Følg os her

De kongelige

Royal ekspert afslører: Så alvorligt er det

Udgivet

d.

Foto: Mr Pics/ Shutterstock

En royal ekspert sætter nu ord på forholdet i den britiske kongefamilie.

Familien er ofte det vigtigste i livet, men selv de stærkeste bånd kan blive udfordret. Dette blev tydeligt for den britiske kongefamilie, da prins Harry og Meghan Markle tog det skelsættende skridt at forlade Storbritannien for at starte en ny tilværelse i USA.

Deres børn, Archie og Lilibet, vokser nu op langt fra deres royale slægtninge som prins William og Kate Middleton.

LÆS OGSÅ  Bekymring hos Harry og Meghan: Frygter at ny dokumentar ødelægger alt

Den store afstand betyder, at Archie og Lilibet sjældent ser deres britiske familie. Deres kontakt med fætrene prins George, prinsesse Charlotte og prins Louis er minimal, og deres bedstefar, kong Charles, har kun mødt dem få gange.

Det skriver Newsner.

Harry og Meghan har stort set afbrudt forbindelsen til kongefamilien, på trods af rygter om, at Harry måske søger et permanent hjem i Storbritannien.

Sussex-parret er angiveligt tilbageholdende med at tage deres børn med til Storbritannien. Selvom Kate og William har inviteret dem på besøg, er forholdet mellem parrene stadig anspændt, det beretter en kongelig ekspert.

LÆS OGSÅ  Nyt klip florerer: Det siger Meghan om Harry

Harry og Meghan flyttede til USA for at undslippe paparazziernes konstante jagt og det enorme pres fra det kongelige liv. Det blev hurtigt klart, at de ikke ønskede at forblive en del af kongehuset på lang sigt.

Holdt fødsel hemmelig

Da Archie kom til verden i 2019, havde Harry og Meghan allerede taget skridt til at leve mere privat. Royal ekspert Katie Nicholl bemærkede, at Harry var meget optaget af at holde Archies fødsel hemmelig, hvilket ikke er normen for kongelige fødsler.

Lilibet blev født i 2021 i Californien, og her var der ingen paparazzier til stede. Kort efter introducerede Sussex-parret dog deres børn til offentligheden. To år senere meddelte de, at Archie og Lilibet ville få titlerne prins og prinsesse, hvilket skabte en del debat.

Den kongelige ekspert Angela Levin kritiserede beslutningen og mente, at det ville lægge unødigt pres på børnene. Hun påpegede, at det at give Lilibet en kongelig titel ville forbinde hende med den britiske kongefamilie, som hendes forældre ofte har kritiseret.

LÆS OGSÅ  Prins William med sjældne ord: Omtaler ulykke fra barndommen

Kong Charles har kun mødt Archie et par gange og Lilibet én gang. Det har skabt stor sorg for ham, da han længes efter et tættere forhold til sine børnebørn. Royal ekspert Tom Quinn har nævnt, at Charles har overvejet at besøge sine børnebørn i USA, men det vil kræve omfattende planlægning.

Mens kong Charles måske er villig til at reparere forholdet, virker andre familiemedlemmer mindre interesserede.

Harry og Meghans exit fra det britiske kongehus har derfor haft store konsekvenser for hele familien.

Møder stor kritik for valg af skole

Ifølge flere britiske medier har prins William og Kate Middleton næsten ingen kontakt med Harry og Meghan. Forsøg på at invitere dem til Storbritannien er blevet afvist af Meghan på grund af sikkerhedsmæssige bekymringer.

Kongehusets korrespondent Cameron Walker har fremhævet den begrænsede kontakt mellem William og Harry, hvilket også har påvirket forholdet mellem deres børn. Walker har udtrykt bekymring over, at striden har skabt en kløft på tværs af generationer i familien.

Mens der fortsat er splid og konflikter i kongefamilien, vokser Archie og Lilibet. Archie har snart nået skolealderen, og derfor melder nye problemer sig på banen for Harry og Meghan.

LÆS OGSÅ  Ekspert med overraskende afsløring om Kate Middleton

Der går rygter om, at Harry og Meghan overvejer at indskrive dem i en lokal privatskole, hvilket har mødt kritik på grund af de høje omkostninger.

Den amerikanske journalist Lee Cohen har kritiseret parret for at overveje en så dyr skole, mens de samtidig taler for lighed og social retfærdighed.

