Kendte
Julius Cæsar var vild med asparges – se hvad andre historiske ikoner foretrak
Selv verdens mest ikoniske skikkelser har haft deres svagheder – især når det gjaldt mad.
Bag store præstationer og ikoniske navne gemmer sig ofte simple smage. Disse historiske personligheder havde mere jordnære madvaner, end man skulle tro.
Jane Austen elskede ristet ost

Forfatteren bag Stolthed og fordom havde en forkærlighed for ostetoast. Ifølge en husholdningsbog skrevet af en nær veninde, lavede Austen den med sennep, æg og lidt smør – alt sammen grillet til perfektion.
Ernest Hemingway og hans perfekte burger

Hemingway efterlod sig en detaljeret opskrift på hamburgere.
Den inkluderede kapers, løg, hvidløg og salvie – og skulle serveres sprød udenpå og saftig indeni. Forfatteren tog sine bøffer lige så alvorligt som sine bøger.
Dronning Victoria var vild med kartofler

Ifølge en anonym hofberetning havde dronningen en stor svaghed for kartofler, som blev tilberedt på utallige måder. Søde sager var også blandt hendes favoritter, men kartoflen stod højt på listen.
Julius Cæsar foretrak sin asparges enkel

Den romerske leder kunne lide sin asparges med olivenolie – ikke med harpiks, som han angiveligt engang fik den serveret. Hans smag var enkel, men præcis, og han gik ikke på kompromis med kvalitet.
George Washington serverede is til gæster

USA’s første præsident var glad for is og ejede både isforme og udstyr til at fremstille den. Han og fru Martha holdt ofte isfester, hvor desserten blev serveret sammen med frugt og tærte.
Alfred Hitchcock startede dagen med tærte

Den britiske filminstruktør spiste gerne Quiche Lorraine til morgenmad. Retten, lavet af hans kone Alma, indeholdt skinke, løg og krydderier bagt i en sprød skorpe – en luksuriøs måde at begynde dagen på.
Mark Twain kunne ikke få nok østers

Forfatteren beskrev sin glæde ved østers i et brev fra San Francisco i 1864. På et hotel han kaldte “Himlen på halv skal” spiste han dem på alle tænkelige måder: stegte, stuvede og rå.