Følg os her

Politik

Efter trist besked: Nu sender Mette Frederiksen en stor tak

Udgivet

d.

Foto: Alexandros Michailidis/ Shutterstock

Nu sender statsministeren en stor tak.

I går eftermiddags blev det meddelt, at Erik Clausen er gået bort. Han blev 82 år.

I den forbindelse har Mette Frederiksen reageret og sendt en besked ud på Instagram.

“Tak til vores allesammens gøgler Erik Clausen. For sin samfundskritik, sin kærlighed til de skæve eksistenser, til arbejderklassen og til Sydhavnen. Clausen er lyden af min opvækst,” lyder det fra statsministeren i et opslag.

LÆS OGSÅ  Efter 22 år: Nu er Morten Messerschmidt sigtet

Mette Frederiksen sætter også ord på sine egne favoritter fra Erik Clausen.

“Og selvom vi ikke altid var enige, var jeg aldrig i tvivl om det bankende hjerte og omsorgen for de udsatte. Jeg elskede ‘Mormors kolonihavehus’, ‘Midt om natten’ og samarbejdet med Leif Sylvester Petersen. Tak. Må du hvile i fred,” lyder det til slut.

Du kan se hele opslaget nederst i artiklen.

Efterlader et stort aftryk

Clausen efterlader sig et enestående aftryk i dansk kultur som multikunstner, filmskaber og meningsdanner.

Erik Clausen voksede op i Sydhavnen og begyndte tidligt sin kreative rejse. Oprindeligt uddannet som maler bevægede han sig hurtigt videre til kunstens og kulturens verden, hvor han blev kendt som en uundværlig stemme på venstrefløjen. I 1960’erne gjorde Clausen oprør mod det etablerede kunstmiljø og begyndte at udstille sine værker på gaden.

LÆS OGSÅ  Mette Frederiksen om stort tab: Vil aldrig forlige sig med det

Sammen med sin ven Leif Sylvester Petersen skabte han Clausen & Petersen, et gadecirkus og show, der fangede tidens ånd med sin humoristiske, men kritiske kant. Senere blev Clausen en central figur i kunstnerkollektivet Røde Mor, hvor han gennem sin sang og performance engagerede publikum i socialpolitiske spørgsmål.

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

Politik

Mette Frederiksen ønsker Trump tillykke: Her er hendes ord

Udgivet

d.

Af

Foto: Alexandros Michailidis/ Shutterstock

Hele verden har fulgt med, mens stemmerne i USA bliver talt op.

Det forventes nu, at det bliver Donald Trump som vinder og dermed bliver USAs præsident.

I den forbindelse har Statsministeriet udsendt en pressemeddelelse, hvor Mette Frederiksen ønsker Donald Trump tillykke.

LÆS OGSÅ  Puk Elgård så det hele: Hørte lyden af et højt slag

”Tillykke til Donald Trump med valget. USA er vores vigtigste allierede. Vi skal fastholde det tætte samarbejde mellem USA og Danmark og fortsætte med at styrke det transatlantiske bånd, der har bestået gennem generationer,” lyder det, hvorefter der fortsættes:

“Jeg ser særligt frem til at styrke forsvarssamarbejdet mellem USA og Danmark sammen med den tiltrædende præsident Trump. Samtidig er der behov for et fortsat tæt globalt samarbejde i en verden, hvor Rusland opfører sig stadig mere aggressivt med øget støtte fra Iran og Nordkorea. Det gælder særligt i Ukraine, hvor der er behov for at fortsætte vores støtte til deres frihedskamp. Derudover ville det ikke være muligt for Rusland at fortsætte krigen i Ukraine uden hjælp fra Kina, hvilket giver anledning til alvorlig bekymring. Det handler om vores fælles sikkerhed.”

LÆS OGSÅ  Er trist farvel: Erik Clausen er død

Mette Frederiksen sætter også ord på, hvad der kan styrke det partnerskabet:

“Et stærkt partnerskab må samtidigt tage afsæt i, at Europa skal kunne mere selv og tage et endnu større ansvar for vores egen sikkerhed. Vi skal sætte tempoet op og investere endnu mere i vores kollektive forsvar. Det er nødvendigt for at skabe et Europa med fred og sikkerhed og for at kunne være en stærk partner for USA globalt.”  

