Følg os her

Altomkendte

Lene Beier efter grumt fald: Giver nu status på helbredet

Udgivet

d.

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Det gør hun i en story på instagram.

TV 2-værten Lene Beier har for nylig været ude for et voldsomt uheld, der har efterladt hende med smerter og et midlertidigt handicap. Under et ophold i Østrig, hvor hun og familien er ved at starte et nyt eventyr med et hotelprojekt, faldt Beier ned ad trapperne på deres hotel og måtte i hast på hospitalet for at blive undersøgt.

Uheldet var alvorligt nok til at vække bekymring hos både Lene Beier og hendes nærmeste, da der var frygt for, at skaderne kunne være omfattende.

Efter undersøgelsen kunne lægerne dog berolige hende med, at hun “kun” havde pådraget sig fem trykkede ribben. Selvom det stadig er en smertefuld skade, var Lene Beier bare lettet over, at det ikke var værre.

Nu giver Lene en opdatering på hvordan hun har det.

LÆS OGSÅ  Stor spænding: Kong Frederik følger i dronning Margrethes fodspor under vigtigt besøg

Lene Beier fortæller i en story på Instagram, at hun mærker fremgang dag for dag, og at hun langsomt er ved at komme sig. Selvom hun endnu ikke kan løfte ting og stadig må passe på med at hoste og nyse, er hun glad for de små fremskridt.

“Helbredsmæssigt går det bedre og bedre for hver evig eneste dag,” fortæller hun.

Lene Beier nævner også, at hun har fået stor hjælp fra sin familie, som har støttet hende i de praktiske gøremål, som hun ikke selv kan klare.

“Jeg kunne uddelegere alt det, der nu skulle laves,” siger hun og tilføjer, at hun nu kan grine og ligge ned uden de samme smerter som tidligere.

Selvom der stadig er udfordringer, er der optimisme at spore hos den populære tv-vært. Om to måneder skal hun og familien åbne deres nye hotel i Østrig, som de har investeret i sammen, og med de fremskridt, hun oplever nu, ser det ud til, at hun kan blive klar til at tage imod gæster, når dørene slås op til det nye eventyr.

LÆS OGSÅ  Rygterne har svirret, hvor er Gidsel? Nu er der nyt

Annonce

Altomkendte

Nybygger-vinder skifter retning: Stiller op som politiker

Udgivet

d.

Foto: Hanssen Ejendomme
Foto: Hanssen Ejendomme

Det skriver hun på Instagram.

En tidligere vinder af det populære tv-program Nybyggerne har nu valgt at tage et skridt i en helt ny retning. Efter at have opnået stor succes i 2020 med at vinde programmet, hvor hun sammen med sin partner vandt et nyistandsat hus til en værdi af 2,6 millioner kroner, er hun nu klar til at prøve kræfter med politik.

LÆS OGSÅ  Tårerne trillede ned ad sangerindens kinder: Dét rørte Selena Gomez dybt

Det er Sunnvá Dahl Høghfeldt, der nu stiller op til kommunalvalget i Thorshavn, byen hvor hun og hendes familie har slået sig ned efter deres tid i Silkeborg. Den tidligere Nybyggerne-vinder har offentliggjort sin beslutning på Instagram, hvor hun fortæller om sin politiske ambition.

“Jeg har valgt at stille op til kommunalvalget her i Thorshavn,” skriver hun og nævner, at byrådet består af 13 mandater, hvilket gør det svært at blive valgt. Men Sunnvá er optimistisk og tror på, at alt kan ske.

Efter at have vundet Nybyggerne, hvor parret skabte deres drømmehus i Silkeborg, boede de der i over tre år. Men sidste år tog Sunnvá og Martin den store beslutning om at flytte tilbage til deres hjemland, Færøerne, hvor de nu bor med deres familie.

Sunnvá afslører også på Instagram, at hendes valgkampagne vil kræve en del tid og opmærksomhed i den kommende måned, hvilket betyder, at der vil være lidt stille på hendes sociale medieprofil. Hendes fokus vil være på at kæmpe for en plads i byrådet i Thorshavn, hvor hun håber at kunne gøre en forskel.

Med denne nye retning i sit liv viser Sunnvá, at hun er klar til at tage ansvar og deltage aktivt i sit lokalsamfund. Om hun vil få en plads i byrådet, må tiden vise, men hun er klar til at give alt for sin valgkamp.

Se opslaget nedenfor:

Forsæt med at læse

Altomkendte

Afslører: Så mange minutter streamer danskerne dagligt

Udgivet

d.

