Sport
Mikkel Hansen afslører: Så alvorligt var det
Nu sætter han ord på.
Håndboldstjernen Mikkel Hansen har været gennem en dramatisk rejse, der både bød på livstruende helbredsproblemer og en triumferende afslutning på karrieren.
I marts 2022 blev Mikkel Hansen opereret i knæet, men komplikationer efter operationen viste sig at være langt mere alvorlige end først antaget.
Det skriver TV 2 Sport.
Noget var helt galt
Konen Stephanie Gundelach opdagede, at noget var galt, da hans ben ikke kun var hævet, men også usædvanligt rødt. Hun insisterede på, at Mikkel kontaktede sin læge, hvilket viste sig at være afgørende.
“Den nat vågnede jeg op og så 30 ubesvarede opkald fra hans læge, der straks bad os tage på hospitalet”, fortæller Stephanie Gundelach i DR-dokumentaren ‘Mikkel Hansen’.
Håndboldstjernen blev hurtigt indlagt, og undersøgelser afslørede blodpropper i både benene og lungerne.
Hans daværende klub, Paris Saint-Germain, bekræftede situationen og meddelte, at Mikkel Hansen ville være ude i længere tid for at modtage behandling med blodfortyndende medicin.
For Mikkel selv kom alvoren først senere, da han læste mediernes vurderinger af hændelsen.
“Det minder én om, at man ikke er udødelig. At vi desværre kun er til låns her, og at man skal huske at nyde det, mens man er her”, reflekterer han.
Efter måneder væk fra banen gjorde Mikkel Hansen comeback i dansk håndbold hos Aalborg Håndbold i september 2022. Hans tid i Paris Saint-Germain var ovre efter ti år, men hans vilje og dedikation drev ham videre.
Den glorværdige karriere blev afrundet med OL-guld ved sommerens lege i Paris 2024. Trods helbredsudfordringerne har Mikkel Hansen bevist, at han kan rejse sig og afslutte på toppen – et symbol på både hans talent og ukuelighed.
Altomkendte
Hårde ord: Henrik Møllgaard taler ærligt ud om hans indtryk af Mikkel Hansen
Den snart pensionerede håndboldstjerne taler ud om førstehåndsindtrykket af den langhårede landsholdslegende.
Kærlighed ved første blik var det bestemt ikke, da Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard første gang krydsede klinger på håndboldbanen.
Faktisk var der mere tale om en stille irritation – i hvert fald fra Møllgaards side.
I en ny DR-dokumentar om Mikkel Hansen åbner Henrik Møllgaard op om deres første møde og de gnidninger, der prægede begyndelsen af deres relation.
En flabet knægt fra Sydfyn
Møllgaard husker tydeligt, hvordan Hansen som 18-årig i GOG allerede var “talk of the town” – en kommende stjerne, som alle holdt øje med.
“Mikkel er sådan en upcoming star og allerede talk of the town i GOG. Jeg oplevede Mikkel som sådan en langhåret, flabet gut. Jeg vil stadig stå på mål for, at han var en møgunge, og han blev lynhurtigt – i hvert fald i KIF Koldings omklædningsrum – et yndet emne at hade. Hvis man kunne få den der unge dreng, som tydeligvis synes, at han var det bedste, der var sket for håndbolden på Sydfyn, ned med nakken, så var der jo intet bedre,” siger Møllgaard i dokumentaren.
Hansen, der ikke var sen til at bemærke den kolde skulder, mener, at der måske lå en smule misundelse bag.
“Der kom sådan en langhåret kæk knægt med masser af tro på egne evner. Det handler jo om et menneske, der bare gerne vil det. Så ved jeg ikke, om Møllgaard synes, at jeg var en forbandet møgunge, fordi jeg kom foran i køen i forhold til landsholdet, eller hvad det var,” forklarer Hansen i dokumentaren.
Et blomstrende kammeratskab
Selvom starten var præget af konkurrence, udviklede de to stortalenter med tiden et tæt bånd – både på og uden for banen. Deres fælles tid i Paris Saint-Germain cementerede venskabet, og senere blev Aalborg Håndbold rammen for endnu et samarbejde.
Hansen stoppede sin karriere i sommer, mens Møllgaard spiller sin sidste sæson i Aalborg, før han til sommer træder ind i en ny rolle som assistenttræner i PSG.
