Følg os her

Kendte

Julius Cæsar var vild med asparges – se hvad andre historiske ikoner foretrak

Udgivet

d.

Coverbillede Til Kendte
Wikimedia/shutterstock

Selv verdens mest ikoniske skikkelser har haft deres svagheder – især når det gjaldt mad.

Bag store præstationer og ikoniske navne gemmer sig ofte simple smage. Disse historiske personligheder havde mere jordnære madvaner, end man skulle tro.

Jane Austen elskede ristet ost

Design Uden Navn   2025 09 23t092123302
E A Duyckinick Public domain via Wikimedia CommonsShutterstock

Forfatteren bag Stolthed og fordom havde en forkærlighed for ostetoast. Ifølge en husholdningsbog skrevet af en nær veninde, lavede Austen den med sennep, æg og lidt smør – alt sammen grillet til perfektion.

Ernest Hemingway og hans perfekte burger

Design Uden Navn   2025 09 23t092353628
Lloyd Arnold Public domain via Wikimedia CommonsShutterstock

Hemingway efterlod sig en detaljeret opskrift på hamburgere.

Den inkluderede kapers, løg, hvidløg og salvie – og skulle serveres sprød udenpå og saftig indeni. Forfatteren tog sine bøffer lige så alvorligt som sine bøger.

Dronning Victoria var vild med kartofler

Design Uden Navn   2025 09 23t093244740
Wikimedia Shutterstock

Ifølge en anonym hofberetning havde dronningen en stor svaghed for kartofler, som blev tilberedt på utallige måder. Søde sager var også blandt hendes favoritter, men kartoflen stod højt på listen.

Julius Cæsar foretrak sin asparges enkel

Design Uden Navn   2025 09 23t093505800
Shutterstock

Den romerske leder kunne lide sin asparges med olivenolie – ikke med harpiks, som han angiveligt engang fik den serveret. Hans smag var enkel, men præcis, og han gik ikke på kompromis med kvalitet.

George Washington serverede is til gæster

Design Uden Navn   2025 09 23t094014975
Shutterstock

USA’s første præsident var glad for is og ejede både isforme og udstyr til at fremstille den. Han og fru Martha holdt ofte isfester, hvor desserten blev serveret sammen med frugt og tærte.

Alfred Hitchcock startede dagen med tærte

Design Uden Navn   2025 09 23t094411674
spatuletail Shutterstockcom

Den britiske filminstruktør spiste gerne Quiche Lorraine til morgenmad. Retten, lavet af hans kone Alma, indeholdt skinke, løg og krydderier bagt i en sprød skorpe – en luksuriøs måde at begynde dagen på.

Mark Twain kunne ikke få nok østers

Design Uden Navn   2025 09 23t094755542
WikimediaShutterstock

Forfatteren beskrev sin glæde ved østers i et brev fra San Francisco i 1864. På et hotel han kaldte “Himlen på halv skal” spiste han dem på alle tænkelige måder: stegte, stuvede og rå.

Som journalist på 'Alt om kendte' dækker jeg alt det, du ikke vil gå glip af – fra de nyeste kendissladder og store øjeblikke i tv-verdenen til spændende nyt fra kongehuset. Med en skarp (digital)pen og øje for detaljen formidler jeg historier, der både underholder og informerer.

Annonce