Af

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock/ Ole Schwander

I starten af oktober, er der kommet en rapport fra TV 2, som ser nærmere på danskernes streamingforbrug.

I tredje kvartal 2024 streamer hver dansker i gennemsnit en time og 14 minutter dagligt. Det er en stigning på tre minutter sammenlignet med samme periode sidste år.

LÆS OGSÅ  Mads Mensah sætter boligen til salg: Kan score gevinst på hele 111 procent

Streamingrapportens vigtigste pointer:

  • Væksten i streamingmarkedet skal findes hos markedets tre største aktører, TV 2 Play, DRTV og Netflix
  • Streamingmarkedet vokser med fem daglige minutter i perioden fra kvartalets begyndelse til OL’s afslutning. I perioden efter sportssommerens afslutning er der også fremgang i markedet, og her samles danskerne om en bred pallette af indhold, når både fiktion, dokumentarer og reality formår at samle over en million danskere
  • Jagten på kærlighed forbinder flere af kvartalets mest sete programmer, og der er særligt stor interesse for DR’s ’Gift ved første blik’, TV 2s ’Landmand søger kærlighed’ og Netflix’ ’Love is Blind’

En af kvartalets helt store overskrifter er sport. Sommeren byder på både EM i fodbold, Tour de France, Wimbledon og OL, og det sætter et markant præg på streamingmarkedet, der vokser med fem daglige minutter i perioden fra kvartalets begyndelse til OL’s afslutning 11. august.  

LÆS OGSÅ  Afslører: Så mange minutter streamer danskerne dagligt

I perioden efter sportssommerens afslutning er der også fremgang i markedet, om end væksten finder et andet leje med en stigning på to minutter dagligt. Her samles danskerne om et bredt udvalg af indhold, når både fiktion, dokumentarer og reality formår at samle over en million danskere. Kvartalets mest sete program på tværs af DR og TV 2 er – foruden sport – premieren på TV 2s fiktionsserie ’Graverne’, der ses af 1,3 millioner danskere. Blandt ’millionprogrammerne’ er desuden DR1s ’Mændenes paradis’, ’Gift ved første blik’ og TV 2s ’Som sunket i jorden’.  

Interessen for kærlighed er stor 

På trods af at kvartalet byder på høje seertal inden for en række forskellige programmer og i forskellige genrer, er der alligevel ét tema, der forbinder flere af de mest sete programmer, nemlig jagten på kærlighed. På DR1 kører ’Gift ved første blik’ nu på tiende sæson, mens TV 2s ’Landmand søger kærlighed’ er på sin ellevte. Og på Netflix, der også er i fremgang i perioden, indfinder datingformatet ’Love is Blind: UK’ sig på deres Top 10 i fire uger i perioden. 

Forsæt med at læse

Altomkendte

Uden Hansen og Landin: Sådan vil Nikolaj Jacobsen sikre holdet

Udgivet

d.

Foto: Shutterstockl
Foto: Shutterstockl

For første gang har Nikolaj Jacobsen udtaget en trup uden Mikkel Hansen og Niklas Landin

Det danske herrelandshold i håndbold står overfor en ny æra, hvor holdet skal finde sin nye form efter at have sagt farvel til to af sine største stjerner, Mikkel Hansen og Niklas Landin.

Det er en opgave som landstræner Nikolaj Jacobsen er helt klar på udfordring, men det er samtidig noget han er dybt opmærksom på. Det skyldes at fraværende af de to stjerne godt kan give nye udfordringer og det har han særlig strategi til at komme igennem.

LÆS OGSÅ  Stor spænding: Kong Frederik følger i dronning Margrethes fodspor under vigtigt besøg

Det skriver BILLED-BLADET.

For første gang har Nikolaj Jacobsen udtaget en trup uden Mikkel Hansen og Niklas Landin, og det markerer begyndelsen på et nyt kapitel for holdet. Holdet skal nu forberede sig til det kommende VM, hvor Danmark er en af værtsnationerne, og Jacobsen ser frem til at arbejde videre med de erfaringer, der blev gjort under OL.

“Vi skal bruge samlingen på at kigge frem mod et spændende VM, som delvist er på hjemmebane, og så skal vi arbejde videre med mange af de gode ting fra OL,” fortæller landstræneren.