Sport
Jonas Vingegaard åbner op om styrt: ‘Det tænkte jeg’
Nu åbner Jonas Vingegaard op.
2024 blev et udfordrende år for Jonas Vingegaard, der måtte sætte drømmen om en tredje Tour de France-sejr på pause efter et alvorligt styrt kort før det prestigefyldte cykelløb. Det skelsættende uheld efterlod ham med flere brækkede ribben, et beskadiget brystben og en metalplade i kravebenet – og med spørgsmål om fremtiden i sporten.
Efter næsten to ugers indlæggelse og en lang genoptræning stillede Jonas Vingegaard alligevel til start i Tour de France 2024. Selvom han viste imponerende vilje og dedikation, måtte han se sig overgået og sluttede på en flot andenplads i et løb, der var præget af hans kæmpestore indsats.
Touren blev dog ikke den triumf, mange havde håbet på, men den danske cykelstjerne viste, at han stadig havde modet og evnen til at konkurrere på højeste niveau. Kort efter tog han revanche ved at vinde Polen Rundt, hvilket satte et positivt punktum for hans 2024-sæson.
Overvejelser om livet som cykelrytter
Styrtet og den efterfølgende indlæggelse satte for alvor tanker i gang hos Vingegaard. Som far til en datter og med endnu et barn på vej blev han konfronteret med de risici, der følger med livet som professionel cykelrytter.
“Når jeg ligger der, så overvejer jeg, om det overhovedet er det, jeg har lyst til. På daværende tidspunkt er jeg far til en, og der er en mere på vej,” reflekterer han i et interview med Ekstra Bladet.
Selvom tankerne var tunge, lykkedes det ham at finde motivationen til at vende tilbage til sporten og allerede nu rette fokus mod sæsonen 2025.
Forud for den kommende sæson planlægger Vingegaard at ryste posen og prøve nye løb. Efter flere års deltagelse i Baskerlandet Rundt vil han rette blikket mod andre udfordringer. Han understreger dog, at beslutningen ikke er et resultat af traumer fra styrtet, men snarere et ønske om forandring.
“Jeg synes ikke, at jeg har nogen mén. Jeg kan mærke, at jeg har en plade på kravebenet. Jeg tror, at den nærmest går fra den ene side til den anden, men ellers synes jeg ikke, at jeg har noget,” forklarer han.
Med et nyt perspektiv og mod på fremtiden ser Jonas Vingegaard frem til at skrive et nyt kapitel i sin karriere, hvor han endnu en gang vil vise verden, hvorfor han er en af cykelsportens helt store stjerner.
Sport
Mikkel Hansen om sit livs nedtur: “Det hele var bare gråt og ligegyldigt”
Nu åbner Mikkel Hansen op om sin store nedtur sidste år.
Tidligere i år lød der en overraskende meddelelse fra Mikkel Hansen. Han sætter nu punktum i sin håndboldkarriere.
Efter at have sluttet sin imponerende karriere med en guldmedalje sammen med det danske herrelandshold, er tiden nu inde til, at Mikkel Hansen sætter håndboldskoene på hylden.
I stedet ser han frem at spille en mere aktiv rolle i ‘Hej Fonden’, en organisation, han selv var med til at stifte, og som arbejder for at forbedre trivslen både på og udenfor håndboldbanen.
“Jeg kommer til at have en større rolle i Hej Fonden, som jeg har været med til at stifte. Jeg har meget mere tid nu, hvor jeg ikke længere har en stram håndboldkalender,” har han tidligere udtalt i en podcast.
I DR-dokumentaren ‘Mikkel Hansen’ kommer man meget tættere på håndboldstjernen. Begge afsnit kan ses nu på DRTV. I dokumentaren sætter han ord på da han sidste år blev ramt af stress.
Det skriver DR.
I 2023 stod håndboldstjernen Mikkel Hansen over for en af sit livs største udfordringer – en sygemelding med stress og depression, der tvang ham til at trække sig fra både landsholdet og klubben Aalborg Håndbold. For offentligheden blev det meldt ud som stress-lignende symptomer, men bag facaden var situationen langt mere alvorlig.
Den dramatiske historie om hans kamp bliver fortalt i en ny DR-dokumentar, ‘Mikkel Hansen’, hvor han og hustruen Stephanie Gundelach åbent deler deres oplevelser.
