Følg os her

De kongelige

Stiller spørgsmålstegn ved Mary: Er det på kant med Kongehusets gaveregler?

Udgivet

d.

Foto: Liv Oeian/ Shutterstock

Mary har vakt opsigt til OL, da hun fik to af sine private venner med ind.

Dronning Mary fulgte de danske atleter tæt, da hun var til stede ved OL.

Blandt andet fulgte hun det danske dressurlandshold, som sikrede Danmark dette års første OL-medalje. Her så man billeder af dronning Mary der blandt andet fik sig en snak med Cathrine Dufour, hvor dronningen lykønskede med medaljen.

LÆS OGSÅ  Dronning Mary til særlig åbning: Derfor blev hun rørt

Men der er noget andet, som har vakt opsigt omkring dronning Marys tilstedeværelse ved OL. Hun var nemlig ikke til OL alene, men derimod sammen med to private veninder – og netop dét har fået en ekspert til at reagere.

Det skriver DR.

Dronning Marys veninder er nemlig kommet ind til OL via Mary. De blev registreret som gæster hos den Internationale Olympiske Komité gennem dronning Mary.

Ifølge DR fulgte der to ledsager billetter med invitationen fra IOC til Mary, og dem har dronning Mary givet til sine veninder.

Og det er dette, som ifølge Jesper Olsen, formand for Transparency International, der er på kant med Kongehusets gaveregler.

I forbindelse med tronskiftet i januar indførte Kongehuset en gavepolitik. Herunder står der blandt andet, at Kongehuset som udgangspunkt ikke modtager gaver fra private virksomheder.

“Det er svært at forestille sig, at dronningen tager af sted alene. Men hvis man har en billet i overskud, som man ikke skal brug til personale, må man sende den tilbage,” lyder det fra Jesper Olsen, som fortsætter:

“Hvis dronningen vælger at give de to ledsagerbilletter til nogle venner, så holder dronningen op med at være på arbejde. Man giver i virkeligheden nogle fordele til nogle venner. Hvis man har private venner med på arbejde, så er man ikke på arbejde længere, og så ender det med at blive en gave.”

Jesper Olsen understreger at der intet forkert er i, at dronningen har ledsagere med til OL, men at der er tale om en gråzone, når det er private venner.

Du kan læse mere om Kongehusets gavepolitik HER.

LÆS OGSÅ  Afslører: Dronning Elizabeth godkendte William og Kates brud på de kongelige regler

Ifølge DR har Kongehuset ikke ønsket at kommentere på sagen overfor DR.

Også kong Frederik var til stede under OL, hvor han også fulgte Danmarks atleter tæt. Blandt andet så vi ham støtte håndboldherrerne i søndags, hvor de fik guld med hjem til Danmark.

Her kom kong Frederik på banen efterfølgende og lykønskede det danske landshold. Blandt andet fik Mikkel Hansen også en kæmpe krammer af den danske konge, efter at han havde spillet sin allersidste kamp for Danmark.

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

De kongelige

Kongehuset deler spændende detaljer: Venter i oktober

Udgivet

d.

Af

Foto: Presse-fotos.dk

Nu deler Kongehuset spændende detaljer.

Denne sommer har blandt andet budt på flere spændende ture og rejser for kongeparret.

Bland andet har de været i Grønland, Norge, Færøerne, Sverige og på sommertogt i Danmark.

Og nu afslører Kongehuset at der venter endnu en spændende tur for Kongeparret.

LÆS OGSÅ  Grev Nikolai afslører: Sådan slipper han for at betale for det

Den 21. oktober skal kongeparret nemlig til Tyskland, nærmere bestemt Berlin.

“Den 21. oktober modtages Kongeparret i Berlin af Tysklands Forbundspræsident, H.E. Frank-Walter Steinmeier og fr. Elke Büdenbender. Efterfølgende besøger Kongeparret Rigsdagsbygningen, der huser Den Tyske Forbundsdag (Deutscher Bundestag). Her modtages Deres Majestæter af Forbundsdagspræsident, H.E. Bärbel Bas,” lyder det fra Kongehuset.

To spændende dage venter

Blandt andet kan kongeparret se frem til også at have selskab af det svenske og norske kongehus, samt Finlands og Islands præsidenter – og sidst men ikke mindst – også Tysklands Forbundspræsident. Alt dette i forbindelse med fejring af 25-års jubilæet for det nordiske ambassadekompleks i Berlin.

LÆS OGSÅ  Vækker opsigt i udenlandske medier: Marys hat må være forbandet

Dagen efter går besøget videre til Slesvig-Holsten.

“Den 22. oktober besøger Kongeparret Slesvig-Holsten og det danske mindretal. Besøget understreger det stærke bånd til de dansksindede og støtter op om konkrete samarbejder på tværs af grænsen især relateret til den grønne omstilling. Der vil være besøg både i Kiel og Flensborg, åbning af en energikonference samt et besøg ved Dannevirke. Kongeparrets besøg afsluttes med et arrangement hos det danske mindretal i Flensborghus,” lyder det fra Kongehuset.

Forsæt med at læse

De kongelige

Bryder tavsheden: Nu er der nyt om kong Charles

Udgivet

d.

Af

Foto: Kirsty O'Connor - Pool/Getty Images

I en længere periode har der været stille omkring Kong Charles’ helbred.