En af de store bekymringer for Jacobsen er spillernes belastning, især efter en hård sommer med OL. For at tage hensyn til dette har han valgt at skåne profiler som Mathias Gidsel, Simon Pytlick og Magnus Saugstrup, der kun vil deltage i den første af to kampe i EHF Euro Cup i november. De vil spille i kampen mod Norge på hjemmebane den 6. november, men rejser derefter tilbage til deres klubber i Tyskland og vil derfor ikke deltage i kampen mod Sverige på udebane.

Skal passe på

Nikolaj Jacobsen er meget bevidst om risikoen for overbelastning, især for disse nøglespillere, og han ønsker ikke at tage nogen chancer.

“Jeg er nødt til at passe på dem, og det gør deres klubber også, så det vil vi gerne hjælpe med. Det er helt naturligt at skåne dem lidt, for det er tre spillere, der slider og slæber for deres klubhold og også knoklede under hele OL,” forklarer han.

Denne tilgang viser, at Nikolaj Jacobsen er fokuseret på både kortsigtet succes og langsigtet holdopbygning, hvor spilleres trivsel og sundhed er i højsædet.

LÆS OGSÅ  Mette Frederiksen med skarp bemærkning: "Derfor at Danmark er sikkert"

Forsæt med at læse

Altomkendte

Rygterne har svirret, hvor er Gidsel? Nu er der nyt

Udgivet

d.

Redaktionel kreditering: Pukhov K / Shutterstock.com
Redaktionel kreditering: Pukhov K / Shutterstock.com

Nu svarer Füchse Berlin.

I disse dage mangler en af håndboldverdenens store stjerner på banen. Mathias Gidsel, der har markeret sig som en af de vigtigste spillere på det tyske hold Füchse Berlin, har desværre været fraværende fra flere afgørende kampe.

Holdet har måtte klare sig uden deres topscorer, og det har haft mærkbare konsekvenser for deres præstationer i Bundesligaen.

LÆS OGSÅ  Tårerne trillede ned ad sangerindens kinder: Dét rørte Selena Gomez dybt

Füchse Berlin har haft det svært uden Gidsel på holdet. Lørdag tabte de mod Melsungen, og det var anden kamp i træk, at Gidsel ikke var en del af truppen.

Tidligere på ugen led holdet også et nederlag mod Sporting i Lissabon, og det var tydeligt, at de manglede deres danske stjerne. Det har undret mange fans og håndboldentusiaster, hvorfor Gidsel ikke har været med i de seneste kampe.

Svaret er nu kommet fra Füchse Berlin, der til Ekstra Bladet har oplyst, at Mathias Gidsel er syg.

Holdet håber, at han kan være tilbage på banen allerede på torsdag, når de møder Paris.

Gidsels fravær har været mærkbart, da han før sygdommen var i topform og havde en afgørende rolle som holdets topscorer i den stærke, tyske liga. Füchse Berlin har derfor store forhåbninger om, at Gidsel hurtigt kommer sig, så han igen kan hjælpe holdet til sejr.

Selvom det er en svær tid for både Gidsel og hans hold, er håbet stort om, at den danske verdensstjerne snart er tilbage på banen og kan fortsætte sin imponerende sæson.

LÆS OGSÅ  Kronprins Christian har fødselsdag i dag: Men ikke alt er som det plejer
Forsæt med at læse

Altomkendte

Stor spænding: Kong Frederik følger i dronning Margrethes fodspor under vigtigt besøg

Udgivet

d.

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Det er ikke så tit at det sker.

Kong Frederik og dronning Mary er i disse dage på et vigtigt tiltrædelsesbesøg i Tyskland, hvor de repræsenterer Danmark og mødes med både tyske politikere og repræsentanter fra det danske mindretal i Slesvig-Holsten.

Fra mandag til tirsdag har det kongelige par en stram agenda, hvor de blandt andet skal mødes med den tyske forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier og deltage i en officiel middag på Schloss Bellevue i Berlin.’

Den store middag, som afholdes mandag aften, er en del af fejringen af det fællesnordiske ambassadeanlægs 25-års jubilæum. Ud over det danske kongepar vil der også være deltagelse fra de øvrige nordiske lande, herunder det svenske og norske kronprinspar, Finlands præsident og Islands præsident. Middagen er et højtideligt og festligt punkt under besøget, og kong Frederik har en helt særlig opgave for aftenen.

LÆS OGSÅ  Mads Mensah sætter boligen til salg: Kan score gevinst på hele 111 procent

Det skriver BILLED-BLADET.

Kongen tager ordet

Men hvad er det så, kongen skal gøre under denne middag?

