Følg os her

De kongelige

Mange har undret sig: Derfor var prinsesse Anne ikke med

Udgivet

d.

Foto: Art Babych / Shutterstock.com
Redaktionel kreditering: Art Babych / Shutterstock.com

En helt særlig person manglede til State Opening of Parliament

Onsdag holdt kong Charles og dronning Camilla den såkaldte ’King’s Speech’ i forbindelse med State Opening of Parliament, hvor Storbritannien fejrede den nye regering.

Her kørte kongeparret i procession fra Buckingham Palace til Palace of Westminster. Under denne ceremoni kunne den opmærksomme royale fan dog bemærke, at en vigtig person manglede.

LÆS OGSÅ  En hård tid: Nu deles detaljer om William og Kates ægteskab

Nemlig prinsesse Anne.

Under sidste State Opening of Parliament i november 2023 deltog prinsesse Anne, men denne gang var hun fraværende, hvilket både vakte undren og stor bekymring hos mange royale fans.

Denne bekymring skyldes blandt andet en nylig episode, hvor prinsesse Anne kom til skade med hovedet og måtte en tur på hospitalet, hvorfra hun siden er blevet udskrevet. Ifølge Daily Mail er netop denne episode også formodet at være årsagen til prinsessens fravær.

LÆS OGSÅ  Dronning Mary til særlig åbning: Derfor blev hun rørt

Episoden fandt sted en lørdag, da prinsessen gik en tur på sin ejendom i Gloucestershire. Her blev hun pludselig, ifølge rapporterne, ramt i hovedet af en hest, hvilket resulterede i en tur til et hospital i Bristol. Detaljerne om hændelsen er endnu uklare, da prinsessen efter sigende ikke kan huske præcis, hvad der skete. Men som følge af ulykken har prinsesse Anne måttet sætte sine royale pligter på lavt blus, indtil at hun er kommet sig helt efter sine skader.

Annonce

De kongelige

Særlig dag nærmer sig: Sådan markerer det britiske kongehus den

Udgivet

d.

Af

Foto: Fred Duval/Shutterstock

Den afdøde dronning skal æres på helt særlig vis.

Til ære for den længst regerende monark i britisk historie vil man hædre dronning Elizabeth, som gik bort den 8. september 2022. Og det skal ske på en helt særlig måde.

LÆS OGSÅ  Vild afsløring: Flygter fra Harry og Meghan

Ifølge The Mirror er det netop blevet offentliggjort, at der vil blive rejst et monument til ære for dronning Elizabeth II, som døde den 8. september 2022. Monumentet vil blive placeret i St. James’s Park i London og forventes at stå færdigt i 2026 for at markere, hvad der ville have været hendes 100-års fødselsdag.

Regerede i 70 år

Dronning Elizabeth II regerede i over 70 år og blev et globalt symbol på stabilitet og lederskab i Storbritannien. Hendes død markerede afslutningen på en epoke, og monumentet er en del af en national mindeplan, der blev udviklet for at ære hendes liv og arv. Planen inkluderer også et nationalt ‘arv-program’, der skal sikre, at hendes betydelige bidrag til både Storbritannien og Commonwealth huskes i fremtiden.

LÆS OGSÅ  Nu sker det endelig! Børsen skal genopbygges: Kong Frederik får særlig rolle

Derfor vil komité ledet af Lord Robin Janvrin, dronningens tidligere privatsekretær, i tæt samarbejde med den britiske regering og det kongelige hof for at realisere dette mindesmærke. Den officielle offentliggørelse af monumentets design og formål forventes at finde sted i forbindelse med toårsdagen for dronning Elizabeth II’s død og vil blive placeret i nærheden af statuen af dronning Victoria ved Buckingham Palace.

Forsæt med at læse

De kongelige

Kongehuset bekræfter: Denne dag markeres afslutningen

Udgivet

d.

Af

Foto: Presse-fotos.dk

Nu er det snart tid til at markere afslutningen.

Denne sommer har været helt særlig for Frederik og Mary. Det har nemlig været deres første som konge og dronning.

Derfor har det også denne sommer, været første gang, at kongeparret tog afsted på sommertogt. Blandt andet har de været i Grønland og på Færøerne, mens turen i Danmark gik til Bornholm, Ærø, Assens og Vejle.

LÆS OGSÅ  Kongehuset bekræfter: Kronprins Christian forlader Danmark

Programmet for dette års sommertogt har budt på mange spændende oplevelser, og alle steder var der gjort meget ud af, at kongeparret kom på besøg.

