Følg os her

De kongelige

Dronning Mary til særlig åbning: Derfor blev hun rørt

Udgivet

d.

Foto: Shutterstock

Elefanten i rummet i form af et kunstværk af Aarhus-kunstneren Hans Krull blev afsløret af H.M. Dronning Mary ved Aarhus Øje i dag. Det markerede åbningen af sommerens kunstevent, der skal få os til at tale åbent om psykisk sygdom, Find elefanten – oplev Aarhus. To beboere fra bostedet Enghaven i Horsens læste hver et digt op for Dronningen og mødte tydelig støtte og opbakning.

H.M. Dronning Mary blev bevæget af to digte, skrevet og læst op af to kvinder med psykisk sygdom, under dagens åbning af det store kunstevent til fordel for Psykiatrifonden, Find elefanten – oplev Aarhus.

Det oplyser Psykiatri Fonden.

LÆS OGSÅ  Vækker opsigt i udenlandske medier: Marys hat må være forbandet

De næste ni uger former 30 kunstværker i form af store elefantskulpturer dekoreret af danske og internationale kunstnere en kunstrute gennem Aarhus, og hele ideen bag er at få os til at tale åbent om psykisk sygdom.

HM Dronningen overværede i dag åbningen af Find elefanten oplev Aarhus Her med kunstneren Michael Kviums elefantkunstværk Snabel Fabel øverst oppe i Aarhus Øje <strong>Fotograf Jan Kejser Psykiatrifonden<strong>

Åbningen fandt sted i høj sol foran Aarhus Øje, Danmarks højeste bygning, som er det 142 meter høje nye, imponerende vartegn med restauranter og udstillinger, på havnefronten i Aarhus. Dronningen hilste på Psykiatrifondens direktør Marianne Skjold, på Psykiatrifondens formand Torsten Bjørn Jacobsen og på medværterne Karin Salling og Claus Hommelhoff. Karin Salling repræsenterer to af projektets vigtigste partnere, Salling Group og Tivoli Friheden, og Claus Hommelhoff er erhvervsmand og kendt som manden bag Lighthouse på Aarhus Ø. 

Glade for kongelig opbakning og støtte

Efter velkomsttalen ved Torsten Bjørn Jacobsen så Dronningen endnu en af rutens 30 elefanter, nemlig den markante sort/hvide elefantskulptur Fællesskab, som den dansk-vietnamesiske kunstner Phuc van Dang har dekoreret med stærk inspiration fra sine fem dage blandt beboerne på OK-Fondens bosted Enghaven i Horsens. To af dem, Edith Øverup-Mauritzen og Benthe Erdland, havde taget turen til Aarhus i dag sammen med en lang række andre beboere, og for de to kvinder var dagen særlig. De skulle læse egne digte op for H.M. Dronningen og havde begge en kort samtale med Dronningen bagefter.

“Jeg synes, det er smukt, at Dronningen bakker op og at vi med psykisk sygdom bliver hørt og set”, siger Edith Øverup-Mauritzen. 

LÆS OGSÅ  Millionerne ruller ind: Så meget har Jussi Adler-Olsen tjent

Benthe Erdland supplerer:

“Dronningen virker meget nede på jorden og meget forstående. Det er rart, at Dronningen støtter op om det. Psykisk sygdom er svært for andre at forstå”, siger hun.

Lad os nu tale om elefanten i rummet

For Psykiatrifonden og samarbejdspartnerne Aarhus Kommune og organisationen Wild in Art var dagen den foreløbige kulmination på måneders arbejde, og som Torsten Bjørn Jacobsen sagde i sin tale til Dronningen:  

“Vi har glædet os, vi har arbejdet længe, vi har arbejdet hårdt – og nu står vi her endelig, hvor vi alle kan se meningen med det hele, meget konkret: Elefanten i rummet.  
Vi er nødt til at tale om elefanten i rummet. Et begreb, der også på Deres Majestæts eget modersmål engelsk har samme betydning – The elephant in the room. Elefanten i rummet er det, vi alle burde tale om og som kan stå i vejen, men som ingen tør eller vil tale om. Måske prøver vi endda at lade som om, det slet ikke er der, selv om det er tydeligt for enhver.”

Og at det er et vigtigt budskab understreges af, at forskning viser, at 82,6 procent af os på et tidspunkt i vores liv vil opleve symptomer på psykisk sygdom i en grad, der får os til at søge behandling.

Find elefanten – oplev Aarhus er nu live

Fra i dag er kunstruten gennem Aarhus så en realitet, og fra i dag til den 21. august 2024 indtager de farverige elefanter Aarhus. De flotte elefantskulpturer er malet af nationale og internationale kunsterne, og de vil udgøre en gratis og familievenlig kunstrute gennem Aarhus’ historiske gader og stræder. 

I Find elefanten – oplev Aarhus’ app finder man et bykort med placering af alle 30 elefanter, muligheden for at finde elefanterne og vinde små gevinster ved hver af dem og læse om kunstnerne bag hver elefant – fra Kvium til Some Other Waves, fra Kartelovic til Mormor og mange, mange flere.