Alt var gråt og ligegyldigt
Efter at have hjulpet Danmark til endnu et VM-trofæ i 2023, ramte virkeligheden Mikkel Hansen som en mur. En morgen vågnede han desorienteret på sit hotelværelse uden at vide, hvor han var. Det blev et afgørende øjeblik.
– Der var ingen glæde ved tingene, det hele var bare gråt og ligegyldigt. Til sidst var det jo bare… jeg var sgu færdig, siger Mikkel Hansen.
Han greb telefonen og ringede til sin kone. Stephanie beskriver situationen som dybt bekymrende.
“Han var helt ude af den. Han hyperventilerede og græd, og han sagde ting, jeg aldrig havde hørt før. Jeg kunne mærke, at vi skulle handle hurtigt,” fortæller Stephanie Gundelach.
Derfor ringede hun straks til Mikkel Hansens agent og sygemeldte ham.
Aalborg Håndbold udsendte kort efter en officiel meddelelse om, at Mikkel Hansen blev sygemeldt i samråd med familien og lægen. For Mikkel blev sygemeldingen et vendepunkt.
Under sin pause fokuserede han på at genfinde balancen i hverdagen. Med tid til familien og uden forventningspresset fandt han langsomt vejen tilbage.
Du kan høre mere om sygemeldingen i dokumentaren på DRTV .
Sport
Nu er det officielt: Jonas Vingegaard deltager
Nu har cyklerytteren opdateret sin kalender for 2025 – og den byder på spændende og store begivenheder.
Efter et år med op- og nedture er Jonas Vingegaard allerede i fuld gang med at planlægge sin 2025-sæson.
Selvom Tour de France i sommer ikke gik som håbet, har den danske cykelstjerne nu rettet blikket fremad – og ét løb har allerede fået en særlig plads i kalenderen.
Det er nu officielt, at Jonas Vingegaard vil deltage i det prestigefyldte etapeløb Paris-Nice i 2025. Dette bekræfter hans hold, Visma – Lease a Bike, over for Ekstra Bladet.
Stærke ambitioner i 2025
Løbsdirektør Christian Prudhomme udtrykker store forventninger til Jonas Vingegaards kommende indsats i løbet, der bliver et spændende gensyn med ruten for den danske stjerne.
“Vi får et meget stærkt felt med Jonas Vingegaard, som aldrig har vundet Paris-Nice. Jeg tror, 2025 kan blive hans år,” udtaler Prudhomme til L’Equipe.
Det bliver Vingegaards første deltagelse i Paris-Nice siden 2023, hvor han sluttede som nummer tre bag rivalerne Tadej Pogacar og David Gaudu.
Denne præstation kom kort tid efter et alvorligt styrt, der sendte ham på hospitalet i næsten to uger. I 2024 valgte han at springe løbet over for at fokusere på Tirreno-Adriatico, men nu er Paris-Nice tilbage som en vigtig prioritet.
Forventningerne er høje
Selvom Tadej Pogacar ifølge sine planer ikke deltager i Paris-Nice i 2025, er løbet stadig afgørende for Jonas Vingegaards sæson.
Paris-Nice markerer starten på en ny sæsonstrategi, hvor målet er at vende stærkt tilbage på toppen.
Løbet afvikles fra 9. til 16. marts og bliver dermed en vigtig forberedelse til de store mål senere på året, herunder Tour de France.
Jonas Vingegaard har allerede krydset datoerne af i sin kalender, og cykelfans kan se frem til at følge ham på en ny rejse mod succes.
Vi her på redaktionen glæder os til at se Glyngøres store stolthed tilbage på landevejene.
Sport
Henrik Møllgaard stopper: Jesper Nøddesbo sætter ord på deres særlige bånd
Nu sætter Jesper Nøddebo ord på deres relation.
Henrik Møllgaard har i mange år været et kendt ansigt på håndboldbanen, og hans imponerende karriere har givet dansk håndbold utallige mindeværdige øjeblikke.
Gennem årene har tusindvis af danskere fulgt med, når Møllgaard trådte ind på banen iført landsholdstrøjen.
Men en af de vigtigste relationer i hans liv er ikke kun hans sportslige præstationer – det er venskabet med Jesper Nøddesbo.
