Følg os her

Film / TV

Slår fast: Én af disse tre forlader ‘Vild med dans’ i aften

Udgivet

d.

Foto: Lars E Andreasen/TV 2

Hvem bliver det første par, som må forlade årets Vild med dans?

Det spørgsmål har oddssætterne hos Danske Spil stillet sig selv hele ugen – og selv om de meget gerne vil komme med en helgardering, så kan de godt komme med et enkelt navn, hvis man presser dem lidt:

”Vild med dans er jo ikke kun en dansekonkurrence. Det er i lige så høj grad også en popularitetskonkurrence, og det gør, at vi tænker på tre navne. Men skal vi nævne én favorit til at ryge ud, så vurderer vi her og nu, at det bliver kajakroeren Victor Gairy Aasmul. Han bliver den første, som må vinke farvel til Vild med dans. Det vurderer vi fordi, han fik færrest point sidste fredag, og fordi vi synes, at hans kendisfaktor er den mindste blandt alle deltagerne, MEN…” siger Danske Spils oddssætter og Vild med dans-ekspert Mathias Reimer Larsen.

Det oplyser Danske Spil i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ  Ekspertens bud: De vinder 'Vild med dans' 2024

”… Rachel Ellebye fra Årgang 0 fik også kun ni point ligesom Victor Gairy Aasmul i sidste uge, så hun kan bestemt heller ikke vide sig sikker i aften. Hun har til gengæld den kæmpestore fordel, at hun danner par med seerdarlingen Thomas Evers Poulsen, og det kan jo betyde, at vi må kigge på et tredje par for at finde den sidste deltager, som skal i omdans. Derfor holder vi også godt øje med Dot Wessman. Ja, hun fik ganske vist hele 12 point sidste fredag, men hendes dansepartner er den helt nye Nikolaj Lund, og dette kan give problemer for seerstemmer. Jeg er ret sikker på det bliver en af de tre, der må forlade showet: Victor, Rachel eller Dot,” konkluderer Danske Spils oddssætter.

Derfor skifter det

I gode ende af feltet, er der blevet rykket en del rundt på favoritværdigheden i løbet af den seneste uge. Før den første dans sidste fredag var der bredest folkelig opbakning til Kamal Hassan og Mie Moltke – men efter bare en enkelt dans melder Danske Spil nu ud, at folkestemningen er skiftet. Nu er der pludselig klart flest danskere, der tror på realitystjernen Philip May.

LÆS MERE OM ÆNDRINGERNE I VILD MED DANS HER

”Der er sket meget nyt i årets Vild med dans, og måske har det tiltrukket en ny og yngre generation af seere? I hvert fald er det meget sigende, at favoritværdigheden blandt vores kunder er skiftet så markant fra radioværten Kamal Hassan til realitystjernen Philip May. Hele 18 procent af vores kunder står nu bag Philip, mens det måske også er en smule overraskende, at danskernes nummer to er Rasmus Staghøj med 13 procent. Derefter kommer May Lifschitz og Kamal Hassan, som begge kan prale af at have 12 procent af danskerne i sin lejr,” siger Mathias Reimer Larsen.

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

Film / TV

Særlig hyldest: Det venter i aftenens ‘Vild med dans’

Udgivet

d.

Af

I aften gælder det for alvor, når dette års ti Vild med dans-par indtager dansegulvet.

Da der i sidste blev blændet op for programmet, var alle nemlig fredet i premiere-programmet. Men sådan kan det jo naturligvis ikke forblive, så i aften skal vi sige farvel til det første par i år.

De har formentligt alle trænet intenst i denne uge. Men hvad kan vi vente os, i aftenens program?

LÆS OGSÅ  Smider bombe før premiere: Vender tilbage i 'Vild med dans'

Det løfter TV 2 nu sløret for.

I aften er det hits fra i år, der bliver soundtracket til aftenens dans, når de ti par skal hylde 2024-hits fra hele verden.