Forsæt med at læse

Politik

Trist melding: Nu reagerer Mette Frederiksen i rørende opslag

Udgivet

d.

Af

Mette Frederiksen
Foto: Shutterstock.com

Nu reagerer statsministeren.

Tidligere i dag lød der en trist besked: Johnny Madsen er gået bort.

Det har hans søn, Rasmus Madsen, og hans mangeårige samlever, Rosita Jørgensen, bekræftet.

Beskeden har blandt andet også fået Lars Lilholt til at reagere, han var nemlig en af Johnny Madsens nære venner. Lars Lilholt beskriver selv, at han er ‘meget ked af det’. Det kan du læse mere om HER.

LÆS OGSÅ  LIGE NU: Pia Kjærsgaard takker af

Men Lars Lilholt er ikke den eneste som reagerer på den folkekære kunstners død. Også statsminister Mette Frederiksen har været hurtig til at sætte ord på den triste besked.

Det er på Instagram, at statsministeren har lavet et opslag med en hilsen.

Hvil i fred

“Rocklegenden, maleren og revseren fra Thyborøn er desværre gået bort. Johnny Madsen var en sand original. En folkekær trubadur. Humoristisk som få. ’Udenfor Sæsonen’ og ’Færgemanden’ er bare to af de mange sange, jeg forbinder med Johnny. Det er lyden af Danmark. Og jeg selv har en stor kærlighed for Dalton Trioen,” skriver Mette Frederiksen og fortsætter:

LÆS OGSÅ  Statsministeriet melder ud: Ændringer i regeringen

“I dag, på en grå novemberdag, lyser Johnnys mange farver ekstra op – både dem i musikken og dem på lærredet. Mine varmeste tanker til Johnnys familie og til alle, han havde kær. Må du hvile i fred.”

Du kan se hele Mette Frederiksens opslag herunder:

Forsæt med at læse

Politik

Rasmus Paludan i problemer: Idømt fængsel

Udgivet

d.

Af

Foto: Shutterstock

Rasmus Paludan er nu blevet idømt fire måneders fængsel.

Efter en dramatisk retssag i Malmø er den danske politiker og grundlægger af Stram Kurs, Rasmus Paludan, blevet idømt fire måneders fængsel i Sverige. Dommen omhandler hans stærkt kontroversielle koranafbrændinger og hadefulde udtalelser, som ifølge de svenske dommere overskred lovens grænser og opfordrede til had. Sagen har skabt stor opmærksomhed både i Danmark og Sverige og har endnu en gang sat Paludan i centrum af den offentlige debat.

LÆS OGSÅ  Mette Frederiksen reagerer: Deler rørende ord

Det skriver TV 2.

Paludan fastholdt sin uskyld i retten og hævdede, at hans handlinger var en kritik af islam som religion og ikke en hetz mod muslimer som personer. Anklagerne mente dog noget andet og fremhævede en bestemt kommentar, hvor Paludan sagde, at “det er svært at være et godt menneske, hvis man er muslim.” Denne udtalelse blev betragtet som direkte krænkende og central i dommens afgørelse.

Vækker stor harme

Mens Paludans koranafbrændinger vakte harme og skabte overskrifter, gik konsekvenserne længere end bare vrede reaktioner. Ifølge den svenske anklagemyndighed benyttede Iran situationen til at sende tusindvis af beskeder til svenskere med det formål at skabe uro, hvilket førte til bekymring om nationale sikkerhedsrisici og en potentiel forsinkelse af Sveriges optagelse i NATO.

LÆS OGSÅ  Puk Elgård så det hele: Hørte lyden af et højt slag

For Paludan er sagen langt fra afsluttet. I Danmark venter en ny retssag den 12. november, hvor han er anklaget for fornærmende og truende kommentarer om muslimer. Disse udtalelser stammer fra videoer optaget i både USA og København og beskrives af anklagemyndigheden som særdeles nedværdigende.

