Følg os her

De kongelige

Prinsesse Marie i nyt tæt samarbejde

Udgivet

d.

Annual International Stop Wasting Food Dinner 2023 - Den Italienske Ambassade og Stop Spild Af Mad afholdt middag og mini-topmøde med fokus på madspild med H.K.H. Prinsesse Marie som æresgæst.Foto: Keld Navntoft Billedtekst: Annual International Stop Wasting Food Dinner 2023 - Den Italienske Ambassade og Stop Spild Af Mad afholdt middag og mini-topmøde med fokus på madspild med H.K.H. Prinsesse Marie som æresgæst.

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie har givet tilsagn om at være Protektor for foreningen Stop Spild Af Mad. Foreningen Stop Spild Af Mad er meget taknemmelig og ydmyg over denne fantastiske opbakning. Siden 2016 har H.K.H. Prinsesse Marie deltaget i en række arrangementer med foreningen Stop Spild Af Mad og bakket op om kampen mod madspild.

I år fylder den danske indsats mod madspild 16 år – og resultater fra ikke mindst Stop Spild Af Mad bevægelsens arbejde kan tydeligt ses – både i detailhandlen, i de store fødevarevirksomheder og i de danske husholdninger.

LÆS OGSÅ  Kate Middleton overrasker i svær tid: Belønner særlig person

Stort set hele den danske befolkning har i dag et øget fokus på madspild. Ifølge en gallupundersøgelse fra Kantar Public/Verian Group for Stop Spild Af Mad fra sidste år, angiver hele 94 % af danskerne, at der er kommet mere fokus på madspild i dag end for 15 år siden.

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie har givet tilsagn om at være Protektor for foreningen Stop Spild Af Mad fra 30. maj 2024. “Det glæder foreningen Stop Spild Af Mad usigeligt – og foreningen er både stolt og ydmyg over at Prinsessen har valgt at påtage sig rollen som protektor.

LÆS OGSÅ  Kongehuset bekræfter: Ændres

Vi glæder os til et godt og tæt samarbejde med Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie,” siger stifter og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad, Selina Juul.
Siden 2016 har H.K.H. Prinsesse Marie og foreningen Stop Spild Af Mad haft et fælles engagement for kampen mod madspild, som har omfattet Prinsessens deltagelse i en række spændende aktiviteter og projekter med fokus på madspild.

I lyset heraf hersker der i Foreningen Stop Spild Af Mad både glæde og stolthed over, at der nu knyttes endnu tættere bånd til Prinsessen.

Blandt mange aktiviteter med H.K.H. Prinsesse Marie kan nævnes udgivelse af kogebogen “Mad med respekt – En familiekogebog, der mindsker madspild”, som udkom i 2019 på forlaget Gyldendal. I bogen medvirker Prinsessen både med forord og en række opskrifter. Udover Prinsessen har et udvalg af Danmarks dygtigste kokke bidraget til bogen med tilsammen 80 opskrifter med fokus på at mindske madspild.

LÆS OGSÅ  Iskold luft mellem William og Harry: Insider afslører nye detaljer

Bogen har opskrifter fra Timm Vladimir, Francis Cardenau, Michel Michaud, Anh Lê og Louisa Lorang. Danskerne har taget godt imod kogebogen, som er blevet massivt omtalt i både danske og internationale medier. Bogen havnede på Berlingskes liste over Årets Bedste Kogebøger i 2019 og blev nummer 1 i verden i den internationale kogebogskonkurrence The Gourmand World Cookbook Awards i kategorien D11 Family.

Blandt andre aktiviteter med H.K.H. Prinsesse Marie kan nævnes den traditionsrige ambassademiddag og internationalt mini-topmøde med fokus på madspild, “Annual International Stop Wasting Food Dinner”, som foreningen Stop Spild Af Mad årligt afholder sammen med en ny ambassade.

I 2023 var det femte gang at en ambassade – denne gang Den Italienske Ambassade – greb stafetten og arrangerede middagen. De tidligere år har Nederlandenes, Sveriges, Frankrigs og Tysklands ambassader i København afholdt arrangementerne sammen med organisationen Stop Spild Af Mad.

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

De kongelige

Ærgerligt for kong Frederik: Det bliver ikke muligt

Udgivet

d.

Af

Foto: Foto: F.R.L/ Shutterstock

Kongehusets kalender er helt fyldt op og det betyder, at der er ærgerlige nyheder til kong Frederik.

Som konge af Danmark venter der mange pligter og forskellige arrangementer, man skal deltage i – nogle sjovere end andre.