Programmet lover at vi både kommer til at se pasodoble, cha-cha-cha, vals, tango og quickstep – kort sagt: Der er lagt i ovnen til en rigtig danse-fest.

Her er dette års favoritter

I år er de ti par:

Anna Munch og Eugen Miu

Kamal Hassan og Mie Moltke

May Lifschitz og Mads Vad

Philip May og Camilla Dalsgaard

Rasmus Staghøj og Asta Björk

Morten Hemmingsen og Malene Østergaard

Sara Lygum og Damian Czarnecki

Dot Wessman og Nikolaj Lund

Hos Danske Spil har man allerede forsøgt at forudsige vinderen af dette års Vild med dans. Inden premieren var det Kamal Hassan og Mie Molthe, der var storfavoritter.

Det har dog ændret sig lidt, og lige nu er det Phillip May og Camilla Dalsgaard, og May Lifschitz og Mads Vad, som der er mest tiltro til, går hele vejen.

LÆS OGSÅ: Sadler om: Peger på ny vinder

Forsæt med at læse

Film / TV

‘Olsen Banden’-stjernerne tjente ikke det samme: Han fik mest

Udgivet

d.

Af

"Olsen Bandens sidste bedrifter" med skuespillerne, fra venstre, Morten Grunwald, Ove Sprogøe og Poul Bundgaard. - Dato: 14.06.1974 - Foto: Klaus Møller/ Wikimedia Commons

Nu afsløres finurlige detaljer om de tre stjerners løn.

Selvom Ove Sprogøe er kendt som den uforglemmelige Egon i Olsen-banden, var det faktisk Morten Grunwald, der spillede Benny, som tjente mest blandt hovedrollerne under indspilningen af Olsen-Banden i Jylland. I 1971, da den tredje film i den populære serie blev optaget, var lønningerne nemlig ikke helt jævnt fordelt blandt skuespillerne.

LÆS OGSÅ  Sadler om: Udpeger ny vinder i Vild med dans 2024

Mens både Ove Sprogøe og Poul Bundgaard, der spillede henholdsvis Egon og Kjeld, fik 40.000 kroner for deres roller i filmen, kunne Morten Grunwald som den kvikke Benny tage hele 45.000 kroner med hjem. Det vil sige, at han modtog 5.000 kroner mere end sine to kolleger, hvilket gør ham til den bedst betalte af trioen.

Det beretter BILLED-BLADET.

Denne forskel i lønningerne fremgår af Christian Mongaards bog ‘Olsen Banden’, hvor det afsløres, at Morten Grunwald, trods sin rolle som den evige optimist Benny, også trak det længste økonomiske strå. Kirsten Walther, der spillede den ikoniske Yvonne, modtog til sammenligning 30.000 kroner for sin rolle som Kjelds stærke og bestemte hustru. Karl Stegger, der portrætterede Mads Femøre, modtog 15.000 kroner for sin medvirken.

Det gav succes

Selvom lønningerne var forskellige, er der ingen tvivl om, at det var samspillet mellem de ikoniske skuespillere, der skabte magien i Olsen-banden. Hver karakter blev bragt til live af deres respektive skuespilleres unikke præstationer, og filmens succes skyldes den særlige kemi og timing, som holdet havde på skærmen.

‘Olsen-Banden i Jylland’ følger Egons plan om at finde en skjult skat begravet i en bunker fra Anden Verdenskrig. Banden rejser til Jylland, hvor de møder eventyr og komplikationer i bedste Olsen-bande stil. Filmen blev en kæmpe succes og cementerede holdets stærke dynamik både på og uden for kameraet.

LÆS OGSÅ  Vild med dans 2024: Nu afslører TV 2 store ændringer

På trods af de økonomiske forskelle mellem skuespillerne var deres præstationer med til at sikre filmens uforglemmelige plads i dansk filmhistorie. Både Ove Sprogøe, Morten Grunwald og Poul Bundgaard blev folkeeje, og deres roller i Olsen-banden har skabt en arv, der lever videre den dag i dag. Serien er fortsat en klassiker, der formår at få danskerne til at grine og mindes de gode gamle dage, hver gang filmene ruller over skærmen.

