Følg os her

Sport

Fantastisk nyt til Caroline, Holger og Clara: “Vi kæmper benhårdt”

Udgivet

d.

Foto: Danmarks Idrætsforbund

Danmark bliver repræsenteret med tre tennisspillere, når OL afvikles på legendariske Roland Garros. Velkommen på OL-holdet til Holger, Clara og Caroline.

DIF, som er Danmarks Olympiske Komité, har nu officielt udtaget Holger Rune, Clara Tauson og Caroline Wozniacki til den danske OL-trup frem mod Paris 2024. Det sker på baggrund af en indstillinger fra Dansk Tennis Forbund.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

”At få muligheden for at deltage i OL nu allerede som 21-årig er helt fantastisk. Og så i Paris på Roland Garros, som jo er et af de steder, jeg virkelig føler mig hjemme. Det er stort. Det har altid været et af mine mål at vinde alle fire grand slams og OL. Og gerne flere gange. Så jeg vil naturligvis kæmpe som en vanvittig for at vinde en medalje allerede i år,” siger Holger Rune.

LÆS OGSÅ  Nyt om Tour de France: Derfor bliver det den mest spændende i mange år

Holger Rune glæder sig også til at være en del af det danske OL-hold sammen med en masse andre atleter, der ligesom ham selv har store sportslige mål og drømme:

”Om det er tennis, badminton, roning eller noget fjerde, så har vi alle en ting til fælles. Vi kæmper benhårdt hver eneste dag for at blive bedre og den bedste i verden. Det kræver et vildt mindset, og jeg glæder mig rigtig meget til at være sammen med en masse andre atleter, der tænker og drømmer lige så stort, som jeg selv gør,” lyder det fra Holger Rune.

Team Danmarks sportsdirektør, Lars Balle Christensen, glæder sig meget til at se, hvor langt både de unge tenniskometer, Holger Rune og Clara Tauson, og den levende tennislegende og tidligere verdensetter, Caroline Wozniacki, kan nå under legene i Paris.

”Caroline Wozniacki er en levende dansk tennislegende, og der er noget symbolsk over, at hun i Paris bliver en del af det danske OL-hold sammen med Holger Rune og Clara Tauson. Caroline har vist, at unge danske tennistalenter godt kan drømme stort, og Holger og Clara er godt i gang med at tage stafetten videre. Holger har allerede slået sit navn fast i verdenstoppen, og Clara har i 2024 vist meget lovende takter. Det er imponerende, at dansk tennis har tre spillere med i Paris, og det bliver stort at se både Caroline, Holger og Clara spille OL på Roland Garros,” siger Lars Balle Christensen, der er sportsdirektør i Team Danmark.

LÆS OGSÅ  Melder ud: Sker på TV 2

I DIF glæder man sig ligeledes over at have tre tennisspillere med til OL i Paris og byder Holger, Clara og Caroline velkommen på OL-holdet:

”Det er et fantastisk hold, vi stiller med i tennis. To unge, fremadstormende OL-debutanter, og en tidligere fanebærer. OL er noget specielt, og det ved Caroline Wozniacki. Hun har ikke lagt skjul på, at det var drømmen om endnu et OL, der var medvirkende til, at hun gjorde comeback. Nu får Holger og Clara også OL-oplevelsen, og jeg drømmer om noget stort på Roland Garros’ røde grus for alle tre spillere,” siger Søren Simonsen, der er DIF’s Chef de Mission for det danske OL-hold i Paris.

Med kvalificerede spillere hos både kvinderne og herrerne får Danmark også mulighed for at tilmelde en mixed double til OL. Mixed doubleturneringen ved legene består af 16 par, som skal dannes af spillere, der i forvejen er kvalificeret i enten single eller double. Hver nation kan kun deltage med et enkelt par, og Frankrig er som værtsnation sikret en af de 16 pladser.

De øvrige par kommer ind i turneringen på baggrund af deres rangering. Deadline for tilmelding til olympisk mixed double er først den 24. juli lige inden OL’s åbning.

