Følg os her

De kongelige

Prins William overrasker: Ikke set i 16 år

Udgivet

d.

Foto: Shutterstock
Foto: Featureflash Photo Agency/ Shutterstock

Det er 16 år siden, at det er sket sidst.

Prins William har haft travlt i august, både med at skabe opmærksomhed og bryde med traditioner.

Først skabte han overskrifter, da han viste sig med et nyt ferieskæg i en video med rapstjernen Snoop Dogg. Videoen hyldede de britiske atleter, der deltog i OL i Paris 2024, og Williams nye look blev modtaget med stor begejstring. Men da han den 25. august blev spottet på vej til kirke med hertuginde Kate, var skægget pludselig væk. Dette fik internettet til at summe af skuffelse.

LÆS OGSÅ  Grevinde Alexandra taler ud om hård tid: Var midt i mors død

Det ser dog ud til, at William har lyttet til den offentlige reaktion, for blot få dage senere, under et besøg i London, vendte skægget tilbage. Prinsens ansigtsbehåring var igen på plads, da han torsdag besøgte Saatchi Gallery for at se en ny kunstudstilling, der belyser hjemløshed på en anderledes måde.

Det skriver Vanityfair.com.

LÆS OGSÅ  Længe før graviditeten med Lilibet købte Meghan særlig gave til sin datter

Udstillingen, Homelessness: Reframed, er skabt i samarbejde med Homewards, den velgørenhedsorganisation, som William selv har været med til at stifte i 2023 for at bekæmpe hjemløshed. Udstillingen udfordrer de gængse forestillinger om hjemløse gennem kunst. Under sit besøg på galleriet talte William med både kunstnere og kuratorer, der har arbejdet på projektet, heriblandt den kendte fotograf Rankin, som tidligere har taget ikoniske billeder af dronning Elizabeth II.

Ikke set i 16 år

En af kunstnerne, David Tovey, delte sin personlige historie om hjemløshed og bidrog med et værk inspireret af en struktur, han engang selv boede i. Prins William tog sig tid til at tale med Tovey om både hans kunstværk og den bredere udstilling. “Har vi ramt den rigtige tone?” spurgte prinsen og understregede, at han ønsker, at folk skal føle og opleve udstillingen – og at den skal ændre deres opfattelser af hjemløshed.

Selvom det ikke er første gang, prins William bærer skæg, er det sjældent, han gør det ved officielle optrædener.

LÆS OGSÅ  Kate Middletons store beslutning: Sætter det Harry og Meghan i spil?

Sidst han blev set med skæg under en offentlig begivenhed, var juledag i Sandringham i 2008. Traditionen med glatbarberede ansigter har længe været normen for kongelige i uniform, og først i foråret i år blev det tilladt at have skæg i den britiske hær.

I sin bog Spare afslørede prins Harry, at han måtte have særlig tilladelse til at bære skæg under sit bryllup med Meghan Markle i 2018, hvilket skabte spændinger mellem ham og William, da den ældre bror ikke fik lov til at have skæg ved sit bryllup i 2011.

Med sit nye skæg og engagement i kunsten ser det ud til, at prins William er klar til både at bryde konventioner og skabe positive forandringer.

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

De kongelige

PR-træk snyder: Harry og Meghan er ikke ønsket på holdet

Udgivet

d.

Af

Foto: Shutterstock
Foto: I T S/ Shutterstock

Harry og Meghan er langt fra ønsket som en del af holdet.

Selvom både kong Charles III og prins William sendte offentlige fødselsdagshilsner til prins Harry i anledning af hans 40-års fødselsdag, mener eksperter, at dette ikke er tegn på en reel forsoning mellem Harry, hertugen af Sussex, og resten af den britiske kongefamilie.

For første gang siden 2021 delte kongefamilien fødselsdagshilsner til Harry via sociale medier, men ifølge royale kilder er gestussen langt fra et forsøg på at bygge bro mellem parterne. Det vurderes snarere som en formel markering uden dybere intentioner om at reparere det anspændte forhold.

LÆS OGSÅ  Prins William med sjældne ord: Omtaler ulykke fra barndommen

Kinsey Schofield, vært på podcasten “To Di For Daily”, understreger, at der ikke er tale et skridt mod forsoning.