Ligesom ved tidligere officielle besøg, hvor dronning Margrethe har haft en fremtrædende rolle, vil kong Frederik følge traditionen – han skal nemlig holde tale. Det er dog ikke blot det faktum, at han skal tale, der er interessant. Spørgsmålet er, om kongen vil gøre som sin mor, dronning Margrethe, der flere gange har imponeret ved at holde sine taler i Tyskland på tysk?

Svaret er ja.

Kong Frederik vil nemlig træde i sin mors fodspor og afholde sin tale på fejlfrit tysk. Det er ikke første gang, vi hører kongen tale tysk, da han tidligere har benyttet sproget ved officielle besøg i Tyskland, men mandag aften vil han endnu en gang vise sine sproglige evner.

Med denne gestus viser kong Frederik både respekt for Tyskland som værtsland og for den tradition, som dronning Margrethe i mange år har opretholdt. Kongens evne til at tale tysk vil uden tvivl skabe en stærk forbindelse til de tyske værter under middagen, og det markerer endnu et skridt i hans rolle som Danmarks konge.

LÆS OGSÅ  Lars Løkke afsløret af kulørt ugeblad: Nu må han punge ud
Forsæt med at læse

Altomkendte

Adam Price bryder tavsheden: “Jeg ville aldrig kunne svare på dem alle sammen”

Udgivet

d.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Nu sætter Adam Price ord på den seneste tid.

De seneste uger har Adam Price ufrivilligt været midtpunkt i en omfattende mediestorm, udløst af ekskæresten Katherine Diez’ nye bog I egen barm, hvor hun delte detaljer om deres tidligere forhold.

Bogen, der har skabt stor debat, har ikke kun fået opmærksomhed i pressen, men også på tv og sociale medier. Men som ordsproget siger, så er der ikke noget der er så slemt, at det ikke er godt, og det er også noget som Adam Price mærker.

LÆS OGSÅ  Kronprins Christian har fødselsdag i dag: Men ikke alt er som det plejer

Det skriver Ekstra Bladet.

På trods af den turbulente situation har Adam Price nemlig oplevet massiv opbakning fra mange sider.

Selvom Adam Price har holdt sig relativt tavs om sagen, valgte han søndag aften at dele sine tanker på Instagram. Her takkede han de mange, der har sendt ham støttende beskeder i de svære uger.

“En stor tak for alle de utrolige fine og varme hilsner, jeg har fået de seneste par uger,” indledte Price i sit opslag. Han udtrykte sin dybe taknemmelighed over de mange mennesker, der har givet sig tid til at sende ham et par ord, et smil eller et virtuelt kram. “Det har betydet utrolig meget,” tilføjede han og bemærkede, at mediestormen heldigvis er ved at stilne af.

Adam Price forklarede også, at han ikke havde mulighed for at svare personligt på hver besked, men ønskede alligevel at sende en kollektiv tak til alle, der har støttet ham. “Jeg vil bare på denne måde sige jer alle et kæmpestort tak!”

Privatliv krænket

I forbindelse med udgivelsen af Diez’ bog skrev Adam Price på Instagram, at han følte, hans privatliv var blevet krænket. Han kommenterede ikke direkte på hendes motiver, men konstaterede, at hendes valg om at dele private detaljer havde alvorlige konsekvenser for de mennesker, der står ham nær. Han har endnu ikke besluttet, om krænkelsen skal have retlige konsekvenser.

Mens sagen om Prices privatliv fortsat har vakt stor opmærksomhed, er han ikke den eneste person nævnt i bogen. Tidligere DR-vært Mads Aagaard, der også blev omtalt, har fået fjernet en passage fra kommende udgaver af bogen. Forlaget har valgt at imødekomme hans ønske og slette afsnittet.

LÆS OGSÅ  Afslører: Så mange minutter streamer danskerne dagligt

Forsæt med at læse

Altomkendte

Hans Pilgaard efter hård periode: Har besluttet at trække stikket

Udgivet

d.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Det skriver han i en opdatering på instagram.

Hans Pilgaard er en af Danmarks mest elskede tv-værter, og han har i mange år underholdt seere landet over.

Men selv en erfaren tv-personlighed som Hans har brug for at trække vejret og lade batterierne op, og efter en særdeles travl periode har han nu valgt at trække stikket.

LÆS OGSÅ  Mads Mensah sætter boligen til salg: Kan score gevinst på hele 111 procent

Den 61-årige tv-vært, der er kendt for sit varme væsen og professionelle tilgang, har haft en hektisk tid på arbejdet, og nu har han taget en beslutning om at koble af.