Det skriver SE & HØR.
Et venskab tættere end de fleste
De to håndboldstjerner har gennem årene udviklet et venskab, der går langt ud over det, man normalt ser blandt professionelle sportsfolk.
Henrik og Jesper har ikke kun delt landsholdets omklædningsrum, men også spillet sammen i Kolding i starten af deres karriere. Deres bånd blev kun stærkere, da de også var værelseskammerater på landsholdet.
Nu, hvor Møllgaard nærmer sig afslutningen på sin håndboldkarriere, har Jesper Nøddesbo valgt at hylde sin gode ven. Henrik Møllgaard har netop offentliggjort, at 2025 bliver året, hvor han lægger håndbolden på hylden som aktiv spiller.
“Vores familier er også tætte, så det har været uundgåeligt, at vi er kommet tæt på hinanden,” siger Nøddesbo og afslører, hvordan venskabet har udviklet sig til noget helt særligt gennem årene.
Selvom Henrik Møllgaard snart stopper som aktiv spiller, er han langt fra færdig med sporten. Efter sommerferien starter han som assistenttræner for den franske storklub PSG, og før han siger endegyldigt farvel til banen, venter en sidste stor udfordring: VM-slutrunden i januar, som spilles i Danmark, Norge og Kroatien.
Jesper Nøddesbo roser sin ven ikke kun for hans sportslige kvaliteter, men også for hans menneskelige egenskaber.
“Han er en, der står mit hjerte meget nært, og det er en fantastisk karriere, han har haft,” siger Nøddesbo og understreger det unikke venskab, de har opbygget gennem årene.
Sport
Henrik Møllgaard afslører fremtidsplaner: Det skal han nu
Nu afslører Henrik Møllgaard hvad han skal nu.
Henrik Møllgaard tager afsked med håndboldbanen og skifter til nyt job som træner i Paris
Efter flere år som en markant spiller i dansk og international håndbold gør Henrik Møllgaard sig nu klar til at træde ind i en ny rolle. Den 39-årige forsvarsprofil har meddelt, at han lægger spillerskoene på hylden efter denne sæson for at indtage en position som assistenttræner i den franske håndboldgigant Paris Saint-Germain (PSG).
Henrik Møllgaard er ikke ukendt med PSG. Fra 2016 til 2018 var han en del af klubbens spillertrup, og nu vender han tilbage – denne gang som en del af trænerteamet. Sammen med Stefan Madsen, der tidligere har haft stor succes som træner for Aalborg Håndbold og senest i Egypten, skal Møllgaard være med til at styrke PSG’s position i toppen af international håndbold.
”Det er en helt speciel mulighed at vende tilbage til en klub, hvor jeg tidligere har haft så mange fantastiske oplevelser. Jeg kender til klubbens høje ambitioner og krav, og jeg glæder mig til at bidrage fra sidelinjen,” siger Møllgaard ifølge en pressemeddelelse fra PSG.
En beslutning med hjertet
For Henrik Møllgaard og hans familie er flytningen til Paris ikke blot et karriereskridt, men også en personlig beslutning. Familien har tidligere boet i Paris, og byen har en særlig betydning for dem. Augusta, parrets yngste datter, blev født i Paris, og begge børn har gode minder fra tiden i den franske hovedstad.
”Hvis det havde været et jobtilbud fra Bukarest, havde det nok ikke været lige så fristende. Paris er noget helt særligt for os som familie,” fortæller Møllgaard til TV 2 Sport.
Nu ser familien frem til at gense byen, denne gang med to ældre børn, og nyde endnu en periode i det sted, de holder så meget af.
Henrik Møllgaard afslutter sin aktive karriere i Aalborg Håndbold, hvor han gennem de seneste år har spillet en nøglerolle i klubbens succes. Siden han begyndte sin professionelle rejse i Kolding IF i 2005 og debuterede på det danske landshold året efter, har han etableret sig som en af landets mest solide forsvarsspillere.
Med medaljer som OL-guld, VM-guld og EM-sølv i bagagen samt tre franske mesterskaber med PSG har Møllgaard haft en karriere, der kan måle sig med de allerstørste.
Til januar fylder han 40 år, og selvom han forlader banen, er han klar til nye udfordringer – denne gang som en del af trænerstaben. For Henrik Møllgaard markerer skiftet starten på et nyt og spændende kapitel i hans liv.
