Følg os her

De kongelige

Afslører: Prins William overraskede med ukendt talent

Udgivet

d.

Prins William
Foto: 360b/ Shutterstock

Prins William overraskede alle – ikke mindst sin hustru Kate – da han for et par år siden, under et officielt besøg i Irland, afslørede et af sine skjulte talenter.

Den kommende konge formåede at trække på smilebåndet hos både gæster og tilskuere, da han spontant viste sine jongleringsevner frem, og det var tydeligt, at Kate var hans største fan.

Tilbage i marts 2022 besøgte det royale par Irland som en del af en længere rejseplan, der inkluderede besøg i Dublin, Galway, Meath og Kildare. Undervejs mødte de organisationer, der arbejder med mental sundhed, og deltog i flere kulturelle begivenheder. Besøget til Galway, som var blevet udnævnt til Europas kulturhovedstad i 2020, blev dog højdepunktet, da William for alvor fik lejlighed til at vise, at han er mere end blot en tronarving med politiske opgaver.

Det skriver Mirror.

LÆS OGSÅ  Alles øjne er på Meghan: Vækker stor opsigt

Mens parret mødte lokale kunstnere og cirkusartister, blev William nemlig opfordret til at deltage i lidt sjov, og uden tøven begyndte han at jonglere med tre bolde. Publikum var begejstrede, og en stolt Kate kvitterede med et stort smil og en klapsalve.

En video af øjeblikket, der hurtigt gik viralt på sociale medier, viser, hvordan Kate ser betaget på sin mand og bifalder hans evner. Fans var hurtige til at reagere på videoen med kommentarer som: “Så sødt, hvor betaget hun er!” og “Ingen ende på William og Kates talenter.”

Har mange talenter

Men jonglering er langt fra det eneste talent, prins William besidder. Det er velkendt, at han mestrer flere sprog, herunder fransk, tysk, spansk og endda swahili, som han lærte under sine studier. Hans sproglige evner blev yderligere forbedret under et sabbatår, hvor han arbejdede med Raleigh International-programmet i Chile og hjalp med at bygge huse i lokalsamfund.

Prins William og Kate sørger også for, at deres børn får en solid sproglig opdragelse. Deres spanske barnepige, Maria Teresa Turrion Borrallo, som har været en del af familien siden 2014, underviser prins George, prinsesse Charlotte og prins Louis i spansk. Under et besøg på en gård i 2017 afslørede Kate stolt, at prins George allerede som treårig kunne tælle til ti på spansk.

LÆS OGSÅ  Mysterie: Hvorfor er prinsesse Josephine fjernet?

Sprogkundskaber er i øvrigt ikke ukendte i den royale familie. Den afdøde dronning Elizabeth var flydende i fransk, som hun lærte i en tidlig alder, mens prins Philip talte perfekt tysk efter at have tilbragt sin skoletid i Tyskland. Også kong Charles og prinsesse Anne er kendt for deres sproglige talenter, da de begge taler fransk og tysk. Kong Charles kan desuden kommunikere på walisisk, gælisk og endda arabisk, hvilket gør ham til en af de mest sprogkyndige medlemmer af den royale familie.

Det er tydeligt, at sproglige færdigheder og kulturel åbenhed er en værdsat tradition i den britiske kongefamilie, og William og Kate gør deres for at sikre, at næste generation fortsætter den arv.

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

De kongelige

Modig beslutning af kong Frederik: Særlig detalje ved nytårstalen afsløret

Udgivet

d.

Kong Frederik
Foto: Presse-fotos.dk

Nu afslører kongen hvordan dette års nytårstalen vil blive holdt.

For første gang skal kong Frederik holde talen fra Frederik VIII’s Palæ, en beslutning, der understreger hans karakter og vilje til at træde ind i rampløjet på en stor og personlig måde.

LÆS OGSÅ  Trist melding fra Kensington Palace: Kate Middleton må trække sig

Det skriver BILLED-BLADET.

