Følg os her

Kendte

Ulf Pilgaards helt store sorg: Dette var skyld i at han mistede sin søn

Udgivet

d.

Foto: Mogens Engelund
Foto: Mogens Engelund

Det er det værste en forældre kan opleve.

Ulf Pilgaard, en af Danmarks mest folkekære skuespillere, var kendt for sin humor og karisma på scenen. Men bag hans smil skjulte sig et liv præget af store sorger og tab, som få kendte til.

Ulf gik bort i en alder af 83 år efter kort tids sygdom, og selvom hans mangeårige karriere var fyldt med succes, bar han også på en række personlige tragedier, som satte dybe spor i hans liv og sjæl.

LÆS OGSÅ  Bekræfter: Ulf Pilgaard er død

Det skriver SE & HØR.

Et af de mest smertefulde tab, Ulf nogensinde oplevede, var dødsfaldet af hans yngste søn, Mikkel, der døde blot få uger før sin 49-års fødselsdag.

Som en skygge der fulgte ham

Mikkels liv havde i årtier været påvirket af et alvorligt misbrug, der begyndte allerede i teenageårene, hvor han først blev introduceret til hash.

Det uskyldige begyndte hurtigt at tage en tragisk drejning, og misbruget førte i sidste ende til alvorlige helbredsproblemer og en diagnose som paranoid skizofreni i slutningen af 20’erne.

Ulf Pilgaard delte i sin bog Hellere halvgammel end helt død, hvordan psykiatrien, efter hans mening, svigtede Mikkel.

Da Mikkel blev indlagt med en hashpsykose, fik han efter langvarig behandling sin diagnose og blev førtidspensioneret, men uden erkendelse af sin egen sygdom.

Gik langsomt og værre

I bogen beskriver Pilgaard, hvordan hans søn kæmpede med sit misbrug og nægtede at tage den nødvendige medicin, hvilket førte ham ind i en nedadgående spiral.

Selvom familien aldrig vendte Mikkel ryggen, levede han et isoleret og ensomt liv, præget af sit misbrug og sygdom, en smertefuld realitet for en far at skulle acceptere.

“Jeg bliver rasende på mennesker, der lader som om, at hash ikke gør nogen som helst skade. Selvfølgelig gør det det,” skrev Pilgaard i sin bog og udtrykte sin dybtfølte aversion mod stofferne, som han mener, ødelagde Mikkels liv.

I sin bog deler Pilgaard ikke blot sin sorg over at miste sin familie, men også refleksioner over, hvordan han lærte at leve med smerterne.

I dag efterlader Ulf Pilgaard sin søn Christian og sine børnebørn, der bærer videre på mindet om ham og hans altid smittende humor.

LÆS OGSÅ  Emil Midé Erichsen med trist opdatering: Går ikke som håbet
Annonce

Kendte

Niels Olsen sætter ord på tabet : Derfor gjorde det ekstra ondt at miste Ulf Pilgaard

Udgivet

d.

Foto: Showbizz/Niels Olsen
Foto: Showbizz/Niels Olsen

Ulf Pilgaard blev 83 år gammel.

Den danske skuespiller Niels Olsen har, ligesom mange andre, været dybt berørt over tabet af sin mangeårige kollega og ven, Ulf Pilgaard.

De to stod utallige gange sammen på scenen i Cirkusrevyen og delte ikke bare arbejdet, men også et fælles venskab, der strakte sig over flere årtier.

Niels Olsen har altid haft stor respekt for Ulf og husker ham som en af de største revyskuespillere i dansk teaterhistorie og derfor var det også ekstra svært, da hans gode og gamle ven gik bort – for der var nemlig én ting han ikke nåede.

LÆS OGSÅ  Udgav sig for at være dansk kendis: Svindler for flere tusinde kroner

Det skriver BILLED-BLADET.

Nåede ikke at besøge ham

Da Niels Olsen fik nyheden om Pilgaards bortgang, kom det som et chok, og sorgen har sat dybe spor. Han afslører, at mandag den 28. oktober, da beskeden om Ulfs død af et hjertestop kom, havde han netop haft tanken om, at han gerne ville gense sin gamle ven.

Men den mulighed blev aldrig til, og det er noget, der har efterladt et tungt savn hos ham.

