Følg os her

Kendte

Helle Thorning-Schmidt om særlig bommert: “Jeg er ved at dø af pinlighed”

Udgivet

d.

Foto: Imago/Ritzau Scanpix

Bommerten gav den tidligere statsminister stof til eftertanke og nu kommer hun med en særlig vigtig opfordring.

En ny undersøgelse foretaget af Norstat for Telenor viser, at hver anden dansker har oplevet at blive fotograferet uden samtykke, og over en tredjedel har fået delt billeder af sig selv eller deres børn uden tilladelse.

Men især unge er hårdt ramt; 70% af de 15-24-årige har oplevet uønsket billeddeling. Mere end 60% har set billeder af dem selv blive delt på sociale medier, som de helst ikke ville have delt.

LÆS OGSÅ  Kæmpe lykke hos 'Vild med dans'-par: Det bliver en dreng

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt er overrasket over, at tallene er så høje, og mener, at der er behov for at tage problemet mere alvorligt.

”Jeg vil gerne være med til at starte en samfundsdebat om det her. Vi skal opdrages igen til, hvordan vi skal gebærde os på sociale medier,” siger Helle Thorning-Schmidt i en pressemeddelelse fra Telenor.

”Vi skal begynde at tænke på nogle nye måder. Bl.a. det her med, at der er mange danskere, der går rundt og er lidt utrygge i forhold til, om de selv eller deres børn bliver lagt op på sociale medier uden deres samtykke. Det er blevet mere vigtigt, at vi sammen finder en ny kultur,” fortsætter hun.

Helle Thorning-Schmidt er en del af Telenors oplysningskampagne SPURGT?, der skal få danskerne til blive mere opmærksomme på at få spurgt, før de deler og dermed øge den digitale tryghed.

Delte selv billede af børn med tømmermænd
Danmarks tidligere statsminister er dog også selv kommet til at dele billeder af sine egne børn, noget hun efterfølgende fortrød.

LÆS OGSÅ  Mindre end tre uger før Alec Baldwins retssag: Nu deles nye uhyggelige detaljer

“Jeg har delt billeder af mine børn, altså som voksne, hvor de var utrolig tømmermændsramte den dag. Og så ringede de til mig med det samme og sagde, at det skal du tage ned. Så ja, det har jeg gjort. Jeg er ved at dø af pinlighed. Jeg kan godt forstå det. Jeg kan også godt se, at hvis jeg havde kigget lidt mere på dem, så havde jeg måske ikke lagt det op.”

Husk at få spurgt
Thorning-Schmidt opfordrer til, at man altid spørger om lov, før man deler billeder, og at man reflekterer over konsekvenserne af uønsket billeddeling.

“Det er jo ikke altid man kan spørge alle dem på billedet, f.eks. hvis man er til festival eller landskamp. Der opfordrer vi til, at man så skal spørge sig selv, før man deler. Man skal spørge sig selv om det er ordentligt overfor de mennesker, man deler billeder af.”

“Jeg tror det bliver rigtig svært at lave lovgivning på det her område. Det er os alle sammen, som skal finde ud af hvad, der egentlig er fair. Vi navigerer jo alle sammen på sociale medier, og vi er i en tid, hvor vi skal til at lave nogle nye regler for det.”

LÆS OGSÅ  Justin Timberlake anholdt

3 gode råd for at undgå uønsket deling af fotos på sociale medier

  1. Spørg om lov først: Altid få samtykke fra personer på billedet, før du deler det. Det sikrer, at ingen føler sig udstillet eller krænket.
  2. Respekter privatlivets grænser: Undgå at dele billeder, der viser private eller intime øjeblikke, og vær særligt opmærksom på billeder af børn.
  3. Tænk over konsekvenserne: Overvej nøje, om delingen kan skade nogen eller sætte dem i et dårligt lys. Hvis du er i tvivl, så lad være med at dele.