Det er ofte en svær opgave at få kalenderen og de mange begivenheder til at gå op i en højere enhed, og derfor kan kongen ikke altid være til stede ved alle arrangementer. Også selvom han gerne vil.

LÆS OGSÅ  Kate Middleton overrasker i svær tid: Belønner særlig person

Det betyder dog også at han må undvære én helt særlig begivenhed.

Det skriver B.T

Det har aldrig været nogen hemmelighed, at kong Frederik er glad for sport og han dyrker selv en hel del af det. Han har tidligere overværet herrelandsholdets kampe både under EM og VM. Senest var han i Frankfurt for at se det danske EM-hold spille kamp mod England.

Dog tyder det ikke på, at kongen umiddelbart kommer til at deltage i flere fodboldfestligheder med det danske hold, medmindre Danmark når EM-semifinalen.

LÆS OGSÅ  Kong Frederik og dronning Mary glæder sig: Snart sker det

Kongens kalender byder nemlig på en tur til Grønland på et officielt besøg, der varer indtil den 6. juli, hvorefter de (dronning Mary og kong Frederik red.) vil opholde sig på Gråsten Slot og forventes at ankomme til Gråsten Torv d. 9 juli. Samme tid, spilles de to EM semifinaler, som ligger hhv. 9 og 10 juli.

Medmindre kongehuset ønsker at afbryde deres sommer-program, vil de altså ikke have mulighed for at se fodbold før den anden EM- semifinale spilles( den 10. juli red.).

Forsæt med at læse

De kongelige

Det vidste du med garanti ikke: Her er 5 sjove regler i det britiske kongehus

Udgivet

d.

Af

Prins William
Foto: Pete Hancock/ Shutterstock

Mange af os har sikkert fra tid til anden tænkt på, hvordan det mon er at leve et liv som kongelig. Men som kongelig kommer man også ud for, at man skal efterleve nogle særlige og ikke mindst anderledes regler.

For de kongelige er der nemlig i visse situationer andre regler, end der er for almindelige borgere. Det gælder også hos den britiske kongefamilie.

Herunder har vi samlet 5 regler der er gældende for den britiske kongefamilie.

Man vejes før og efter julemiddagen

Det er nok de færreste, som har lyst til at stille sig direkte op på badevægten, efter at have indtaget julemåltidet. Men det er altså tilfældet i den britiske kongefamilie.

Her vejes man inden middagen og igen efter middagen. Det er en tradition – eller en regel om man vil – som har været gældende siden startede af 1900 tallet. Reglen kom til, for at sikre sig, at gæsterne til julemiddagen havde spist nok.

LÆS OGSÅ  Ekspert med overraskende afsløring om Kate Middleton

Det er strengt forbudt at spille Matador

I de fleste familier er Matador eller Monopoly et spil, som mange elsker. Men det er altså langt fra gældende i den britiske kongefamilie. Her er der faktisk en regel om, at man ikke må spille lige præcis det spil. Der er nemlig erfaring med, at det får den britiske kongefamilies blod så meget i kog, at flere bliver uvenner. Derfor er der nedlagt forbud mod at spille spillet.

Visse familiemedlemmer må ikke flyve sammen

Arvefølgen er enorm vigtigt for den kongelige familie. For at bevare arvefølgen er der visse regler for den britiske kongefamilie. To direkte arvinger må derfor ikke flyve sammen, i tilfælde af, at flyet skulle styrte ned. Dog er reglen ikke gældende for børn, derfor må prins William og prins George gerne flyve sammen.

LÆS OGSÅ  Hjerteskærende afsløring fra prins Harry: Dette 'kælenavn' gav Charles ham

Særlige regler for gaver

Vi har alle oplevet at få en gave, vi ikke rigtig ønskede, men alligevel smilet og sagt tak, mens vi vidste, at vi ville donere eller give den videre senere. Det samme gælder for den kongelige familie. Når de er på ture og officielle besøg, bliver de ofte overdynget med gaver.

Disse gaver skal altid modtages med ynde og taknemmelighed, uanset hvad det er, eller hvem der giver dem. Kong Charles III har det afgørende ord i, hvem der får lov til at beholde hvilke gaver. Mange af disse gaver opbevares i Royal Collection, et museum med kongelige skatte, der har eksisteret siden 1660.

Indtil 1701 måtte man som kongelig ikke gifte sig med disse personer

I 1701 blev der indført et dekret, der forbød medlemmer af den kongelige familie at gifte sig med romersk-katolikker. Selvom England i 1500-tallet var et katolsk land, førte reformationen i det sekstende århundrede og borgerkrigene i det syttende århundrede til, at landet blev Europas førende protestantiske magt omkring 1750.

