Følg os her

De kongelige

Dronning Mary til særlig åbning: Derfor blev hun rørt

Udgivet

d.

Foto: Shutterstock

Elefanten i rummet i form af et kunstværk af Aarhus-kunstneren Hans Krull blev afsløret af H.M. Dronning Mary ved Aarhus Øje i dag. Det markerede åbningen af sommerens kunstevent, der skal få os til at tale åbent om psykisk sygdom, Find elefanten – oplev Aarhus. To beboere fra bostedet Enghaven i Horsens læste hver et digt op for Dronningen og mødte tydelig støtte og opbakning.

H.M. Dronning Mary blev bevæget af to digte, skrevet og læst op af to kvinder med psykisk sygdom, under dagens åbning af det store kunstevent til fordel for Psykiatrifonden, Find elefanten – oplev Aarhus.

Det oplyser Psykiatri Fonden.

LÆS OGSÅ  Royal ekspert afslører: Så alvorligt er det

De næste ni uger former 30 kunstværker i form af store elefantskulpturer dekoreret af danske og internationale kunstnere en kunstrute gennem Aarhus, og hele ideen bag er at få os til at tale åbent om psykisk sygdom.

HM Dronningen overværede i dag åbningen af Find elefanten oplev Aarhus Her med kunstneren Michael Kviums elefantkunstværk Snabel Fabel øverst oppe i Aarhus Øje <strong>Fotograf Jan Kejser Psykiatrifonden<strong>

Åbningen fandt sted i høj sol foran Aarhus Øje, Danmarks højeste bygning, som er det 142 meter høje nye, imponerende vartegn med restauranter og udstillinger, på havnefronten i Aarhus. Dronningen hilste på Psykiatrifondens direktør Marianne Skjold, på Psykiatrifondens formand Torsten Bjørn Jacobsen og på medværterne Karin Salling og Claus Hommelhoff. Karin Salling repræsenterer to af projektets vigtigste partnere, Salling Group og Tivoli Friheden, og Claus Hommelhoff er erhvervsmand og kendt som manden bag Lighthouse på Aarhus Ø. 

Glade for kongelig opbakning og støtte

Efter velkomsttalen ved Torsten Bjørn Jacobsen så Dronningen endnu en af rutens 30 elefanter, nemlig den markante sort/hvide elefantskulptur Fællesskab, som den dansk-vietnamesiske kunstner Phuc van Dang har dekoreret med stærk inspiration fra sine fem dage blandt beboerne på OK-Fondens bosted Enghaven i Horsens. To af dem, Edith Øverup-Mauritzen og Benthe Erdland, havde taget turen til Aarhus i dag sammen med en lang række andre beboere, og for de to kvinder var dagen særlig. De skulle læse egne digte op for H.M. Dronningen og havde begge en kort samtale med Dronningen bagefter.

“Jeg synes, det er smukt, at Dronningen bakker op og at vi med psykisk sygdom bliver hørt og set”, siger Edith Øverup-Mauritzen. 

LÆS OGSÅ  Kate Middleton udsender undskyldning

Benthe Erdland supplerer:

“Dronningen virker meget nede på jorden og meget forstående. Det er rart, at Dronningen støtter op om det. Psykisk sygdom er svært for andre at forstå”, siger hun.

Lad os nu tale om elefanten i rummet

For Psykiatrifonden og samarbejdspartnerne Aarhus Kommune og organisationen Wild in Art var dagen den foreløbige kulmination på måneders arbejde, og som Torsten Bjørn Jacobsen sagde i sin tale til Dronningen:  

“Vi har glædet os, vi har arbejdet længe, vi har arbejdet hårdt – og nu står vi her endelig, hvor vi alle kan se meningen med det hele, meget konkret: Elefanten i rummet.  
Vi er nødt til at tale om elefanten i rummet. Et begreb, der også på Deres Majestæts eget modersmål engelsk har samme betydning – The elephant in the room. Elefanten i rummet er det, vi alle burde tale om og som kan stå i vejen, men som ingen tør eller vil tale om. Måske prøver vi endda at lade som om, det slet ikke er der, selv om det er tydeligt for enhver.”