“Harry og Meghan er bestemt ikke velkomne tilbage som en del af holdet,” udtalte Schofield til Fox News Digital. “Hvis det stod til prins William, ville de slet ikke være velkomne. Harry kan muligvis få adgang via sin far, men det er ikke noget, kongefamilien ligefrem ønsker.”

Det skriver Tribune.com.

Bruddet mellem Harry og William har været velkendt, og kilder hævder, at Harrys forsøg på at kontakte både sin far og bror ofte bliver ignoreret. Forholdet til William beskrives som “meget dårligt”, men visse insiderkilder påstår, at det endnu ikke er helt ødelagt.

Endnu et PR-træk?

Efter både “Megxit” og prins Andrews skandaler, har kongefamilien valgt en forsigtig tilgang til Harry og Meghan. En ny social mediepolitik betyder, at de kun anerkender ikke-arbejdende kongeliges fødselsdage, hvis det drejer sig om milepælsfejringer – såsom fødselsdage der slutter på nul – for at undgå unødvendige kontroverser.

Selvom Harry fik hilsner fra familien, er det ifølge Schofield langt fra deres fokus. Familien koncentrerer sig i øjeblikket om kong Charles’ og prinsesse Kates helbred, da begge har haft personlige helbredsproblemer. Samtidig kæmper Harry og Meghan med deres egne udfordringer, herunder tillidsproblemer i deres inderkreds, hvor hyppig personaleudskiftning har skadet deres offentlige image.

LÆS OGSÅ  Fans går amok: Prins William og verdensstjerne deler særligt billede

Nogle spekulerer i, om Harrys fødselsdag blev markeret privat af familien, men den royale ekspert Ian Pelham Turner mener, at de offentlige hilsner blot var “endnu et PR-træk”. Uanset hvad er det tydeligt, at begge parter fortsat sidder fast i uløste spændinger.

Forsæt med at læse

De kongelige

Efter hårdt kræftforløb: Nu er der endnu en gang nyt om Kate

Udgivet

d.

Af

Nu er der nyt om Kate Middleton.

I starten af året lød der en trist besked fra det britiske kongehus. Prinsesse Kate var blevet diagnosticeret med kræft, det blev opdaget efter en operation i maveregionen.

Derfor blev det meddelt, at prinsesse Kate nu skulle gennem et forløb med kemobehandling.

For nyligt lød der en dejlig opdatering fra Kate Middleton, som kunne fortælle, at hun nu var færdig med behandlingen.

Det skete i et opslag på Instagram.

“Sommeren går på hæld, og jeg kan ikke beskrive, hvor lettet jeg er over endelig at have afsluttet min kemoterapibehandling,” skriver hun i opslaget og fortsætter:

“De sidste ni måneder har været utroligt svære for os som familie. Livet, som man kender det, kan ændre sig på et øjeblik, og vi har måttet finde en måde at navigere gennem de stormfulde vande og den ukendte vej.”

Er vendt tilbage

Siden kræftdiagnosen har det været småt med glimt af Kate offentligt. Men nu er hun endelig tilbage på arbejde.

Tirsdag havde hun nemlig første officielle arbejdsdag efter kræftdiagnosen.

Hun deltog i et møde på Windsor Castle – hendes første royale opgave, siden hun blev opereret i begyndelsen af året. Ifølge britiske medier var det et såkaldt Early Years Meeting, men detaljerne om mødet, herunder hvem der deltog og de specifikke emner, der blev drøftet, er stadig ukendte.

Det britiske medie Mirror rapporterer, at prinsessen i første omgang vil tage det stille og roligt og fokusere på lettere opgaver, indtil hun er fuldt tilbage i sin royale funktion.

Efter otte måneder væk fra rampelyset er prinsesse Kate klar til at genoptage sin rolle som en af de mest fremtrædende medlemmer af den britiske kongefamilie.

Det er aldrig blevet offentliggjort af hverken kongehuset eller andre medier, hvilken kræftform, hun fik konstateret.

Forsæt med at læse

De kongelige

Afslører stor nyhed: I år vil kongeparret pryde det

Udgivet

d.

Af

Foto: Liv Oeian/ Shutterstock

I bliver det kongeparret som kommer til at pryde det.

