Kendte
Store konsekvenser for stjernekok: Har mistet benet
Paul Cunningham har i årevis været en af Danmarks mest anerkendte kokke, hædret med Michelin-stjerner og kendt for sin kompromisløse tilgang til gastronomien.
Men bag succesen gemmer der sig også en pris, der har været højere, end de fleste nok forestiller sig.
I et interview med Ekstra Bladet afslører stjernekokken, at han har fået amputeret sit ene ben. Han fortæller, at det er en direkte konsekvens af mange års hårdt arbejdspres og en livsstil, der ikke har efterladt meget plads til sundhed og velvære.
"Jeg fik diabetes for 25 år siden, for jeg har aldrig passet på mig selv. Jobbet var stressende, og mit blodtryk var tårnhøjt," fortæller han åbent.
Har fået konsekvenser
Motion har heller aldrig fyldt meget i hans liv, erkender han, og de fysiske konsekvenser har nu indhentet ham.
Paul Cunningham har ellers sat sit tydelige aftryk på den danske madscene. Han har haft ansvaret i køkkenet på både Søllerød Kro og Henne Kirkeby Kro, og han var med til at åbne den legendariske restaurant The Paul i Tivoli.
Mange husker ham måske også fra det uventede samarbejde med McDonald’s, hvor han bragte en Michelin-tanke ind i fastfood-verdenen med sin populære Homestyle Bearnaise-burger.
For Cunningham har rejsen gennem gastronomiens verden været fuld af anerkendelser, men også et liv præget af stress, pres og kompromiser med helbredet.