Følg os her

De kongelige

Prins Harry tildeles pris til ære for død soldat: Familien er chokeret over valget

Udgivet

d.

LONDON, ENGLAND - MAY 06: Prince Harry, Duke of Sussex arrives for the Coronation of King Charles III and Queen Camilla at Westminster Abbey on May 6, 2023 in London, England. The Coronation of Charles III and his wife, Camilla, as King and Queen of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, and the other Commonwealth realms takes place at Westminster Abbey today. Charles acceded to the throne on 8 September 2022, upon the death of his mother, Elizabeth II. (Photo by Andy Stenning - WPA Pool/Getty Images)

Soldatens familie er mildt sagt ikke begejstrede for at prisen er gået til prins Harry.

Årets ESPY Awards, en begivenhed, der årligt fejrer de bedste sportspræstationer, har skabt stor debat. ESPY Awards (Excellence in Sports Performance Yearly Awards, red.) , præsenteret af ESPN, hylder både individuelle atleter og hold, og inkluderer kategorier som ‘Bedste mandlige og kvindelige atlet’, ‘Bedste hold’ og ‘Bedste øjeblik’.

Blandt priserne er også en ærespris til minde om Pat Tillman, den professionelle fodboldspiller, der ofrede sit liv i Afghanistan.

LÆS OGSÅ  Hjerteskærende afsløring fra prins Harry: Dette 'kælenavn' gav Charles ham

I år valgte ESPN at tildele æresprisen til prins Harry, en beslutning der har mødt hård kritik. Prisen gives som anerkendelse af Harrys arbejde med Invictus Games, et sportsstævne for skadede soldater og veteraner. Hans indsats for at støtte soldater med psykiske og fysiske skader har været bemærkelsesværdig, og dette arbejde er grunden til, at han blev valgt som modtager.

Mary Tillman, mor til den afdøde Pat Tillman, har udtrykt sin utilfredshed med ESPNs valg. Ifølge Daily Mail er hun chokeret over, at prisen gives til en person, hun ser som kontroversiel og splittende.

Andre havde været lige så egnede

Mary Tillman mener, at andre kunne have været lige så egnede modtagere af prisen, og påpeger, at ikke alle har de samme privilegier og ressourcer som prins Harry.

Mary Tillmans kritik har resoneret med mange, og der er startet en underskriftindsamling for at få ESPN til at genoverveje deres beslutning. Mange støtter ideen om, at æresprisen skulle gå til en person, der bedre repræsenterer de værdier, Pat Tillman stod for.

På trods af kritikken er der ingen tvivl om, at prins Harrys arbejde med Invictus Games har haft stor betydning for mange soldater og veteraner. Stævnet giver dem en platform til at vise deres styrke og overkomme deres skader gennem sport.

LÆS OGSÅ  Mange år efter prinsesse Dianas død: Nu har Harry opfyldt hendes ønske

Dette arbejde har høstet anerkendelse verden over og viser prins Harrys engagement i at støtte dem, der har tjent deres land.

Beslutningen om at tildele prins Harry æresprisen har åbnet en bredere debat om, hvem der skal æres, og hvordan vi vælger at mindes dem, der har ydet store ofre. Mens nogle mener, at prins Harry er en værdig modtager på grund af hans arbejde med veteraner, føler andre, at der findes mere passende kandidater.

Hvordan ESPN håndterer denne kritik, vil forme fremtidige ESPY Awards og deres ærespriser. Det er klart, at valg af prisvindere kan have stor symbolsk betydning og vække stærke følelser. Uanset udfaldet er årets kontrovers en påmindelse om, hvor vigtigt det er at vælge prismodtagere, der kan samle snarere end splitte.

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

De kongelige

Vidste du det om Jens Werner? Havde forbindelse til det danske kongehus

Udgivet

d.

Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix
Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix

Vidste du det?

Den tidligere ‘Vild med dans’-dommer og anerkendte danser, Jens Werner, er gået bort efter en lang kamp mod kræft. Det oplyste hans familie i forrige uge.

Siden da er hyldesterne og anerkendelsen til både ham og hans karriere væltet ind. Og ved at tage et nærmere kig på hans liv har en en episode fra hans karriere belyst en uventet forbindelse mellem Jens Werner og det danske kongehus.

LÆS OGSÅ  På særlig dag: Kate med sød hyldest til prins William

I begyndelsen af 1990’erne forfulgte Jens Werner sin dansedrøm i London. Ved siden af sin dansetræning arbejdede han som chauffør ved den danske ambassade. 

Det skriver BILLED-BLADET

Jobbet gav ham så gode anbefalinger, at han ved sin hjemkomst til Danmark blev tilbudt en stilling som chauffør og livrist ved det danske kongehus.

En nær relation til de kongelige

Jens Werners arbejde for kongehuset omfattede blandt andet kørsel for det nuværende kongepar, prins Joachim og Alexandra, samt prinsesse Benedikte.  Han spillede en særlig rolle ved prins Joachims bryllup i 1995, hvor han også hjalp parret med deres brudevals.