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

Kendte

Troels Trier åbner op om svær tid: “Min elskede hustru døde på min fødselsdag”

Udgivet

d.

Foto: Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix
Foto: Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix

Tabet af hustruen Rebecca Brüel har efterladt Troels med et stort tomrum.

Den folkekære musiker, kunstner og entertainer Troels Trier er efterhånden fyldt 84 år, men det betyder ikke, at han ikke har planer for fremtiden.

For to år siden fik Troels Trier en blodprop i hjertet ved sit hjem i Kerteminde, hvor han efterfølgende fik hjertestop på hospitalet. Han slap med livet i behold, og kunne vende tilbage til sin hverdag som kunstner. Men efter en hård vinter, hvor han tilbage i Januar mistede sin elskede hustru Rebecca Brüel, har Troels Trier kæmpet med at finde sig til rette i sin nye tilværelse.

LÆS OGSÅ  Justin Timberlake anholdt

Det fortæller han til Her & Nu.

“Det har været en svær tid, siden Rebecca døde. Hun døde faktisk på min fødselsdag i januar. Jeg har været sammen med hende halvdelen af mit liv, så det efterlader et stort tomrum. Jeg er jo ikke vant til at være alene, men nu må vi se, hvordan det går,” siger kunstneren. For ham har ensomheden på gården ved Kerteminde været en stor omvæltning og han har derfor brugt tiden på at dyrke sin passion for kunst og natur.

Stor fokus på natur

Troels har i de seneste år også dedikeret sig til klimabevidsthed. På sin gård har han etableret et “Vild med vilje”-projekt med vandhuller, der tiltrækker insekter, og han dyrker en økologisk køkkenhave efter permakultur-principper. Troels Trier har en stor interesse for klimaforandringerne, og da han er født i 1940, har han derfor været vidne til en dramatisk acceleration af klimaændringerne, hvilket han ofte reflekterer over. Trier deler sin viden om økologisk dyrkning og klimaforandringer på sin Facebook-side, hvor han sammen med datteren Rosa laver instruktionsvideoer. Hans arbejde i køkkenhaven har gjort ham selvforsynende med grøntsager og har givet ham en ny platform til at nå ud til folk med sine budskaber.

Hjertestop har inspireret shows

Hjertestoppet for to år siden har inspireret hans nye show, hvor han blander musik og humor. “Jeg gik jo hen og døde og troede, jeg vågnede op i Paradis. Jeg var jo omgivet af kvinder i hvide gevandter. Det viste sig så, at jeg var på Odense Universitetshospital,” fortæller han med sin karakteristiske humor. Showet, som han kalder “Zombie Show,” inkluderer sange, han skrev sammen med Rebecca, og en lille kunstudstilling, som gør det muligt for ham at nå et bredere publikum.

Troels Triers hjem er fyldt med minder om Rebecca, og hendes aske er spredt i Kertinge Nor. Han selv ønsker at få samme skæbne, når hans tid kommer. Han er dog ikke færdig med livet endnu, og han får da også sagt, at det kunne være sjovt at fylde 100 år.

Det ser altså ud til, at Troels Trier fortsat vil inspirere med sin livsenergi og humor, mens han omfavner hver dag med en positiv indstilling.

LÆS OGSÅ  Mindre end tre uger før Alec Baldwins retssag: Nu deles nye uhyggelige detaljer
Forsæt med at læse

Kendte

Retsmediciner afslører: Så tæt på døden var Trump

Udgivet

d.

Foto: Redaktionel kreditering: photosince / Shutterstock.com
Foto: Redaktionel kreditering: photosince / Shutterstock.com

Den 13. juli udspillede der sig pludselig dramatiske scener, da et attentatforsøg blev begået mod Donald Trump

Attentatforsøget efterlod ham med et blodigt øre, men i live. Nu forklarer en retsmediciner, hvor tæt det egentlig var på at ende fatalt. 