Traditionen for den kongelige nytårstale har været en fast del af dansk tv i årtier, hvor både kongelige og den danske befolkning har set frem til at høre ordene fra Amalienborg, først fra dronning Margrethe og nu også fra hendes søn, kong Frederik.

Selvom det ikke er uventet, at kongen fortsætter denne tradition, vælger han alligevel at gøre det på en bemærkelsesværdig måde: han holder talen live, uden et sikkerhedsnet.

Kongehus-ekspert Thomas Larsen påpeger, at der er en stor udfordring ved at tale direkte til kameraet.

“Når man holder en tale live, lægger man et kolossalt pres på sig selv. Der er ingen mulighed for at rette op på noget, hvis der går noget galt – hele befolkningen følger med,” siger Larsen og understreger, at dette er en betydelig beslutning, der kræver både mod og selvtillid.

Det er især en stor beslutning for kong Frederik, som tidligere har haft problemer med at holde taler.

Thomas Larsen bemærker, at dette gør kongens valg endnu mere bemærkelsesværdigt. At vælge at holde en tale live viser hans vilje til at stå stærkt og nærværende, uden at have det klassiske “sikkerhedsnet” i form af forudindspillede optagelser.

Kong Frederik har altså ikke kun valgt at videreføre en tradition, men også valgt at tage kampen op og vise sig selv og sit folk som en konge, der tør tage de store udfordringer på sig. Talen vil uden tvivl blive et øjeblik, der afslører både kongens karakter og hans styrke.

LÆS OGSÅ  Alles øjne er på Meghan: Vækker stor opsigt
Forsæt med at læse

De kongelige

Kilde afslører positivt nyt: Sådan går det med kong Charles’ helbred

Udgivet

d.

Kong Charles
Foto: Richard Juilliart/ Shutterstock

Nu afslører en kilde hvordan det står til med den britiske konge, der gennemgår et kræftforløb.

Kong Charles har haft et udfordrende år som britisk regent, med både sin helbredssituation og kongelige interne dynamikker under stort pres.

Tidligere på året modtog han en kræftdiagnose, hvilket har sat hans helbred i fokus.

Trods den svære nyhed har kongen fortsat sine officielle pligter og arbejdet målrettet på at opretholde sin offentlige tilstedeværelse.

Ifølge kilder tæt på Buckingham Palace er der dog endelig en positive opdateringer om Kong Charles’ behandling.

LÆS OGSÅ  Rørende: Her er dronning Margrethes ord om sit første møde med Mary

Det skriver The Sun

I bedring

Selvom forløbet endnu ikke er afsluttet, bevæger behandlingen sig i den rigtige retning.

Kilder nævner, at hans beslutsomhed har været et centralt element i at sikre, at hans officielle optrædener fortsætter uden afbrydelser.

Senest blev kongen set ankomme til en julefrokost med familien, hvor han så ud til at være i godt humør trods sit behandlingsforløb.

Hans tilstedeværelse til denne samling blev betragtet som et tegn på hans styrke og vilje til at fortsætte sine opgaver som regent. Dette bliver set som en måde at berolige nationen på, da mange følger hans helbred tæt.

Dronning Camilla har spillet en vigtig rolle i kongens rejse gennem sygdommen. Kilder understreger, at hendes varme og humor har været en vigtig kilde til støtte for Kong Charles i et år præget af personlige udfordringer.

Behandlingen vil fortsætte ind i det kommende år, og selvom situationen stadig kræver opmærksomhed, er der håb om en positiv udvikling.

LÆS OGSÅ  Kate viser sig for første gang efter kræftdiagnose: Se billederne her
Forsæt med at læse

De kongelige

Dronning Margrethe afslører særlig fordel: Vi kan ringe 12 timer forinden og sige, at vi gerne vil komme”

Udgivet

d.

Dronning Margrethe
Foto: Michael W. Holm/ Shutterstock

Det afslører dronningen i det nye DR program ‘Dronning Margrethe & teatrets magi.

Dronning Margrethe har gennem årene været kendt for sin store kærlighed til kunst og kultur, særligt teatrets verden.

Men vidste du, at majestæten faktisk har en helt særlig fordel, når det gælder besøg på Det Kongelige Teaters Gamle Scene?

LÆS OGSÅ  Royal Run præsenterer nye værtsbyer: Her er den første

I DR’s program “Dronning Margrethe & teatrets magi”, der blev sendt som optakt til fejringen af teatrets 150-års jubilæum, løftede dronningen sløret for, at hun og resten af kongefamilien kan besøge det historiske teater med meget kort varsel.

“Heldigvis er det sådan, at vi kan ringe 12 timer forinden og sige, at vi gerne vil komme og bruge logen i aften. Og så kommer vi bare,” fortalte dronning Margrethe under udsendelsen.

Den eksklusive adgang til kongelogen, som gennem historien har været forbeholdt kongefamilien, gør det muligt for dronningen at nyde en forestilling på scenen uden at skulle planlægge det lang tid i forvejen.

Dronningens kærlighed til teatret er tydelig gennem hele programmet, hvor hun sammen med teaterchef Kasper Holten dykker ned i teatrets fascinerende historie.

Her fortæller hun også om den særlige stemning, hun forbinder med Gamle Scene, og hvordan teatret har haft en helt særlig plads i hendes hjerte.

For teatrets ledelse betyder det, at de altid skal være klar til et kongeligt besøg, og det er en ære, de tager meget seriøst.

LÆS OGSÅ  Kate viser sig for første gang efter kræftdiagnose: Se billederne her

Forsæt med at læse

De kongelige

Fotograf overværede dronning Margrethes abdicering helt tæt på: Denne detalje vakte undren

Udgivet

d.

Dronning Margrethe
Foto: Foto: Per Morten Abrahamsen/Kongehuset

Lagde du mærke til denne detalje?

Da Danmark den 14. januar 2024 oplevede det historiske tronskifte, var det en dag præget af både højtidelighed og nationalt fællesskab.

Men midt i det formelle og storslåede øjeblik fangede en lille detalje opmærksomheden hos den erfarne DR-fotograf Morten Krüger.

LÆS OGSÅ  Rørende: Her er dronning Margrethes ord om sit første møde med Mary

Det skriver DR.

Et særligt øjeblik

Som den eneste tv-fotograf fik Krüger adgang til statsrådssalen for at forevige det øjeblik, hvor dronning Margrethe underskrev sin abdikationserklæring.

Trods sine 28 år som fotograf hos DR beskriver han denne dag som noget ganske særligt.

Men ét element skabte en vis undren:

Dronningens valg af pen.

”Jeg undrede mig lidt over, at de skrev under med sådan en billig, grøn kuglepen,” fortæller Krüger i et interview om det store øjeblik.

”Jeg havde regnet med, det ville være sådan en fin fyldepen, men det var bare en standard kontor-kuglepen. Det var lidt sjovt, når det var et så formelt arrangement,” tilføjer han.

På trods af den beskedne fremtoning har den grønne kuglepen en særlig plads i dronningens hjerte. Faktisk har Margrethe ofte benyttet netop dette skriveværktøj til officielle dokumenter, og det er ingen hemmelighed, at det er hendes foretrukne pen.

Morten Krüger reflekterer over den kontrast, han oplevede mellem den pompøse begivenhed og det ydmyge skriveredskab. Men måske ligger der en dybere symbolik i valget af den grønne kuglepen.

Det kunne tolkes som en påmindelse om, at det enkle og personlige kan have større værdi end det prangende – selv når det gælder nationens mest historiske øjeblikke.

LÆS OGSÅ  Mysterie: Hvorfor er prinsesse Josephine fjernet?
Forsæt med at læse

De kongelige

Dronning Margrethe chokerer for rullende kameraer: Sagde hun lige det?

Udgivet

d.

