Kendte
Lærke Kløvedal afslører: Sådan fik hun idéen til podcasten 'Det sidste måltid'

Nu sætter Lærke ord på den særlige besked hun modtog, der blev startskuddet på en helt ny og anderledes podcast.
I løbet af de seneste fem år er Lærke Kløvedals podcast 'Det sidste måltid' blevet en fast del af mange danskeres lyttevaner.
Her inviterer hun kendte danskere til at dele deres tanker om livet, døden og hvad de ønsker at blive husket for, alt imens de nyder deres sidste, ønskede måltid.
Formatet har fanget mange, og blandt de seneste gæster finder man store navne som filminstruktør Thomas Vinterberg, skuespiller Mille Dinesen og sanger Lars Lilholt.
Podcasten, der nu kan høres på DR Lyd efter et skift fra Radio 4, er blevet en populær platform, hvor både alvor og lethed smelter sammen.
Men hvordan kom Lærke Kløvedal på idéen til et så anderledes koncept?
Det skriver BILLED-BLADET.
Inspireret af sin far, den afdøde forfatter og eventyrer Troels Kløvedal, har Lærke altid været optaget af samtaler, der går i dybden.
Hun fortæller, hvordan hendes far oplevede at læse sit eget eftermæle i levende live gennem interviews, der blev lavet i hans sidste år.
Det satte tanker i gang hos Lærke om, hvor vigtigt det er at tage de dybe samtaler, mens vi stadig har hinanden.
Men det endelige skub til at skabe podcasten kom fra en uventet kant. En dag modtog Lærke en kort besked fra radiovært og veninde Sara Bro.
Beskeden lød blot: "The Last Supper?" Den lille bemærkning tændte en gnist.
"Det slog mig, at vi ofte venter med at sige de vigtige ting, til det er for sent. Hvorfor skal vi først hylde hinanden eller stille de store spørgsmål, når vi ikke længere kan høre svarene?" siger Lærke om øjeblikket, hvor idéen til podcasten blev født.
Siden da har 'Det sidste måltid' ikke blot givet danskerne et unikt indblik i kendte personligheder, men også opfordret til, at vi selv tager de svære samtaler, mens vi har muligheden.