Forsæt med at læse

Film / TV

Kæmpe nedtur for DR-stjerne: Helt slut

Udgivet

d.

Af

Foto:Shutterstock
Foto: Alexfan32/ Shutterstock

Det er ikke ligefrem medvind, der er mest af for DR-stjernen lige nu.

‘At starte sin egen virksomhed kan være en hård udfordring, og Alexander Dyre Schmeichel, kendt fra DR-programmet ‘De dyre drenge’, har nu fået en smagsprøve på iværksætterlivets barske realiteter. Den ambitiøse iværksætter, som i programmet blev fremstillet som en succesfuld forretningsmand med store planer, har set sit firma, Invester i Catalonien ApS, gå fra tvangsopløsning til konkurs.

For seere af ‘De dyre drenge’ blev Alexander kendt som en erfaren daytrader, der samtidig satsede stort på investeringer i fast ejendom. Hans firma, Invester i Catalonien ApS, blev set som en vækstmulighed inden for ejendomsmarkedet, men virkeligheden har nu vist sig at være en helt anden.

LÆS OGSÅ  Mads Vad og gammel 'Vild med dans'-partner sammen igen

Ifølge oplysninger fra Ekstra Bladet blev selskabet officielt erklæret konkurs den 16. september, efter en periode med tvangsopløsning. Konkursdekretet blev kort tid efter offentliggjort i Statstidende, hvilket markerer et dramatisk vendepunkt for den tidligere daytraders karriere.

“Ud fra de undersøgelser, vi har foretaget indtil nu, tyder det på at være et selskab, der stort set ikke har haft nogen drift,” udtaler advokat Anders Hoffmann Kønigsfeldt fra advokatfirmaet Bech Bruun, som er blevet udpeget som kurator for boet. Ifølge advokaten har virksomheden hverken haft ansatte eller haft større økonomisk aktivitet.

Et hårdt slag

For mange seere vil det nok være svært at forene Alexanders tv-image som succesfuld iværksætter med virkeligheden bag facaden. I programmet fremstillede han sig selv som en mand med et skarpt øje for investeringer, men konkursen viser, at det ikke altid går som planlagt i erhvervslivet.

LÆS OGSÅ  Populært DR-program vender tilbage: Denne gang med markant ændring

Selvom selskabet tilsyneladende ikke har pådraget sig en betydelig gæld, og der ikke er indberettet lønkrav fra ansatte, er sagen en påmindelse om de udfordringer, der følger med iværksætteri. For Alexander Dyre Schmeichel er det et hårdt slag, som mange forretningsfolk kan relatere til – en påmindelse om, at succes ikke altid er lige så let at opnå, som det kan fremstå på tv.

Konkursen har kastet lys over de risici, der er forbundet med at starte og drive sin egen virksomhed, især når man jonglerer med investeringer i en usikker økonomisk tid. For Alexander markerer denne konkurs ikke kun en afslutning på hans selskab, men også en lærerig – og hård – erfaring i iværksætterlivet.

Forsæt med at læse

Film / TV

‘Vild med dans’-stjerne indrømmer: Tog fejl

Udgivet

d.

Af

Foto: Shutterstock

Nu indrømmer hun, at hun tog fejl.

Onsdag var en særlig dag for den unge skuespiller Sebastian Bull, der både kunne fejre sin 29-års fødselsdag og modtage rørende ord fra sin kæreste, Vild med dans-stjernen Asta Björk. Parret, der officielt har været sammen siden januar, har taget deres forhold til nye højder, og Astas fødselsdagshyldest på Instagram viser tydeligt, hvor stærk deres kærlighed er blevet.

