Følg os her

Kendte

Karina Frimodt afslører: "Bange for mit hjerte, og om jeg overhovedet kunne overleve"

Udgivet

d.

Karina Frimodt
Foto: André Blinkilde/TV 2

Nu sætter hun ord på sin kræsenhed.

Karina Frimodt, den kendte danser, har i mange år båret på en hemmelighed, som hun nu endelig har valgt at dele.

LÆS OGSÅ  Sebastian Bull om forholdet til Asta: Det kommer ikke af sig selv

Det har nemlig ikke altid været nemt at navigere i en verden, hvor mad er en stor del af både sociale begivenheder og dagligdagen.

Karina lider af ekstrem kræsenhed, som har sat sine spor i hendes liv, og hun har i mange år undgået at tale om det offentligt.

Sådan skriver Alt.dk

Levede kun af ris

Siden barndommen har Karina haft svært ved at spise bestemte fødevarer.

“Jeg spiser ikke kartofler og grøntsager, og jeg kan heller ikke lide frugt som meloner eller jordbær,” fortæller hun ærligt. Hendes madvaner har ført til kommentarer og tårer gennem årene, og i en periode frygtede hun, at hendes kræsenhed kunne føre til helbredsmæssige problemer.

For Karina var det en oplevelse i Sydkorea, hvor hun deltog i TV2-programmet 'Shaolin', der for alvor satte fokus på hendes madvaner.

Under optagelserne blev deltagerne serveret vegetarmad, og Karina måtte leve af hvide ris i flere dage. Det fik hende til at indse, hvor meget hendes kræsenhed påvirkede hendes liv.

“Jeg blev bange for mit hjerte, og om jeg overhovedet kunne overleve på så lidt mad,” siger hun.

I denne svære tid trådte skuespiller og med-deltager Thomas Bo Larsen til og blev en vigtig støtte. Han foreslog hende at tage små skridt og prøve én ny ting hver dag.

“Thomas smagte en ting først og sagde, at det smagte som en madpandekage. Det hjalp mig med at snige mig til at smage på noget nyt,” fortæller Karina.

I dag er hun mere åben omkring sin kræsenhed og arbejder på at udvikle sine smagsløg.

“Jeg er ikke bange for det længere, og jeg har endda prøvet nye retter som thai-mad med bønnespirer og broccoli,” siger hun.

Karina håber, at hendes historie kan hjælpe andre, der også kæmper med kræsenhed. “Kræsenhed handler ikke om at være mærkelig eller besværlig, men om noget, der er psykisk, og som kan kræve tid og tålmodighed at ændre.”

Annonce