Følg os her

De kongelige

Særlig detalje ved dronning Margrethe vækker opsigt

Udgivet

d.

En særlig detalje vækker opsigt.

Der er nogle i den danske befolkning, som virkelig har styr på det royale samfund. 

Det er royalister, som følger kongehuset i tykt og tyndt, og man kan nærmest sige, at de kender den kongelige familie en smule bedre end os andre. 

Blandt disse er der nok nogen, som har lagt mærke til, at alt ikke er, som det plejer.

I over fem årtier har det velkendte monogram med det store ‘M’ været et fast kendetegn for Danmarks dronning. Det prydede skilderhuse, medaljer og livgardens skuldre og symboliserede hendes regentstatus.

LÆS OGSÅ  Død flue spiller afgørende rolle til jobsamtale hos William og Kate

Denne tirsdag blev mange overraskede, da et nyt monogram pludselig dukkede op på kongehusets hjemmeside i forbindelse med en nyhed om dronning Margrethes modtagelse af en ærespris. 

Det nye monogram består af to svajende M’er og erstatter det tidligere monogram, der var sammensat af ‘M’, ‘2’ og ‘R’, hvor ‘R’ stod for Regina, den latinske betegnelse for en regerende dronning.

Det skriver BILLED-BLADET

Spørgsmålet, der nu rejser sig, er, om dronning Margrethe har fået et nyt monogram. Her kan man argumentere for både et ja og nej. Efter at have overladt tronen til sin ældste søn, kong Frederik, i januar, har dronningen besluttet at pensionere det kongelige monogram, der markerede hendes tid som regent. Det nye monogram, som nu bruges i officielle sammenhænge, er dog ikke helt nyt.

LÆS OGSÅ  Bekymring hos Harry og Meghan: Frygter at ny dokumentar ødelægger alt

Det aktuelle monogram med de to svajende M’er er faktisk det samme, som dronning Margrethe brugte, da hun var prinsesse og tronfølger før sin tiltrædelse som dronning i 1972. Selvom offentligheden ikke har set dette monogram i de sidste 52 år, har det ikke været helt uvant for dronningen, da hun brugte det i privat regi under sin tid som regent.

Dette skifte tilbage til det gamle monogram kan betragtes som en personlig beslutning, der afspejler hendes overgang fra en regerende dronning til en mere tilbagetrukket rolle. 

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

De kongelige

Sygdom og chokerende rygter: Så hårdt har Kate været ramt

Udgivet

d.

Af

Foto: B. Lenoir/ Shutterstock

Kate Middleton har både været syg og været udsat for chokerende påstande om hende. Vi tager et nærmere kig på det hele her i artiklen.

I over et årti har Kate Middleton været et kendt ansigt i den britiske kongefamilie. Selvom vejen har været fyldt med både lyse og mørke øjeblikke, står hun i dag som en af de mest elskede medlemmer blandt offentligheden.

2024 har været særligt hårdt for Kate og hendes nærmeste. Året begyndte med en planlagt maveoperation i januar, som krævede næsten to ugers indlæggelse på hospitalet. Operationen blev anset for vellykket, men dette var kun begyndelsen på en række sundhedsudfordringer for prinsessen.

Det skriver Newsner.

LÆS OGSÅ  Nyt klip florerer: Det siger Meghan om Harry

I midten af marts kom den chokerende nyhed om, at Kate var blevet diagnosticeret med kræft og påbegyndte forebyggende kemoterapi. Det er uvist, hvordan hun præcist har det nu, men hendes deltagelse i Trooping the Colour for nogle uger siden antyder, at hun er på vej mod bedring.

Kate har tidligere kæmpet med helbredsproblemer. Som barn havde hun en operation, der efterlod et tre tommer langt ar på siden af hendes hoved. Arret blev første gang bemærket ved en middag i Clarence House i 2011, hvor hun deltog i sin første solo royale opgave.

Som gravid med prins George i 2013 led Kate af hyperemesis gravidarum, en alvorlig form for graviditetskvalme, hvilket førte til en indlæggelse. Hun har senere delt, hvor “rådden” denne oplevelse var for hende, og hvordan det påvirkede hendes tid som nybagt mor.

I 2019 blev Kate ramt af rygter om, at hun skulle have fået “baby botox”. Disse påstande kom fra Dr. Munir Somji, en britisk plastikkirurg, der delte billeder af Kate og hævdede, at hun havde modtaget behandling. Kensington Palace reagerede hurtigt og afviste kategorisk påstandene, og understregede, at den kongelige familie aldrig støtter kommercielle aktiviteter.

LÆS OGSÅ  Prins Harry i kæmpe brøler: Det gjorde han under Archies fødsel

Trods de mange udfordringer har Kate Middleton fortsat sine royale pligter og vundet offentlighedens hjerter. Hendes ærlige beskrivelser af moderskabets udfordringer og hendes åbenhed omkring sine sundhedsproblemer har kun styrket hendes position som en elsket figur i den britiske kongefamilie.

Hendes tilbagevenden til offentlige pligter markerer ikke kun hendes personlige sejr over sygdommen, men også en inspiration for mange, der følger hendes rejse med både beundring og støtte.

Forsæt med at læse

De kongelige

Grevinde Alexandra taler ud om hård tid: Var midt i mors død

Udgivet

d.

Af

Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix

Det var langt fra en nem periode i Alexandras liv.

Grevinde Alexandra var en utroligt populær royal skikkelse, da hun var igennem 10 år var gift med Prins Joachim.