Kong Charles har været igennem en svær tid, efter at Buckingham Palace tidligere på året meddelte, at den britiske monark var blevet diagnosticeret med kræft. Den 5. februar kom den chokerende nyhed, og siden har både offentligheden og kongefamilien fulgt med i kongens kamp mod sygdommen.

LÆS OGSÅ  Dronning Mary går i Margrethes fodspor: Viderefører særlig tradition

I en officiel udmelding fra Buckingham Palace blev det understreget, at kong Charles var taknemmelig for den hurtige indsats fra sit medicinske team. “Hans Majestæt ser optimistisk på behandlingen og håber snart at kunne genoptage sine fulde pligter,” lød det fra slottet. Kongen valgte selv at dele sin diagnose med offentligheden for at undgå spekulationer og for at skabe større forståelse for kræftsygdomme. Dette modige skridt ser ud til at have haft en stor effekt.

Det skriver Newsner.

Ifølge rapporter steg besøgene på Cancer Research UK’s hjemmeside med 33 % umiddelbart efter kongens afsløring. Dette indikerer, at mange blev inspireret til at søge information om kræftsymptomer og mulige behandlinger.

Sender en stor tak

Kort efter afsløringen takkede kong Charles for de mange støtteerklæringer, han havde modtaget. “Som enhver, der har været ramt af kræft, ved, er venlige tanker og opmuntringer uvurderlige,” udtalte han. Han udtrykte desuden glæde over, at hans beslutning om at være åben om sin sygdom havde været med til at øge opmærksomheden på kræft og det arbejde, der udføres af organisationer verden over.

LÆS OGSÅ  Mary må melde afbud: Alternativ 'dronning' melder sig på banen

Kongens egen oplevelse har gjort hans beundring for sundhedspersonalet endnu større. “Deres indsats og dedikation er uvurderlig, og jeg værdsætter dem nu mere end nogensinde,” sagde han.

Bag kulisserne har kong Charles’ åbenhed om sin sygdom dog skabt splid i kongefamilien. Ifølge den royale ekspert og forfatter Robert Jobson var dronning Camilla oprindeligt imod, at kongen skulle dele sin diagnose offentligt. Hun frygtede, at det ville medføre unødig opmærksomhed og spekulationer om hans helbredstilstand.

Fortsætter med de royale pligter

Men Charles var fast besluttet på at gå forrest og sætte et positivt eksempel for andre, især mænd, der kunne have lignende symptomer. Jobson hævder, at kongen mente, det var hans pligt at opfordre andre til at søge lægehjælp i tide. Dette valg har haft en betydelig indflydelse, da National Health Services’ hjemmeside oplevede en massiv stigning i søgninger relateret til prostataforstørrelse efter kongens udmelding.

Selvom kong Charles fortsat udfører sine royale pligter, er der ifølge kilder tæt på kongefamilien en underliggende kamp om, hvor meget han skal arbejde. Dronning Camilla skulle angiveligt være bekymret for sin mands travle program og ønsker, at han fokuserer på at blive rask i stedet for at deltage i offentlige arrangementer.

LÆS OGSÅ  Kongehuset med særlig nyhed: Har været længe undervejs

Trods disse udfordringer har kongen fastholdt sit engagement i både sine kongelige pligter og sin personlige kamp mod kræften. Mens han fortsat kæmper for sit helbred, er det tydeligt, at både han og hans familie navigerer i en vanskelig tid, hvor både offentlige og private hensyn spiller en central rolle.

Forsæt med at læse

De kongelige

Prins Harry 40 år: Så mange millioner får han nu

Udgivet

d.

Af

Foto: Karwai Tang/WireImage

I forbindelse med sin 40 års fødselsdag står prins Harry nu til at modtage et vanvittigt millionbeløb.

I går, søndag den 15. september, kunne prins Harry fejre sin 40 års fødselsdag.

Det er tidligere afsløret, at Harry i forbindelse med sin 40 års fødselsdag står til at modtage en betydelig arv fra sin afdøde bedstemor, dronning Elizabeth.

LÆS OGSÅ  Vildt tilbud til kong Frederik og dronning Mary: Mon de gør det?

Det skriver flere udenlandske medier, blandt andet The Times.

Angiveligt har prins Harry arvet omkring syv millioner pund, hvilket svarer til cirka 62 millioner danske kroner.

Vanvittigt beløb udgør blot 10 procent

Denne arv udgør cirka 10 procent af den fond, som dronningen efterlod til sin familie ved sin død. Dronning Elizabeths samlede formue blev anslået til at være omkring 70 millioner pund, svarende til cirka 620 millioner danske kroner.

På trods af arvens umiddelbare størrelse, er den faktisk kun en mindre del af Harry og hertuginde Meghans samlede formue, som vurderes at være over 375 millioner danske kroner. Siden parret forlod deres royale pligter og flyttede til USA, har de nemlig opbygget en solid økonomi blandet andet gennem indbringende aftaler med mediegiganter som Netflix og Spotify. Disse aftaler skulle blandt andet sikre dem økonomisk uafhængighed.

LÆS OGSÅ  Stod kong Frederik nær: Nu er han død

Tilbage i 2020 forlod Harry og Meghan det britiske kongehus. Siden har forholdet mellem parret og kongefamilien været iskoldt.

ifølge flere medier væmmes William og Kate over at Harry står til at arve det kæmpe beløb fra dronning Elizabeth.

Forsæt med at læse

Trending