Følg os her

Sport

Nu har Nikolaj Jacobsen udtaget sin OL-trup: Her er de

Udgivet

d.

Foto: Dansk Idrætsforbund

De 14 håndboldherrer, der skal repræsentere Danmark ved OL i Paris, er udtaget.

Dansk håndbold er fyldt med gyldne olympiske præstationer, og på herrefronten mindes de fleste den storslåede guldmedalje ved OL i Rio 2016, og de intense kampe ved OL i Tokyo, hvor det blev til sølv. Nu står de danske håndboldherrer igen klar til at samle nationen foran skærmene til OL i Paris.

Det oplyser Danmarks idrætsforbund i en pressemeddelelse.

DIF, der er olympisk komité i Danmark, har på baggrund af en indstilling fra DanskHåndbold udtaget de 14 spillere og tre reserver, der til sommer deltager i den olympiske håndboldturnering.

Håndboldherrernes OL-trup er:

Niklas Landin

Emil Nielsen

Magnus Landin

Emil Jakobsen

Mikkel Hansen

Rasmus Lauge

Simon Pytlick

Thomas Arnoldsen

Mathias Gidsel

Mads Hoxer

Niclas Kirkeløkke

Magnus Saugstrup

Simon Hald

Henrik Møllgaard

Reserver:

Kevin Møller

Lasse Andersson

Lukas Jørgensen


Landstræner Nikolaj Jacobsen har nøje overvejet, hvilke spillere, der skulle indstilles til en plads på OL-holdet.

“Jeg håber, denne her trup kan føre os så langt som overhovedet muligt, og at vi kan komme igennem et OL, hvor vi både kan lægge pres på vores modstandere, men også samtidig forhåbentlig kan dosere vores kræfter. Vi tager afsted for at se, om vi kan slutte allerøverst. Det gør vi altid, og vi ved også godt, at det bliver en hård udfordring i og med, at der denne gang er en ret stærk værtsnation, der vil få stor opbakning på deres hjemmebane.”

LÆS OGSÅ  Afslører: Bliver med Thomas Gravesen i spidsen

I DIF glæder man sig over, at den danske trup af håndboldherrer nu er udtaget og klar til at udfordre hjemmebaneholdet, Frankrig.

”Ved de seneste to OL har det danske herrehåndboldlandshold spillet en central rolle og skabt en enorm glæde og begejstring i Danmark. Det tror jeg også, holdet er i stand til i Frankrig. Det har med garanti ikke været nemt for landstræneren at skære truppen til, for han har så utrolig mange dygtige spillere til disposition. Jeg glæder mig til at følge de to håndboldhold og tror på noget stort,” siger chef de mission i DIF, Søren Simonsen.

Lars Balle Christensen, sportsdirektør i Team Danmark, tilføjer:

“Håndboldherrerne repræsenterer altid Danmark på fornemmeste vis, og med bl.a. tre gange VM-titler og OL-guldet fra Rio har de vist, at vi altid kan forvente flotte præstationer fra dem. I den trup, der nu er udtaget, er der masser af både talent og rutine, og jeg er ikke i tvivl om, at de tager til Frankrig med ambitioner om at komme langt og spille med om medaljer.”

LÆS OGSÅ  Melder ud: Sker på TV 2

Guldet i Rio var en milepæl for håndboldherrerne og et bevis på holdets evne til at levere ved de olympiske lege. Ved OL i Paris har holdet mulighed for at vinde holdets tredje OL-medalje i træk. Legene bliver også særlige, at fantastiske spillere som Mikkel Hansen og Niklas Landin efter legene stopper henholdsvis deres karriere og landsholdskarriere.

Læs meget mere om OL og det danske OL-hold på www.ol.dk og følg med på ’Danmark til OL’ på Facebook og Instagram.

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Sport

OL hænger i en tynd, tynd tråd: Nu er der nyt fra Holger Rune

Udgivet

d.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

For nylig er det kommet frem, at Holger Rune er blevet ramt af endnu en skade. Først var det hans knæ, som ikke var “helt godt”, men nu er det håndleddet, der driller. Disse skader falder på et meget uheldigt tidspunkt, da åbningsceremonien for OL allerede er på fredag, og tennisturneringen starter dagen efter.

Her vil man have mulighed for at opleve Caroline Wozniacki, Clara Tauson og Holger Rune, men især for sidstnævnte kan OL-drømmen nu være i fare.

LÆS OGSÅ  EM står for døren: Hvem vinder europamesterskabet?

Det skriver TV 2

I weekenden gennemgik Holger Rune en scanning af sit håndled, som desværre ikke gav positive resultater. Efterfølgende søgte han en “second opinion” fra to læger med speciale i tennisskader, men de gav heller ikke de håbede nyheder.

Aneke Rune forklarer: “Vi har talt med alle tre læger nu, og ingen giver helt det samme svar. Men de er alle enige om, at håndleddet skal fikseres og ikke må bruges. Hvor længe det skal være, varierer dog i lægernes vurderinger. Nogle siger et par uger, andre siger 4-6 uger, og én nævner operation.”

