Følg os her

Film / TV

Nicolas Cage i ny hovedrolle: ‘Uhyggeligste film i 10 år’

Udgivet

d.

Foto: Denis Makarenko/Shutterstock

Ifølge et medie er filmen den uhyggeligste i ti år.

Du kan se traileren til filmen nederst i artiklen…

Vores evolution har givet os et overlevelsesinstinkt, der gør os bange for både den bogstavelige og metaforiske mørke. Denne instinktive frygt udspringer af en forståelse for, at fare kan lure i de usete skygger.

Selvom viden bringer logik og oplysning, er der stadig mange spørgsmål om vores eksistens, som forbliver ubesvarede. Tanker om en Gud eller Guder kan være trøstende, men logikken antyder, at eksistensen af både godt og ondt kunne betyde, at der ikke er en Gud uden en Djævel.

LÆS OGSÅ  Kommer der mere 'Klovn'? Nu kommer Casper Christensen med svaret

Det er denne tvetydige og uafklarede frygt, som forfatter/instruktør Osgood Perkins mesterligt udnytter. Fra hans debut “The Blackcoat’s Daughter” til “I Am the Pretty Thing That Lives in the House” og “Gretel & Hansel” har Perkins, søn af skuespilleren Anthony Perkins, skabt gyserfilm med en unik stil. Hver film føles som et vågent mareridt, der gør hans film til en uforglemmelig oplevelse.

Det skriver mediet Slashfilm.

Perkins’ seneste film, “Longlegs,” beskrives som hans mesterværk og hyldes som den mest skræmmende gyserfilm i 2024. Filmen kryber ind under huden og efterlader et vedvarende indtryk.

“Longlegs” kombinerer seriemorderproceduren med satanisk/okkult gyser, der minder om klassikere som “Ondskabens øjne” og “Seven”.

LÆS OGSÅ  TV 2 præsenterer nu to nye værter til Hjertegalla

Historien følger en uerfaren FBI-agent, Lee Harker (Maika Monroe), som får til opgave at efterforske en seriemorder kendt som Longlegs (Nicolas Cage). Harker får opgaven på grund af sine latente psykiske evner, som kan hjælpe med at forbinde punkter, som traditionel efterforskning ikke kan.

De første ti minutter er de værste

Efterhånden som Harker graver dybere i sagen, vækker “Longlegs” en stemning af analog frygt og besættende jagt, der er kendetegnende for Perkins’ stil. Filmens første 10 minutter er blandt de mest skræmmende og sætter en urolig stemning, der varer ved hele filmen.

Nicolas Cages præstation som Longlegs er allerede et varmt samtaleemne. Kendt for sine dynamiske roller i film som “Mandy” og “Pig,” leverer Cage her en ikonisk og foruroligende præstation. Han fremstiller Longlegs som både overjordisk og menneskelig, hvilket gør præstationen til en milepæl i gysergenren.

Maika Monroe leverer også en imponerende præstation som Lee Harker. Hendes karakterbue og nuancerede skuespil gør Harker lige så fascinerende som Longlegs. Monroe, kendt for sine roller i “It Follows” og “Watcher,” leverer sin bedste præstation til dato i “Longlegs.”

LÆS OGSÅ  Blodigt klip fra Robinson Ekspeditionen: Mistede han lige sin finger?

Et af de mest spændende aspekter ved filmen er dens sammenblanding af ’70ernes glamrock og det okkulte, specifikt fokuseret på bandet T. Rex og deres 1971-single “Bang a Gong (Get It On).” Sangens tekster vises både som en prologtitel og refereres til i filmens markedsføringsmaterialer.

“Longlegs” bruger glamrock til at fremkalde en ånd af grænseoverskridelse og udfordrer traditionelle former og smag. Perkins har skabt en filmisk oplevelse, der vil blive hængende i dine tanker længe efter rulleteksterne, vendende tilbage i både dine drømme og mareridt.

Filmmediet SlashFilm beskriver “Longlegs” som et mesterværk og tildeler filmen topscoren 10/10. Flickering Myth går endnu videre og kalder den “den mest uhyggelige film i 10 år.”

Med hovedrollerne besat af Maika Monroe og Nicolas Cage, er “Longlegs” allerede en af årets mest imødesete film blandt gyserfans. Filmen har premiere i USA den 12. juni, men den danske premieredato er endnu ikke offentliggjort. Hvis du elsker et godt gys, bør du holde øje med denne film i biografen.

