De kongelige
Dronning Margrethe afslører særlig dessert juleaften: Det har ikke været jul uden
For dronning Margrethe har det ikke været jul, hvis denne dessert ikke har været på bordet juleaften.
I dag er det den 24. december, en dag der er fyldt med traditioner.
Der er for de fleste både tradition for hvad der skal ske i løbet af dagen – og ikke mindst – hvad der skal spises til aften.
Hos nogle er det and, hos nogle er det gås, hos nogle er det flæskesteg eller noget helt tredje. Der er hos de fleste også tradition for, at der spises risalamande, hvor jagten på den formøse mandel går ind.
For mange er risalamanden desserten juleaften. Men hvordan er det hos kongefamilien? Det delte dronning Margrethe i kongehusets julekalender den 24. december i 2022.
Vigtig dessert
Her fortæller dronning Margrethe, at julemiddagen altid starter med, at der spises risengrød, hvor der er gemt en mandel i. Herefter serveres der stegt gås og til slut for de plum pudding.
“Jeg må sige, jeg synes ikke rigtig, det har været juleaften, hvis ikke vi har fået plum pudding,” fortæller dronning Margrethe.
Dronning Margrethe fortæller også, at dronning Mary deler begejstringen for den særlige dessert.
I år holder kong Frederik, dronning Mary, prins Vincent, prinsesse Josephine og kronprins Christian jul sammen med dronning Margrethe på Marselisborg slot i Aarhus.
Vi her på redaktionen ønsker alle en glædelig jul.
Du kan se hele opslaget med dronning Margrethe herunder: