De kongelige
Prinsesse Isabellas 'mobil-portræt' vækker opsigt: Nu advarer ekspert fra Australien

Nu vækker prinsesse Isabellas portræt opsigt i Australien, der nu kommer med en løftet pegefinger.
I forbindelse med prinsesse Isabellas 18-års fødselsdag sidste mandag, delte Kongehuset for første gang officielle gallaportrætter af prinsessen. Efterfølgende blev der også delt et billede af prinsesse Isabella, der var blevet taget af dronning Mary.
Her var Isabella stadig iklædt kjole og diadem, men stod også med sin Iphone i hånden. Billedet blev delt på Instagram sammen med en hilsen fra prinsesse Isabella, der takkede for opmærksomheden i forbindelse med fødselsdagen.
Billedet kan du se i opslaget herunder:
Artiklen fortsætter under billedet..
Mens det er strømmet ind med positive kommentarer til billedet, der især bliver rost for at vise et naturligt billede af en prinsesse, der samtidig 'bare' er en 'almindelig teenager', har billedet også vakt opsigt i Australien.
Kommer med løftet pegefinger
På den anden side af kloden er det dog ikke helt den samme opfattelse af billedet. I en artikel i det australske medie News.com. bliver der nemlig stillet spørgsmålstegn ved valget af billedet, hvor prinsesse Isabella har mobilen i hånden.
I en analyse fra Australien beskrives Danmark som foregangsland i en kongelig fornyelse, hvor gamle traditioner blødes op til fordel for en mere nutidig tilgang. En ekspert peger på, at Frederik og Mary, siden de overtog tronen i januar 2024, har arbejdet målrettet på at gøre det danske kongehus mere tidssvarende. Blandt andet ved at droppe gamle protokoller, offentliggøre modtagne gaver og modernisere hele deres offentlige profil – både i stil og tilgang.
Deres mål beskrives som et forsøg på at vise danskerne, at kongehuset ikke længere er "en samling af stivnede embedsmænd, der bekymrer sig om den fineste bordpynt til gallamiddage," men i stedet "et frisk og dynamisk hold, klar til at møde det 21. århundredes udfordringer."
I denne sammenhæng ses Isabellas portræt som en perfekt manifestation af den nye linje: en ung kvinde, der fremstår helt almindelig og i trit med sin egen generation, hvor mobiltelefonen er en naturlig forlængelse af kroppen.
Dog løfter artiklen også en advarende pegefinger. Det påpeges, at vi i dag alle er "kronisk, uafvendeligt afhængige af vores enheder," og at det bør give stof til eftertanke, når selv de unge royale portrætteres med mobiltelefoner i hånden.
Eksperten påpeger her, at I 2025 tjekker den gennemsnitlige person sin telefon 144 gange om dagen, og unge i Isabellas aldersgruppe bruger op mod seks timer dagligt på deres skærme.
"Telefoner er måske lige så allestedsnærværende som ilt og postevand, men er de uskyldige? Bestemt ikke" skriver forfatteren tørt og stiller spørgsmålstegn ved, om det er klogt at normalisere vores afhængighed yderligere – selv i de mest officielle sammenhænge.