På sin Instagram-profil delte Asta flere billeder fra fejringen og gav samtidig udtryk for, hvor meget Sebastian betyder for hende. “I dag fejrer vi min bedste ven, min største støtte og mit absolutte yndlingsmenneske,” skrev hun i opslaget, der hurtigt fangede hendes følgers opmærksomhed.

LÆS OGSÅ  Medie erfarer: Hun er med i dette års 'Vild med dans'

Asta, der er kendt for sine energiske optrædener på dansegulvet, afslørede også, at hendes syn på kærlighed har ændret sig markant, siden hun mødte Sebastian. I opslaget forklarede hun, hvordan hun tidligere havde et mere pessimistisk syn på romantik, men at hendes forhold til Sebastian har ændret alt.

Tog fejl

“Inden jeg mødte dig, var jeg meget pessimistisk omkring kærlighed, og troede ikke på soulmates, eller at det, vi har, overhovedet fandtes. Men gud, hvor viste du mig, hvor meget jeg tog fejl,” skrev hun åbent.

Det er tydeligt, at Sebastian har haft en enorm indflydelse på Astas liv, og parret fremstår lykkeligere end nogensinde. Deres forhold har udviklet sig hurtigt, og de to har ikke holdt sig tilbage med at vise deres kærlighed offentligt, siden de bekræftede deres forhold tidligere i år.

LÆS OGSÅ  Et mareridt: TV 2 går helt tæt på grusom sag

Mens Asta fortsætter med at imponere seerne i sin syvende sæson af Vild med dans, er Sebastian Bull aktuel i den nye film Vogter, hvor han spiller en af hovedrollerne. Det er tydeligt, at både karrieren og kærligheden blomstrer for parret, og med deres stærke bånd ser fremtiden lys ud.

Sebastian og Asta har hurtigt etableret sig som et af Danmarks mest populære kendispar, og det er tydeligt, at de begge nyder deres liv både på og uden for scenen.

Herunder kan du se hele opslaget fra Asta:

Forsæt med at læse

Film / TV

Deler nye detaljer om ‘Oxen’: Håber I vil vente

Udgivet

d.

Af

Jacob Hauberg Lohmann i rollen som Oxen. Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Nu deles der nye detaljer om Oxen, der vender tilbage næste år.

Da TV 2’s spændingsfyldte dramaserie ‘Oxen’ først ramte skærmene, blev danskerne hurtigt grebet af historien om magtspil, forræderi og mørke intriger. Serien opnåede hurtigt stor succes, og efter dens afslutning har fans ivrigt ventet på nyheder om en mulig fortsættelse. Nu er ventetiden endelig ovre – TV 2 har bekræftet, at Oxen vender tilbage i 2025.

Skuespiller Jacob Hauberg Lohmann vil igen indtage rollen som den tidligere jægersoldat Niels Oxen, mens Josephine Park gentager sin rolle som PET-agenten Margrethe Franck. Serien vil også byde på comeback fra Ellen Hillingsø som PET-chefen Frigg Mossman og Birgitte Hjort Sørensen som den magtfulde Kajsa Corfitzen.

LÆS OGSÅ  Mads Vad og gammel 'Vild med dans'-partner sammen igen

Den kommende sæson, Oxen II, dykker endnu dybere ned i magtens mørke korridorer, hvor den hemmelige eliteorganisation Danehof forsøger at omstyrte demokratiet og vælte regeringen. Både Oxen og Margrethe må gå under jorden for at undgå deres fjender, mens Frigg Mossman i al hemmelighed arbejder på at afsløre dem, der trækker i trådene bag kulisserne. Samtidig spiller Kajsa Corfitzen et farligt spil med sine egne skjulte motiver.

Dato endnu ikke fastsat

Selvom vi nu ved, at serien vender tilbage i 2025, er premieredatoen stadig ukendt. Skuespiller Jacob Hauberg Lohmann har dog givet et hint om, hvor længe fans skal vente. “Hvis alt går, som vi håber, er vi færdige med optagelserne til februar. Vi håber, folk gider vente på det. Det bliver sjovt, og vi har gjort os umage,” udtalte han til BILLED-BLADET.