Under den svenske retssag deltog Paludan via video for at sikre sin egen sikkerhed, da han har levet under beskyttelse gennem 2023.

Sagen fortsætter med at skabe opmærksomhed, og der er ingen tvivl om, at Rasmus Paludans handlinger og udsagn deler vandene i både dansk og svensk offentlighed.

Forsæt med at læse

Politik

Donald Trump langer ud efter Julia Roberts: ‘Vil væmme sig’

Udgivet

d.

Af

Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock

Nu langer Donald Trump ud efter Julie Roberts.

Donald Trump har nu rettet en skarp kritik mod skuespillerinden Julia Roberts, efter at hun har vist sin støtte til Kamala Harris i en kampagnevideo.

Den amerikanske præsidentvalgkamp intensiveres, og mange kendisser har åbent tilkendegivet, hvor deres støtte ligger. En af dem er Julia Roberts, som i en kampagnevideo for Harris opfordrer kvinder til at stemme, selv hvis de ikke fortæller deres mænd om deres valg.

LÆS OGSÅ  Pia Kjærsgaard ser tilbage: Det er jeg allermest stolt af

Denne optræden har tydeligt ramt en nerve hos Trump, som i programmet Fox & Friends udtrykker sin utilfredshed. Han forklarer, at han er “så skuffet over Julia Roberts” og uddyber: “Hun kommer til at se tilbage på det her og væmme sig.”

Det skriver New York Times.

Trumps kritik handler også om videoens budskab, som han anser for at være misvisende. “Selv hvis man er forfærdelig, hvis man har et dårligt forhold, så skal man da fortælle det til sin mand. Det er en latterlig reklame. Den er så dum,” udtaler han og forudser, at deltagerne vil fortryde deres medvirken.

LÆS OGSÅ  Puk Elgård så det hele: Hørte lyden af et højt slag

Julia Roberts er dog ikke alene om sin støtte til Kamala Harris. Flere andre berømtheder har også offentligt givet deres opbakning. Reece Witherspoon og Madonna har på Instagram delt, at de støtter Harris.

Forsæt med at læse

Politik

Mette Frederiksen reagerer: Deler rørende ord

Udgivet

d.

Af

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock.com

Nu deler Mette Frederiksen en rørende meddelelse.

Tirsdag morgen blev det meddelt, at Ulf Pilgaard er gået bort.

Det er sket, efter han mandag morgen, fik et hjertestop i sit hjem i Hellerup.

Hans død har på få timer fået et utal af danske kendisser til at reagere. Blandt andet har både Lisbeth Dahl og Ghita Nørby sat ord på tabet af en nær ven og kollega.

LÆS OGSÅ  Pia Kjærsgaard ser tilbage: Det er jeg allermest stolt af

Det er familien, der gennem Hammer PR, har bekræfter revylegendens død.

“Hele Danmarks Ulf Pilgaard døde mandag efter kort tids sygdom. Det er et stort tab for Danmark og et endnu større tab for hans familie,” lyder det i en pressemeddelelse fra Hammer PR.

Sender tanker til familien

Også statsminister Mette Frederiksen reagerer også nu.

Det sker i et opslag på Instagram.

LÆS OGSÅ  Nyt om Mette Frederiksens overfald: Ikke piskesmæld

“Skuespiller og komiker Ulf Pilgaard er død. En af de helt store stjerner fra den danske kulturscene. 40 sæsoner af cirkusrevyen. Ikoniske danske film og tv-serier som Nattevagten, Arven og Kongekabale. Og et hav af gode gamle klassikere. Med sin varme og humor har han fået smilene frem gennem generationer. Beriget den danske revyscene og dansk kultur som få andre,” lyder det fra Mette Frederiksen, som afslutningsvist sender tanker til Ulf Pilgaards familie:

“Mine varmeste tanker til Ulfs familie og kære. Må han hvile i fred.”

Du kan se hele Mette Frederiksens opslag herunder:

Forsæt med at læse

Politik

Mette Frederiksen om stort tab: Vil aldrig forlige sig med det

Udgivet

d.

