Altomkendte
Når man troede at det ikke kunne gå værre: Nedturen fortsætter for Esben Bjerre

Noget tyder på at der ikke er “kæmper vinger bagud” for podcast-værten disse dage.
Et ambitiøst projekt, en stjernespækket ejerkreds – og nul aktivitet.
Sådan endte det for ER-ET ApS, et selskab ejet af podcast-værten Esben Bjerre og Christina Rosborg Schledermann, som netop er blevet sendt direkte i skifteretten.
Det oplyser Sø- og Handelsretten, som har taget selskabet under konkursbehandling pr. 6. maj.
Meldingen kommer kun lidt over et år efter, at Bjerre var med til at lukke gardinfirmaet Arne Aksel 2.0 – og nu står han altså med konkurs nummer to.
Det skriver Se og Hør.
Et spøgelsesfirma fra start til slut
Ifølge selskabets vedtægter var tanken at drive detailhandel med tøj. Men noget kunne tyde på, at idéen aldrig forlod papirplanet.
Kurator Thomas Munkhøj Haslev oplyser, at ER-ET ApS aldrig har været i egentlig drift. Faktisk var det eneste, selskabet nåede at forpligte sig på, et lejemål – som det ikke betalte for. Det var udlejeren, der endte med at sende konkursbegæringen afsted.
Der er hverken indleveret regnskaber eller fundet værdier i selskabet. Dermed er der intet at fordele – ud over det økonomiske rod.
Millionløn og milliongæld
Det kan virke som en overraskelse, at manden bag podcast-succeser og det særdeles rentable selskab Godt Humør ApS nu står med endnu en økonomisk deroute. I 2023 trak Esben Bjerre selv 4,1 millioner kroner ud i løn – og 2,3 millioner året før.
Men trods den høje indtjening har parret Esben Bjerre og Sisse Sejr valgt at belåne familiens luksusvilla langt ud over købsprisen. Huset, som de købte for 11,8 millioner kroner i 2022, er nu pantsat for næsten to millioner mere: 13.775.000 kroner. Lånene er blevet optaget drypvis, senest med en udvidelse på over to millioner kroner i 2024.
Ulovlige lån og dårligt købmandskab
Det er ikke første gang, økonomisk styring volder problemer for Bjerre. Da Arne Aksel 2.0 gik konkurs i 2023, konkluderede selskabets revisor, at der i det første regnskabsår var opretholdt ulovlige lån. En klar overtrædelse af selskabsloven.
Esben Bjerre sad i bestyrelsen og ejede 10 procent, men understregede selv, at selskabet havde manglet basal økonomistyring og havde haft “for meget fokus på det kreative og for lidt på regningerne”. Det forklarede han til Finans, da konkursen blev offentlig.