Du kan se traileren til ‘Longlegs’ herunder:

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

Film / TV

TV 2-stjerne afslører: Måtte søge hjælp efter program

Udgivet

d.

Af

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock/ Ole Schwander

Det endte med, at hun måtte søge professionel hjælp.

Danskerne kunne følge nøje med i Trine Sofie Høeghs rejse, da hun medvirkede i tv-programmet ‘Det fede fællesskab’. 

Men bagsiden af programmet har været langt mere udfordrende, end seerne kunne forestille sig. 

LÆS OGSÅ  Blodigt klip fra Robinson Ekspeditionen: Mistede han lige sin finger?

Mens programmet fokuserede på vægttab og nye sunde vaner, oplevede Trine i tiden efter en hård personlig nedtur, der sendte hende på en rejse igennem misbrug, vægtforøgelse og tab af sit forhold.

Selvom hun under optagelserne af programmet havde succes med at tabe sig og skabe nye vaner, var det vanskeligt for Trine og de andre deltagere at fastholde deres resultater, da optagelserne sluttede.

Sådan skriver HER&NU.

Trine forklarede, at alt hjælp forsvandt, så snart programmet var færdigt.

Hun indrømmer, at hun tog alle de tabte kilo på igen – og endda yderligere ti kilo. 

Dette førte til en følelse af nederlag, især fordi hendes ansigt nu var kendt fra tv, hvor seerne havde fulgt hendes rejse mod et sundere liv.

Måtte søge hjælp

Livet som en offentlig person bragte desuden en række nye fristelser med sig, som Trine havde svært ved at modstå. 

Hun fortæller, at hun blev fanget af reality-verdenens mørkere sider og røg ud i stofmisbrug. 

Denne udvikling førte til, at hun måtte afslutte sit fire år lange forhold til sin kæreste, fordi hun indså, at hun havde brug for at fokusere på sig selv og sin egen helbredelse.

Efter tre måneders kamp med misbruget valgte Trine at opsøge professionel hjælp. 

LÆS OGSÅ  Har kæmpet i flere år: Nu åbner hun op

Hun kontaktede en misbrugskonsulent og begyndte at arbejde med sine udfordringer.

“Jeg har gået ved min misbrugskonsulent i et halvt år nu, og det går rigtig godt. Stofferne er ude af mit liv,” siger hun med lettelse. 

Med hjælp fra sine venner og en personlig træner fra Crossfit Herning, som støtter hende gratis, har Trine igen fundet vejen til en sundere livsstil. 

Hun har allerede tabt ti kilo og føler sig motiveret til at fortsætte sin rejse mod et bedre helbred.

Selvom hun stadig arbejder med de psykiske ar, som misbruget har efterladt, herunder gennem traumebehandling, har Trine genvundet troen på kærligheden og fremtiden. 

Du kan se eller gense ‘Det fede fællesskab’ ved at klikke her.

Forsæt med at læse

Film / TV

For voldsomt: Nu er det klippet ud af populært TV 2-program

Udgivet

d.

Af

Foto: Ole schwander/Shutterstock

Det blev for voldsomt, og derfor er det nu klippet ud og erstattet med andre billeder.

Når det kommer til dokumentarprogrammer, der dykker ned i personlige og sårbare livshistorier, som ‘De sjældne danskere’ på TV 2, er det

I fjerde afsnit af ‘De sjældne danskere får seerne indblik i, hvordan Hailey, der har levet med en knude i sin venstre kind, endelig blev opereret.

Danske læger havde ikke turdet udføre den komplicerede operation, men i New York fandt familien håbet om at forbedre Haileys liv.

LÆS OGSÅ  Blodigt klip fra Robinson Ekspeditionen: Mistede han lige sin finger?

Operationen tog hele syv timer, hvilket understreger, hvor risikabel og kompleks proceduren var.

De danske seere har gennem programmet fået et indblik i de udfordringer, mennesker med sjældne diagnoser står overfor, herunder treårige Hailey, hvis liv blev præget af en risikabel operation i New York.

Selvom seerne har fulgt Haileys rejse tæt, kommer de ikke til at se alle de scener, der oprindeligt var planlagt.