Af

Mette Frederiksen
Foto: Shutterstock.com

Nu sætter Mette Frederiksen ord på et stort tab.

I weekenden har der været fokus på kræft og ikke mindst bekæmpelsen af den. Blandt andet var der i lørdags det årlige ‘Knæk Cancer‘ show. Her blev der indsamlet intet mindre end 132 millioner til kampen mod kræft.

LÆS OGSÅ  Poul Nyrup Rasmussen med stor nyhed

Hos Mette Frederiksen har sygdommen også været helt tæt på. Det sætter hun nu ord på, i et opslag på Instagram.

“I min familie har vi fået kræftbeskeden alt for mange gange. Og tabet af min mor kommer jeg aldrig overens med. Det er en forbandet sygdom, som desværre rammer alt for mange danskere. I aften samler Danmark ind til Knæk Cancer. Det er en vigtig sag,” lyder det fra Mette Frederiksen.

Der kan stadig gøres mere

Herefter sætter hun flere ord på, at der fortsat skal gøres noget, for at komme sygdommen til livs:

“Vi skal fortsat gøre, hvad vi kan for at komme sygdommen til livs. Som patient skal man have tillid til vores sundhedsvæsen, når kræften rammer. Og patientrettigheder skal overholdes. Heldigvis går meget godt. Men der er fortsat brug for at styrke indsatsen på kræftområdet i Danmark. Derfor har regeringen også en ny kræftplan 5 på vej.”

LÆS OGSÅ  Mette Frederiksen om stort tab: Vil aldrig forlige sig med det

Til slut skriver hun, at det i år er 11 år siden, at hun mistede sin mor. Et tab, som stadig er svært. “Jeg savner hende stadig helt utroligt meget,” skriver hun blandt andet i opslaget.

Herunder kan du se hele Mette Frederiksens opslag:

Forsæt med at læse

Politik

Poul Nyrup Rasmussen med stor nyhed

Udgivet

d.

Af

Foto: Alejo Bernal/ ShutterstockFoto: PR - Lindhardt og Ringhof

Poul Nyrup Rasmussens erindringer begynder, da han bliver statsminister i 1993. Han fortæller om de næsten 9 år i magtens centrum, om engagementet i Europa og om det smertelige tab af datteren Signe, der senere i livet gav ham styrke til at arbejde for at forbedre vilkårene for psykisk syge.    

Den 25. januar 1993 overtog Poul Nyrup Rasmussen statsministeriet efter Poul Schlüter, der var gået af som følge af Tamilsagen. Der ventede den 49-årige socialdemokrat og hans nye regering to store opgaver: at få knækket den rekordhøje arbejdsløshedskurve og nedbragt statens underskud. 

LÆS OGSÅ  Mette Frederiksen om stort tab: Vil aldrig forlige sig med det

Poul Nyrup Rasmussens statsministertid er en rejse gennem danskernes fælles historie, set og oplevet fra Christiansborg. Han fortæller om urolighederne omkring folkeafstemningen 18. maj 1993, Balkankrigen, storkonflikten og gærkrisen, indvielsen af Storebæltsbroen, Salman Rushdie-sagen, rockerkrigen og 11. september. 

Foto Lindhardt og Ringhof

Fyldt med refleksioner

Han reflekterer over håndteringen af efterlønnen, udlændingepolitikken og fremkomsten af Dansk Folkeparti, parløbet med Mogens Lykketoft og forholdet til de andre socialdemokrater, de politiske medspillere og modspillere og relationen til fagbevægelsen.

I 2001 får Danmark en ny statsminister og en ny regering, og Poul Nyrup Rasmussen flytter blikket ud i den store verden og bliver optaget af sit engagement i Europa. 

LÆS OGSÅ  LIGE NU: Pia Kjærsgaard takker af

I bogens slutning fortæller han om sit livs store tragedie, da datteren Signe i 1993 tager sit eget liv i kølvandet på en psykisk lidelse. De smertefulde personlige erfaringer bruger han senere i sit arbejde for at hjælpe pårørende og psykisk syge til et bedre liv. 