Sussex-familiens flytning til USA har haft en dybtgående indvirkning på deres forhold til resten af kongefamilien. Mens der er forsøg på at bygge bro over kløften, er der stadig store udfordringer og lang vej til en genopbygget relation.

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

De kongelige

Prins George har fødselsdag i dag – næste år træder en “morbid” kongelig regel i kraft

Udgivet

d.

Foto: Redaktionel kreditering: Pete Hancock / Shutterstock.com
Foto: Redaktionel kreditering: Pete Hancock / Shutterstock.com

Mandag markerer en særlig dag i det britiske kongehus, da prins George, den ældste søn af prins William og Kate Middleton, kan fejre sin 11-års fødselsdag. 

Det skriver Fox News

LÆS OGSÅ  Kongehuset bekræfter: Rygterne er sande

Ifølge kongelige eksperter, herunder Christopher Andersen, vil George sandsynligvis fejre sin fødselsdag med to fester. På programmet står der en fodboldkamp og en hjemmebagt kage, som hans mor har lavet.

“William og Kate har gjort alt for at give deres børn en normal barndom,” uddyber Christopher Andersen og tilføjer: “Men dette år har været særligt hårdt for George, Charlotte og Louis, da både deres mor og bedstefar kæmper mod kræft.”

Kong Charles III har nemlig også fået stillet en kræftdiagnose, hvilket naturligvis påvirker hele familien. Det er dog især sygdommen hos børnenes nærmeste pårørende, deres mor Kate Middleton, der fylder meget.

Kate Middleton har været åben om sit helbred og delt, at hun har både “gode dage og dårlige dage” under sin kræftbehandling. Trods sygdom og sygemelding deltog hun dog i den store britiske begivenhed Trooping the Colour, og hun modtog stående ovationer ved Wimbledon, da hun deltog sammen med datteren Charlotte.

En helt særlig dag

Næste år, når prins George fylder 12, vil der ske en betydelig ændring for ham. Ifølge en gammel kongelig tradition må arvinger til tronen, fra de fylder 12 år, nemlig ikke flyve sammen for at beskytte arvefølgen. 

“Dette kan være det sidste år, George får lov til at flyve med sin far,” forklarer Christopher Andersen og fortsætter: “Det er en morbid regel, men den sikrer, at arvefølgen bevares i tilfælde af en ulykke.”

Christopher Andersen tilføjer afsluttende:

“Da William fyldte 12, begyndte han at flyve i et separat kongeligt fly væk fra sin far og bror Harry. Det er en morbid regel, men på den anden side, når de fylder 16, bliver alle højtstående medlemmer af kongefamilien også bedt om at hjælpe med at planlægge deres egne begravelser.”

LÆS OGSÅ  Kate glimrer ved sit fravær: Nu deles der nye detaljer om kræftforløbet
Forsæt med at læse

De kongelige

Vil du være Kate Middelton og prins Williams nye sekretær? Dét kræver det

Udgivet

d.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Særligt ét krav er svært at leve op til

Det er ikke helt usædvanligt, at Kate Middleton og prins William søger nyt personale, selvom jobopslagene ikke altid er de mest offentligt annoncerede og omtalte.

Men hvis man går med en drøm om at arbejde for kongeparret, så er det nu man skal slå til.

Faktum er, at de nu søger en ny assisterende privatsekretær til deres officielle kontor i Kensington Palace og selvom mange måske kan se sig selv i jobbet og gerne vil arbejde for de kongelige, så er der altså visse krav man skal leve op til.

Nogen sværere end andre.

LÆS OGSÅ  Ekspert med overraskende afsløring om Kate Middleton

I jobopslaget fra The Household of TRH The Prince and Princess of Wales påpeges det, at man ud over at have fremragende kommunikationsevner og gode organisatoriske færdigheder også skal besidde dokumenteret effektiv og succesfuld evne til at opbygge relationer med både personer og institutioner. Det er nødvendigt, da jobbet indebærer planlægning af aktiviteter, der foregår i både Wales, Skotland og Nordirland.

Det forventes yderligere, at den nye medarbejder er proaktiv og fleksibel, da vedkommende vil blive en del af et lille, stærkt og adræt team med en praktisk tilgang.

Om jobbet skriver de selv:

“Dette er en spændende mulighed for at slutte sig til det dedikerede team på Kensington Palace, der støtter Hans Kongelige Højhed Prinsen og Hendes Kongelige Højhed Prinsessen af Wales. Den assisterende privatsekretær for Wales og Storbritannien vil stå i spidsen for planlægningen og udførelsen af de fleste af Deres Kongelige Højheders offentlige engagementer i Wales, Skotland og Nordirland og bidrage til udviklingen af husstandens strategi for at maksimere indflydelsen på tværs af de konstituerende nationer i Storbritannien, med særligt fokus på Wales.”