Og at det er et vigtigt budskab understreges af, at forskning viser, at 82,6 procent af os på et tidspunkt i vores liv vil opleve symptomer på psykisk sygdom i en grad, der får os til at søge behandling.

Find elefanten – oplev Aarhus er nu live

Fra i dag er kunstruten gennem Aarhus så en realitet, og fra i dag til den 21. august 2024 indtager de farverige elefanter Aarhus. De flotte elefantskulpturer er malet af nationale og internationale kunsterne, og de vil udgøre en gratis og familievenlig kunstrute gennem Aarhus’ historiske gader og stræder. 

I Find elefanten – oplev Aarhus’ app finder man et bykort med placering af alle 30 elefanter, muligheden for at finde elefanterne og vinde små gevinster ved hver af dem og læse om kunstnerne bag hver elefant – fra Kvium til Some Other Waves, fra Kartelovic til Mormor og mange, mange flere.

DOWNLOAD APPEN

Kunsteventet runder af med en fantastisk farvel-weekend, og ved den efterfølgende auktion på Hermans i Tivoli Friheden den 10. september kan elefanterne købes. Overskuddet går til Psykiatrifondens arbejde.

Find Elefanten – Oplev Aarhus er skabt af Psykiatrifonden og Wild in Art i partnerskab med Aarhus Kommune.

Eventet er lavet sammen med en lang række lokale partnere og bygger på den stærke tradition for kultur og åbent byliv i Aarhus. 

Psykiatrifonden er en privat, sygdomsbekæmpende organisation, der kæmper for, at alle mennesker med psykisk sygdom og de, som er i risiko for at få det, mødes med forståelse og får den hjælp og rådgivning, de har brug for. I tide. 

Wild in Art er en førende organisation inden for offentlige kunstbegivenheder og kreative projekter verden over. Gennem inkluderende og farverig kunst hjælper Wild in Art organisationer og andre partnere med at sætte fokus på specifikke emner.

Læs meget mere på Find Elefanten – Oplev Aarhus og https://www.instagram.com/findelefanten/

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

De kongelige

Vidste du det om Jens Werner? Havde forbindelse til det danske kongehus

Udgivet

d.

Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix
Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix

Vidste du det?

Den tidligere ‘Vild med dans’-dommer og anerkendte danser, Jens Werner, er gået bort efter en lang kamp mod kræft. Det oplyste hans familie i forrige uge.

Siden da er hyldesterne og anerkendelsen til både ham og hans karriere væltet ind. Og ved at tage et nærmere kig på hans liv har en en episode fra hans karriere belyst en uventet forbindelse mellem Jens Werner og det danske kongehus.

LÆS OGSÅ  Vildt tilbud til kong Frederik og dronning Mary: Mon de gør det?

I begyndelsen af 1990’erne forfulgte Jens Werner sin dansedrøm i London. Ved siden af sin dansetræning arbejdede han som chauffør ved den danske ambassade. 

Det skriver BILLED-BLADET

Jobbet gav ham så gode anbefalinger, at han ved sin hjemkomst til Danmark blev tilbudt en stilling som chauffør og livrist ved det danske kongehus.

En nær relation til de kongelige

Jens Werners arbejde for kongehuset omfattede blandt andet kørsel for det nuværende kongepar, prins Joachim og Alexandra, samt prinsesse Benedikte.  Han spillede en særlig rolle ved prins Joachims bryllup i 1995, hvor han også hjalp parret med deres brudevals.

Senere, i 2004, assisterede han kronprins Frederik og kronprinsesse Mary med deres brudevals.

Jens Werners tid som chauffør for kongehuset blev tydeligt værdsat af de kongelige.  I et interview i TV 2 Charlie-programmet ”Dobbeltgænger” i 2017, delte Jens Werner en mindeværdig episode med prinsesse Benedikte, hvor hun udtrykte håb om, at han ville vende tilbage til sin rolle ved hoffet.  Hendes ord vidner om den respekt og værdsættelse, han modtog fra kongehuset.

Selvom Jens Werner valgte at fokusere på sin dansekarriere, forblev hans forbindelser til kongehuset en betydningsfuld del af hans liv. 

Jens Werner døde den 9. juli 2024 efter længere tids sygdom i en alder af 59 år. 