DIF, Team Danmark og Dansk Tennis Forbund melder ud på et senere tidspunkt, når der er taget en endelig beslutning om en mulig dansk mixed double.

Læs meget mere om OL og det danske OL-hold på www.ol.dk og følg med på ’Danmark til OL’ på Facebook og Instagram.


Fakta:

Holger Vitus Nødskov Rune

Født: 29. april 2003 (21 år)

Sportsgren: Tennis

Bedste resultater: Vinder af Paris Masters 2022, Kvartfinalist French Open 2022, 2023 og Kvartfinalist Wimbledon 2023

OL-debutant

Clara Tauson

Født: 21. december 2002 (21 år)

Sportsgren: Tennis

Bedste resultater: 2 WTA 250 turneringssejre, 4. runde French Open 2024

OL-debutant

Caroline Wozniacki

Født: 11. juli 1990 (33 år)

Sportsgren: Tennis

Bedste resultater: Vinder af Australien Open 2018, I alt 71 uger som nr. 1 på verdensranglisten.

Tidligere OL-deltagelse: 2008, 2012 og 2016

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

Sport

Millionerne ruller ind: Så stor en gevinst har Caroline Wozniacki scoret

Udgivet

d.

Af

Foto: Jamie Lamor Thompson/ Shutterstock

Det er en kæmpe gevinst der er rullet ind hos den danske tennisstjerne.

Tennis er en eksklusiv sport, og de fleste tennis fans er godt klar over, at der som oftest følger en god sum penge med, når man er tennisstjerne.

Caroline Wozniacki har været en af verdens bedste kvindelige tennisstjerner, men nu viser det sig, at hun også har talent for noget andet.

LÆS OGSÅ  I dag sker det: Sådan får du fingre i Herrelandsholdets spillertrøjer

En bemærkelsesværdig ejendomshandel har netop fundet sted, hvor den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki og hendes mand, den tidligere amerikanske basketballspiller David Lee, har solgt deres eksklusive penthouse på Fisher Island ud for Miami for 37 millioner dollars, svarende til 258 millioner kroner.

Den solgte luksusejendom er en penthouse-lejlighed på imponerende 7.000 kvadratmeter, som indeholder fem soveværelser og fem badeværelser. 

Det er en af de mest eftertragtede ejendomme på Fisher Island, en eksklusiv ø ud for Miami kysten. 

LÆS OGSÅ  Bendtners nye frisure vækker opsigt: Se den her

En vanvittig fortjeneste

Caroline Wozniacki og David Lee, der købte ejendommen i 2021 for knap 19 millioner dollars (132 millioner kroner), har nu solgt den for næsten det dobbelte af købsprisen. Dette betyder en fortjeneste på hele 126 millioner kroner for parret.

Forsæt med at læse

Sport

EM står for døren: Hvem vinder europamesterskabet?

Udgivet

d.

Af

Foto: PR

Nu lyder der forudsigelser om EM.

EM 2024 står for døren, og fodboldfans over hele verden gør sig klar til at overvære det bedste af europæisk fodbold. Turneringen, som afholdes i Tyskland, begynder den 14. juni og løber frem til finalen den 14. juli. Med deltagelse af nogle af de stærkeste landshold i Europa vil spændingen være intens, og kampen om trofæet bliver hård. Fans bør holde øje med de seneste odds og forudsigelser for at få mest muligt ud af deres oplevelse.

Det skriver Obsidian Digital A/S.

Med hold som Italien, der forsvarer deres titel, og stærke konkurrenter som Frankrig og Spanien, er der masser af forventninger til denne 17. udgave af turneringen. Grupperne er blevet opdelt, og eksperterne deler ud af deres viden for at hjælpe fans med at forstå, hvilke hold der har de bedste chancer. Tjek de seneste analyser og forudsigelser fra førende betting-sites som Unibet og bet365 for at få indsigt i, hvilke hold der er favoritter til at gå videre til finalen.