Sport
Emil Nielsen åbner op: Kunne have kostet ham alt
Nu fortæller Emil Nielsen om da han blev ramt af alvorlig sygdom.
Når Danmarks håndboldherrer igen indtager banen til VM i januar, vil målet være bevogtet af Emil Nielsen, en målmand, der har stået imod mere end bare modstandernes skud. Den 27-årige stjernekeeper er kendt for sine hurtige reflekser, men hans rejse til toppen rummer en historie om styrke og vilje.
I et nyt portrætprogram fra TV 2 åbner Emil Nielsen op om de udfordringer, der har formet hans karriere. År tilbage blev han ramt af en livstruende meningitis, som ikke blot truede hans helbred, men også hans drømme om en fremtid på håndboldbanen.
Trods modgangen nægtede Emil at give op. Han kæmpede sig tilbage – både mod sygdommen og mod den skepsis, han mødte fra omgivelserne. Hans historie er en inspirerende fortælling om at overvinde hindringer og bevise, at man hører til blandt de bedste.
Imponerende resultater
I dag er belønningerne for Emil Nielsens hårde arbejde tydelige. For nylig blev han kåret som Årets Mest Værdifulde Spiller af Det Europæiske Håndboldforbund. Hans imponerende meritliste taler for sig selv: OL-guld, VM-guld, EM-sølv og en Champions League-titel med FC Barcelona.
Når Danmark denne gang går efter deres fjerde VM-guld i træk, vil Emil Nielsen spille en afgørende rolle. Men bag medaljerne gemmer sig en personlig kamp om at bevise, at han hører hjemme blandt verdens absolutte elite.
TV 2 Play giver nu muligheden for at komme tættere på Emil Nielsens historie. Den 12. januar har dokumentaren ‘Emil Nielsen – min egen vej’ premiere. Her deler han sine tanker om de triumfer og nederlag, der har formet ham som person og spiller.
Hvis du vil lære mere om Danmarks stjernekeeper og hans ekstraordinære rejse, er denne dokumentar en unik chance for at få et indblik i, hvad der driver en af verdens bedste målmænd.
Sport
Nikolaj Jacobsen reagerer: Sætter ord på Møllgaards exit
Nu reagerer Nikolaj Jacobsen.
I går blev det annonceret, at Henrik Mølgaard stopper sin håndboldkarriere efter denne sæson.
Beslutningen blev offentliggjort af Aalborg Håndbold i en pressemeddelelse og markerer afslutningen på en imponerende karriere, der har været præget af både nationale og internationale triumfer.
Henrik Møllgaard kan se tilbage på to OL-guldmedaljer og tre VM-titler med det danske landshold. På klubplan har han sikret sig fem danske mesterskaber og to pokaltitler med Aalborg Håndbold. Alligevel føler han, at tiden nu er inde til at tage afsked med håndboldbanen.
“Jeg har de seneste sæsoner været meget bevidst om, at jeg var i karrierens efterår, men har også følt, at jeg fortsat havde noget at bidrage med på banen både hos Aalborg Håndbold og på landsholdet,“ siger Henrik Møllgaard og tilføjer:
“Alt har dog sin tid, og til januar fylder jeg 40 år, hvorfor jeg mener, at det til sommer er passende at stoppe karrieren, ligesom jeg har fået en mulighed, som jeg ikke har kunnet takke nej til.”
Lå lidt i kortene
Nu sætter Nikolaj Jacobsen ord på Henrik Møllgaards exit fra håndbold.
Det gør han i et interview med Ekstra Bladet.
“Det lå vel lidt i kortene, at Henrik skulle i gang med noget andet og har vel også fået den alder. Om det så lige blev til sommer, eller om han tog et år mere, tror jeg afhang af de muligheder, som Henrik har efter sin spillerkarriere,” udtaler Nikolaj Jacobsen og fortsætter:
“Som sagt så er jeg ikke overrasket. Jeg vidste ikke, om det blev til sommer, eller om han hang i et år mere. Der vidste jeg ikke, hvad han ville. Men det har noget at gøre med, hvad han får af muligheder efter.”
Nikolaj Jacobsen skal udtage sin VM-trup onsdag, i den forbindelse udtaler han også, at Henrik Møllgaard klart er i spil til at blive udtaget.