“Jeg havde faktisk tænkt, at jeg ville tage forbi og se Ulf igen, bare for at være der, men så kom det pludselig til en ende,” fortæller Niels Olsen.

Han delte disse tanker med en anden kollega og ven, Lisbet Dahl, som havde været i kontakt med Ulf. Ifølge hende havde Pilgaard ikke ønsket besøg i sin sidste tid, og selvom det var forståeligt, sidder tanken stadig tungt hos Olsen.

For Niels Olsen var Ulf Pilgaard ikke blot en kollega, men en dybt respekteret mentor og ven, og deres tid sammen på scenen har efterladt minder, som han vil bære med sig resten af livet.

Den humor og dygtighed, som Ulf bragte til scenen, gjorde indtryk på mange, og det var en gave at kunne opleve hans talent og skarpe vid på så tæt hold.

Olsen mindes også deres fælles optrædener i Cirkusrevyen, hvor Ulfs skuespil altid efterlod et uforglemmeligt indtryk.

”Han var en mester i sit fag, og jeg vil altid huske ham for den energi og humor, han bragte til scenen – og til livet,” udtrykker han.

Selv om de ikke havde tæt kontakt op til Ulfs død, vil Olsen altid værne om minderne og de øjeblikke, de delte.

LÆS OGSÅ  Særlig dag for Cecilie Hother: Kunne ikke holde tårerne tilbage
Forsæt med at læse

Kendte

Efter chok-melding fra Hans Pilgaard: Nu forklarer han

Udgivet

d.

Af

Foto: Jobbe Pilgaard

Nu sætter Hans Pilgaard ord på.

Hans Pilgaard chokerede mange, da han pludselig meddelte, at han havde valgt at trække stikket og tage en velfortjent pause. Uden den store forklaring tog han og hans mand en weekendtur til Berlin, hvor de nød det enkle liv under åben himmel og fandt roen i en øl og lidt frisk luft. På de sociale medier delte han et opslag med refleksioner om at tage en pause fra omverdenen og blot tro på livet og håbet.

LÆS OGSÅ  Niels Olsen sætter ord på tabet : Derfor gjorde det ekstra ondt at miste Ulf Pilgaard

“Jeg trak bare stikket og tog til Berlin med min mand og sad under åben himmel og drak øl. Jeg trængte til bare lige at slappe af, så det var sgu dejligt,” fortæller Hans Pilgaard, som havde brug for et pusterum før den intense Knæk Cancer-uge.

Det skriver Newsner.

Den lille pause satte dog gang i spekulationerne. Mange troede, at Pilgaard ville være væk i lang tid, især efter at han skrev på Instagram, at han “trak stikket”. Det blev hurtigt misforstået, fortæller han med et smil: “Det lyder som om, når man trækker stikket, så lyder det som et halvt år, men det var bare en weekend.”

Har selv kæmpet

I weekenden vendte Hans Pilgaard tilbage til rampelyset, da han deltog i Knæk Cancer 2024 som en del af showets call center. Det var en hjertelig og vigtig opgave for ham, og hans tanker gik til dem, der lige nu kæmper mod kræft. “Tanker på en søndag før ugen med Knæk Cancer. Jeg sender en tanke til alle der kæmper med den forbandede sygdom – både direkte og indirekte som pårørende. Lad der altid være håb,” skrev han rørende til sine følgere.

LÆS OGSÅ  Dennis Knudsen får voldsom kritik for børnenes sikkerhed: Nu bryder han tavsheden

Hans Pilgaard, som selv har kæmpet mod kræft og overvundet sygdommen siden diagnosen i 2015, afslører, at han ikke længere behøver regelmæssige hospitalsbesøg. Men trods hans helbredelse er kræft stadig et ømt punkt. Han indrømmer, at det er for svært for ham at se indslagene fra Knæk Cancer-ugen, da emnet ligger dybt i hans hjerte.

LÆS OGSÅ  'Løvens Hule'-stjerne har sat luksusbolig til salg: Se den her

Forude venter der flere projekter for den populære tv-vært. Han løfter sløret for, at han arbejder på nye idéer, og han håber, at nogle af de “måske’er” bliver til “ja’er”. Én ting er dog sikkert: En ny sæson af Sæt pris på Danmark er færdig, så danskerne kan glæde sig til mere Pilgaard på skærmen i fremtiden.