LÆS OGSÅ  Nyt om Tour de France: Derfor bliver det den mest spændende i mange år

Værtslandet Tyskland åbner turneringen med en kamp mod Skotland, hvilket giver fansen en festlig start på en måned med fodbold i verdensklasse. Spændingen er allerede ved at bygge op, og de første kampe vil sætte tonen for, hvad der bliver en uforglemmelig turnering. For mere detaljerede oplysninger om turneringen og de deltagende hold, kan læsere besøge den officielle side for UEFA EURO 2024 for at holde sig opdateret med de nyeste nyheder og statistikker.

Kerneoplysninger om turneringen

UEFA Europamesterskabet 2024, også kendt som EURO 2024, finder sted i Tyskland fra 14. juni til 14. juli 2024. Turneringen vil blive afholdt i 10 forskellige byer og vil omfatte 24 hold, der konkurrerer i forskellige grupper før de avancerer gennem knockout-runderne.

Værtsbyer og stadioner

Tyskland vil være vært for denne prestigefyldte turnering i 10 nøje udvalgte byer. Store byer som Berlin, Hamburg, Frankfurt og Dortmund er blandt værtsbyerne. Hver by har et stadion, der er klar til at huse de spændende kampe.

F.eks. vil Olympiastadion i Berlin og BVB Stadion i Dortmund være nogle af de væsentligste spillesteder. Hamburgs Volksparkstadion og Frankfurts Commerzbank-Arena er også blandt de centrale arenaer. Mindre byer som Leipzig og Stuttgart vil heller ikke gå glip af denne store sportsbegivenhed.

LÆS OGSÅ  I dag sker det: Sådan får du fingre i Herrelandsholdets spillertrøjer

Alle stadioner er udstyret med avancerede faciliteter for at sikre en optimal oplevelse for både spillere og tilskuere.

Vigtige datoer og kampplan

Turneringen starter den 14. juni 2024, og løber til 14. juli 2024. I begyndelsen af turneringen deltager 24 hold, som er inddelt i seks grupper. Gruppespilsfasen vil finde sted fra 14. juni til 26. juni, hvor hver gruppe består af fire hold.

Knockout-faserne starter med runde af 16, som finder sted fra 29. juni til 2. juli. Dette efterfølges af kvartfinalerne fra 5. til 6. juli. Semifinalerne spilles den 9. og 10. juli, og til sidst finder finalen sted den 14. juli i Berlin.

Denne plan sikrer, at fans kan følge deres hold gennem hver spændende fase af turneringen.

Holdenes forberedelse og udsigter

Turneringen, der nærmer sig, vil se nogle af de stærkeste trupper i europæisk fodbold konkurrere. Samtidig kan vi forvente overraskelser fra mindre forventede hold.

Stærkeste hold og spillere

Flere hold har bemærkelsesværdige trupper og spillere, der forventes at dominere kampene. Tyskland er værtslandet og har en fornyet styrke med spillere som Joshua Kimmich og Leroy Sané, hvilket gør dem til favoritter.

LÆS OGSÅ  Bendtners nye frisure vækker opsigt: Se den her

Frankrig og England har også elitehold. Frankrig med stjerner som Kylian Mbappé og Antoine Griezmann vil være svære at slå. England, med Harry Kane og Jadon Sancho, har imponerende dybde i truppen.

Belgien har Kevin De Bruyne som nøglespiller. Hans evne til at skabe spilmuligheder gør dem til en alvorlig trussel mod deres modstandere. Cristiano Ronaldo, nu 39, kunne stadig være en game-changer for Portugal.

Mulige overraskelser

Nogle hold har potentialet til at overraske. Danmark har vist stærk form, især efter deres imponerende præstation ved EM 2020 og VM 2022. Spillerne er velkoordinerede og taktisk skarpe.

Polen har Robert Lewandowski, som kan ændre kampens forløb på egen hånd. Holdets offensive styrke kan give dem en fordel.