Af

Dronning Margrethe Dr
H.M. Dronning Margrethe i Kongelogen på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Foto: © Klaus Nedergaard

Majestæten kommer med en noget overraskende kommentar.

Dronning Margrethe er ikke kun kendt for sin udsøgte stil og vælartikulerede fremtoning – hun har også et glimt i øjet og kan overraske. Det blev tydeligt i det nyeste DR-program, ‘Dronning Margrethe & teatrets magi‘, hvor den 84-årige tidligere regent på humoristisk vis slap et bandeord ud.

Programmet, der går tæt på dronningens dybe kærlighed til scenekunst, inkluderer en samtale mellem hende og teaterchef Kasper Holten. Under en samtale om oplevelsen af at sidde i kongelogen og blive opslugt af følelserne under en forestilling, stødte dronningen med charme og kant:

”Har Deres Majestæt oplevet at sidde i kongelogen og blive berørt af følelserne under en opera, og hvordan har De det med det? Folk sidder jo og kigger på Dem,” spurgte Holten nysgerrigt.

LÆS OGSÅ  Sygdom og chokerende rygter: Så hårdt har Kate været ramt

Med et smil og et grin svarede Dronning Margrethe: ”Det tror jeg ikke, at de gør. Eller jeg håber da, at de ser på scenen! For det er da for helvede der, de skal se.”

Det humoristiske og ligefremme svar viser en afslappet side af den tidligere dronning, der ikke er bange for at sige tingene, som de er.

Første møde med Det Kongelige Teater

For Dronning Margrethe går passionen for teater og scenekunst langt tilbage. Allerede som barn oplevede hun teaterets magi for første gang i 1948, da hun sammen med sine forældre, kong Frederik IX og dronning Ingrid, så August Bournonvilles ballet Napoli i Det Kongelige Teater. Den oplevelse satte dybe spor hos den dengang lille prinsesse og blev starten på en livslang interesse.

I Dronning Margrethe & teatrets magi fører den abdicerede regent seerne med bag kulisserne i teatret. Sammen med Kasper Holten deler hun sine tanker om, hvorfor scenekunsten har så stor betydning for hende. For Dronning Margrethe handler teater om at berøre sjælen og skabe en forbindelse mellem skuespillere og publikum.

LÆS OGSÅ  Mysterie: Hvorfor er prinsesse Josephine fjernet?

”Det er en kunstform, der går lige i hjertet. Det er det levende, det ægte, og det uforudsigelige, der gør det så unikt,” forklarer hun i programmet.

Dronning Margrethes mangeårige tilstedeværelse i teaterlivet har gjort hende til en skattet gæst i de danske kulturinstitutioner. Med sin smittende begejstring og evne til at formidle teaterets betydning minder hun os om, hvorfor kunsten stadig spiller en vigtig rolle i vores liv.

Programmet kan ses på DRTV. 

Forsæt med at læse

De kongelige

Overraskende: Disse fødevarer er forbudt for den britiske kongefamilie

Udgivet

d.

Af

William Kate Charles
Foto: Pete Hancock/Shutterstock

Der er en række fødevarer, som er forbudte i det britiske kongehus.

At være medlem af den britiske kongefamilie indebærer mange regler – og nogle af dem handler overraskende nok om, hvad de må spise. Mens kongelige middage ofte forbindes med overdådige retter, er visse madvarer faktisk bandlyst, især når de spiser i offentligheden. Lad os tage et kig på, hvad der er forbudt for Prins William, Kate Middleton, Kong Charles og resten af familien.

LÆS OGSÅ  Dronning Camilla i stor sorg: Et trist farvel

Skaldyr, som rejer og krabber, er på listen over forbudte madvarer for de kongelige. Ifølge den tidligere paladskok Darren McGrady skyldes dette den forhøjede risiko for madforgiftning. Når de kongelige er ude blandt offentligheden, vil de undgå enhver chance for sygdom, som kunne forstyrre deres officielle pligter.

Det skriver Cosmopolitan.