I en opdatering på Instagram fortæller Hans Pilgaard, at han har valgt at trække stikket og tage en pause fra den travle hverdag. I sin story viser han et billede af vingen på et fly, der er ved at lette – klar til at tage ham med på nye eventyr.

Selvom han ikke afslører, hvor turen går hen, er det tydeligt, at Hans Pilgaard har brug for at komme ned i gear og nyde lidt tid væk fra kameraer og produktioner.

Hans Pilgaard har netop færdiggjort optagelserne til sæson ni af det populære TV 2 Fri-program Sæt pris på Danmark, hvor han som vært tager seerne med på rejser rundt i det danske land. Selvom han nu nyder en tiltrængt ferie, kan fans se frem til nye afsnit af programmet, når han vender tilbage på skærmen senere.

Den populære tv-vært har arbejdet i mediebranchen i mange år, og har gennem tiden været ansigtet på adskillige succesfulde programmer. Men som Hans Pilgaard selv har afsløret, er der også brug for pauser for at kunne give sit bedste – og nu er det tid til, at han forkæler sig selv med en lille flugt fra hverdagen.

LÆS OGSÅ  Mette Frederiksen med skarp bemærkning: "Derfor at Danmark er sikkert"
Forsæt med at læse

Altomkendte

Nu er det afsløret: Så mange penge får man med en P3 pris i hånden

Udgivet

d.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Det er ikke kun titlen man finder, der følger også en pengepræmie med.

Det var en aften fyldt med fest og anerkendelse, da rapperen Lamin modtog den prestigefyldte P3 Pris under det årlige P3 Guld-show i DR Koncerthuset.

Efter et imponerende år, hvor Lamin har markeret sig som en af de største stjerner på den danske musikscene, kunne han nu føje endnu en hæder til sin allerede imponerende karriere og plusser til bankbogen.

Det er nemlig afsløret hvor meget man vinder med prisen.

LÆS OGSÅ  Blachman åbner op om sårbart emne: Her er min diagnose

Det skriver B.T.

Fredag aften blev Lamin hædret for sit markante bidrag til musikken i det forgangne år. Han har blandt andet åbnet Orange Scene på Roskilde Festival og optrådt i Royal Arena sammen med Artigeardit, hvilket har cementeret hans position som en af de førende navne inden for dansk rap og urban musik.

“Jeg har haft et sindssygt år. Jeg har spillet med Artigeardit i Royal Arena, og jeg fik lov til at spille på Orange Scene. ‘Men det er også som om, jo længere tid jeg bruger i den her branche, jo vigtigere er dem, man har tæt på sig,” sagde Lamin ydmygt, da han modtog prisen fra sin musikerkollega Artigeardit.

Den 29-årige rapper, der er opvokset i Tingbjerg, har slået igennem med hits som “Hva Du På” og “To Gange”, og han har samarbejdet med store danske musikere som Gilli, ICEKIID og Kesi. Lamin blev allerede anerkendt i 2022, da han vandt prisen som P3 Talentet, og nu har han taget endnu et skridt fremad med P3 Prisen.

Aftenen bød også på flere andre store øjeblikke. Bandet Blæst tog prisen for P3 Lytterhittet med deres sang “Elsker dig så meget”, og den unge kunstner Annika modtog prisen som P3 Talentet, hvilket sikrede hende både anerkendelse og en præmie på 100.000 kroner. Annika var tydeligt rørt, da hun modtog prisen, og hun takkede med tårer i øjnene.

P3 Guld-showet, der hvert år fejrer dansk musik, bød på storslåede optrædener fra blandt andre Tobias Rahim, Medina og MØ, og understregede igen sin betydning for at fremhæve talenter på den danske musikscene.

Lamin, der nu kan føje P3 Prisen til sit CV, står som en af de mest markante skikkelser på den danske urbane musikscene – og hans rejse er langt fra slut.

LÆS OGSÅ  Mette Frederiksen med skarp bemærkning: "Derfor at Danmark er sikkert"
Forsæt med at læse

Altomkendte

Ole Henriksen forkæler: Afslører dyr gave til sin mor

Udgivet

d.

Foto: Klaus Bo Christensen/Christensen Klaus Bo/Ritzau Scanpix
Foto: Klaus Bo Christensen/Christensen Klaus Bo/Ritzau Scanpix

Der er ingen tvivl om, at Ole Henriksen, den danske skønhedsekspert, har en dyb kærlighed til sin 92-årige mor, Anny Henriksen.