Forsæt med at læse

Kendte

Søs Egelind læste sin journal og det gik op for hende hvor syg hun var: Dette blev et vigtigt redskab for at ‘være i det’

Udgivet

d.

Foto: Bjørn Jakobsen/ Søs Egelind pressebillede
Foto: Bjørn Jakobsen/ Søs Egelind pressebillede

Nu sætter hun ord på hvad der hjalp hende, da hun fik den frygtede besked.

For otte år siden blev Søs Egelind ramt af lymfeknudecancer, der senere blev efterfulgt af modermærkekræft. En helbredskontrol hos lægen for nylig gav hende mod på at kigge tilbage i sin journal, og hun blev dybt berørt af det, hun læste.

“Hold da op. Det gik jo op for mig, at jeg havde kræft i hele kroppen,” udtalte hun og forklarede, at kræften havde spredt sig til leveren, nyrerne, hjertet og selv den mindste del af hendes tarme.

Søs Egelind oplevede, hvordan kræftdiagnosen vendte hele hendes tilværelse på hovedet, og hun blev tvunget til at lære nye sider af sig selv at kende.

Da hun blev diagnosticeret, ramte chokket hende hårdt. Det er en besked, man aldrig kan forberede sig på, fortæller hun.

Alt forandrede sig fra det ene øjeblik til det andet, og hun fandt sig selv fanget i en hverdag, der føltes som et fremmed land.

Men midt i al smerten og usikkerheden opdagede hun en dyb, indre styrke – en mental kraft, der hjalp hende gennem de sværeste tider.

LÆS OGSÅ  Bag revykongens store smil: Ulf Pilgaard bar på stor smerte

I podcasten Skål Søster fortæller hun, hvordan hun begyndte at bruge fantasirejser som en måde at håndtere sygdommen på.

“Pludselig var jeg et visionært menneske på en helt anden måde end hidtil. Jeg tænkte på alle de ting, jeg var taknemmelig for,” forklarer hun og tilføjer, at denne mentale styrke har fulgt hende lige siden.

Søs Egelind fandt hurtigt ud af, at det var afgørende at værdsætte nuet, og denne indsigt gav hende en dybere forståelse for livets små øjeblikke.

Selvom det kan virke som en kliché, blev det vigtigt for hende efter sygdommen at fokusere på, hvad der faktisk sker her og nu, og at værdsætte alle øjeblikke.

Denne tilgang har hjulpet hende til at finde ro og være mere til stede – også i de svære perioder.

Hendes råd til andre i udfordrende tider er at tage én dag ad gangen og undgå at tænke for langt frem eller forestille sig det værste scenarie.

Under sit eget kræftforløb undlod hun bevidst at fokusere på det lange kemoterapiforløb, der ventede, og i stedet tog hun dagen som den kom og koncentrerede sig om næste skridt.

Fantasien har været et uvurderligt redskab for Egelind i denne tid, og hun ser den som en styrke, der gør selv de mest krævende perioder håndterbare og mere overskuelige.

LÆS OGSÅ  James Price reagerer på chokerende nyhed om Ulf Pilgaard: Alt for tidligt, uden helt at være det

Forsæt med at læse

Kendte

Særlig oplevelse fik Hella Joof til at tænke sig en ekstra gang om:” Hvad laver jeg her?”

Udgivet

d.

Foto: Sara Galbiati, 2024
Foto: Sara Galbiati, 2024

Nu åbner Hella Joof op om særlig oplevelse, der ændrede hendes måde at se verden på.

Da skuespiller og forfatter Hella Joof var i slutningen af 30’erne, oplevede hun en aften i byen, der skulle blive et vendepunkt.

Midt i festens larm og med en gin-tonic i hånden blev hun pludselig spurgt af en ung mand, om hun ikke var Olivias mor.

Hella bekræftede med et smil, men da spørgsmålet havde lagt sig, slog en ny erkendelse rod i hende.

Hun kiggede sig omkring og tænkte: “Hvad laver jeg her?”

LÆS OGSÅ  Emil Midé Erichsen med trist opdatering: Går ikke som håbet

Det skriver ALT for damerne.

Hella stillede sin drink fra sig, forlod festen og vendte aldrig tilbage til den verden af unge, natteliv og høje beats på dansegulvet.

