke troede var muligt. Hende, der altid støtter mig og bakker op om mine tåbelige projekter og skøre ideer. – Hende, der rummer al min angst og uro og sære tendenser og formår at skabe tryghed og stabilitet. Hun har sagt ja til at gøre det resten af livet,” skrev Dan Andersen.

Men nu kan parret som sagt fejre familie forøgelse.

I videoen ser man Elva løbe rundt med en kjole, hvorpå der står: “Jeg har gang i storesøster ting,” hvorefter Dan, Cille og Elva ses sidde sammen på gulvet og kigge på et scanningsbillede af den lille nye spire.

Se videoen herunder:

Forsæt med at læse

Trending