Følg os her

De kongelige

Kong Charles livret afsløret: Smager himmelsk og holder ham sund og rask

Udgivet

d.

Kong Charles
Foto: Richard Juilliart/ Shutterstock

Selvom man er konge, kan livretten godt være både enkel og velsmagende.

Kong Charles er kendt for sin interesse for bæredygtighed og naturens ressourcer, og dette afspejles også i hans madvaner.

Ifølge dronning Camillas søn, Tom Parker Bowles, er kongen og dronningen særligt begejstrede for en ret, der ofte serveres på de kongelige ejendomme Highgrove og Birkhall.

LÆS OGSÅ  Så slemt står det til: Sætter ord på det anspændte forhold mellem Harry og familien

Tom Parker Bowles afslører i sin bog ‘Cooking & The Crown’, at kong Charles har en forkærlighed for en klassisk ret, nemlig Omelette aux Fines Herbes med et twist.

Opskriften inkluderer blandt andet engelsk sennep, dijonsennep, persille, estragon, revet Gruyère-ost og svampe – en ingrediens, der har en særlig plads i det royale køkken.

Svampe er ikke bare en delikatesse for kong Charles og dronning Camilla, men også en konkurrence.

Ifølge Tom Parker Bowles er parret “dybt konkurrencedygtige” omkring deres samling af vilde svampe. Denne passion er ikke blot gastronomisk, men også sundhedsmæssig.

Styrker helbredet

Svampe er rige på kalium og vitaminer, som kan bidrage til at reducere blodtrykket og forbedre hjertesundheden.

En undersøgelse fra Baylor College of Medicine fra 2021 bemærkede de potentielle fordele ved at spise svampe.

Ifølge undersøgelsen kan svampe have en positiv effekt på kolesteroltal og blodtryk, hvilket gør dem til en vigtig ingrediens for dem, der ønsker at fremme deres sundhed.

Selvom retten er enkel, er dens betydning stor for kong Charles.

Tom Parker Bowles beskriver omeletten som en fast bestanddel i det kongelige køkken. Han fremhæver, at denne ret både er et eksempel på kongens enkle, men bevidste tilgang til mad og hans interesse for at udnytte naturens ressourcer til både smag og sundhed.

Annonce