Følg os her

De kongelige

Helt tæt på kong Frederiks kærlighed til musik: Ser tilbage på særlig dag i 1995

Udgivet

d.

Kronprins Frederik var gæste-discjockey hos Alex Nyborg Madsen i "Maskinen" på Damarks Radios P3. Jørgen Jessen, Ritzau Scanpix

Musik, musik og mere musik vil være i fokus, når Kongernes Samling inviterer til en talk med den kendte radiovært Alex Nyborg Madsen torsdag 20. juni kl. 17.00 på Amalienborgmuseet.

Alex Nyborg Madsen vil i denne talk dele sine erfaringer og oplevelser med at lave radioprogrammer og playlister sammen med H.M. Kong Frederik 10. (daværende Kronprins). Publikum vil få indsigt i den store kærlighed til musik, som radioværten og Kongen deler, og høre historier om deres musikalske samarbejde.

Det oplyser Kongernes Samling i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ  Mange frygtede det: Nu bekræfter kongehuset nyheden om prinsesse Kate

Alex Nyborg Madsen vil bl.a. fortælle om den dag i 1995, hvor den daværende Kronprins Frederik tog radiobranchen med storm, da han var gæstevært på P3’s program ‘Maskinen’ og spillede sin personlige playliste. Programmet, der var fyldt med rockmusik, viste Kronprinsens passion for musik og gav et unikt indblik i Kronprinsens musiksmag. Alex Nyborg Madsen vi også fortælle historien om den aften, Kronprinsen gik på scenen og spillede med Led Zeppelin Jam ved en koncert i Pumpehuset i 2007. 

Talken finder sted på Amalienborgmuseet, der lige nu viser udstillingen ”Frederik 10.- Konge af i morgen”, som igennem fotografier, genstande, videoklip, malerier og musik fra Kongens egen playliste tegner et portræt af Danmarks nye konge. Der vil være adgang til udstillingen før talken, der faciliteres af Pernille Kjær Nielsen, der er journalist ved Kongernes Samling.

Foto Kongernes Samling

PRAKTISK INFORMATION
Sted: Amalienborgmuseet, Christian VIII’s Palæ
Dato: Torsdag 20. juni 2024
Tid: 17.00 – 18.00. Deltagere vil også have mulighed for at besøge særudstillingen “Frederik 10. – Konge af i morgen” inden talken. Der vil være adgang til udstillingen fra kl. 16.15 til 16.55.
Pris: 245 kr. / 199 kr. for årskortholdere samt medlemmer af Ældre Sagen eller Danish Club.

Du kan købe billet HER.

Hvem er Alex Nyborg Madsen?
Alex Nyborg Madsen er en kendt dansk radiovært, musiker og tv-personlighed. Han har en lang karriere inden for radio, hvor han især er kendt for sin tid som vært på DR’s P3 og senere P4. Madsen har været en markant stemme i dansk radio siden 1980’erne, hvor han har præsenteret musikprogrammer, talkshows og temaaftener. Hans brede musikviden har gjort ham populær blandt lyttere i alle aldre. Udover sit arbejde i radioen er Alex Nyborg Madsen også forsanger i bandet Led Zeppelin Jam, som er et tribute-band dedikeret til det legendariske rockband Led Zeppelin. Dette band har været med til at cementere hans ry som en ægte rockentusiast. Madsen har desuden været involveret i tv-produktioner og andre medieprojekter gennem årene.

LÆS OGSÅ  Prinsesse Marie i nyt tæt samarbejde

”Frederik 10. – Konge af i morgen”
Udstillingen tegner igennem fotografier, genstande, videoklip, malerier og lyd et portræt af Danmarks nye konge. Blandt de udstillede genstande er Kongens første skoletaske, bjælken med kælenavnet Maren, som Kongen gravede sig ind under i forbindelse med afslutningen af frømandsuddannelsen, H.M. Dronningens brudekjole og Kongens gallauniform fra søværnet. Udstillingen kan opleves frem til 8. september på Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ, samme palæ, hvor Kongen som kronprins havde sin egen lejlighed frem til brylluppet i 2004, og som ligger direkte over for Frederik VIII’s Palæ, som i dag er Kongeparrets hjem i København.

Fra oktober kan udstillingen opleves på Koldinghus, der er en del af Kongernes Samling.

Læs mere om udstillingen HER.

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

De kongelige

Kongehuset bekræfter nyt: Det kan dronning Margrethe se frem til

Udgivet

d.

Af

Foto: Salma Bashir Motiwala / Shutterstock

Mandag kom nyheden: De royale kufferter skal pakkes igen.

Hoffet har bekræftet, at dronning Margrethe har forladt Fredensborg Slot for at tage ophold på Marselisborg Slot i Aarhus.