Hun indså, at selvom man stadig kan have det sjovt og holde gang i fester, er der en tid, hvor det måske er på sin plads at give plads til de unge generationer.

For Hella Joof blev det en vigtig læring om at træde et skridt tilbage og lade de unge føre an.

Hun understreger dog, at det ikke handler om, at de ældre generationer ikke må være med – men snarere om at finde en naturlig balance.

For Hella blev denne erkendelse ikke kun et personligt skift, men også en inspiration til hendes seneste bog.

Her ønsker hun at tale direkte til både sin egen generation og de yngre generationer og opfordrer dem til at finde fællesskab. Hun bruger det klassiske eksempel fra Joe & The Juice, hvor mange forældre med teenagebørn har oplevet den unge medarbejder, der kækt spørger moren: “Hvad skal din søster have?” En sjov bemærkning for drikkepenge, måske, men en påmindelse om, at man bør lade de unge skinne fremfor at konkurrere.

Hella Joof ser det som en vigtig opgave at give de yngre generationer både støtte og plads. Hun forklarer, hvordan bogen også er hendes måde at sige til de unge:

“Vi elsker jer og står lige bag jer.” For selvom de unge måske distancerer sig fra de ældre, er det vigtigt, at de ved, at generationerne før dem er klar til at gribe dem, når tingene bliver svære. Joof ønsker, at de yngre generationer forstår, at selvom de måske kæmper med deres egne regler og udfordringer, står hun og hendes jævnaldrende klar til at støtte og forstå.

Med sin bog og sit eget eksempel prøver Hella Joof at vise, hvordan de ældre kan give plads til de yngre og samtidig være til stede som en støttende kraft.

LÆS OGSÅ  Ulf Pilgaard indrømmer: Sådan påvirker helbredet hverdagen
Forsæt med at læse

Kendte

Bag revykongens store smil: Ulf Pilgaard bar på stor smerte

Udgivet

d.

Foto. photo: Mogens Engelund/ Wikimedia
Foto. photo: Mogens Engelund/ Wikimedia

Bag det store smil og engagement på scenen, gemte der sig stor smerte.

Den folkekære skuespiller og revylegende Ulf Pilgaard, som Danmark har kendt og elsket gennem flere årtier er netop gået bort. For de fleste danskere, var han en både humoristisk og lattermild person, der charmede sig ind i alles hjerter.

Men inderst inde bar han på en tung byrde i privatlivet.

Bag scenens glade grin og smittende humor gemte sig en mand, som i sine sidste år kæmpede med hjerteskærende tab af sine nærmeste.

LÆS OGSÅ  TV 2-stjerne i vild forvandling: Har tabt 37 kilo

Det skriver BILLED-BLADET.

Mistede sin højt elskede hustru

Ulf Pilgaard var i 46 år gift med sin elskede hustru, Gitte, som han delte en stor del af sit liv med. I mange år levede Gitte med den sjældne og arvelige sygdom Huntingtons Chorea, som langsomt tog hendes frihed.

Efterhånden som sygdommen forværredes, blev hun bundet til en kørestol og helt afhængig af Ulfs hjælp og omsorg.

Hun tilbragte tid på genoptræning for at klare sygdommens påvirkninger, og det var under en af disse perioder, at Gitte pludselig gik bort, hvilket efterlod Ulf i dyb sorg.

Alligevel kæmpede han sig igennem tabet ved at kaste sig over sit arbejde og fortsætte med at optræde.

Som om én stor sorg ikke var nok, ramte tragedien igen blot fem år senere.

Mistede sin søn

I påsken 2021 mistede Ulf Pilgaard sin yngste søn, Mikkel, kun 48 år gammel. Mikkel, der gennem længere tid havde kæmpet med psykisk sygdom, led af paranoid skizofreni og havde et alvorligt misbrug.

Mikkels helbred udfordrede familien gennem mange år, og hans far sørgede konstant for hans velbefindende, selvom der lå en erkendelse om, at der var grænser for, hvad de kunne gøre. Sorgen over tabet af Mikkel fulgte Ulf dybt, og han har åbent udtrykt den skuffelse og smerte, han følte, samt hvordan han spekulerede på, om han kunne have gjort noget anderledes.

Levede videre

Selvom Ulf Pilgaard oplevede store personlige tragedier, nægtede han at lade sorgen definere sit liv.