Til trods for usikkerheden har Holger Rune og hans mor ikke opgivet håbet om OL-deltagelse. De planlægger at flyve til Monaco i morgen for at få foretaget en yderligere scanning med kontrastvæske for at få et klarere billede af, hvad der præcist foregår i håndleddet og hvad der forårsager smerterne.

Efter denne scanning vil de beslutte, hvad der videre skal ske, både med hensyn til håndleddet og Holger Runes deltagelse i OL.

LÆS OGSÅ  Disse fire verdensmestre skal bære Dannebrog til åbningen af OL i paris
Forsæt med at læse

Sport

Vingegaard sikrede en flot andenplads: Så meget tjente han og teamet i Tour de France

Udgivet

d.

Foto: Imago/Ritzau Scanpix
Foto: Imago/Ritzau Scanpix

Stort tillykke til Jonas Vingegaard med en flot andenplads.

Efter den alvorlige ulykke tilbage i april, hvor Jonas Vingegaard pådrog sig flere brækkede ribben, et brækket kraveben og en punkteret lunge, var der mange spekulationer om, hvorvidt han ville være klar til Tour de France.

Det var derfor med stor lettelse, at Team Visma kunne annoncere, at Vingegaard ville deltage i årets Tour de France, og han udtalte selv, at han var kommet for at vinde!

Selvom han vandt den første bjergetape i Alperne, den 11. etape, endte han dog med at blive slået af den slovenske rytter, som krydsede målstregen 1 minut og 3 sekunder før ham. Remco Evenepoel fulgte tæt efter, kun 11 sekunder bag Vingegaard.

Selvom det ikke blev til en sejr denne gang, har Vingegaards andenplads vundet mere end blot overskrifter; den har også indbragt stor respekt for hans comeback efter den alvorlige ulykke i april og selvfølgelig også lidt til ‘lommen’.

LÆS OGSÅ  Får Danmarks nederlag ved EM konsekvenser for Kasper Hjulmand?

Ifølge Pro Cycling Stats kunne Team Visma | Lease a Bike nemlig trøste sig med de 355.320 euro som dette års Tour de France indbragte dem.

Her var det Jonas Vingegaard der sikrede teamet de 250.400 euro af dem, herunder sin andenplads, der i sig selv gav 200.00 euro.

Svømmer i penge

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at Jonas Vingegaard med sit store talent tjener godt med penge, men det præcise beløb kan overraske mange. Han er faktisk en af verdens bedst betalte cykelryttere.

Ifølge Pengehjørnet tjener Vingegaard hele fire millioner euro årligt, hvilket svarer til cirka 29,8 millioner danske kroner.

Dette står i skarp kontrast til den tidligere kontrakt han havde med Team Jumbo-Visma, som fra 2021- 2023 indbragte ham 11 millioner danske kroner årligt. Dette beløb inkluderede ikke kun løn, men også diverse bonusser for præstationer i store løb. Han har altså opnået en betydelig lønforhøjelse med den nye kontrakt, der gælder for årene 2023 til 2027.

Forsæt med at læse

Sport

Pogacar skovler penge ind til holdet: Så meget har han tjent ved dette års Tour de France

Udgivet

d.

Foto: Redaktionel kreditering: Bob Cullinan / Shutterstock.com
Foto: Redaktionel kreditering: Bob Cullinan / Shutterstock.com

Det er altså ikke ‘småpenge’ der er tale om.

Selvom mange i Danmark havde håbet, at sejren ville gå til Jonas Vingegaard, er det umuligt at ignorere, at Tadej Pogačar er i sit livs form og ‘dominerer konkurrencen’.

Dette års Tour de France har virkelig været en prøvelse af udholdenhed og strategi, hvor Tadej Pogačar især har markeret sig som en fremtrædende skikkelse. Selvom han tidligere har vundet løbet to gange, kæmper han endnu engang om den gule trøje.

Det er også blevet tydeligt, når man ser på ‘pengelisten’, som afslører, hvordan pengepræmierne ved dette års Tour de France er fordelt.

LÆS OGSÅ  Jonas Vingegaards konkurrent fik vigtigt råd: "Overlad pigerne til mig"

ro Cycling Stats afslører nenlig, at cykelrytteren gennem sin fremragende kørsel har indkørt hele 799.460 euro, hvilket udgør 34,7 % af de i alt 2.300.000 euro, som årets Tour de France handlede om. Dette resultat slår også Team Vismas imponerende rekord fra 2022, der lød på 779.750 euro.

Endnu vildere er det, at det faktisk kun er én rytter, der har vundet etaper – selvfølgelig ingen andre end. Pogačar, som så også tog seks af dem. Med disse sejre hev han i alt 621.180 euro hjem, hvilket svarer til næsten 78 procent af holdets samlede pengepræmie. Det står i kontrast til holdets næstbedste rytter, Joao Almeida, der indbragte et mere beskedent beløb, men som altså også tages i mod med kyshånd, på 78.760 euro.

Mon ikke, der lurer en ‘medarbejderbonus’ rundt om hjørnet for Pogacar, for den fremragende præstation ved dette års Tour de France.

LÆS OGSÅ  Melder ud: Sker på TV 2
Forsæt med at læse

Trending