Særligt den del med Wales er altafgørende for at kunne få jobbet. Det er nemlig essentielt at kunne tale og forstå walisisk, helst flydende både i tale og skrift, og det er nok dét krav som de fleste nok vil have svært ved at kunne leve op til.

Prins William og prinsesse Kate har nemlig et tætknyttet bånd og forhold til Wales og derfor skal den nye privatsekretær også have det.

Stærk tilknytning til Wales

Kate Middleton og Prins William har en stærk forbindelse til Wales, som har spillet en central rolle i deres liv og offentlige pligter. Kærligheden til Wales begyndte allerede tidligt i deres ægteskab og har fortsat en vigtig plads i deres liv.

Da parret blev gift i 2011, fik de titlen Hertugen og Hertuginden af Cambridge. Kort efter brylluppet tilbragte de flere år i Wales, hvor Prins William arbejdede som søredningspilot for RAF Search and Rescue Force på Anglesey, en ø i det nordvestlige Wales. Disse år var vigtige for dem som par og gav dem mulighed for at leve relativt uforstyrret af den intense medieopmærksomhed, der ofte følger med det kongelige liv.

Derudover blev Prins William i 2022 udnævnt til Prins af Wales efter hans fars tiltrædelse som konge. Med denne titel følger en række forpligtelser og ansvar over for Wales. Det betyder at Kate og William regelmæssigt deltager i forskellige velgørenhedsorganisationer og offentlige engagementer i med henblik på at støtte lokalsamfundene og fremhæve vigtige lokale sager. De har også vist en særlig interesse i at fremme uddannelse og ungdomsudvikling i Wales, hvilket ses i deres involvering i programmer og initiativer, der understøtter unge menneskers trivsel og uddannelsesmuligheder.

LÆS OGSÅ  Prins Harry tildeles pris til ære for død soldat: Familien er chokeret over valget
Forsæt med at læse

De kongelige

Vidste du det om Jens Werner? Havde forbindelse til det danske kongehus

Udgivet

d.

Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix
Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix

Vidste du det?

Den tidligere ‘Vild med dans’-dommer og anerkendte danser, Jens Werner, er gået bort efter en lang kamp mod kræft. Det oplyste hans familie i forrige uge.

Siden da er hyldesterne og anerkendelsen til både ham og hans karriere væltet ind. Og ved at tage et nærmere kig på hans liv har en en episode fra hans karriere belyst en uventet forbindelse mellem Jens Werner og det danske kongehus.

LÆS OGSÅ  Mange år efter prinsesse Dianas død: Nu har Harry opfyldt hendes ønske

I begyndelsen af 1990’erne forfulgte Jens Werner sin dansedrøm i London. Ved siden af sin dansetræning arbejdede han som chauffør ved den danske ambassade. 

Det skriver BILLED-BLADET

Jobbet gav ham så gode anbefalinger, at han ved sin hjemkomst til Danmark blev tilbudt en stilling som chauffør og livrist ved det danske kongehus.

En nær relation til de kongelige

Jens Werners arbejde for kongehuset omfattede blandt andet kørsel for det nuværende kongepar, prins Joachim og Alexandra, samt prinsesse Benedikte.  Han spillede en særlig rolle ved prins Joachims bryllup i 1995, hvor han også hjalp parret med deres brudevals.

Senere, i 2004, assisterede han kronprins Frederik og kronprinsesse Mary med deres brudevals.

Jens Werners tid som chauffør for kongehuset blev tydeligt værdsat af de kongelige.  I et interview i TV 2 Charlie-programmet ”Dobbeltgænger” i 2017, delte Jens Werner en mindeværdig episode med prinsesse Benedikte, hvor hun udtrykte håb om, at han ville vende tilbage til sin rolle ved hoffet.  Hendes ord vidner om den respekt og værdsættelse, han modtog fra kongehuset.

Selvom Jens Werner valgte at fokusere på sin dansekarriere, forblev hans forbindelser til kongehuset en betydningsfuld del af hans liv. 

Jens Werner døde den 9. juli 2024 efter længere tids sygdom i en alder af 59 år. 

LÆS OGSÅ  Nyt klip florerer: Det siger Meghan om Harry
Forsæt med at læse

Trending