Den afdøde dronning, Elizabeth, havde en meget disciplineret tilgang til sine måltider. McGrady afslører, at hun foretrak lette middagsretter uden stivelse. “Når hun spiste alene, var hun meget disciplineret. Ingen kartofler, ris eller pasta til middag. Det var som regel noget som grillet rødspætte med grøntsager og salat,” fortæller han til The Telegraph.

Kong Charles har stoppet det

Heldigvis var denne regel kun gældende for dronningen selv. Det er tidligere blevet afsløret, at Prins George har en forkærlighed for spaghetti carbonara – så pasta er stadig velkommen på menuen for familiens yngre medlemmer.

Foie gras, en fransk delikatesse lavet af fedtlever fra tvangsfodrede ænder og gæs, er heller ikke at finde på de kongeliges middagsbord. Allerede i 2008 satte Kong Charles en stopper for retten – af hensyn til dyrevelfærd. Beslutningen er siden blevet opretholdt og gælder stadig i dag.

LÆS OGSÅ  Royal Run præsenterer nye værtsbyer: Her er den første

Hvidløg, en almindelig ingrediens i mange retter, er også fjernet fra de kongelige menuer. dronning Camilla afslørede dette under en optræden på Masterchef Australia. Jeg hader at sige det, men hvidløg. Hvidløg er et no-go, sagde hun.

De kongeliges særlige regler for mad er en del af deres rolle og ansvar. Det handler om at sikre, at de altid er i topform og klar til at opfylde deres officielle forpligtelser – også selvom det betyder at sige farvel til skaldyr, hvidløg og foie gras. Med denne tilgang kombinerer de tradition og moderne hensyn i deres daglige liv.

Forsæt med at læse

De kongelige

Rygterne har svirret: Nu svarer prins William

Udgivet

d.

Af

Prins William
Foto: 360b/ Shutterstock

Nu deler prins William nye detaljer.

De kongelige juleplaner har været omgærdet af spekulationer denne sæson. Først gik rygterne på, at Prins William og Kate Middleton muligvis ville bryde traditionen og holde jul hjemme i stedet for at deltage i den storslåede fejring på Sandringham sammen med resten af familien. Men nu er der kommet klarhed over sagen.

Prinsen af Wales bekræftede under et besøg hos soldater i Bulford, Wiltshire, at han, Kate og deres tre børn – Prins George, Prinsesse Charlotte og Prins Louis – vil fejre jul på Sandringham. Samtidig afslørede han, at dette års gæsteliste er noget helt specielt.

LÆS OGSÅ  Dronning Camilla i stor sorg: Et trist farvel

“Vi skal til Norfolk, til Sandringham,” fortalte han ifølge People. “Vi bliver 45 til jul. Det bliver ikke stille, det bliver larmende.”

Med 45 gæster rundt om julebordet er der lagt op til en hektisk og livlig juleaften. Da William blev spurgt, om han var klar til festlighederne, svarede han humoristisk:

“Er jeg klar til jul? Nej, på ingen måde.”

Er Harry og Meghan blandt gæsterne?

Selvom de fleste kongelige ser ud til at holde fast i traditionen i år, er der stadig spænding omkring, hvem der præcist er inviteret. Mange spekulerer på, om Prins Harry, Meghan Markle og deres børn, Prins Archie og Prinsesse Lilibet, vil være blandt de 45 gæster.

Tidligere rygter har antydet, at Harrys onkel, Earl Spencer, har inviteret familien til at tilbringe julen hos ham. Hvis det er tilfældet, kan de muligvis krydse Atlanten for at tilbringe højtiden tættere på den kongelige familie.

LÆS OGSÅ  Rørende: Her er dronning Margrethes ord om sit første møde med Mary

Med de mange gæster og den traditionelle fejring på Sandringham ser det ud til, at Prins William og Kate Middleton får nok at se til denne jul. For mange kongelige fans bliver det spændende at se, om Meghan og Harry også vil være en del af den festlige anledning, eller om de fejrer julen på egen hånd.