Når Julemærket 2024 udkommer d. 10. oktober, bliver det i royalt format. Årets Julemærke hylder det nye kongepar, D.M. Kongen og Dronningen. På spektakulær vis skaber det en fortælling om kongeriget Danmark og vores historie.

Kunstner Niels Ditlev har tegnet Julemærket. Det tager udgangspunkt i Kong Frederik 10.’s valgsprog: ”Forbundne, forpligtet, for Kongeriget Danmark”. Mærket viser sammen med et portræt af Kongeparret en lang række nationale symboler fra både fortiden og nutiden. Symboler, der forbinder os som nation og er rammen om vores fællesskab. 

LÆS OGSÅ  Mange frygtede det: Nu bekræfter kongehuset nyheden om prinsesse Kate

“Vi er stolte og glade for, at Kongeparret har valgt at fastholde traditionen med at lade sig afbillede på Julemærket. Det er et historisk Julemærke, som henvender sig til både unge og gamle. Vi glæder os til at vise resultatet til hele Danmark”, fortæller direktør i Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen. 

Kongelig tradition går langt tilbage

Den kongelige tradition med at markere et tronskifte går helt tilbage til 1907. Det er femte gang, at et nyt konge- eller regentpar bliver hyldet på mærket. I 1907 var det Kong Frederik 8. og Dronning Louise, i 1912 Kong Christian 10. og Dronning Alexandrine, i 1947 Kong Frederik 9. og Dronning Ingrid og senest tilbage i 1972, hvor H.M. Dronning Margrethe og Prins Henrik var afbilledet. 

Niels Ditlev var klar på at designe årets mærke, da Dronning Margrethe nytårsaften overraskende meddelte sin abdicering.
 
”Jeg håber, at årets Julemærke er med til at samle os som nation og gøre os stolte over vores historie. Jeg var imponeret over at se, hvor mange danskere der var mødt frem i januar for at fejre Kongen. Jeg synes, det er vigtigt, at vi har nogle fælles tilhørsforhold, og vi ikke glemmer vores historie”, siger Niels Ditlev og fortsætter:

”Jeg har selv været på Julemærkehjem som barn og oplevet, hvor meget kærlig støtte, det har givet mig i en svær tid. Julemærket er et symbol på, at vi alle kan give noget til børn, der har brug for hjælp. På den måde er vi også forbundne og forpligtede.”

HM Dronningen sammen med kunstner Lisa Grue ved offentliggørelsen af Julemærket 2023 I år bliver det Dronningen selv som pryder mærket <strong>Julemærkehjemmene<strong>

Fællesskab er nøgleordet

Som altid går overskuddet fra salget til børnene på de fem Julemærkehjem. Fællesskab er et af nøgleordene i Julemærkehjemmenes arbejde for at hjælpe børn ud af mistrivsel. Når børn kommer på Julemærkehjem, oplever de at blive del af et fællesskab – at være forbundet med andre børn. For mange bliver det en ny start på livet, hvor de genfinder selvværdet og får nye venner. 

Hvordan Julemærket 2024 ser ud, bliver offentliggjort torsdag d. 10. oktober. Samme dag kan det købes i Julemærkehjemmenes webshop og i de fleste af landets dagligvarebutikker, boghandlere samt Kop & Kande-butikker. 

Julemærket 2024
• Udkommer torsdag d. 10. oktober 2024
• Et ark koster 95 kr. 
• Overskuddet fra salget går til at støtte børn på Julemærkehjemmene

Julemærket og Kongehuset – en royal forbindelse
• H.M. Dronningen er protektor for Julemærkefonden
• Det er femte gang, at et nyt konge- eller regentpar er på årets Julemærke
• På det første Julemærke fra 1904 var der et billede af Dronning Louise 
• H.M. Dronning Margrethe har tre gange tegnet Julemærket, i 1970, 2003 og 2015

Niels Ditlev
• Dansk kunstner og reklametegner
• Tegnede Julemærket 2022, som markerede H.M. Dronning Margrethes 50-års regentjubilæum og Fredensborg Slots 300-års jubilæum.
• Har lavet design for blandt andet Carlsberg, DSB, Tivoli og Det Ny Teater.
• Har modtaget Guldkornet, en pris der hylder kreativitet i reklamebranchen.

Forsæt med at læse

Trending