Han fortsatte sit arbejde og forblev aktiv, selv efter at have mistet sin hustru og søn. Ved sin død efter kort tids sygdom efterlader han sin 54-årige søn Christian, svigerdatteren Merete og børnebørnene Martha og Carl, som også har været en stor glæde for ham.

På trods af den dybe sorg og de personlige udfordringer formåede Ulf Pilgaard at møde verden med smil og engagement, og hans liv og arv som skuespiller vil leve videre som et stærkt minde blandt alle de danskere, der elskede ham og hans talent.

LÆS OGSÅ  Niels Olsen sætter ord på tabet : Derfor gjorde det ekstra ondt at miste Ulf Pilgaard
Forsæt med at læse

Kendte

Amalie Dollerup deler privat billede af Ulf Pilgaard: “Tak for dig”

Udgivet

d.

Af

Foto: Henrik Petit/ Cirkusrevyen

Nu sætter hun ord på tabet.

Ulf Pilgaard er uden tvivl en af Danmarks mest elskede skuespillere og komikere. Med over 50 år i branchen har han gennem sin unikke humor og karismatiske tilstedeværelse på scenen opbygget en helt særlig plads i danskernes hjerter. Hans satiriske skarphed og evne til at skildre både kendte og almindelige danskere har gjort ham til en central skikkelse i den danske revytradition.

LÆS OGSÅ  TV 2-stjerne i vild forvandling: Har tabt 37 kilo

Særligt Cirkusrevyen på Bakken har været hans hjemmebane. Siden debuten i 1969 har Pilgaard været en fast bestanddel af revyen og leveret nogle af de mest uforglemmelige øjeblikke i dansk underholdning.

I mere end fire årtier har han med et satirisk glimt i øjet skabt latter og glæde ved at parodiere alt fra kongelige som dronning Margrethe til skiftende statsministre som Poul Nyrup Rasmussen og Anders Fogh Rasmussen. Disse skildringer blev hurtigt publikumsfavoritter og sikrede Pilgaards titel som en sand konge af revyen.

I 2018 bestod holdet i Cirkusrevyen af Niels Ellegaard Henrik Lykkegaard Ulf Pilgaard Amalie Dollerup og Lisbeth Dahl Foto Henrik PetitCirkus Revyen

‘Æret være dit minde’

Med sådan en karriere betyder det også, at Ulf Pilgaard har arbejdet sammen med en lang række danske kendisser.

Én af dem er Amalie Dollerup, som nu også sætter ord på tabet af Danmarks revylegende.

LÆS OGSÅ  Lasse Rimmer deler stor nyhed: Sker i 2025

“På sådan en dag er der mange minder, der dukker op med dig Ulf. I sommeren 2018 havde jeg fornøjelsen af at stå på scenen sammen med dig og vores andre skønne kollegaer i Cirkusrevyen på Bakken. Med mange dobbeltforestillinger om ugen, blev spisepausen imellem to forestillinger, dagens hyggeligste moment for mig. Jeg sad nemlig over for dig i din vanlige, majestætiske stol og spiste aftensmad sammen med dig. Du fortalte om gamle dage, fortalte anekdoter og gamle røverhistorier,” skriver Amalie Dollerup og fortsætter:

“Jeg elskede det og følte mig heldig, at du ville fortælle dine historier videre til mig. Det var en udfordrende sommer, hvor du blev syg, og der var ikke mange forestillinger, der var ens. Men jeg vil altid huske vores middagsstunder som et trygt, rart, roligt og nærværende sted, hvor vores fælles, nørdede interesse for revy og teater blev et samlingspunkt. Tak for dig! Og tak for alt det du har givet revyen, dansk film og teater. Æret være dit minde,”

Du kan se hele Amalie Dollerups opslag herunder:

Forsæt med at læse

Kendte

TV 2 Charlie vil ære Ulf Pilgaard: Det skal der ske

Udgivet

d.

Foto: Ole schwander/Shutterstock
Foto: Ole schwander/Shutterstock

Hvil i fred.

Danmark har mistet en af sine mest elskede skuespillere, Ulf Pilgaard, som gik bort i en alder af 83 år efter kort tids sygdom.