Forsæt med at læse

De kongelige

Rørende øjeblik: Dronning Margrethe overraskede alle

Udgivet

d.

Af

Dronning Margrethe
Foto: Foto: Per Morten Abrahamsen/Kongehuset

Ingen havde set den komme – alt var indøvet ned til mindst detalje.

Den 31. december sidste år, tonede dronning Margrethe traditionen tro frem på skærmen kl.18.00 for at holde sin nytårstale.

Det varede dog ikke længe, før det viste sig, at det blev en historisk én af slagsen. Dronning Margrethe meddelte nemlig her, at hun ville abdicere og overlade tronen til sin søn.

Derfor startede året med endnu en historisk begivenhed. Den 14. januar fulgte hele Danmark med, da kong Frederik blev udråbt som konge.

LÆS OGSÅ  Kate viser sig for første gang efter kræftdiagnose: Se billederne her

Det skete kort efter, at dronning Margrethe havde underskrevet erklæringen om sin abdikation i Statsrådet på Christiansborg.

Men under denne begivenhed, skete der noget ganske uventet.

Det havde ingen set komme

Det fortæller statsminister Mette Frederiksen om i DR-programmet ‘Året i Kongehuset: Et uventet tronskifte’.

Alt der skulle foregå i Statsrådet når erklæringen blev underskrevet, var nemlig planlagt til punkt og prikke. Men dronning Margrethe gjorde alligevel noget, som ingen havde forudset.

Her trådte Majestæten et skridt tilbage og så sagde hun: “Gud bevare kongen”.

LÆS OGSÅ  Royal Run præsenterer nye værtsbyer: Her er den første

“Ingen af os vidste, det ville ske. Vi havde – det kan jeg godt afsløre her – en drejebog ned til mindste detalje, og alt var øvet igennem, alt var tænkt igennem, alt var sagt igennem. Men dét der var der ikke nogen, der vidste,” fortæller Mette Frederiksen i dokumentaren og fortsætter:

“Og det er meget, meget rørende, fordi det jo både er en dronning, der abdicerer, men også en mor, der løfter sig fra sin stol, træder helt fysisk et skridt bagved og står og kigger på kongen.”

Dermed blev dronning Margrethe også den første til at tiltale Frederik som konge.

Du kan se ‘Året i Kongehuset: Et uventet tronskifte’ HER.

Forsæt med at læse

De kongelige

Sjældent set: Harry og Meghan deler private billeder

Udgivet

d.

Af

Prins Harry Og Meghan Markle
Foto: Karwai Tang/WireImage

I forbindelse med julen, sender Harry og Meghan nu en julehilsen, hvor man får et sjældent glimt af Archie og Lilibet.

Hertugen og hertuginden af Sussex, prins Harry og Meghan Markle, har overrasket med et sjældent glimt af deres børn, prins Archie og prinsesse Lilibet. Familien delte billedet i forbindelse med deres officielle julekort, der blev sendt ud digitalt.

Det skriver Sky News.

Et af de seks billeder på kortet viser en hyggelig familiestund, hvor Harry og Meghan er på tur med deres tre hunde. I baggrunden ses Archie og Lilibet, der løber hen mod deres forældre med armene strakt ud i begejstring. Parret har dog valgt ikke at vise børnenes ansigter for at beskytte deres privatliv.

LÆS OGSÅ  Alles øjne er på Meghan: Vækker stor opsigt

Udover familiebilledet byder kortet på flere glimt af Harry og Meghan i forskellige situationer. Et af billederne viser Meghan i en rørende omfavnelse med en ung skolepige, mens et andet fanger Harry med armen rundt om sin hustru. Parret optræder også grinende blandt en gruppe mennesker, smilende med solbriller og i en rørende scene, hvor Harry holder en sengeliggende mands hånd.