Tyrkiet er et andet hold at holde øje med. De har potentialet til at overraske større hold. Deres energiske spillestil og talentfulde unge spillere gør dem til en farlig modstander.

Disse overraskelser kan skabe dramatik og uforudsigelighed i turneringen.

Forsæt med at læse

Sport

Landshold kan juble: Så meget er trøjerne solgt for

Udgivet

d.

Af

Morten Hjulmand, Rasmus Højlund og Mads Hermansen med deres signerede trøjer. Foto: Anders Kjærbye, fodboldbilleder.dk

Kvindelandsholdet og Herrelandsholdet har bortauktioneret deres trøjer til fordel for UNICEF. Derfor bliver der nu doneret knap 300.000 kroner til børn, der har akut brug for hjælp.

Kvindelandsholdet og Herrelandsholdet har tilsammen indsamlet 291.310,91 kroner ved at bortauktionere deres unikke kamptrøjer. Kvindelandsholdets signerede kamptrøjer var fra kampen mod verdensmestrene fra Spanien den 31. maj, mens de unikke kamptrøjer fra Herrelandsholdet var fra EM-kampen mod Slovenien.

Den samlede donation går til UNICEF og børn i verdens konflikt- og katastrofeområder. Hele beløbet går således ubeskåret til UNICEFs indsatser for at hjælpe børn og familier i Ukraine, Syrien, Sudan og mange andre lande.

Det oplyser Unicef Danmark i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ  Nyt om Tour de France: Derfor bliver det den mest spændende i mange år

Landsholdsspiller Josefine Hasbo er glad for, at hun og holdet kan bidrage:

”Vi er helt vildt glade for, at vi kan hjælpe og støtte op om en god sag med vores kamptrøjer på auktionen. Vi ved, at mange børn har akut brug for hjælp, og derfor betyder det meget for os at være med til at gøre blot en lille forskel,” siger Josefine Hasbo. 

Det betyder også meget for Herrelandsholdet, at de kan bidrage i den gode sags tjeneste, fortæller landsholdsspiller og UNICEF-ambassadør, Joakim Mæhle:

”Vi er stolte over auktionens resultat, og at vi sammen med de fans, der har købt trøjerne, kan være med til at gøre en forskel for de børn, der vokser op i krig og konflikter,” siger han.

Med den flotte donation kan UNICEF for eksempel hjælpe 10.000 børn, hvis skolegang er afbrudt som følge af krig og konflikt. Donationen vil kunne dække udgiften til 250 såkaldte ’School-in-a-box – aluminiumskasser’, som indeholder alt det, en lærer skal bruge for at undervise en klasse på 40 elever.

LÆS OGSÅ  Atypisk detalje ved Jonas Vingegaard vækker undren

Det glæder generalsekretær i UNICEF Danmark, Susanne Dahl, der er meget taknemmelig for, at de to landshold støtter indsatsen for at hjælpe børn over hele verden:

”Det er intet mindre end fantastisk at opleve den overvældende støtte og opbakning, som vi i UNICEF modtager sammen med både Kvinde- og Herrelandsholdet. De imponerende resultater fra spillernes auktioner vil skabe en varig forskel for utallige børn langt ud over sommerens fodboldfester,” siger hun.

AUKTIONERNES SAMLEDE TOP 5


Spiller
Beløb i kroner
 Christian Eriksen44.511
 Kasper Schmeichel12.552
 Rasmus Højlund12.202
 Pernille Harder12.001
 Sofie Svava9.010

Partnerskab: DBU og UNICEF står sammen om at styrke det gode børneliv

DBU og UNICEF sætter børns rettigheder og fodbolden i centrum – og arbejder for at gøre en forskel for børn, både i Danmark og i verden. De to parter står sammen om et stærkt fokus på børn og ønsket om at give så mange som muligt det bedste børneliv, både på og uden for fodboldbanen

Forsæt med at læse

Trending