Følg os her

Underholdning

Royal Arena sættes til salg: Hvad betyder det for publikum?

Udgivet

d.

Royal Arena blev etableret i 2017 med filantropiske og kommunale midler. Nu ønsker Københavns Kommune og Realdania at sælge deres aktier i arenaselskabet, som ejer Royal Arena.

Kommunen og Realdania ejer hver halvdelen af aktierne i arenaselskabet, Arena CPHX P/S. Arenaselskabet har opført og ejer Royal Arena. Ejerne ønsker nu i fællesskab at sælge deres aktier i arenaselskabet, som forventes at påkalde sig international købsinteresse.

Det oplyser  Københavns Kommune Økonomiforvaltningen i en pressemeddelelse.

”Royal Arena er et godt eksempel på, hvordan et kommunalt-filantropisk partnerskab kan bane vejen for projekter, som ellers er svære at få realiseret. I dag tiltrækker Royal Arena med stor succes internationale kulturevents, idræt og musik i absolut verdensklasse til København. Sådan skal det også være fremover, men da arenaens succes ikke længere afhænger af vores ejerskab, sættes aktierne til salg – så de realiserede midler kan gavne andre steder,” siger overborgmester Lars Weiss.

Vil ikke få betydning for publikum

Det har aldrig været meningen, at kommunen eller den filantropiske forening Realdania skulle fortsætte som ejere af Royal Arena. Da Københavns Kommune og Realdania i sin tid gik sammen om at få etableret en multiarena i København, blev det aftalt, at de tidligst måtte sælge deres aktier den 1. februar 2022. Realdania og kommunen er enige om at sælge aktierne nu, hvor Royal Arenas fortsatte succes ikke er knyttet til kommunens og Realdanias fortsatte ejerskab.

”Royal Arena er i dag med sine rammer i verdensklasse et kulturelt samlingspunkt for events i København – til glæde for hele Danmark. Bygningens multifunktionalitet gør den velegnet til mange forskellige arrangementer, som styrker kulturlivets mangfoldighed, fremmer vækst, og det aktive byliv”, siger Jesper Nygård, adm. i Realdania 

Salget af Royal Arena vil ikke få betydning for publikum. Danish Venue Enterprise har i dag ansvar for driften og udlejningen af Royal Arena til koncerter, sport og events, og det vil de fortsætte med indtil den 1. december 2046. Lejekontrakten mellem arenaselskabet og driftsoperatøren er indgået med en løbetid på 30 år, og den fortsætter uændret efter salget.

Fakta

  • Royal Arena er opført af Arena CPHX P/S, der ejes af Københavns Kommune og Realdania med hver 50 procent. Den samlede anlægspris for Royal Arena udgjorde ca. 1,4 mia. kr.
  • Københavns Kommune og Realdania har hver indskudt 325 mio. kr. som kapital i Arena CPHX P/S.  kr. til opførelsen af arenaen. Resten af anlægssummen er lånefinansieret.

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

Artikler

Midt i ‘Vild med dans’: Dommer smutter

Udgivet

d.

Foto: Shutterstock

Dommeren i det populære danseprogram pakker kufferten.

Den sprudlende ‘Vild med dans’-dommer Marianne Eihilt har ikke kun én, men to store fejringer i kalenderen i år.

Sommeren bød på bryllup med hendes store kærlighed, Keld, og nu står hendes 50-års fødselsdag for døren – en begivenhed, der skal fejres i stor stil.

Dog bliver festlighederne ikke på dansk jord, men på de solrige strande på Mallorca.

LÆS OGSÅ  DR afslører: Det kan danskerne se frem til

Familiefejring i sydens sol

Eihilt har valgt at tage de nærmeste med sig, når fødselsdagen skal fejres. Hun har inviteret sin familie på en seks-dages tur til Mallorca.

“Jeg har inviteret familien med til Mallorca, de 10 nærmeste,” afslører Marianne Eihilt i et interview med BILLED-BLADET.

Efter at have dømt i ‘Vild med dans’ fredag aften, drager hun allerede lørdag morgen mod varmere himmelstrøg for at nyde en pause fra rampelyset. Turen bliver kort og intensiv, men det betyder ikke, at hun glemmer sin dommertjans. Marianne har allerede planlagt sin retur:

“Jeg rejser til Mallorca lørdag morgen efter ‘Vild med dans’, og så lander jeg i Danmark igen om fredagen. Jeg har seks dage dernede, så jeg skal nok nå hjem til program 4 af ‘Vild med dans’!”

LÆS OGSÅ  'Gift ved første blik'-kendis åbner op om sårbart emne

Fødselar og familiemenneske

Sammen med sin mand Keld, som hun giftede sig med tidligere på året, har Marianne to børn – Frederic på ni år og Emily på seks. Det er altså en tæt familie, der tager del i hendes 50-års fejring, og hun får lov til at nyde både fødselsdagen og solens varme i selskab med sine nærmeste.

