Kendte
Kendis-kok død: Tragedie under storslået fødselsdagsfest
Det, der skulle have været en aften fuld af latter, mad og musik, endte i stedet som en sorgfuld tragedie.
Det er ikke kun i Danmark, at nyheder om stjernekokke chokerer. Det kom også som et chok for venner og kolleger, da den svenske stjernekok Johnny Johansson pludselig faldt om under en festlig fejring for to uger siden.
Den 72-årige kok, som gennem årtier havde sat sit præg på den skandinaviske gastronomi, var kendt langt ud over landets grænser.
Et festmåltid, der endte i tragedie
Johnny Johansson havde sagt ja til en ganske særlig opgave: At lave maden til bordtennislegenden Jan-Ove Waldners 60-års fødselsdag. Den festlige begivenhed fandt sted ombord på en båd, hvor alt var gjort klar til en storslået fejring af sportens svenske superstjerne.
Pludselig skete det ufattelige. Johnny Johansson fik pludselig hjertestop, og trods hurtig hjælp stod hans liv ikke til at redde, skriver Se og Hør.
Han blev hastet til hospitalet, men døde senere af følgerne.
Kokken bag Nobelmiddagen
I løbet af sin lange karriere havde Johnny Johansson været med til at forme den svenske madscene, hvor han ikke mindst blev kendt som kokken bag de prestigefyldte Nobelmiddage i 1970’erne og 1980’erne. Hans passion for mad og de afgørende detaljer blev legendarisk blandt kolleger, og han var højt respekteret i både Sverige og udlandet.
Derfor efterlader han sig også et uudsletteligt eftermæle i den gastronomiske verden, og for mange vil hans navn altid være forbundet med både elegance og passion. Tilbage står nu mindet om en mand, der døde midt i det, han elskede allermest: at lave mad til andre.