Ægteskabet affødte to danske prinser, Felix og Nicolai, som senere hen fik frataget sine titler og i dag i stedet kan kalde sig for grever.

Forholdet holdte dog ikke, og både grevinden og prinsen er sidenhen blevet gift igen.

Hvor Joachim stadig er sammen med prinsesse Marie, er det dog en anden sag for grevinde Alexandra.

LÆS OGSÅ  Retter kritik mod kronprins Christian: Det er ikke folkeligt

Hun blev gift med Martin Jørgensen, men de to blev skilt i 2015.

Siden fandt grevinden sammen med erhvervsmanden Nicolai Peitersen, men også det forhold kunne ikke stå distancen, og det er der en særlig grund til.

Ifølge Ekstra Bladet deler hun i et interview med Billed-Bladet for første gang sine tanker om det hårde opgør og afslører detaljer om forholdets afslutning.

Alexandra fortæller, at hun i den sorgfulde tid hvor hendes mor gik bort opdagede, at erhvervsmanden havde været hende utro.

LÆS OGSÅ  Smider bombe: Det overvejer Harry og Meghan

“Midt i den sorgfulde tid fandt jeg ud af, at den mand, som jeg var sammen med, slet ikke var det menneske, jeg troede, han var. Det kunne bare ikke komme på et værre tidspunkt. Og det synes jeg bare var så ledt. Det var bare ikke i orden,” siger grevinden.

Utilgiveligt utroskab

Hun uddyber, hvordan hun erfarede, at Nicolai Peitersen havde flere andre forhold kørende samtidig. “Jeg fandt ud af på barsk vis, at han så mange flere end mig. Ikke en, nej, lige pludselig kom det bare væltende ind fra alle sider. Det var utroligt skuffende. Og at det skulle ske samtidig med min mors død var ikke ok,” fortæller hun.

I interviewet beskriver Alexandra også, hvordan hun efter bruddet valgte at trække sig tilbage fra offentligheden og store private arrangementer for at beskytte sig selv.

LÆS OGSÅ  Var hun kong Charles' elskerinde? Disse ord sagde han om hende

Forholdet til Nicolai Peitersen havde været præget af “drama og kaos”, og hun havde brug for tid til at komme sig.

Bruddet mellem grevinden og Nicolai Peitersen blev officielt i begyndelsen af sidste år. På det tidspunkt udtalte grevindens presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, at Alexandra havde “reageret prompte” efter at være blevet bekendt med nogle uacceptable kendsgerninger.

Senere bekræftede Nicolai Peitersen over for Ekstra Bladet, at årsagen til bruddet var hans utroskab. “Jeg har været utro, hvilket jeg fortryder dybt. Jeg undskylder uforbeholdent til Alexandra, som jeg elsker inderligt og respekterer højt, og til hendes to sønner, som jeg holder ufattelig meget af,” skrev han i en mail. Han udtrykte også håb om tilgivelse fra Alexandra og hendes familie.

Forsæt med at læse

De kongelige

Chokafsløring: Derfor endte Harry og Meghans forhold til Beckham-familien brat

Udgivet

d.

Af

David Beckham og Victoria Beckham til prins Harry og Meghans bryllup den 19. maj 2018.

Venskabet mellem det royale par og et af verdens mest populære kendis-par, fik sig en brat ende.

En ny bog løfter sløret for den overraskende slutning på det ellers nære forhold mellem prins Harry, Meghan Markle og de glamourøse David og Victoria Beckham. Ifølge den royale forfatter bag bogen, var det Meghans ønske om at matche den tidligere Spice Girls luksuriøse livsstil, der satte gang i dramaet.

LÆS OGSÅ  Var hun kong Charles' elskerinde? Disse ord sagde han om hende

Det bliver afsløret, at Meghan Markle havde en drøm om at blive lige så sofistikeret som Victoria Beckham. Hun skulle angiveligt have bedt om gratis tøj og tasker fra popikonet. Men Buckingham Palace sagde nej – det var simpelthen imod deres strenge protokoller.

Det skriver Mirror.

Hvem lækkede historien?

Inden Meghan blev gift med prins Harry, nød hun godt af Victorias skønhedsråd og eksklusive anbefalinger til ansigtsbehandlinger og frisører i London. Men alt ændrede sig, da en britisk avis, The Sun, offentliggjorde detaljer om Victorias makeup-råd til Meghan. Ifølge forfatter Tom Bower førte denne artikel til en kæmpe krise mellem de to kvinder. Meghan, der var særligt følsom over for mediernes opmærksomhed på hendes fortid, blev meget oprørt.

Harry blev derefter bedt om at tage sagen op med David Beckham. Victoria afviste enhver skyld og pegede i stedet på en kosmetolog som kilden til lækket.

LÆS OGSÅ  Død flue spiller afgørende rolle til jobsamtale hos William og Kate

Bower antyder også, at Meghan følte en stigende misundelse over for Beckhams ekstravagante livsstil med private jetfly og luksusyachts. Dette førte til yderligere spændinger mellem parrene.

Det hele kulminerede, da Harry og Meghan tilsyneladende blev ignoreret ved Beckhams søn Brooklyns bryllup med Nicola Peltz i 2022. Dette var den endelige bekræftelse på, at de engang så tætte venskabsbånd nu var fuldstændig brudt.

Sådan endte et glamourøst venskab i intriger og splid, hvor de royale og de rige viste, at selv de mest glitrende forhold kan have mørke skygger.

Forsæt med at læse

Trending