Ulf Pilgaard har i årtier været en uundgåelig skikkelse i dansk film, tv og revy, og nyheden om hans død har medført en strøm af kondolencer fra kollegaer, fans og kulturpersonligheder.

For at ære hans minde har TV 2 Charlie besluttet at dedikere aftenens program til den folkekære skuespiller, der har haft en enestående betydning for dansk underholdning.

LÆS OGSÅ  TV 2-stjerne i vild forvandling: Har tabt 37 kilo

Det skriver BILLED-BLADET

Oprindeligt havde kanalen planlagt at vise den britiske dramaserie Perlens mysterier og et afsnit af Kriminalkommissær Barnaby.

Men i aften vil disse programmer vige pladsen for to særlige udsendelser, der sætter fokus på Ulfs mangeårige virke og giver et unikt indblik i hans liv og karriere.

Vil ære og mindes Ulf Pilgaard

Aftenen starter kl. 20.40 med et særligt afsnit af Meyerheim & Stjernerne fra 2020, hvor Pilgaard er hovedgæsten.

I programmet interviewer Michael Meyerheim ham om livet både på og bag scenen, og seerne får et rørende indblik i de tanker og refleksioner, som Pilgaard delte omkring sin lange karriere og sine livsvalg.

Programmet viser også nogle af de mange facetter, der gjorde ham til en af Danmarks mest alsidige skuespillere, kendt for sin charme, humor og eftertænksomhed.

Derefter fortsætter hyldesten med Jarl samler op fra 2014, hvor Jarl Friis-Mikkelsen interviewer Ulf Pilgaard og går i dybden med hans liv og oplevelser.

Her deler Ulf ærligt og åbent ud om sine mange år i rampelyset og reflekterer over de glæder og udfordringer, der har fulgt med.

Pilgaards evne til både at fremkalde latter og skabe eftertanke står klart i begge programmer og minder os om, hvor stort et tab hans død er for dansk kultur.

Med aftenens særlige program dedikeret til Ulf Pilgaard inviterer TV 2 Charlie seerne til at mindes den ikoniske skuespiller og fejre et liv, der har skabt minder, humor og dybde for utallige danskere.

LÆS OGSÅ  Thomas Helmig fylder 60 år: Hyldes på særlig måde
Forsæt med at læse

Kendte

James Price reagerer på chokerende nyhed om Ulf Pilgaard: Alt for tidligt, uden helt at være det

Udgivet

d.

Foto: DR / Brødrene Price
Foto: DR / Brødrene Price

Da nyheden om Ulf Pilgaards død nåede hans kollega gennem mange år, James Price, kom det som et chok.

LÆS OGSÅ  'Løvens Hule'-stjerne har sat luksusbolig til salg: Se den her

Det skriver BILLED-BLADET.

Havde sit at kæmpe med

Selvom Price var klar over, at Pilgaard havde helbredsmæssige udfordringer med blandt andet KOL og gigt, kom dødsfaldet stadig som en overraskelse.

Pilgaard havde gennem de seneste år døjet med flere sygdomme, men havde fortsat været en del af revy- og underholdningsscenen.

Sidste gang Price så sin kollega var sidste forår, hvor Pilgaard optrådte sammen med Lisbet Dahl i showet Lisbet & Ulf.

Det blev en aften, hvor Price akkompagnerede dem og nød det store talent, Pilgaard fortsat formåede at bringe frem, trods alderen. Ulf Pilgaards energi og humor fyldte stadig scenen, og han imponerede alle med sit vedholdende engagement og evne til at levere.

Alt for tidligt – uden at være det

Selvom 83 år ikke er en tidlig alder, føles tabet af Pilgaard alligevel som et tab, der kom alt for tidligt, fortæller Price.

“Ulf har jo været i vores liv altid, og man vil jo gerne beholde en som ham for evigt,” siger Price med et strejf af vemod.

Han påpeger, at Pilgaard fik langt flere år end mange af de andre store danske entertainere, som Dirch Passer og Jørgen Ryg, der gik bort i en alder af henholdsvis 54 og 59 år.

“I forhold til dem fik Ulf næsten 30 år mere,” bemærker han og anerkender, at Pilgaard fik udnyttet hvert år til fulde.

James Price understreger, at selvom han og Pilgaard ikke var private venner, havde de et tæt samarbejde.