DOWNLOAD APPEN

Kunsteventet runder af med en fantastisk farvel-weekend, og ved den efterfølgende auktion på Hermans i Tivoli Friheden den 10. september kan elefanterne købes. Overskuddet går til Psykiatrifondens arbejde.

Find Elefanten – Oplev Aarhus er skabt af Psykiatrifonden og Wild in Art i partnerskab med Aarhus Kommune.

Eventet er lavet sammen med en lang række lokale partnere og bygger på den stærke tradition for kultur og åbent byliv i Aarhus. 

Psykiatrifonden er en privat, sygdomsbekæmpende organisation, der kæmper for, at alle mennesker med psykisk sygdom og de, som er i risiko for at få det, mødes med forståelse og får den hjælp og rådgivning, de har brug for. I tide. 

Wild in Art er en førende organisation inden for offentlige kunstbegivenheder og kreative projekter verden over. Gennem inkluderende og farverig kunst hjælper Wild in Art organisationer og andre partnere med at sætte fokus på specifikke emner.

Læs meget mere på Find Elefanten – Oplev Aarhus og https://www.instagram.com/findelefanten/

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

De kongelige

Sygdom og chokerende rygter: Så hårdt har Kate været ramt

Udgivet

d.

Af

Foto: B. Lenoir/ Shutterstock

Kate Middleton har både været syg og været udsat for chokerende påstande om hende. Vi tager et nærmere kig på det hele her i artiklen.

I over et årti har Kate Middleton været et kendt ansigt i den britiske kongefamilie. Selvom vejen har været fyldt med både lyse og mørke øjeblikke, står hun i dag som en af de mest elskede medlemmer blandt offentligheden.

2024 har været særligt hårdt for Kate og hendes nærmeste. Året begyndte med en planlagt maveoperation i januar, som krævede næsten to ugers indlæggelse på hospitalet. Operationen blev anset for vellykket, men dette var kun begyndelsen på en række sundhedsudfordringer for prinsessen.

Det skriver Newsner.

LÆS OGSÅ  Ekspert med overraskende afsløring om Kate Middleton

I midten af marts kom den chokerende nyhed om, at Kate var blevet diagnosticeret med kræft og påbegyndte forebyggende kemoterapi. Det er uvist, hvordan hun præcist har det nu, men hendes deltagelse i Trooping the Colour for nogle uger siden antyder, at hun er på vej mod bedring.

Kate har tidligere kæmpet med helbredsproblemer. Som barn havde hun en operation, der efterlod et tre tommer langt ar på siden af hendes hoved. Arret blev første gang bemærket ved en middag i Clarence House i 2011, hvor hun deltog i sin første solo royale opgave.

Som gravid med prins George i 2013 led Kate af hyperemesis gravidarum, en alvorlig form for graviditetskvalme, hvilket førte til en indlæggelse. Hun har senere delt, hvor “rådden” denne oplevelse var for hende, og hvordan det påvirkede hendes tid som nybagt mor.

I 2019 blev Kate ramt af rygter om, at hun skulle have fået “baby botox”. Disse påstande kom fra Dr. Munir Somji, en britisk plastikkirurg, der delte billeder af Kate og hævdede, at hun havde modtaget behandling. Kensington Palace reagerede hurtigt og afviste kategorisk påstandene, og understregede, at den kongelige familie aldrig støtter kommercielle aktiviteter.

LÆS OGSÅ  Kate viser sig for første gang efter kræftdiagnose: Se billederne her

Trods de mange udfordringer har Kate Middleton fortsat sine royale pligter og vundet offentlighedens hjerter. Hendes ærlige beskrivelser af moderskabets udfordringer og hendes åbenhed omkring sine sundhedsproblemer har kun styrket hendes position som en elsket figur i den britiske kongefamilie.

Hendes tilbagevenden til offentlige pligter markerer ikke kun hendes personlige sejr over sygdommen, men også en inspiration for mange, der følger hendes rejse med både beundring og støtte.

Forsæt med at læse

De kongelige

Grevinde Alexandra taler ud om hård tid: Var midt i mors død

Udgivet

d.

Af

Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix

Det var langt fra en nem periode i Alexandras liv.

Grevinde Alexandra var en utroligt populær royal skikkelse, da hun var igennem 10 år var gift med Prins Joachim.

Ægteskabet affødte to danske prinser, Felix og Nicolai, som senere hen fik frataget sine titler og i dag i stedet kan kalde sig for grever.

Forholdet holdte dog ikke, og både grevinden og prinsen er sidenhen blevet gift igen.

Hvor Joachim stadig er sammen med prinsesse Marie, er det dog en anden sag for grevinde Alexandra.

LÆS OGSÅ  Når William bliver konge, venter markant ændring i det britiske kongehus

Hun blev gift med Martin Jørgensen, men de to blev skilt i 2015.