Men nu siger kalenderen efterår og dermed lakker denne sæson med Kongeskibet Dannebrog mod enden.

Det er skam også noget, som Kongehuset markerer.

Det fremgår af Kongehusets kalender.

Det markeres onsdag den 11. september.

Her er Kongeparret på Kongeskibet Dannebrog Foto Presse fotosdk

Det skal der ske

Her går Kongeparret officielt i land fra Kongeskibet Dannebrig, på Nordre Toldbod, København klokken 15.00.

Kongeparret går officielt i land fra Kongeskibet Dannebrog. Nordre Toldbod, København, kl. 15.00.

Den officielle ilandstigning markerer afslutningen på Kongeskibet Dannebrogs sejlsæson.

LÆS OGSÅ  Snart sker det: Nationalbanken afslører spændende nyt om mønt med kong Frederik

Om aftenen bliver afslutningen også markeret. Her holder Kongeparret Strygemiddag for Kongeskibets officerer, som afslutning på sæsonen. Her vil også dronning Margrethe deltage. Det sker på Christian VII’s Palæ, Amalienborg, kl. 20.00.

Betegnelsen ‘strygemiddag’ kommer af, at der stryges kommando, hvilket vil sige, at kommandotegnet (vimpelen) tages ned fra Kongeskibet Dannebrog og dermed markerer afslutningen på sæsonen.

Forsæt med at læse

De kongelige

Prins William står fast: Harry kommer ikke ind i varmen igen

Udgivet

d.

Af

Foto: Koca Vehbi/ Shutterstock

Ifølge flere kilder, kommer Harry angiveligt ikke ind i varmen igen, i den britiske kongefamilie. Når William en dag bliver konge, bliver kløften formentligt kun dybere – det ser nemlig ikke ud til, at han på nogen måde vil lukke sin bror og svigerinde ind igen.

Prins William har ingen planer om at genoprette kontakten med sin bror, Prins Harry, eller svigerinde, Meghan Markle, når han en dag bliver konge. Ifølge en kilde tæt på den britiske kongefamilie er der allerede lagt en strategi for, hvordan dette vil blive håndteret, og det ser ud til, at William ønsker en permanent distance til Sussex-parret.

LÆS OGSÅ  Sygdom og chokerende rygter: Så hårdt har Kate været ramt

I et interview med OK! Magazine afslører kilden, at planen er, at William vil handle hurtigt efter sin tiltrædelse som konge. Beslutningen om at holde Harry og Meghan på afstand beskrives som både “hurtig og endelig”. “William forbereder sig allerede på sin fremtidige rolle som konge, og han ser ingen plads til Sussex-parret i den kongelige familie. Det opfattes som en dårlig idé at lukke dem tilbage i familien, og de bør forblive ude i periferien,” udtaler kilden.

Det skriver Livemint.

Denne distancerede holdning er angiveligt endnu mere markant end Kong Charles’ nuværende forhold til parret. Mens Charles har haft en mere tilgivende tilgang og indimellem har sendt invitationer til dem, forventes William at være langt mere afvisende, når han sidder på tronen.

Har magt til at fratage dem titlerne

En tidligere hofmedarbejder har endda spekuleret i, at William, når han bliver konge, kunne udstede en såkaldt “Letters Patent”, der ville fratage Harry og Meghan deres kongelige titler. “Han kan ikke tage titlen som Hertug af Sussex fra dem uden hjælp fra parlamentet, men han kunne fratage dem HRH-titlerne (his/her royal highness, red.)” lyder det fra insideren.

Forholdet mellem de to prinser har været køligt i længere tid, og det ser ud til, at sårene fra fortiden stadig påvirker William dybt. Især Harrys bog Spare har været en kilde til spænding, hvor især beskrivelsen af Kate Middleton som kold og afvisende over for Meghan har gjort stort indtryk på William.

LÆS OGSÅ  Nu sker det endelig! Børsen skal genopbygges: Kong Frederik får særlig rolle

For nylig deltog begge prinser ved en mindehøjtidelighed for deres onkel, Sir Robert Fellowes, men ifølge flere rapporter holdt de sig på afstand af hinanden. Det blev bemærket, at der nærmest ikke var nogen interaktion mellem de to brødre under ceremonien. “De så ikke engang på hinanden,” udtalte en kilde til pressen.

Alt tyder på, at afstanden mellem William og Harry kun bliver større, og hvis William en dag indtager tronen, vil den måske blive permanent.

Forsæt med at læse

Trending