I mere end to årtier delte de scene og arbejdede sammen i Cirkusrevyen, hvor Price som kapelmester var med til at akkompagnere Ulf Pilgaards ikoniske optrædener. Price mindes sin kollega som en helt enestående kunstner, der med sin alsidighed mestrede både komik og skuespil.

“Det er trist og et stort tab, at han ikke er her længere,” afslutter Price og reflekterer over et liv, der fyldte scenen med latter og talent og efterlader et uerstatteligt aftryk i dansk teater og revy.

LÆS OGSÅ  Amalie Dollerup deler privat billede af Ulf Pilgaard: "Tak for dig"

Forsæt med at læse

Kendte

Afslører: Kickstartes med Andreas Mogensen

Udgivet

d.

Af

Foto: Wikimedia Commons

D. 7. november afholder Klimatorium Global Youth Climate Summit for tredje år i træk. Ungeklimamødet er et vigtigt delelement af Klimatoriums årlige klimamøder, og i år kan man blandt andre møde ESA-astronaut Andreas Mogensen.

Et af Ungeklimamødets klare formål er at være med til at mindske klimaangst blandt børn og unge. Ved at vise de unge, at deres indsats og handlinger gør en forskel, er ambitionen at omvende deres bekymringer – til håb.

Det oplyser European Climate Pact i en pressemeddelelse.

“Ved at give de unge en platform til at deltage aktivt i klimadebatten, ønsker vi at inspirere dem til at se muligheder og forme fremtidens løsninger,” udtaler Lars Holmegaard, direktør for Klimatorium. 

LÆS OGSÅ  Emil Midé Erichsen med trist opdatering: Går ikke som håbet

“Desuden kan de ofte se noget som vi ikke kan – og det skal vi have med i klimadebatten,” tilføjer Lars Holmegaard.

”Til Ungeklimamødet bringer vi unge fra hele verden sammen og hylder deres stemme,” fortæller Sarah Lund, bæredygtighedschef for Klimatorium og European Climate Pact Ambassadør.

”Vi mener, at det er helt essentielt at inddrage ungdommen i klimadebatten, så vi husker at tænke langsigtet og udvikle løsninger, der matcher den næste generations drømme. Dem, der skal leve med konsekvenserne i et forandret klima,” tilføjer Sarah Lund.

Klimatorium er en del af European Climate Pact, der har som mål at hjælpe EU med at nå målsætningen om at blive klimaneutral i 2050. Gennem samarbejdet får deltagerne til Ungeklimamødet mulighed for at udveksle tanker og idéer med andre unge fra hele verden.

LÆS OGSÅ  Amalie Dollerup deler privat billede af Ulf Pilgaard: "Tak for dig"

Om det globale fokus fortæller Sarah Lund videre:

”Vi mærker klimaforandringerne forskelligt, afhængigt af, hvor i verden vi bor. Ved at skabe sammenhold på tværs af kloden giver vi unge et fællesskab og en bedre forståelse af, hvordan klimaet ændrer sig. Med det globale perspektiv bliver det også tydeligt, at vi er én planet med i bund og grund ét folk som er nødt til at arbejde sammen om de globale udfordringer, vi står overfor.”

Dette års hovedtema til Ungeklimamødet er vand, og de unge deltagere bliver opfordret til at reflektere over vandets afgørende betydning.

”Vand er essentielt for livet – ved at reflektere og dele erfaringer med hinanden, håber vi at øge bevidstheden om denne uundværlige ressource,” fortæller Sarah Lund om valget bag årets tema.

LÆS OGSÅ  Lasse Rimmer deler stor nyhed: Sker i 2025

ESA-astronaut Andreas Mogensen kickstarter træbrik-kampagne

Dagens program byder på en række spændende aktiviteter, workshops og taler, der engagerer ungdommen i klimadebatten. Gennem emner som vådområders betydning for vandforsyning og innovative løsninger til bæredygtig regnvandshåndtering i byer, giver workshopsene indsigt i vandets afgørende betydning.

I år gæster danske ESA-astronaut Andreas Mogensen og deler sine refleksioner over planeten, som han observerede under sine næsten syv måneder på Den Internationale Rumstation.

”Jorden er ikke 195 lande, men én planet, vi alle deler,” lyder ét af budskaberne fra Andreas Mogensen, der til Ungeklimamødet holder tale og efterfølgende besvarer spørgsmål fra de unge deltagere.