LÆS OGSÅ  Afslører: Har aldrig været mere rasende over Harry og Meghan

Den kommende tid vil dronningen kunne nyde Marselisborg Slots idylliske have, der med sine store græsplæner, majestætiske træer og små søer i engelsk stil danner en smuk ramme om hendes ophold.

Annonceres ikke længere

Siden begyndelsen af april har dronning Margrethe boet på Fredensborg Slot i Nordsjælland. Nu byder Marselisborg Slots have på en kærkommen forandring i omgivelserne for den elskede monark.

Det var engang en fast tradition at offentliggøre dronningens flytninger i den kongelige kalender. Efter tronskiftet er det dog kun kong Frederik og dronning Marys residensskift, der meldes officielt ud.

LÆS OGSÅ  Særlig begivenhed venter dronning Margrethe: Nu er det niende gang

Hoffet annoncerer derfor kun dronning Margrethes flytninger, når det e nødvendigt. Det skriver BILLED-BLADET.

Med hendes ophold på Marselisborg Slot kan dronning Margrethe se frem til at nyde det fredfyldte og naturskønne område i Aarhus.

Forsæt med at læse

De kongelige

Helt særligt gensyn: Sådan blev kong Frederik overrasket i Grønland

Udgivet

d.

Af

Foto: Foto: Michael W. Holm/ Shutterstock

Kong Frederik og dronning Mary ankom til Grønland lørdag, hvor der ventede en helt særlig overraskelse til kong Frederik.

Kongeparret vil være på besøg i Grønland frem til den 6. juli.

Der ventede kong Frederik et helt særligt gensyn i Grønland. Det oplyser Kongehuset i et opslag på Instagram.

LÆS OGSÅ  Kate Middleton udsender undskyldning

“Det var et hjerteligt gensyn, da Kongeparret i dag indledte det officielle besøg i Grønland i den nordligste del af landet,” lyder det i et opslag fra Kongehuset, som fortsætter:

Havde fundet den frem i dagens anledning

“Efter at være modtaget på Pituffik Space Base (tidligere kendt som Thulebasen) rejste Kongen og Dronningen til Qaanaaq, hvor byens borgere modtog Majestæterne med sang, dans og kaffemik.

Det er langt fra kong Frederiks første besøg i Qaanaaq. Han har nemlig en helt særlig forbindelse til byen, da det var her, han indledte sin firemåneder lange slædeekspedition med Sirius-patruljen.

LÆS OGSÅ  Chokafsløring: Derfor endte Harry og Meghans forhold til Beckham-familien brat

Derfor havde byens borgere i dagens anledning fundet kongens gamle slæde frem.

Det er 20 år siden at Frederik og Mary sidst besøgte Qaanaaq. Det gjorde de under deres første fælles besøg i Grønland.

Du kan se Kongehusets opslag herunder:

Forsæt med at læse

De kongelige

Kongehusets kalender afslører nye detaljer: Det venter der Kongeparret i august

Udgivet

d.

Af

Foto: Liv Oeian/ Shutterstock

I august venter der flere spændende arrangementer for kong Frederik og dronning Mary.

Det danske kongepar er i øjeblikket på et officielt besøg i Grønland, hvor de har formået at overraske på flere fronter.

En af de mest bemærkelsesværdige overraskelser er, at de har taget deres to yngste børn, prins Vincent og prinsesse Josephine, med sig på rejsen.

Der ventede også en prins Vincent og prinsesse Josephine en helt særlig opgave i Grønland.

LÆS OGSÅ  Afslører: Har aldrig været mere rasende over Harry og Meghan

Under opholdet i Grønland har de også bragt en dansk tradition med sig: Royal Run. Dette populære løb blev for nylig afholdt i Qeqertarsuaq, Grønlands største ø, beliggende på sydsiden.

Det venter der i august

Kongeparret planlægger at blive i Grønland indtil den 6. juli, hvorefter de vil tage på sommerophold på Gråsten Slot den 9. juli. Herefter fortsætter deres sommeraktiviteter med et sommertogt midt i august, hvor de skal besøge flere danske kommuner.

Ifølge Kongehusets kalender vil kongeparret besøge Bornholm Regionskommune den 19. august som en del af togtet. Den 20. og 21. august planlægger de at sejle til Ærø og derefter til Assens, hvor de vil opholde sig i cirka et døgn.

LÆS OGSÅ  Særlig begivenhed venter dronning Margrethe: Nu er det niende gang

Den 20. august ankommer skibet Dannebrog til Vejles havn, men hvad der skal ske derefter, er endnu ikke oplyst. Kongehuset har heller ikke offentliggjort programmet for dagene mellem den 19. og 22. august.

Det betyder, at danskerne i denne periode har en unik mulighed for at få et glimt af både kongeskibet Dannebrog og den kongelige familie, når de sejler rundt til forskellige destinationer i Danmark.

Forsæt med at læse

Trending