Archewell
Foto ArchewellPA

Har også sendt privat hilsen

Kortet indeholder en varm julehilsen:

“På vegne af kontoret for prins Harry og Meghan, hertugen og hertuginden af Sussex, Archewell Productions og Archewell Foundation, ønsker vi jer en glædelig juletid og et lykkebringende nytår.”

Mens dette kort er beregnet til professionelle kontakter og samarbejdspartnere, har parret sendt en mere personlig hilsen til deres nære familie og venner, som forbliver privat.

Familien Sussex har siden 2020 boet i USA, hvor de nyder en ny tilværelse langt fra det britiske kongehus’ rampelys. I et nyligt interview delte prins Harry sin begejstring for deres liv i USA og fremhævede, hvordan det giver familien en frihed og tryghed, de ikke kunne finde i Storbritannien.

LÆS OGSÅ  Kate viser sig for første gang efter kræftdiagnose: Se billederne her

„Jeg nyder det virkelig meget og elsker at opdrage mine børn her. De har et niveau af privatliv og mulighed for aktiviteter, som de utvivlsomt ikke ville kunne i Storbritannien,“ forklarede Harry.

Med julekortet sætter Harry og Meghan endnu en gang fokus på deres familieglæde, mens de fortsat værner om deres børns privatliv.

Forsæt med at læse

De kongelige

Kronprinsesse Mette-Marit i søgelyset: Nu har politiet truffet en beslutning

Udgivet

d.

Mette marit
Redaktionel kreditering: Gints Ivuskans / Shutterstock.com

For nyligt blev øjnene rettet mod kronprinsesse Mette-Marit i forbindelse med sagen om Marius Borg Høiby.

Den norske kronprinsesse Mette-Marit har endnu engang fundet sig selv i mediernes søgelys.

Men denne gang er det ikke glamourøse gallamiddage eller royale arrangementer, der fylder overskrifterne.

Sagen drejer sig om hendes ældste søn, Marius Borg Høiby, og hans tilknytning til en omfattende voldtægtssag.

LÆS OGSÅ  Royal Run præsenterer nye værtsbyer: Her er den første

Marius Borg Høiby er ikke selv sigtet, men har været under lup på grund af økonomiske forhold og relationer til personer, der er involveret i sagerne.

Ifølge oplysninger fra det norske TV 2 har han forklaret politiet, at han ingen indtægt har, men at han modtager økonomisk støtte hjemmefra.

Marius Høiby har angiveligt fortalt, at han får et månedligt beløb på 20.000 norske kroner fra sine forældre, hvilket hjælper med at dække både regninger og hans privatforbrug.

Mens fokus har været rettet mod Marius Høibys forklaring, har spørgsmålet om, hvorvidt kronprinsesse Mette-Marit skulle afhøres, skabt debat.

Snekkestads bistandsadvokat, Petter Grødem, udtrykte overraskelse over politiets beslutning om ikke at indkalde kronprinsessen som vidne.

”Statsadvokaten har vurderet, at det ikke er nødvendigt. Det, jeg kan sige, er, at jeg er overrasket. Normalt sker det, når vi anmoder om et vidneafhør. Jeg kan ikke huske en lignende situation,” udtalte Grødem til TV 2.

Politiets afgørelse blev bekræftet af politiadvokat Andreas Kruszewski, som forklarede, at beslutningen er baseret på den hidtidige efterforskning.

”Det er statsadvokatens opfattelse, at behovet ikke er til stede på nuværende tidspunkt,” lød det via Oslo-politiets kommunikationsafdeling.

Denne udvikling betyder, at Mette-Marit ikke vil blive afhørt i sagen, en beslutning, der har givet anledning til spekulationer om, hvorvidt hun ville have benyttet sig af muligheden, hvis den var blevet tilbudt.

Sagen fortsætter med at kaste skygger over den norske kongefamilie, mens offentligheden venter på yderligere svar fra politiets efterforskning.

LÆS OGSÅ  Tydeligt berørt Meghan Markle: "Jeg ønsker aldrig, at nogen skal føle sådan"
Forsæt med at læse

Trending