LÆS OGSÅ  Royal ekspert afslører: Så alvorligt er det
Forsæt med at læse

De kongelige

Kong Frederik spottet i særlig skjorte: Denne kendis står bag

Udgivet

d.

Arkivfoto/ Presse-fotos.dk

Under et besøg bar kong Frederik en skjorte fra et særligt dansk brand.

Kong Frederik besøgte for nylig BMX-rytteren Malene Kejlstrup på Amager, og han var som altid passende og korrekt klædt. Tøjet var både moderigtigt og praktisk.

LÆS OGSÅ  Var hun kong Charles' elskerinde? Disse ord sagde han om hende

På Instagram kan man se kongen iført en mørkeblå denimskjorte og beige bukser. På skjorten ses et lille logo, der indikerer, at den er fra mærket: Dunville Apparel og det er ikke hvem som helst der står bag det.

Kendis står bag

Bag brandet står blandt andre Rasmus Dunvad, Kasper Thomsen og Casper Christensen.

På Dunville Apparels hjemmeside er det da også Casper Christensen, der poserer i den skjorte, man som det første præsenteres for og dén som kong Frederik også har på.

Tøjet fra brandet er produceret med stort fokus på bæredygtighed og lokal produktion. Dunville Apparel oplyser, at deres denim skjorte er lavet af 100 procent bæredygtig bomuld, som er BCI-certificeret. Knapperne er fremstillet af genanvendt kobber, og sytråden er lavet af genanvendt polyester, der blandt andet kommer fra havplast.

Brandet oplyser yderligre a alt tøjet bliver syet i Norditalien for at sikre den bedst mulige kvalitet og at det herefter sendes til Danmark i genanvendelig papiremballage, hvilket igen understreger brandets engagement i miljøvenlige initiativer.

hjemmesiden fremgår det, at denimskjorten koster 1.349 kroner.

LÆS OGSÅ  Dette forelskede Harry sig i ved Meghan: Vil ikke holde evigt
Forsæt med at læse

De kongelige

Kate Middleton afbryder ferie for særlig sag:’Hjælper fysisk, mentalt og åndeligt’

Udgivet

d.

Foto: Redaktionel kreditering: B. Lenoir / Shutterstock.com
Foto: Redaktionel kreditering: B. Lenoir / Shutterstock.com

Prinsesse Kate optrådte sidst offentligt i forbindelse med Wimbledon

Prinsen og prinsessen af Wales nyder lige nu kvalitetstid med deres børn, der holder skoleferie. Kate har dog valgt at afbryde sin ferie for at støtte et særligt projekt, der ligger hendes hjerte nært.

Selvom prinsessen i øjeblikket er sygemeldt på grund af sin kræftbehandling, har hun stadig vist sig offentligt et par gange og har også udtalt sig via sin og prins Williams officielle Instagram-profil. Denne gangfor at støtte Natural History Museum i London, som hun er projektor for og som netop har meddelt, at de har anlagt nye haver i South Kensington.

“Jeg støtter i høj grad museets engagement i at skabe et særligt sted, der opmuntrer mennesker i alle aldre til at genoprette forbindelsen med naturen og lære mere om, hvordan vi kan beskytte vores naturlige verden.”

“Jeg kender naturens kraft til at understøtte vores udvikling og velvære, både ved at bringe os glæde og ved at holde os fysisk, mentalt og åndeligt sunde. Jeg håber, at disse haver vil være inspirerende og transformative for de tusindvis af mennesker, der besøger dem.”

Se billederne af prinsessens opslag på instagram her:

Har holdt sig ude af rampelyset

På trods af sit kræftforløb har det været sparsomt med oplysninger om, hvordan det går med hende, og ligeså med de kongelige pligter, som hun har været fritaget fra i en længere periode på grund af sin sygemelding. Dog har hun deltaget i enkelte begivenheder, herunder herrernes finale i Wimbledon søndag, hvor hun var i selskab med sin datter Charlotte. Det var første gang offentligheden så hende i lang tid.

LÆS OGSÅ  Royal ekspert overrasket: Derfor tog Kate den beslutning
Forsæt med at læse

Trending