Marianne kan opleves på skærmen i ‘Vild med dans’ fredag efter fredag i løbet af efteråret, og det inkluderer naturligvis også i aften.

Du kan se sæsonens tredje og seneste afsnit på TV 2 og TV 2 PLAY kl. 20.00.

Forsæt med at læse

Artikler

‘Gift ved første blik’-kendis åbner op om sårbart emne

Udgivet

d.

Foto: Snowman Productions

Deltageren håbede på, at hans indre konflikt ville blive løst.

Når man vælger at deltage i reality-programmer som “Gift ved første blik”, åbner dørene for intens offentlig eksponering, hvor både små og store øjeblikke bliver analyseret og diskuteret i stor stil.

Deltagerne skal derfor også være ekstra modige, når de deler de svære ting, da der ikke kun er en person, der lytter med, men derimod hele Danmark.

Morten Mortensen er en af dette års deltagere, og i det seneste afsnit åbnede han op om et svært emne, som han har kæmpet med i størstedelen af sit liv.

Morten Mortensen har i mange år kæmpet en indre kamp for at acceptere sig selv som homoseksuel.

Selvom han udadtil har fremstået som selvsikker, har frygten for at blive opdaget og dømt af omverdenen præget hans liv dybt.

I det seneste afsnit åbnede Søren op omkring, at han var usikker på parrets relation, da de ikke havde været intime sammen endnu.

LÆS OGSÅ  Midt i 'Vild med dans': Dommer smutter

Intimitet og selvaccept

TV-eksperimentet, hvor fremmede par gifter sig ved første møde og herefter forsøger at få ægteskabet til at fungere, er ved at nå sin afslutning.

Morten og Sørens rejse har været fyldt med op- og nedture, men hver gang de er stødt ind i en udfordring, har de indtil videre klaret den sammen.

Parret var da også de første til at kysse på skærmen, men i det seneste afsnit afslørede de, at de endnu ikke havde krydset grænsen til fysisk intimitet.

I aftenens afsnit afslører Søren, at han ønsker at tage det næste skridt, men det viser sig, at Morten har svært ved at give sig helt hen.

Han forklarer til SE og HØR, at han har brug for at tage tingene i sit eget tempo for at sikre, at han er mentalt og følelsesmæssigt parat til den næste fase i forholdet.

Den manglende intimitet har sået tvivl hos Søren, som undrer sig over, om han måske ikke er den rigtige for Morten.

Han bekymrer sig om, hvorvidt han er attraktiv nok til at være Mortens drømmemand.

LÆS OGSÅ  'Gift ved første blik'-kendis åbner op om sårbart emne

Mortens indre kamp

I et åbenhjertigt øjeblik deler Morten, at årsagen til hans tøven skyldes en dybere konflikt.

Selvom han elsker Søren og føler en stærk tilknytning til ham, kæmper han stadig med en indre stemme, der fortæller ham, at han ikke er værd at blive tiltrukket af.

Identitetsproblematikker og selvaccept har fyldt meget i Mortens liv, og han har ofte haft svært ved at åbne op om disse emner.

Morten forklarer, at hans indre homofobi blev udviklet som en slags beskyttelsesmekanisme i ungdomsårene.

Han beskriver, hvordan denne indre stemme regulerede hans adfærd og hjalp ham med at holde sin seksualitet skjult for omverdenen.

I årevis levede han med en blanding af selvforagt, angst og modvilje mod sin egen seksualitet, i håbet om at den ville ændre sig.

“Det betød også, at jeg havde en vis form for væmmelse, angst og modvilje mod min seksualitet. Jeg håbede jo, at hvis jeg foragtede mig selv nok ville min seksualitet ændre sig,” fortæller Morten.

Først i voksenlivet begyndte Morten at konfrontere sin indre homofobi.

Selvom han stadig har en lang vej at gå, er han nu nået til et punkt, hvor han kan tale åbent om sine oplevelser.

Programmet “Gift ved første blik” nærmer sig sin afslutning, og du kan se det sidste afsnit 10. oktober.

Forsæt med at læse

Artikler

Kysset under’ Vild med dans’ trak overskrifter: Nu taler han ud

Udgivet

d.

Foto: Shutterstock

Der var vilde spekulationer efter kysset fandt sted.

De fleste ‘Vild med dans’-fans kan nok godt huske, da Mia Lyhne og Thomas Evers Poulsen stjal alle overskrifter.

Da Thomas Evers Poulsen første gang optrådte i ‘Vild med dans’, var han allerede en dygtig og erfaren danser, men endnu ikke et velkendt ansigt i den brede offentlighed.