Senere, i 2004, assisterede han kronprins Frederik og kronprinsesse Mary med deres brudevals.

Jens Werners tid som chauffør for kongehuset blev tydeligt værdsat af de kongelige.  I et interview i TV 2 Charlie-programmet ”Dobbeltgænger” i 2017, delte Jens Werner en mindeværdig episode med prinsesse Benedikte, hvor hun udtrykte håb om, at han ville vende tilbage til sin rolle ved hoffet.  Hendes ord vidner om den respekt og værdsættelse, han modtog fra kongehuset.

Selvom Jens Werner valgte at fokusere på sin dansekarriere, forblev hans forbindelser til kongehuset en betydningsfuld del af hans liv. 

Jens Werner døde den 9. juli 2024 efter længere tids sygdom i en alder af 59 år. 

LÆS OGSÅ  Nu forklarer manden, der påkørte dronning Mary
Forsæt med at læse

De kongelige

Kong Frederik spottet i særlig skjorte: Denne kendis står bag

Udgivet

d.

Arkivfoto/ Presse-fotos.dk

Under et besøg bar kong Frederik en skjorte fra et særligt dansk brand.

Kong Frederik besøgte for nylig BMX-rytteren Malene Kejlstrup på Amager, og han var som altid passende og korrekt klædt. Tøjet var både moderigtigt og praktisk.

LÆS OGSÅ  Kongehuset afslører nye detaljer: Sådan bliver det

På Instagram kan man se kongen iført en mørkeblå denimskjorte og beige bukser. På skjorten ses et lille logo, der indikerer, at den er fra mærket: Dunville Apparel og det er ikke hvem som helst der står bag det.

Kendis står bag

Bag brandet står blandt andre Rasmus Dunvad, Kasper Thomsen og Casper Christensen.

På Dunville Apparels hjemmeside er det da også Casper Christensen, der poserer i den skjorte, man som det første præsenteres for og dén som kong Frederik også har på.

Tøjet fra brandet er produceret med stort fokus på bæredygtighed og lokal produktion. Dunville Apparel oplyser, at deres denim skjorte er lavet af 100 procent bæredygtig bomuld, som er BCI-certificeret. Knapperne er fremstillet af genanvendt kobber, og sytråden er lavet af genanvendt polyester, der blandt andet kommer fra havplast.

Brandet oplyser yderligre a alt tøjet bliver syet i Norditalien for at sikre den bedst mulige kvalitet og at det herefter sendes til Danmark i genanvendelig papiremballage, hvilket igen understreger brandets engagement i miljøvenlige initiativer.

hjemmesiden fremgår det, at denimskjorten koster 1.349 kroner.

LÆS OGSÅ  Mange frygtede det: Nu bekræfter kongehuset nyheden om prinsesse Kate
Forsæt med at læse

De kongelige

Kate Middleton afbryder ferie for særlig sag:’Hjælper fysisk, mentalt og åndeligt’

Udgivet

d.

Foto: Redaktionel kreditering: B. Lenoir / Shutterstock.com
Foto: Redaktionel kreditering: B. Lenoir / Shutterstock.com

Prinsesse Kate optrådte sidst offentligt i forbindelse med Wimbledon

Prinsen og prinsessen af Wales nyder lige nu kvalitetstid med deres børn, der holder skoleferie. Kate har dog valgt at afbryde sin ferie for at støtte et særligt projekt, der ligger hendes hjerte nært.

Selvom prinsessen i øjeblikket er sygemeldt på grund af sin kræftbehandling, har hun stadig vist sig offentligt et par gange og har også udtalt sig via sin og prins Williams officielle Instagram-profil. Denne gangfor at støtte Natural History Museum i London, som hun er projektor for og som netop har meddelt, at de har anlagt nye haver i South Kensington.

“Jeg støtter i høj grad museets engagement i at skabe et særligt sted, der opmuntrer mennesker i alle aldre til at genoprette forbindelsen med naturen og lære mere om, hvordan vi kan beskytte vores naturlige verden.”

“Jeg kender naturens kraft til at understøtte vores udvikling og velvære, både ved at bringe os glæde og ved at holde os fysisk, mentalt og åndeligt sunde. Jeg håber, at disse haver vil være inspirerende og transformative for de tusindvis af mennesker, der besøger dem.”

Se billederne af prinsessens opslag på instagram her:

Har holdt sig ude af rampelyset

På trods af sit kræftforløb har det været sparsomt med oplysninger om, hvordan det går med hende, og ligeså med de kongelige pligter, som hun har været fritaget fra i en længere periode på grund af sin sygemelding. Dog har hun deltaget i enkelte begivenheder, herunder herrernes finale i Wimbledon søndag, hvor hun var i selskab med sin datter Charlotte. Det var første gang offentligheden så hende i lang tid.

LÆS OGSÅ  I problemer: Nu bryder Harry og Meghan tavsheden
Forsæt med at læse

Trending