Siden fandt grevinden sammen med erhvervsmanden Nicolai Peitersen, men også det forhold kunne ikke stå distancen, og det er der en særlig grund til.

Ifølge Ekstra Bladet deler hun i et interview med Billed-Bladet for første gang sine tanker om det hårde opgør og afslører detaljer om forholdets afslutning.

Alexandra fortæller, at hun i den sorgfulde tid hvor hendes mor gik bort opdagede, at erhvervsmanden havde været hende utro.

LÆS OGSÅ  Prins William med sjældne ord: Omtaler ulykke fra barndommen

“Midt i den sorgfulde tid fandt jeg ud af, at den mand, som jeg var sammen med, slet ikke var det menneske, jeg troede, han var. Det kunne bare ikke komme på et værre tidspunkt. Og det synes jeg bare var så ledt. Det var bare ikke i orden,” siger grevinden.

Utilgiveligt utroskab

Hun uddyber, hvordan hun erfarede, at Nicolai Peitersen havde flere andre forhold kørende samtidig. “Jeg fandt ud af på barsk vis, at han så mange flere end mig. Ikke en, nej, lige pludselig kom det bare væltende ind fra alle sider. Det var utroligt skuffende. Og at det skulle ske samtidig med min mors død var ikke ok,” fortæller hun.

I interviewet beskriver Alexandra også, hvordan hun efter bruddet valgte at trække sig tilbage fra offentligheden og store private arrangementer for at beskytte sig selv.

LÆS OGSÅ  Mange frygtede det: Nu bekræfter kongehuset nyheden om prinsesse Kate

Forholdet til Nicolai Peitersen havde været præget af “drama og kaos”, og hun havde brug for tid til at komme sig.

Bruddet mellem grevinden og Nicolai Peitersen blev officielt i begyndelsen af sidste år. På det tidspunkt udtalte grevindens presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, at Alexandra havde “reageret prompte” efter at være blevet bekendt med nogle uacceptable kendsgerninger.

Senere bekræftede Nicolai Peitersen over for Ekstra Bladet, at årsagen til bruddet var hans utroskab. “Jeg har været utro, hvilket jeg fortryder dybt. Jeg undskylder uforbeholdent til Alexandra, som jeg elsker inderligt og respekterer højt, og til hendes to sønner, som jeg holder ufattelig meget af,” skrev han i en mail. Han udtrykte også håb om tilgivelse fra Alexandra og hendes familie.

Forsæt med at læse

De kongelige

Chokafsløring: Derfor endte Harry og Meghans forhold til Beckham-familien brat

Udgivet

d.

Af

David Beckham og Victoria Beckham til prins Harry og Meghans bryllup den 19. maj 2018.

Venskabet mellem det royale par og et af verdens mest populære kendis-par, fik sig en brat ende.

En ny bog løfter sløret for den overraskende slutning på det ellers nære forhold mellem prins Harry, Meghan Markle og de glamourøse David og Victoria Beckham. Ifølge den royale forfatter bag bogen, var det Meghans ønske om at matche den tidligere Spice Girls luksuriøse livsstil, der satte gang i dramaet.

LÆS OGSÅ  Her er 5 sjove detaljer: Det vidste du ikke om dronning Margrethe

Det bliver afsløret, at Meghan Markle havde en drøm om at blive lige så sofistikeret som Victoria Beckham. Hun skulle angiveligt have bedt om gratis tøj og tasker fra popikonet. Men Buckingham Palace sagde nej – det var simpelthen imod deres strenge protokoller.

Det skriver Mirror.

Hvem lækkede historien?

Inden Meghan blev gift med prins Harry, nød hun godt af Victorias skønhedsråd og eksklusive anbefalinger til ansigtsbehandlinger og frisører i London. Men alt ændrede sig, da en britisk avis, The Sun, offentliggjorde detaljer om Victorias makeup-råd til Meghan. Ifølge forfatter Tom Bower førte denne artikel til en kæmpe krise mellem de to kvinder. Meghan, der var særligt følsom over for mediernes opmærksomhed på hendes fortid, blev meget oprørt.

Harry blev derefter bedt om at tage sagen op med David Beckham. Victoria afviste enhver skyld og pegede i stedet på en kosmetolog som kilden til lækket.

LÆS OGSÅ  Vækker opsigt i udenlandske medier: Marys hat må være forbandet

Bower antyder også, at Meghan følte en stigende misundelse over for Beckhams ekstravagante livsstil med private jetfly og luksusyachts. Dette førte til yderligere spændinger mellem parrene.

Det hele kulminerede, da Harry og Meghan tilsyneladende blev ignoreret ved Beckhams søn Brooklyns bryllup med Nicola Peltz i 2022. Dette var den endelige bekræftelse på, at de engang så tætte venskabsbånd nu var fuldstændig brudt.

Sådan endte et glamourøst venskab i intriger og splid, hvor de royale og de rige viste, at selv de mest glitrende forhold kan have mørke skygger.

Forsæt med at læse

Trending