LÆS OGSÅ  Dennis Knudsen får voldsom kritik for børnenes sikkerhed: Nu bryder han tavsheden

Ungeklimamødet bliver også dagen, hvor Klimatoriums træbrik-kampagne sættes i gang! Kampagnen er et led i Projekt TREASURE, der har til formål at reducere mængden af makroplast i Nordsøen.

Træbrik-kampagnen forløber sig mellem d. 7. – 14. november, hvor 10.000 træbrikker sendes ud for at indsamle viden om, hvordan makroplast bevæger sig fra land til Nordsøen. Hver træbrik har et unikt nummer indgraveret, samt en opfordring om at den, der finder brikken, registrerer den på Klimatoriums hjemmeside.

Andreas Mogensen smider første brik i havet til Ungeklimamødet, hvorefter 300 folkeskoleelever og de 200 gymnasieelever som deltager fysisk i årets Global Youth Climate Summit hver smider en brik.  Folkeskoleeleverne deltager ikke i Ungeklimamødet, men kun i træ-brikskampagnen. Alle er desuden velkomne til at møde op og overvære denne del af eventet og se Andreas Mogensen, som dog ikke giver autografer eller holder tale.

Forsæt med at læse

Kendte

Afslører nye detaljer om Ulf Pilgaards død

Udgivet

d.

Af

Ulf Pilgaard da han åbner Bakken i 2015. I årevis har han været en del af Cirkusrevyen. Foto: Bakken/PR/Wikimedia Commons
Ulf Pilgaard da han åbner Bakken i 2015. I årevis har han været en del af Bakken og Cirkusrevyen. Foto: Bakken/PR/Wikimedia Commons

For få timer siden blev Ulf Pilgaards død bekræftet af familien.

Det var efter kort tids sygdom, at Ulf Pilgaard gik bort mandag morgen, bekræfter familien i en pressemeddelelse udsendt af Hammer PR. “Hele Danmarks Ulf Pilgaard døde mandag efter kort tids sygdom. Det er et stort tab for Danmark og et endnu større tab for hans familie,” lyder det fra Hammer PR.

LÆS OGSÅ  James Price reagerer på chokerende nyhed om Ulf Pilgaard: Alt for tidligt, uden helt at være det

Hans søn, Christian Pilgaard, mindes sin far med varme ord og udtrykker sin dybe sorg: “Min elskede far er gået bort. Hans nærvær og livsglæde vil jeg savne, og hans minde vil leve videre i vores hjerter.”

Nu deles der nye detaljer om revylegendens død. Det skriver SE & HØR.

Helle Hammer, ejer af Hammer PR, har udtalt til mediet, at Ulf Pilgaard havde et skrantende helbred og forhøjet infektionstal. Mandag morgen døde han af hjertestop.

Hun fortæller også, at det i hjemmet i Hellerup at Ulf blev ramt af hjertestoppet. Det var mens en sygeplejerske var i hjemmet, da han havde forhøjet infektionstal. Da han pludseligt får hjertestop, ringer sygeplejersken 112. Desværre kunne der intet gøres for at redde Ulf Pilgaard.

I stor sorg

Med en karriere, der har strakt sig over flere årtier, efterlader Ulf Pilgaard et enormt aftryk i dansk underholdning, og hans nærvær vil blive savnet både på og uden for scenen.

Selvom hans død først blev udmeldt for få timer siden, har et utal af danske kendisser allerede reageret.

En af dem, der blev særligt ramt af nyheden om hans bortgang, er hans mangeårige revykollega Lisbet Dahl, der har delt scenen med Ulf Pilgaard i utallige revyer.

LÆS OGSÅ  Thomas Helmig fylder 60 år: Hyldes på særlig måde

Hun beskriver deres forhold som unikt og fortæller, at de nærmest kunne have været gift.

 “Han har betydet utrolig meget for mig, vi kunne lige så godt have været gift, fortæller hun til TV 2 og tilføjer:

“Vi har været venner, siden jeg var 25 år. Vi har været nære venner og nære samarbejdende altid. Ulf var min diametrale modsætning – han var intellektuel. Vi havde alligevel samme humor og kunne falde om af grin over de samme ting, selvom vi var vidt forskellige mennesker”

Forsæt med at læse

Trending