Følg os her

De kongelige

Helt tæt på kong Frederiks kærlighed til musik: Ser tilbage på særlig dag i 1995

Udgivet

d.

Kronprins Frederik var gæste-discjockey hos Alex Nyborg Madsen i "Maskinen" på Damarks Radios P3. Jørgen Jessen, Ritzau Scanpix

Musik, musik og mere musik vil være i fokus, når Kongernes Samling inviterer til en talk med den kendte radiovært Alex Nyborg Madsen torsdag 20. juni kl. 17.00 på Amalienborgmuseet.

Alex Nyborg Madsen vil i denne talk dele sine erfaringer og oplevelser med at lave radioprogrammer og playlister sammen med H.M. Kong Frederik 10. (daværende Kronprins). Publikum vil få indsigt i den store kærlighed til musik, som radioværten og Kongen deler, og høre historier om deres musikalske samarbejde.

Det oplyser Kongernes Samling i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ  Kong Frederik spottet i særlig skjorte: Denne kendis står bag

Alex Nyborg Madsen vil bl.a. fortælle om den dag i 1995, hvor den daværende Kronprins Frederik tog radiobranchen med storm, da han var gæstevært på P3’s program ‘Maskinen’ og spillede sin personlige playliste. Programmet, der var fyldt med rockmusik, viste Kronprinsens passion for musik og gav et unikt indblik i Kronprinsens musiksmag. Alex Nyborg Madsen vi også fortælle historien om den aften, Kronprinsen gik på scenen og spillede med Led Zeppelin Jam ved en koncert i Pumpehuset i 2007. 

Talken finder sted på Amalienborgmuseet, der lige nu viser udstillingen ”Frederik 10.- Konge af i morgen”, som igennem fotografier, genstande, videoklip, malerier og musik fra Kongens egen playliste tegner et portræt af Danmarks nye konge. Der vil være adgang til udstillingen før talken, der faciliteres af Pernille Kjær Nielsen, der er journalist ved Kongernes Samling.

Foto Kongernes Samling

PRAKTISK INFORMATION
Sted: Amalienborgmuseet, Christian VIII’s Palæ
Dato: Torsdag 20. juni 2024
Tid: 17.00 – 18.00. Deltagere vil også have mulighed for at besøge særudstillingen “Frederik 10. – Konge af i morgen” inden talken. Der vil være adgang til udstillingen fra kl. 16.15 til 16.55.
Pris: 245 kr. / 199 kr. for årskortholdere samt medlemmer af Ældre Sagen eller Danish Club.

Du kan købe billet HER.

Hvem er Alex Nyborg Madsen?
Alex Nyborg Madsen er en kendt dansk radiovært, musiker og tv-personlighed. Han har en lang karriere inden for radio, hvor han især er kendt for sin tid som vært på DR’s P3 og senere P4. Madsen har været en markant stemme i dansk radio siden 1980’erne, hvor han har præsenteret musikprogrammer, talkshows og temaaftener. Hans brede musikviden har gjort ham populær blandt lyttere i alle aldre. Udover sit arbejde i radioen er Alex Nyborg Madsen også forsanger i bandet Led Zeppelin Jam, som er et tribute-band dedikeret til det legendariske rockband Led Zeppelin. Dette band har været med til at cementere hans ry som en ægte rockentusiast. Madsen har desuden været involveret i tv-produktioner og andre medieprojekter gennem årene.

LÆS OGSÅ  Helt særligt gensyn: Sådan blev kong Frederik overrasket i Grønland

”Frederik 10. – Konge af i morgen”
Udstillingen tegner igennem fotografier, genstande, videoklip, malerier og lyd et portræt af Danmarks nye konge. Blandt de udstillede genstande er Kongens første skoletaske, bjælken med kælenavnet Maren, som Kongen gravede sig ind under i forbindelse med afslutningen af frømandsuddannelsen, H.M. Dronningens brudekjole og Kongens gallauniform fra søværnet. Udstillingen kan opleves frem til 8. september på Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ, samme palæ, hvor Kongen som kronprins havde sin egen lejlighed frem til brylluppet i 2004, og som ligger direkte over for Frederik VIII’s Palæ, som i dag er Kongeparrets hjem i København.

Fra oktober kan udstillingen opleves på Koldinghus, der er en del af Kongernes Samling.

Læs mere om udstillingen HER.

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

De kongelige

Vidste du det om Jens Werner? Havde forbindelse til det danske kongehus

Udgivet

d.

Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix
Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix

Vidste du det?

Den tidligere ‘Vild med dans’-dommer og anerkendte danser, Jens Werner, er gået bort efter en lang kamp mod kræft. Det oplyste hans familie i forrige uge.

Siden da er hyldesterne og anerkendelsen til både ham og hans karriere væltet ind. Og ved at tage et nærmere kig på hans liv har en en episode fra hans karriere belyst en uventet forbindelse mellem Jens Werner og det danske kongehus.

LÆS OGSÅ  Chokafsløring: Derfor endte Harry og Meghans forhold til Beckham-familien brat

I begyndelsen af 1990’erne forfulgte Jens Werner sin dansedrøm i London. Ved siden af sin dansetræning arbejdede han som chauffør ved den danske ambassade. 

Det skriver BILLED-BLADET

Jobbet gav ham så gode anbefalinger, at han ved sin hjemkomst til Danmark blev tilbudt en stilling som chauffør og livrist ved det danske kongehus.