Ligesom første sæson er den nye sæson baseret på Jens Henrik Jensens populære bogserie og udviklet af det prisvindende forfatterpar Mai Brostrøm og Peter Thorsboe, der begge er tredobbelte EMMY-vindere. Serien optages på forskellige lokationer rundt om i Danmark, herunder Jylland, København og Fyn, samt i Litauen, hvilket giver historien en international dimension.

LÆS OGSÅ  Vild med dans 2024: Nu afslører TV 2 store ændringer

Instruktøren Søren Balle står igen bag alle seks afsnit, og med de spændende plotdrejninger og karakterudviklinger, fans kan forvente, ser Oxen II ud til at blive en lige så stor succes som sin forgænger.

Indtil den nye sæson lander på skærmene, kan seere gense første sæson af Oxen på TV 2 Play og forberede sig på endnu et hæsblæsende kapitel i historien om Niels Oxen og kampen mod magtens mørke kræfter.

Forsæt med at læse

Film / TV

Trist nyt for ‘Vild med dans’: Går den forkerte vej

Udgivet

d.

Af

Foto: Shutterstock

Noget tyder på, at det ikke er helt godt for det ellers populære danseprogram.

I fredags blændende TV 2 op for den 21. sæson af Vild med dans.

Programmet har kørt siden 2005, og har altid haft stor succes. Fredag efter fredag sidder danskerne troligt bænket foran skærmen, for at følge med i danseparrenes præstationer.

Men bliver det ved?

LÆS OGSÅ  Lotte Heise gør comeback: Tager over i populært program

En artikel fra Ekstra Bladet peger på, at seertallet langtfra er så godt som det plejer.

Ifølge mediet så 570.000 seere med, da TV 2 blændede op for premiere-programmet. Det er intet mindre end 148.000 færre end da premieren rullede over skærmen sidste år, her så 718.000 seere nemlig med.

I år er Morten Hemmingsen, Sara Lygum, Dot Wessman og Rachel Ellebye blandt andet at finde blandt nydanserne.

Ikke som det plejer

I år byder programmet også på store ændringer.

Det er efterhånden nemmere at pege på, hvad der ikke er forandret – da listen med ændringerne er lang.

Blandt andet er der et helt nyt ansigt ved dommerbordet, her har Lene James Mikkelsen taget over for Anne Laxholm. Der er også en helt ny danser på holdet med de professionelle dansere, nemlig 35-årige Nikolaj Lund.

Finalen vil heller ikke som vanligt blive afholdt i Jylland, men i stedet løbe af stablen i studiet i København.

Sidst men ikke mindst, så mangler mange af de ‘gamle’ garvede dansere. Blandt andet glimrer Karina Frimodt, Jenna Bagge, Morten Kjeldberg og Michael Olesen ved sit fravær.

I fredagens premiere-program var alle dansere fredet, og der skal derfor først tages afsked med et par på fredag.

Hvem der danser sig videre fra fredagens program, kan vi se fredag aften kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Play.

Forsæt med at læse

Film / TV

DR-vært afslører sin hemmelighed: Derfor holder det

Udgivet

d.

Af

Foto: Shutterstock

Nu afslører DR-værten hemmeligheden.

At holde kærligheden i live i et kvart århundrede er ingen lille bedrift, men for tv-værten Morten Kirckhoff og hans hustru Vibeke er det lykkedes – og opskriften er enkel. Morten, der er kendt fra DR’s program ‘Nul stjerner’, fortæller nu om hemmeligheden bag deres langvarige ægteskab i et interview med Alt for damerne.

