Kendte
11 Hollywood-stjerner og deres yndlingsretter
Bag glitter og glamour spiste Hollywood-ikonerne helt almindelige retter – fra pandekager til pasta.
Old Hollywood var fyldt med glamour og mystik, men bag de ikoniske roller fandtes mennesker med helt jordnære madvaner. Fra simple retter til overdådige måltider – her er, hvad nogle af tidens største navne elskede at spise.
Marilyn Monroes kontraster

Filmikonet Marilyn Monroe begyndte ofte dagen med varm mælk og rå æg – et hjemmelavet proteintilskud. Men hun nød også tunge retter som bøf bourguignon og lam, og sluttede gerne af med en isdessert fra Beverly Hills.
Judy Garlands regnbuesalat

Dorothy fra The Wizard of Oz havde et særligt forhold til en farverig salat, skabt af hendes mor og kendt som “Over the Rainbow Salad”. Hun spiste dog også gerne spaghetti eller klassisk steak and kidney pie.
Frank Sinatra og Italien

Ol’ Blue Eyes kunne ikke undvære italiensk mad. På menuen var blandt andet linguine med tomatsauce, artiskokker og kalvekød Milanese. Til dessert elskede han biscotti, ricottakage – og helt enkelt en Tootsie Roll.
Clark Gables morgenbord

“Kongen af Hollywood” foretrak et solidt morgenmåltid. Ifølge hans daværende hustru var han glad for “gyldne pandekager med små pølser”. Også gryderetter og salater fandt vej til hans bord.
James Dean – mere gæst end kok

Rebellen James Dean var ingen kok, men han satte pris på sin tantes banansalat. I Hollywood blev det ofte til pizza, pasta eller en burger på byens klassiske diners. Chili var hans budgetfavorit.
Elizabeth Taylors solide appetit

Taylor nød alt fra fastfood til overdådige morgenmåltider med æg, kartofler og pandekager. Mashed potatoes var en favorit, og hun mente, at hemmeligheden bag en sund diæt var humor og balance – ikke afsavn.
Cary Grant ved grillen

Den elegante Cary Grant imponerede også i køkkenet. Hans signaturret var ovnbagt barbecue-kylling i en krydret sauce med ketchup, Worcestershire og hvidløg. En opskrift, der blev udgivet i en 1939-kogebog.
Marlon Brando i overdrive

Brando gik ofte til ekstremer, også når det gjaldt mad. Han kunne tømme et glas peanutbutter i én omgang og kombinerede gerne morgenmad med pølser, bananer, pandekager og cornflakes, som han kærligt kaldte “Branflakes”.
John Waynes cowboykost

The Duke elskede at grille bøffer, helst blodige. Han var også til sydstatsklassikere som cheese grits og cornbread. Hans familie har senere udgivet en kogebog med mere end 100 af hans yndlingsopskrifter.
Bette Davis’ røde hash

Bette Davis holdt af en “red flannel hash” lavet på kartofler, corned beef og rødbeder. Hun lavede også fyldte fiskefileter og klassiske bønneretter – mad, der matchede hendes ligefremme personlighed.
Audrey Hepburns pasta

Audrey Hepburn spiste næsten dagligt pasta al pomodoro, ofte med grøntsager fra sin egen have. Hun var også tidligt ude med sushi og havde en svaghed for søde sager som madeleines og vaniljeis.