LÆS OGSÅ  Mange frygtede det: Nu bekræfter kongehuset nyheden om prinsesse Kate

I det attende århundrede var Frankrig og det katolske Spanien Englands største fjender. Det er bemærkelsesværdigt, at dette dekret forblev i kraft helt indtil 2011, hvor den kongelige familie besluttede at ophæve forbuddet en gang for alle.

Kilde: Investing.com

Forsæt med at læse

De kongelige

Ekspert med overraskende afsløring om Kate Middleton

Udgivet

d.

Af

Foto: B. Lenoir/ Shutterstock

Kate har netop været med til den første offentlige begivenhed, siden sin kræftdiagnose. Nu kommenterer en kropssprogsekspert på, hvad Kates kropssprog fortalte.

Kate Middleton strålede ved Trooping the Colour, hvilket glædede royale fans verden over, og ikke mindst prinsessen selv.

Dette markerede hendes første offentlige optræden siden sidste år efter at have gennemgået en maveoperation og kræftbehandling. Imidlertid er det endnu uvist, hvor ofte vi vil se Kate i offentligheden de kommende måneder.

LÆS OGSÅ  Ekspert med overraskende afsløring om Kate Middleton

Ved Trooping the Colour, som fejrer monarkens officielle fødselsdag, blev Kate Middleton mødt af en begejstret folkemængde, da hun smilede og vinkede langs Londons gader. På trods af den varme modtagelse var Kate bevidst om ikke at tage for meget opmærksomhed, da begivenheden handler om at fejre kongen.

Fredag den 14. juni, dagen før Trooping the Colour, annoncerede Kate Middleton sit royale comeback. I en detaljeret erklæring bekræftede hun, at dette ville være hendes første royale optræden siden hendes operation.

Kate Middletons erklæring om comeback

“I de sidste par måneder er jeg blevet overvældet af alle de venlige beskeder om støtte og opmuntring. Det har virkelig gjort en stor forskel for William og mig og hjulpet os igennem nogle af de sværere tider,” udtalte Kate Middleton.

Prinsessen af Wales forklarede yderligere: “Jeg gør gode fremskridt, men som alle, der går igennem kemoterapi ved, er der gode og dårlige dage. På de dårlige dage føler man sig svag og træt og må lytte til sin krop og hvile. Men på de gode dage, hvor man føler sig stærkere, vil man udnytte følelsen af at have det godt.”

“Min behandling fortsætter i nogle måneder endnu. På de dage, hvor jeg har det godt, er det en glæde at engagere mig i skolelivet, bruge tid på ting, der giver mig energi og positivitet, samt begynde at arbejde lidt hjemmefra.”

LÆS OGSÅ  Kongehuset afslører nye detaljer: Sådan bliver det

Kate tilføjede: “Jeg ser frem til at deltage i Kongens Fødselsdagsparade denne weekend med min familie og håber at deltage i nogle offentlige arrangementer hen over sommeren, selvom jeg endnu ikke er helt ude af farezonen.”

Hun afsluttede: “Jeg lærer at være tålmodig, især med usikkerheden. Tage en dag ad gangen, lytte til min krop og give mig selv den nødvendige tid til at hele. Tak for jeres fortsatte forståelse, og til alle jer, der modigt har delt jeres historier med mig.”

Tegn på ægte glæde

Da Kate Middleton kørte i karet med sine børn, blev hun mødt af en jublende folkemængde. Selvom hun så glad ud, mente en kropssprogsekspert, at prinsessen var “nervøs” og tog tingene langsomt.

Royalekspert Inbaal Honigman forklarede til Daily Star: “Prinsesse Catherines lukkede mundsmil, da hun ankom i bilen med sin familie, indikerer, at hun er forsigtig. Sammenlignet med tidligere år, hvor hun ville smile bredt og lykkeligt, viser denne lejlighed en mere forsigtig Catherine, som smiler med læberne, kinderne og øjnene, men ikke med tænderne. Dette demonstrerer forsigtighed, men der er tegn på, at hendes glæde er ægte.”

LÆS OGSÅ  Kongehuset bekræfter: Ændres

Honigman konkluderede: “De hævede øjenbryn, når hun smiler, tyder på, at hun er glad, endda spændt. Da hun kigger ud af bilen, kan vi se, at hun er glad for at forbinde sig med den forventningsfulde folkemængde udenfor. Hendes skuldre er let hævede, hvilket tyder på, at hun er nervøs.”

Balkonoptræden under Trooping the Colour har altid været et ekstraordinært øjeblik, både for de kongelige og de fremmødte tilskuere.

Forsæt med at læse

Trending