Landstræneren har generelt kun varme ord om Henrik Møllgaard, blandt andet beskriver han ham som en ‘fantastisk ambassadør’.
Sport
Kom helt tæt på: Håndboldkvinderne afslører sjove detaljer
Kom tættere landsholdet.
Danmark er i øjeblikket i fuld gang med at kæmpe sig gennem EM, og mens de danske håndboldkvinder er i tæt kamp om en billet til semifinalen, afslører holdet nu nogle sjove og fascinerende detaljer fra deres hverdag.
På deres sociale medier har spillerne delt et indblik i deres træning og holdånd, som kun få har kendskab til.
Her er nogle af de nyeste og mest interessante afsløringer.
Forkærlighed for kakao
En af de mest overraskende opdagelser fra landsholdet er holdets store kærlighed til Matilde kakao.
Ifølge spillerne går der omkring 100 liter af den populære drik til under en slutrunde som EM, og holdets fysiologiske træner, Line Hovgaard-Hansen, afslører, at drikken hurtigt giver energi og er en favorit blandt spillerne.
Anden produkt topper listen
Der er også fokus på de små detaljer, der gør en forskel i spillet.
Under et mesterskab bruger holdet cirka 10 bøtter harpiks, som er essentiel for grebet om bolden, samt en stor mængde harpiksfjerner for at undgå klæbrige hænder.
“Det er en vigtig del af spillet, selvom det kan være lidt besværligt i længden,” lyder det fra holdlederen.
Fysisk præstation på højt niveau
På banen er spillerne i topform, og nogle har virkelig imponeret.
Elma Halilcevic har bl.a. vist sig at være den hurtigste på holdet, med en rekordfart på 27 km/t under en kamp.
Michala Møller har leveret det hårdeste skud, da hun i en kamp mod Slovenien sendte bolden af sted med en imponerende hastighed på 112 km/t.
Kærlighed til hinanden og afslappende stunder
Men livet som håndboldspiller handler ikke kun om hård træning og præstationer. Når spillerne ikke er i aktion, bruger de tid sammen på værelserne, hvor de slapper af med film, strikning, kryds og tværs eller bare hygger sig med snak og grin. “Vi er en stor familie, og det er vigtigt for os at skabe et stærkt fællesskab uden for banen også,” fortæller en af spillerne.
Sjove kælenavne og personlige detaljer
En anden sjov oplysning er spillerne kælenavne, som afsløret under spørgerunden. Mie Højlund går under navnet “Mis”, Anne Mette Hansen bliver ofte kaldt “AM”, mens Kaja Kamp går under navnet “KK”. De mange kælenavne afslører en personlig og tæt relation på holdet, som er vigtig for deres samarbejde på banen.
Spørgsmål om fremtidige sportsgrene
I den afslørende spørgerunde blev der også stillet sjove spørgsmål om, hvilken anden sportsgren spillerne kunne tænke sig at dyrke, hvis ikke de var håndboldspillere. Svaret afslørede en række anderledes interesser og drømme, som gav spillerne et smil på læben.
Med EM-semifinalen lige om hjørnet er der masser af spænding i luften, men disse små indblik giver et hyggeligt og humoristisk billede af den danske håndboldfamilie.
Se videoen nedenfor:
Sport
For allerførste gang: Jonas Vingegaard nomineret til særlig pris
Når toppen af dansk idræt mødes i Jyske Bank Boxen for at hylde alle de store præstationer fra sportsåret 2024, så bliver det med en ny pris på scenen: ’Årets magiske øjeblik’.
Prisen hylder sportslige øjeblikke, vi aldrig glemmer.
Det skriver Team Danmark i en pressemeddelelse.
Det er øjeblikke, der gav gåsehud og måske tårer i øjnene.
Sportens verden byder på store følelser, uforglemmelige triumfer og øjeblikke, der brænder sig fast i hukommelsen. Det er netop disse magiske øjeblikke, der bliver fejret, når ’Sport 2024’ løber af stablen i Jyske Bank Boxen i Herning den 4. januar 2024.