Foto Eddy MediaTV 2

Svær beslutning

For forældrene Nanna og Frederik var operationen ikke blot en fysisk udfordring for deres datter, men også en følelsesmæssig prøvelse.

På sin Instagram har Nanna delt ud af nogle af de tanker, som de stod med, da de skulle se optagelserne igennem.

Efter at have set de rå optagelser fra operationen, blev det klart for dem, at nogle af billederne var for voldsomme til, at de kunne acceptere dem vist på landsdækkende tv.

De begyndte at overveje, hvad deres datter selv ville tænke om de intime billeder af hendes operation, når hun engang blev ældre.

Det var på baggrund af disse overvejelser, at forældrene valgte at kontakte produktionen bag programmet for at bede dem klippe de mest grafiske billeder ud.

LÆS OGSÅ  TV 2 præsenterer nu to nye værter til Hjertegalla

”Der var nogle frames fra operationen, som var voldsomme, og hvor man tydeligt kunne se, at det var Haileys ansigt,” skriver Nanna Krarup.

Hun understreger, at det var vigtigt for dem, at deres datters privatliv blev respekteret, selvom operationen er en væsentlig del af hendes historie.

Familien gik i tæt dialog med TV 2 og produktionen, og de mødte stor forståelse for deres ønsker.

Billederne af Haileys ansigt under operationen blev fjernet, og i stedet blev mere neutrale optagelser, såsom elektroder og lægerne i arbejde, brugt til at skildre indgrebet.

Du kan se hele Nannas opslag her:

Forsæt med at læse

Film / TV

‘Så længe vi er stive’: DR ser tilbage i ny dokumentar

Udgivet

d.

Af

Foto:Shutterstock
Foto: Alexfan32/ Shutterstock

Nu ser DR tilbage.

I starten af 90’erne så en helt ny type rejser dagens lys herhjemme. Med rejsebureauet ’Ung Rejs’ i front begyndte danske unge at tage på skræddersyede festrejser til de varmere himmelstrøg for at drikke, score og feste. Men hvorfor opstod denne rejseform, og hvorfor sluttede den igen?

LÆS OGSÅ  Kirsten er 110 år: Nu har hun sit eget tv-program

Festrejserne blev en kæmpesucces, og i 2007 tog 15.000 unge afsted for at smide hjernen i en uge og kaste sig over fri bar, skumfester, banansutnings-konkurrencer og pubcrawls i stedet. Under mottoet ’Det er federe at brække sig end at trække sig’, gjorde Ung Rejs-guiderne alt for at give de unge gæster den vildeste fest. Og det fik de.

Foto Tidligere guide hos Ung Rejs Jeppe fortæller om sin tid som guide Foto © Ronni Skovmand

Det var en anden tid

I dag kan man undre sig over både konceptet og mottoet fra Ung Rejs.

Lisbeth Langwadt, der er redaktionschef for Bred Kultur og Fakta i DR siger:

– Som en del af vores kulturambition formidler vi dansk historie, som gør os bevidste om vores rødder og fortid. Det gør vi med stærke historieprogrammer om stenalderen, Anden Verdenskrig, vikingerne, Den Kolde Krig, kongerækken osv. Men nogle gange skal vi slet ikke så langt tilbage i tiden for at se på os selv med helt nye øjne og nye erkendelser. I dette program er vi kun 20-30 år tilbage, og alligevel er det ret tydeligt, hvor meget vores kultur har ændret sig på ganske få år.

LÆS OGSÅ  Nu er der spændende nyt fra 'Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed'

For Ung Rejs, med rejsekongen John Tobiesen bag roret, var festerne en bragende god forretning – lige indtil festen gik over gevind, og de glade dage sluttede. I 2013 trak John Tobiesen sig ud af markedet, da der ikke længere var et forretningsgrundlag.

Men hvorfor opstod festrejserne, og hvorfor forsvandt de igen? I ’Så længe vi er stive’ ser guider, gæster, eksperter og stifterne af Ung Rejs tilbage på deres tid med Ung Rejs og folder de sjove, vilde, tragiske og tankevækkende historier ud.

  • •Første afsnit af ’Så længe vi er stive’ kan ses på DR2 tirsdag den 10. september klokken 21.30. De to næste afsnit sendes følgende tirsdage samme tid. Alle tre afsnit kan ses på DRTV fra tirsdag den 10. september klokken 6.00.
Forsæt med at læse

Trending