Ifølge Morten Kirckhoff ligger nøglen til deres succes i noget så simpelt som frihed og accept. Han og Vibeke har nemlig aldrig forsøgt at ændre hinanden. “Vibeke forelskede sig i en lidt skør type, der boede i en etværelseslejlighed med spyd og dykkerdragter,” fortæller han med et smil. “Og den person har jeg fået lov til at være gennem alle årene. Hun har aldrig forsøgt at presse mig ind i en anden rolle.”

Denne gensidige respekt for hinandens personligheder og interesser har skabt en solid grundsten i deres forhold. For Morten handler det om at værdsætte hinandens frihed til at være den, de er. “Jeg har heller ikke stillet krav til hende om at være noget andet, end hun er,” forklarer han.

Det skaber balance i ægteskabet

Det eventyrlystne i Morten har altid været en stor del af hans liv. Sammen med sin rejsepartner Jan Elhøj har han udforsket alverdens afkroge på jagt efter særlige oplevelser, men hjemme i privaten er han både dedikeret ægtemand og far. Vibeke har støttet hans lyst til at rejse og opleve verden, og det har styrket deres forhold, fortæller han.

“Friheden til at være sig selv og følge sine interesser har skabt en balance i vores ægteskab,” siger Morten. Det er denne balance, der har gjort det muligt for parret at vokse sammen gennem årene.

Selvom mange måske tror, at et 25-årigt ægteskab kræver komplekse løsninger, mener Morten, at det hele handler om at holde tingene enkle. “Det er ikke så kompliceret, som man skulle tro,” afslører han. For Morten og Vibeke har det handlet om at give hinanden plads til at være de mennesker, de forelskede sig i – uden at forsøge at ændre hinanden. Det er denne frihed og forståelse, der har skabt et solidt fundament for deres kærlighed gennem årtier.

Så mens Morten rejser verden rundt på skærmen, er hans stærkeste bånd knyttet til hjemmet og familien, hvor kærligheden stadig blomstrer efter 25 år.

Forsæt med at læse

Film / TV

Sætter ord på uventet drejning i ‘Landmand søger kærlighed’

Udgivet

d.

Af

Lene Beier er vært for en ny sæson af 'Landmand søger kærlighed'. Foto: Anders Brohus/TV 2

Programmet tog en helt uventet drejning.

Det var en uventet drejning, da Bianca i gårsdagens episode af “Landmand søger kærlighed” valgte at sende Mads hjem tidligere end forventet. For mange seere kom beslutningen som en overraskelse, da parret på overfladen virkede som et godt match. De havde både kemi og fælles interesser, og flere havde nok regnet med, at Mads ville være Biancas sidste valg i jagten på kærligheden.

Men sådan gik det ikke. Bianca følte, at deres forhold ikke havde potentiale til at udvikle sig til noget romantisk, og derfor tog hun den svære beslutning om at afslutte deres rejse i programmet. Mads, som blev overrasket over hendes valg, tog dog situationen med ro og respekterede hendes beslutning.

“Det var uventet, men jeg respekterer hendes beslutning,” siger Mads om den pludselige afslutning på deres tid sammen.

Foto Anders BrohusTV 2

Ikke helt forgæves

Trods det manglende romantiske gnist er deres møde dog ikke forgæves. Bianca foreslog, at de kunne forblive venner, og Mads har taget imod dette tilbud med åbne arme. De to har bevaret kontakten efter programmet, og venskabet mellem dem har udviklet sig i en mere afslappet og venskabelig retning.

Selvom Mads ikke fandt kærligheden med Bianca, har hans tid i programmet åbnet nye døre. Efter programmet er begyndt at rulle over skærmene, har han modtaget stor opmærksomhed fra beundrere.

“Der er kommet mange beskeder, siden programmet begyndte. Det er næsten dagligt, at jeg får henvendelser,” fortæller Mads. Han ser frem til at finde den rette og håber, at kærligheden er lige rundt om hjørnet.