Formanden for Danmarks Idrætsforbund, Hans Natorp, sætter ord på vigtigheden af at hylde sportens magiske øjeblikke:
„Eliteidræt er store følelsers skueplads. Det er her, vi ser de største glædesudbrud, de største skuffelser, de største kampe og de vildeste øjeblikke, der er med til at definere sportens historie. Med prisen ønsker vi at hylde de særlige øjeblikke, der gør os stolte, rørte og sætter et aftryk, som inspirerer os alle,“ siger han.
Nominerede til ’Årets magiske øjeblik’
I samarbejde med repræsentanter fra DIF, Team Danmark, DR og Danmarks Atletkomité er tre stærke præstationer blevet udvalgt som kandidater til den prestigefyldte pris ’Årets magiske øjeblik’:
- Julie Leth: Vandt to VM-guldmedaljer i banecykling foran et begejstret hjemmebanepublikum. Med sin VM-guldmedalje om halsen tog hun sin etårige søn på armen – et rørende øjeblik, der symboliserer hendes imponerende comeback til verdenseliten efter fødsel og få måneders træning.
- Jonas Vingegaard: Levede op til sin status som topatlet ved at tage en magisk sejr på 11. etape af Tour de France. Efter et alvorligt styrt tidligere på sæsonen imponerede han ved at indhente og besejre Tadej Pogača i en afgørende spurt, hvilket cementerede hans position som en af verdens bedste cykelryttere.
- Bjørk Nørremark: Viste enestående viljestyrke under PL i længdespring. Efter at have mistet sin markering og gennemført en frustrerende springserie, satsede hun alt på sit sjette og sidste spring, hvilket resulterede i en flot bronzemedalje.
Seerne afgør vinderen
Som noget nyt bliver det i år op til seerne at bestemme, hvem der løber med prisen. Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder med ansvar for DR Sporten, forklarer:
„Som noget helt nyt bliver det seerne, der kommer til at afgøre, hvem af de tre nominerede, der vinder prisen. Afstemningen kommer til at foregå live under showet, og vi håber, at rigtig mange vil bidrage med deres stemme og se med, når vi sammen skal genopleve alt det magiske fra sportsåret 2024.“
Lars Krarup, formand for Team Danmark, glæder sig til showet og de mange tilbageblik:
„Sportsåret 2024 var fyldt med uforglemmelige øjeblikke, som går over i historien og var med til at samle nationen. Jeg glæder mig til, at vi skal gense de magiske momenter, når vi hylder og hædrer de store præstationer i dansk idræt i Herning den 4. januar 2024,” lyder det fra ham.
’Sport 2024’ livetransmitteres på DR1 fra kl. 21, og der er lagt op til en aften fyldt med nostalgi, glæde og stolthed over de præstationer, der har sat deres præg på dansk idræt.
-
De kongelige3 uger siden
Harry og Meghans jul adskiller sig markant fra kongefamiliens: Her er den store forskel
-
Film / TV2 uger siden
Anne Glad afslører: Disse ting kan hun ikke undvære
-
Kendte2 uger siden
Jes Dorph-Petersen mangler penge: Rækker ud efter hjælp
-
Kendte2 uger siden
Caroline Fleming afslører: Det gjorde hende syg
-
Kendte2 uger siden
Snart er det slut: Keld og Hilda sætter ord på beslutningen
-
Kendte1 uge siden
Simon Kvamm blev forelsket i en anden: Nu sætter han ord på
-
De kongelige7 dage siden
Kilde afslører positivt nyt: Sådan går det med kong Charles’ helbred
-
De kongelige4 dage siden
Kong Frederik afslører: Derfor trillede tårerne under tronskiftet
-
Altomkendte42 minutter siden
Cecilie Beck i sorg: “Jeg er så ked af det”
-
Film / TV2 uger siden
Tina Müller afslører: Denne ting ændrede sig da hun blev mor
-
Film / TV2 uger siden
Med Mads Mikkelsen i hovedrollen: Kommer snart på TV 2
-
Kendte2 uger siden
Vibeke Manniche tiltalt for at udstede ulovlige lægeerklæringer: I dag tages et stort skridt
-
Film / TV2 uger siden
Stephanie Siguenza afslører: Sådan er hendes forhold til Mathias Bjørnhof
-
Kendte1 uge siden
Blachman afslører diagnose: Er startet på medicin
-
Sport1 uge siden
Henrik Møllgaard stopper: Jesper Nøddesbo sætter ord på deres særlige bånd