I første sæson dansede han sammen med Mia Lyhne, og deres kemi på dansegulvet fangede straks seernes opmærksomhed.

LÆS OGSÅ  'Gift ved første blik'-kendis åbner op om sårbart emne

Ifølge Thomas Evers kom Mia Lyhne med et forslag, som kunne give deres dans et ekstra pift.

“Mia sagde: ‘Det er jo en kærlighedsdans, kan vi ikke bare kysse?’. Det havde jeg aldrig prøvet før, men jeg skulle ikke overtales ret længe,” fortæller Thomas grinende.

Sådan skriver HER&NU.

Kysset satte gang i spekulationer

Parret besluttede at gemme det planlagte kys til selve liveudsendelsen, så ingen kunne nå at blande sig eller forbyde det.

Da de nåede slutningen af deres dans, trak Thomas Mia ind til sig, så tæt, at publikum næsten kunne mærke intensiteten gennem skærmen, og sendte hende et kys lige foran kameraet.

Showet fik straks en ny dimension, og dagen efter eksploderede medierne med overskrifter som: “Er de kærester?”

Rygterne om et muligt romantisk forhold mellem de to deltagerne begyndte straks at florere, og det gjorde ikke situationen mindre kompliceret, at Thomas på daværende tidspunkt ikke offentligt havde udtalt sig om sin seksualitet.

LÆS OGSÅ  Midt i 'Vild med dans': Dommer smutter

Thomas afslører i podcasten, at kysset havde en uventet effekt på hans personlige liv.

Efter programmet blev sendt, blev han nærmest overvældet af interesse fra kvindelige fans.

Indbakken fyldtes hurtigt op med beskeder fra kvinder, der troede, de havde en chance for at vinde den talentfulde danser.

“Jeg var sprunget ud som homoseksuel, men det var ikke noget, jeg gik rundt og råbte højt om til pressen,” fortæller Thomas, der beskriver, hvordan Mia’s forslag om kysset uforvarende fik mange til at antage, at han var heteroseksuel.

Medieopmærksomheden og den kvindelige interesse fik dog hurtigt en brat afslutning, da Thomas offentliggjorde, at han ikke var på udkig efter en kvindelig partner.

Med en enkelt udtalelse satte han en stopper for rygterne og bekræftede samtidig, at han var homoseksuel.

Forsæt med at læse

Underholdning

DR afslører: Det kan danskerne se frem til

Udgivet

d.

Af

Foto: Shutterstock

Nu lyder der en nyhed fra DR-lyd.

Danskerne kan se frem til en udvidet live- og aktualitetsdækning og adgang til at gå på opdagelse i et større bagkatalog i DR LYD med blandt andet populære satireprogrammer og ikoniske radiomontager.

Det er blot nogle af de ændringer, der sker den kommende tid for at kunne tilbyde danskerne et ambitiøst og relevant lydtilbud i DR LYD.

LÆS OGSÅ  Kysset under' Vild med dans' trak overskrifter: Nu taler han ud

– DR har tre hovedindgange til alt vores indhold – DRTV, DR LYD og dr.dk – og vi arbejder i disse år med en lang række initiativer, som skal gøre vores indhold bedre og mere relevant for danskerne. Derfor udvikler vi også løbende DR LYD, så det samlede tilbud afspejler den tid, vi er i, og de vaner og behov, som lytterne har. Det betyder, at vi den kommende tid giver plads til mere livedækning, mere aktualitet og generelt mere indhold – herunder både fra bagkataloget og helt nye programmer, siger Tine Godsk Hansen, chef for DR LYD, og uddyber:

– Vi gør det her, samtidig med at vi fortsat dyrker vores stærke podcasts og andre programmer, som lytterne i lige så høj grad har appetit på. Vi kan se, at det er vigtigt, at alt indhold – lige fra programmer om tro og musik til AI og økonomi – kan bruges af lytterne via DR LYD, præcis når det passer ind i deres hverdag.

LÆS OGSÅ  Midt i 'Vild med dans': Dommer smutter

Tine Godsk Hansen peger på, at lytterne i høj grad har kvitteret for den udvikling, DR LYD har gennemgået de seneste år. Således har der i 2024 indtil nu været 21 procent flere ugentlige brugere af DR LYD end i 2023. Samtidig er den samlede lytning af DR’s podcasttilbud på tværs af platforme vokset.

På P1 vil nyheds- og aktualitetsdækningen blive styrket i det nye år, når ’P1 Morgen’ begynder at sende om søndagen. Ifølge Michael Alsen, redaktionschef i DR Nyheder, imødekommer søndagsudsendelsen en længerevarende og forståelig efterspørgsel fra lytterne.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra DR her.

Forsæt med at læse

Trending