For nu er det altså slut med romantikken mellem Bianca og Mads, men deres historie viser, at selv når kærligheden ikke blomstrer, kan der opstå stærke venskaber – og hvem ved, måske finder de begge kærligheden et andet sted i fremtiden.

Forsæt med at læse

Film / TV

TV 2 med vild afsløring i dokumentar: Aldrig set før

Udgivet

d.

Af

Foto: Ole schwander/Shutterstock

Den tidligere præsident for alle Europas hjertelæger har i en årrække modtaget store millionbeløb fra det franske medicinalfirma Servier. Lægen var selv formand for det udvalg, der anbefalede ny hjertemedicin til tusindvis af patienter. Samtidig modtog han penge fra det medicinalfirma, der lavede pillerne. Danske eksperter har aldrig før set så omfattende en interessekonflikt.

I Danmark tager vi medicin som aldrig før. 40 procent af danskerne siger, at de er afhængige af at få medicin dagligt, og knap fire milliarder døgndoser ryger over disken på apotekerne årligt.

Men medicinens vej til borgeren er lang og snørklet, og det kan være svært at gennemskue, hvor uafhængig den egentlig er. Det undersøger TV 2-dokumentaren ‘Læger til salg‘, der sætter fokus på den tidligere præsident for de europæiske hjertelæger, engelske Kim Fox, og hans rolle i anbefalingen af hjertemedicinen ‘Ivabradin’.

LÆS OGSÅ  Thomas Evers Poulsen jubler: 'Endelig kan jeg råbe det højt'

I 2008 udsender de europæiske hjertelægers organisation, ESC, nemlig en pressemeddelelse om Ivabradin, hvor deres præsident Kim Fox er citeret for at sige, at Ivabradin lever op til ‘the gold standard’ for effektiv hjertemedicin, ligesom han roste medicinen i flere medier.

500 millioner kroner

Kim Fox har ikke alene promoveret medicinen på kongresser og i medierne, han har også siddet som formand i netop den taskforce i ESC, som sørgede for, at Ivabradin for første gang blev lægefagligt anbefalet i guidelines som medicin mod hjertekramper. ESC’s faglige anbefaling er afgørende for, at medicinen bliver udskrevet til patienter af hjertelæger over hele Europa – og dermed også i Danmark.

Men regnskabsoplysninger, som TV 2 har skaffet, rejser nu afgørende tvivl om Kim Fox’ uafhængighed – både som ESC-præsident og som formand for den taskforce, der afgjorde, at Ivabradin blev anbefalet til tusindvis af hjertepatienter i hele Europa.

Kim Fox og hans daværende samlevers firma, Heart Research Ltd., har nemlig hjulpet det franske firma Servier med de kliniske forsøg omkring Ivabradin. Og det viser sig i dokumentaren, at han og samleveren fra 2006-2014 har haft en omfattende personlig fortjeneste gennem deres private firma.

LÆS OGSÅ  Medie erfarer: Hun er med i dette års 'Vild med dans'

Regnskaberne viser, at Kim Fox og samleveren selv har fået udbetalt en halv milliard danske kroner fra Heart Research Ltd. i perioden. Penge der ifølge regnskaberne netop kommer fra medicinalindustrien. Og Kim Fox har selv deklareret overfor det europæiske lægemiddelagentur EMA, at hans eneste samarbejdspartner er Servier.

‘Har ikke set noget lignende’

– Det er jo i oligark-størrelse. Det er vel interessekonflikternes mor, fordi han er involveret i alle led, siger den danske cheflæge i kardiologi Niels Holmark Andersen i dokumentaren, da han bliver forelagt, hvor mange penge den europæiske præsident har modtaget fra medicinalindustrien.

Det er beløb i en størrelsesorden, som professor Karsten Juhl Jørgensen, der er ekspert i interessekonflikter og evidens, aldrig har set magen til.

– Det er nok den største, jeg har oplevet. Jeg har ikke set noget lignende, siger Karsten Juhl Jørgensen om interessekonflikten i den nye TV 2-dokumentar ‘Læger til salg’.