Når snakken falder på hende, bliver det tydeligt, hvor meget hun betyder for ham. Hans øjne lyser op, og han beskriver hende med et hav af kærlige ord.

Det står derfor klart, at Ole vil gøre alt for at forsøde sin mors tilværelse og gøre hendes hverdag lidt bedre.

Derfor har han også købt hende en særlig gave.

LÆS OGSÅ  Lars Løkke afsløret af kulørt ugeblad: Nu må han punge ud

Det skriver BILLED-BLADET.

Da Anny en dag var på besøg fra Jylland og overnattede i Oles hjem i Los Angeles, sov hun i gæsteværelset, hvor der stod en luksuriøs Hästens-seng.

Næste morgen var hun fuldstændig overvældet af, hvor godt hun havde sovet. Hun fortalte Ole, at hun aldrig havde sovet bedre i hele sit liv.

Denne oplevelse inspirerede Ole til at give sin mor en helt særlig og eksklusiv gave.

Kort efter hendes besøg købte han en Hästens-seng til hende, som ventede på hende, da hun vendte tilbage til Jylland.

Anny blev meget rørt og ringede straks til sin søn for at udtrykke sin bekymring.

“Hvad nu hvis jeg dør i morgen, Ole? Så har du brugt så mange penge på en seng til mig,” sagde hun. Oles svar var både rørende og humoristisk: “Så dør du, efter at have haft dit livs bedste søvn,” svarede han kærligt.

Ole Henriksen, der voksede op i en fattig familie i Nibe, har altid været taknemmelig for alt, hvad livet har givet ham, og det er denne taknemmelighed, der skinner igennem i hans handlinger. Gaven til hans mor derfor blot et eksempel på den kærlighed og omtanke, han har for hende og ikke mindst hendes søvn.

LÆS OGSÅ  Mette Frederiksen med skarp bemærkning: "Derfor at Danmark er sikkert"
Forsæt med at læse

Altomkendte

Danmarks nok mest omdiskuterede kriminelle person indstillet til prestigefyldt pris: Er det fortjent?

Udgivet

d.

Foto: TV 2
Foto: TV 2

Mener du at hun har gjort sig fortjent til det?

Det er en historie, som kunne være taget direkte fra en film. Amira Smajic, der for alvor blev kendt som hovedpersonen i TV 2’s afslørende dokumentarserie Den Sorte Svane, der vendt op og ned på hele samfundsperspektivet, har nu taget et uventet skridt ind i rampelyset.

Hun er nemlig blevet indstillet til en af landets mest prestigefyldte journalistiske priser, Cavlingprisen

LÆS OGSÅ  Rygterne har svirret, hvor er Gidsel? Nu er der nyt

I dokumentarserien spillede Amira en afgørende rolle som muldvarp. Hendes mission var at afdække forbindelserne mellem kriminelle netværk og advokater, der angiveligt hjalp med hvidvaskning af penge. Det var et modigt, men farligt job, som bragte hende tæt på kriminelle kredse, og det er netop dette mod, der nu kan ende med at blive anerkendt med en hæderspris.

Men Amiras historie er ikke uden drama.

Undervejs i dokumentarforløbet blev det nemlig afsløret, at hun selv havde været involveret i nogle af de aktiviteter, hun var med til at dokumentere. Denne afsløring førte til, at hun blev tiltalt for blandt andet bedrageri, dokumentfalsk og underslæb.

Det har gjort hende til en kontroversiel figur i medierne, hvor hun nu er både beundret for sit mod og kritiseret for sin rolle i de kriminelle handlinger.

Trods dette mener filmproducenten Meta Louise Foldager Sørensen, at Amiras bidrag til Den Sorte Svane har været afgørende for afsløringerne af kriminelle aktiviteter i Danmark. Derfor har Foldager Sørensen valgt at indstille Amira til Cavlingprisen.

“Amira Smajic har udvist et større mod, end jeg nogensinde har set et medlem af den danske journaliststand gøre. Uden hende havde TV 2 intet,” siger Foldager Sørensen i et interview med Berlingske.

Selvom Amira Smajic stadig står overfor alvorlige anklager, er der ingen tvivl om, at hendes historie har sat et markant aftryk på dansk journalistik.

Cavlingprisen bliver uddelt senere på året, og det bliver spændende at se, om Amira trods sin omstridte baggrund vil kunne tage en af landets flotteste statuetter med hjem.

LÆS OGSÅ  Mette Frederiksen med skarp bemærkning: "Derfor at Danmark er sikkert"
Forsæt med at læse

Trending