Det skriver norske TV 2

LÆS OGSÅ  Dansk musiker hitter i Kina: Ligger nummer et

Retsmediciner Lars Uhlin-Hansen er blevet interviewet af norske TV 2, og han understreger, hvordan små marginaler har været afgørende for forskellen mellem liv og død, da Donald Trump drejede hovedet lige i det øjeblik kuglen kom imod ham. 

“Hvis han ikke havde drejet hovedet, er der sandsynligvis en god chance for, at han var blevet dræbt af den kugle. Som det er i livet, er det små marginaler, der bestemmer,” uddyber han. 

Skuddet, der kom fra Donald Trumps højre side og blev affyret fra et tag, kunne have trængt direkte ind i hjernestammen, hvilket ville have resulteret i øjeblikkelig død, hvis han ikke tilfældigt havde drejet hovedet i netop det øjeblik. 

“Jeg kan kun forstå, at det ville have forårsaget en øjeblikkelig død, hvis der var en kugle efter den bane, og man antager, at den var gået fra top til bund. Så var det gået ind i hjernestammen,” forklarer Lars Uhlin-Hansen. 

Gerningsmanden, som senere blev identificeret som 20-årige Thomas Matthew Crooks, blev dræbt af Secret Service-vagterne. Under attentatforsøget dræbte han en tilskuer, 50-årige Corey Comperatore, der kastede sig over sin familie for at beskytte dem.

Skyderiet efterforskes som et attentatforsøg og indenlandsk terrorisme, men motivet bag angrebet forbliver ukendt. 

LÆS OGSÅ  Christian Degn med sjov pølse-afsløring: 'Den er god nok'
Forsæt med at læse

Film / TV

Lene Beier åbner op om 22 års kærlighed: Dét fortryder jeg

Udgivet

d.

Foto: Rune Øe/Ritzau Scanpix
Foto: Rune Øe/Ritzau Scanpix

Lene Beier sætter nu ord på hvad der er vigtigt for hende i en kærlighedsrelation og hvad hun ikke vil acceptere.

I mere end 20 år har Lene Beier dannet par med sin mand Anders, og siden de mødtes, har de fået to sønner, Arthur og Otto.

I et interview med Femina indrømmer Lene, at der er aspekter af hendes kærlighedsrelation, hun fortryder.

LÆS OGSÅ  Mindre end tre uger før Alec Baldwins retssag: Nu deles nye uhyggelige detaljer

Hun nævner særligt, hvordan egoistiske handlinger og utilstrækkeligt gennemtænkte beslutninger er blandt de ting hun fortryder mest og nævner yderligre nogle episoder, hun ikke bryder sig om.

Lene fortæller nemlig, at hun ofte fortryder skænderier, især når de involverer hendes nærmeste, som hendes børn, venner, familie eller Anders. :

“Jeg fortryder også tit skænderier. Jeg kan ikke lide at skændes med hverken venner, familie, Anders eller mine børn. Jeg hader, hvis jeg kommer til at råbe og hæve stemmen, eller hvis jeg bliver hidsig. Især da mine børn var mindre, og hvis de for eksempel løb hen over en vej, så man reagerer og råber helt vildt ad dem, fordi man er bange. Det bryder jeg mig ikke om, fortæller hun.”

Hun påpeger her vigtigheden af at give hinanden frihed og lytte til hinandens drømme. Selvom Lene og Anders ikke nødvendigvis deler de samme drømme, er de gode til at diskutere dem og forfølge dem sammen. For Lene kan hun nemlig ikke være i en relation med jalousi, manglende selvironi og gavmildhed, både når det kommer til penge og hjælpsomhed.

Et centralt punkt for Lene er netop vigtigheden af at hjælpe andre, give gaver og være der for andre. Hun værdsætter også, når andre gør det samme for hende, og har svært ved at acceptere egoistisk adfærd.

LÆS OGSÅ  Bagedyst-vinder i kæmpe brøler: Afslører ved et uheld stor hemmelighed
Forsæt med at læse

Trending