LÆS OGSÅ  Sadler om: Udpeger ny vinder i Vild med dans 2024

– Servier kan sige til ham: ‘Du laver de kliniske forsøg, vi overbetaler dig for det, og du kommer til at lave en god fortjeneste på det. Og tjenesten den anden vej er, at du fixer guidelines. Du er nødt til at få Ivabradin i en god position i guidelines’, vurderer den engelske ekspert i farmakologi Raymond McAllister.

Servier afviser at stille op til interview i dokumentaren. De skriver til TV 2, at de har haft et samarbejde med Kim Fox, men af konkurrencehensyn ønsker de ikke at nævne beløb. De siger, at Ivabradin er et virksomt præparat, der er godkendt af det europæiske lægemiddelagentur, EMA, og anbefalet af ESC.

Kim Fox er ikke vendt tilbage på TV 2s henvendelser.

ESC stiller op til et kortere interview i dokumentaren, hvor de peger på, at man ikke må have interessekonflikter, mens man udarbejder lægefaglige guidelines. De pointerer også, at processen omkring deres guidelines er meget sikker, fordi mange læger er involveret i arbejdet. ESC har ikke ønsket at kommentere Kim Fox’ interessekonflikt yderligere.

Både første og andet afsnit af dokumentaren ‘Læger til salg’ kan ses på TV 2 Play onsdag 25. september.

Forsæt med at læse

Film / TV

TV 2 med ny uhyggelig dokumentar: Er danske læger til salg?

Udgivet

d.

Af

TV 2 Dokumentar afslører, hvordan én af Europas mest indflydelsesrige hjertelæger i årevis har modtaget enorme pengebeløb fra et stort medicinfirma i 'Læger til salg'. Foto: Kompagniet / TV 2

Endnu en gang dykker TV 2 ned i et vigtigt emne.

TV 2 har præsenteret danskerne for et utal af stærke dokumentarer.

Tidligere i år var det dokumentaren ‘Den sorte svane‘ der rystede danskerne, da TV 2’s muldvarp afslørede, hvordan den kriminelle underverden og spidserne i erhvervslivet svindlede og snød sammen.

LÆS OGSÅ  Smider bombe før premiere: Vender tilbage i 'Vild med dans'

I øjeblikket er kanalen også aktuel med dokumentaren ‘Bøgholts misbrugte børn’ og snart kommer ‘Mareridtet på stutteriet‘, hvor flere ansatte fra det omdiskuterede stutteri Viegård står frem.

Og nu oplyser TV 2, at der er endnu en uhyggelig dokumentar på vej.

Uhyggelige afsløringer

Her stiller kanalen skarpt på de danske læger.

Dokumentaren har titlen ‘Læger til salg’ og har premiere i morgen, den 25. september kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Play.

“Kuno Rasmussen fra Amager risikerer at dø af hjertesvigt. Kuno tager en pille som førende hjertelæger anbefaler. Men TV 2 Dokumentar kan afsløre, at den læge, der startede med at anbefale pillen, selv har tjent en formue på samarbejde med medicinalindustrien. Lægen hedder Kim Fox og har været præsident for Europas hjertelæger,” sådan skriver TV 2 om det første afsnit, som altså sendes i morgen.

Heldigvis skal vi ikke vente længe på andet afsnit af dokumentaren, det kommer nemlig allerede torsdag den 26. september kl. 20.00.

Her afslører TV 2 to top læger:

“Kan vi stole på, at vi som patienter får en medicin, der gavner os? 80 procent af de hjertelæger, der er med til at anbefale medicin, får selv penge fra medicinalindustrien. TV 2 Dokumentar afslører, at i hvert fald to top-læger har fået i alt 350 millioner fra medicinalindustrien. Men hvad siger hjertelægerne til den afsløring?,” sådan lyder programteksten for det andet og sidste program af dokumentaren.

Forsæt med at læse

Trending