Gennem hele livet har Poul Nyrup haft ledetråden: “at være noget er at gøre noget, der rækker ud over en selv”. Sådan har drengen fra Esbjerg, der blev Danmarks statsminister, fyldt hele sit liv med arbejde, der gav mening for ham selv og ikke mindst andre.

Forsæt med at læse

Kendte

Søren Pape blev kun 52 år: Mor vil mindes sin søn på særlig vis

Udgivet

d.

Foto: Pressefoto
Foto: Pressefoto

Søren Pape Poulsen gik bort i en alder af 52 år.

Sorgen er stadig tung for dem, der stod den afdøde politiker Søren Pape Poulsen nær. Hans mor bærer stadig på savnet, og julen, som altid havde en særlig betydning og var samlingspunkt for familien, er nu blevet en tid, hvor minderne om ham fylder ekstra meget. Julen har altid haft en stor plads i hans hjerte, og nu bliver han mindet på en ganske særlig måde.

LÆS OGSÅ  Puk Elgård så det hele: Hørte lyden af et højt slag

Det skriver HER & NU.

Mindes Søren Pape

Tirsdag den 26. november afholdes en rørende julekoncert på Viborg Teater, hvor man hylder Søren Pape Poulsens minde. Denne koncert er en måde at ære hans kærlighed til julen på, og den markerer samtidig en særlig indsamling til et formål, som Pape brændte for. På scenen vil flere af Danmarks smukkeste stemmer kunne opleves, heriblandt operasanger Jens-Christian Wandt, som også sang ved Papes bisættelse tidligere på året.

En af de mest rørende elementer ved koncerten er det store juletræ på scenen. Dette træ vil være pyntet med julepynt, som vennerne har arvet efter Søren Pape, og dermed får publikum en unik mulighed for at være med til at ære ham på en personlig og intim måde.

Søren Pape Poulsens mor, Ruth, vil overvære koncerten, ligesom der også er håb om, at hans far, Svend Pape Poulsen, som snart fylder 92 år, vil være til stede. Ruth Pape har udtrykt sin glæde ved koncertens tema, fordi den afspejler hendes søns store kærlighed til julen, som var hans yndlingstid på året.

Støt en sag der lå hjertet nær

Billetterne til julekoncerten er netop sat til salg, og alt overskud fra arrangementet går til et formål, som Søren Pape Poulsen selv støttede: ”Søndagskaffe i Viborg”.

Projekt arbejder for at samle ensomme ældre til kaffe og fællesskab, og det var noget, som Pape engagerede sig dybt i, før hans alt for tidlige død i en alder af blot 52 år.

Koncerten bliver således en smuk og hjertevarm hyldest til en mand, der satte stor pris på fællesskab og nærvær – værdier, der fortsat lever videre i hans minde.

LÆS OGSÅ  Mette Frederiksen om stort tab: Vil aldrig forlige sig med det
Forsæt med at læse

Politik

Ragnarok for Løkke og Co.: Får officielt påbud

Udgivet

d.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Situationen er nu blevet så alvorlig, at partiet har modtaget et officielt påbud.

Problemerne hober sig op for Lars Løkke Rasmussens parti, Moderaterne. Midt i den politiske hverdag har partiet nu fået endnu en opgave at tackle – og denne gang handler det ikke om lovgivning, men om arbejdspladsens trivsel. Efter et besøg fra Arbejdstilsynet i september, har partiet nemlig fået et officielt påbud.

LÆS OGSÅ  Helle Thorning deler vigtigt budskab: Er både simpelt og kraftfuldt

Partiet har nemlig fået et påbud om at forbedre arbejdsmiljøet og tage hånd om episoder med krænkende adfærd på arbejdspladsen.

Hvordan kunne det gå så galt?

Rapporten, som Ekstra Bladet har fået fat i, maler et klart billede af en organisation, hvor mobning og nedværdigende adfærd har været et problem.

Arbejdstilsynet understreger, at Moderaterne nu er forpligtet til at sikre, at disse krænkende handlinger ikke påvirker medarbejdernes sikkerhed og sundhed, hverken på kort eller lang sigt. Tonen og adfærden i partiets sekretariat har i flere tilfælde været problematisk, og nu skal der ske ændringer.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, partiet er i modvind.

