Politik
Ragnarok for Løkke og Co.: Får officielt påbud

Situationen er nu blevet så alvorlig, at partiet har modtaget et officielt påbud.
Problemerne hober sig op for Lars Løkke Rasmussens parti, Moderaterne. Midt i den politiske hverdag har partiet nu fået endnu en opgave at tackle – og denne gang handler det ikke om lovgivning, men om arbejdspladsens trivsel. Efter et besøg fra Arbejdstilsynet i september, har partiet nemlig fået et officielt påbud.
Partiet har nemlig fået et påbud om at forbedre arbejdsmiljøet og tage hånd om episoder med krænkende adfærd på arbejdspladsen.
Hvordan kunne det gå så galt?
Rapporten, som Ekstra Bladet har fået fat i, maler et klart billede af en organisation, hvor mobning og nedværdigende adfærd har været et problem.
Arbejdstilsynet understreger, at Moderaterne nu er forpligtet til at sikre, at disse krænkende handlinger ikke påvirker medarbejdernes sikkerhed og sundhed, hverken på kort eller lang sigt. Tonen og adfærden i partiets sekretariat har i flere tilfælde været problematisk, og nu skal der ske ændringer.
Ikke første gang
Det er ikke første gang, partiet er i modvind.
Tidligere på året forlod ti medarbejdere deres stillinger, hvoraf tre blev fyret, og syv valgte en frivillig fratrædelse. Samtidig trak partisekretær Kirsten Munch Andersen sig fra sin post, hvilket skabte yderligere uro.
I forsøget på at håndtere krisen, har Moderaterne udnævnt Morten E.G. Brautsch som midlertidig partisekretær. Brautsch har tidligere arbejdet som særlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen og er nu sat til at styre partiet gennem de udfordringer, de står overfor.
I en udtalelse til Ekstra Bladet understreger Brautsch, at han tager situationen meget alvorligt:
"Det er afgørende for mig, at Moderaterne er en arbejdsplads med et sikkert og sundt arbejdsmiljø. Jeg tager påbuddene fra Arbejdstilsynet dybt alvorligt, og vi arbejder på højtryk med de nødvendige initiativer og processer."
Moderaterne har nu fået en deadline for at rette op på forholdene, og det bliver spændende at se, om partiet kan genskabe balancen internt, mens de fortsat arbejder i den politiske frontlinje.