En nær relation til de kongelige

Jens Werners arbejde for kongehuset omfattede blandt andet kørsel for det nuværende kongepar, prins Joachim og Alexandra, samt prinsesse Benedikte.  Han spillede en særlig rolle ved prins Joachims bryllup i 1995, hvor han også hjalp parret med deres brudevals.

Senere, i 2004, assisterede han kronprins Frederik og kronprinsesse Mary med deres brudevals.

Jens Werners tid som chauffør for kongehuset blev tydeligt værdsat af de kongelige.  I et interview i TV 2 Charlie-programmet ”Dobbeltgænger” i 2017, delte Jens Werner en mindeværdig episode med prinsesse Benedikte, hvor hun udtrykte håb om, at han ville vende tilbage til sin rolle ved hoffet.  Hendes ord vidner om den respekt og værdsættelse, han modtog fra kongehuset.

Selvom Jens Werner valgte at fokusere på sin dansekarriere, forblev hans forbindelser til kongehuset en betydningsfuld del af hans liv. 

Jens Werner døde den 9. juli 2024 efter længere tids sygdom i en alder af 59 år. 

LÆS OGSÅ  Afslører: Hvis dette sker, bliver Meghan prinsesse Henry
Forsæt med at læse

De kongelige

Kong Frederik spottet i særlig skjorte: Denne kendis står bag

Udgivet

d.

Arkivfoto/ Presse-fotos.dk

Under et besøg bar kong Frederik en skjorte fra et særligt dansk brand.

Kong Frederik besøgte for nylig BMX-rytteren Malene Kejlstrup på Amager, og han var som altid passende og korrekt klædt. Tøjet var både moderigtigt og praktisk.

LÆS OGSÅ  Kong Frederik spottet i særlig skjorte: Denne kendis står bag

På Instagram kan man se kongen iført en mørkeblå denimskjorte og beige bukser. På skjorten ses et lille logo, der indikerer, at den er fra mærket: Dunville Apparel og det er ikke hvem som helst der står bag det.

Kendis står bag

Bag brandet står blandt andre Rasmus Dunvad, Kasper Thomsen og Casper Christensen.

På Dunville Apparels hjemmeside er det da også Casper Christensen, der poserer i den skjorte, man som det første præsenteres for og dén som kong Frederik også har på.

Tøjet fra brandet er produceret med stort fokus på bæredygtighed og lokal produktion. Dunville Apparel oplyser, at deres denim skjorte er lavet af 100 procent bæredygtig bomuld, som er BCI-certificeret. Knapperne er fremstillet af genanvendt kobber, og sytråden er lavet af genanvendt polyester, der blandt andet kommer fra havplast.

Brandet oplyser yderligre a alt tøjet bliver syet i Norditalien for at sikre den bedst mulige kvalitet og at det herefter sendes til Danmark i genanvendelig papiremballage, hvilket igen understreger brandets engagement i miljøvenlige initiativer.

hjemmesiden fremgår det, at denimskjorten koster 1.349 kroner.

LÆS OGSÅ  Chokafsløring: Derfor endte Harry og Meghans forhold til Beckham-familien brat
Forsæt med at læse

De kongelige

Kate Middleton afbryder ferie for særlig sag:’Hjælper fysisk, mentalt og åndeligt’

Udgivet

d.

Foto: Redaktionel kreditering: B. Lenoir / Shutterstock.com
Foto: Redaktionel kreditering: B. Lenoir / Shutterstock.com

Prinsesse Kate optrådte sidst offentligt i forbindelse med Wimbledon

Prinsen og prinsessen af Wales nyder lige nu kvalitetstid med deres børn, der holder skoleferie. Kate har dog valgt at afbryde sin ferie for at støtte et særligt projekt, der ligger hendes hjerte nært.

Selvom prinsessen i øjeblikket er sygemeldt på grund af sin kræftbehandling, har hun stadig vist sig offentligt et par gange og har også udtalt sig via sin og prins Williams officielle Instagram-profil. Denne gangfor at støtte Natural History Museum i London, som hun er projektor for og som netop har meddelt, at de har anlagt nye haver i South Kensington.

“Jeg støtter i høj grad museets engagement i at skabe et særligt sted, der opmuntrer mennesker i alle aldre til at genoprette forbindelsen med naturen og lære mere om, hvordan vi kan beskytte vores naturlige verden.”

“Jeg kender naturens kraft til at understøtte vores udvikling og velvære, både ved at bringe os glæde og ved at holde os fysisk, mentalt og åndeligt sunde. Jeg håber, at disse haver vil være inspirerende og transformative for de tusindvis af mennesker, der besøger dem.”

Se billederne af prinsessens opslag på instagram her:

Har holdt sig ude af rampelyset

På trods af sit kræftforløb har det været sparsomt med oplysninger om, hvordan det går med hende, og ligeså med de kongelige pligter, som hun har været fritaget fra i en længere periode på grund af sin sygemelding. Dog har hun deltaget i enkelte begivenheder, herunder herrernes finale i Wimbledon søndag, hvor hun var i selskab med sin datter Charlotte. Det var første gang offentligheden så hende i lang tid.

LÆS OGSÅ  Som ung kunne dronning Margrethe ikke fordrage det: Med ét ændrede det sig
Forsæt med at læse

Trending