Tidligere på året forlod ti medarbejdere deres stillinger, hvoraf tre blev fyret, og syv valgte en frivillig fratrædelse. Samtidig trak partisekretær Kirsten Munch Andersen sig fra sin post, hvilket skabte yderligere uro.

I forsøget på at håndtere krisen, har Moderaterne udnævnt Morten E.G. Brautsch som midlertidig partisekretær. Brautsch har tidligere arbejdet som særlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen og er nu sat til at styre partiet gennem de udfordringer, de står overfor.

I en udtalelse til Ekstra Bladet understreger Brautsch, at han tager situationen meget alvorligt:

“Det er afgørende for mig, at Moderaterne er en arbejdsplads med et sikkert og sundt arbejdsmiljø. Jeg tager påbuddene fra Arbejdstilsynet dybt alvorligt, og vi arbejder på højtryk med de nødvendige initiativer og processer.”

Moderaterne har nu fået en deadline for at rette op på forholdene, og det bliver spændende at se, om partiet kan genskabe balancen internt, mens de fortsat arbejder i den politiske frontlinje.

LÆS OGSÅ  Mette Frederiksen om stort tab: Vil aldrig forlige sig med det
Forsæt med at læse

Politik

Helle Thorning deler vigtigt budskab: Er både simpelt og kraftfuldt

Udgivet

d.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

I 2021 modtog den tidligere statsminister en pris for sin indsats.

Helle Thorning-Schmidt er kendt for sit stærke engagement i ligestillingsdebatten, og hun har altid haft en klar stemme i kampen mod sexisme og for kvinders rettigheder.

Efter sin tid som Danmarks første kvindelige statsminister har hun derfor fortsat sin mission om at fremme kvinders muligheder og vilkår, både på arbejdspladserne og i samfundet generelt og derfor kommer hun nu med et råd, der for hende er afgørende for, hvordan kvinder kan gøre en forskel for hinanden – et råd, der er både simpelt og kraftfuldt.

LÆS OGSÅ  Efter 22 år: Nu er Morten Messerschmidt sigtet

Modtog pris for sin indsats

Helle Thorning-Schmidt modtog i 2021 ALT for damernes ‘Søstersind’-pris, en pris, som stadig betyder meget for hende. Hun er glad for begrebet og forsøger selv at leve op til det.

Det fortæller hun til ALT for damerne.

“Jeg har altid godt kunne lide det begreb. Jeg synes, det er fantastisk, at ALT for damerne har fået reetableret det,” fortæller hun om prisen og dens betydning, der også danner baggrund for hendes bedste råd til andre kvinder.

Helles budskab er nemlig klart: Kvinder skal passe på hinanden. Uanset om det er på arbejdspladsen, i nattelivet eller i uddannelsessammenhænge, mener hun, at det er afgørende, at kvinder støtter hinanden – særligt når det handler om yngre kvinder, som måske har brug for en ekstra håndsrækning. Med andre ord skal kvinder altså ikke være så bange for at hjælper hinanden til forfremmelse og udvise søstersind.

Ræk ud og hjælp

Ifølge Helle Thorning-Schmidt handler det om at række ud til hinanden.

Et simpelt smil, et spørgsmål om, hvordan man har det, eller en hjælpende hånd kan gøre en stor forskel. For hende er det vigtigt, at kvinder aktivt hjælper hinanden med at få større poster og fremme deres karriere. Hun deler også, at hun selv har gjort en indsats for at forfremme kvinder og hjælpe dem videre i deres karrierer.

“Jeg har eksempler på, at kvinder har passet på mig, når jeg har været ny i forskellige sammenhænge. Det er en fantastisk ting at kunne hjælpe andre kvinder frem,” fortæller hun og opfordrer alle kvinder til at huske at række ud og støtte hinanden – for det gør en stor forskel.

LÆS OGSÅ  LIGE NU: Pia Kjærsgaard takker af

Forsæt med at læse

Trending