Følg os her

Musik

Spændende mulighed for danskerne: Træd ind i Kashmirs ‘The Good Life’

Udgivet

d.

Med spotudstillingen 'The Good Life' hylder Danmarks rockmuseum Kashmirs skelsættende album fra 1999. Foto: C Taylor Crothers, Grafik: Dennis Reindau

‘Mom In Love, Daddy In Space’, ‘Graceland’, ‘Lampshade’ og ‘Make It Grand’ – der er mange grunde til, at ‘The Good Life’ vakte opsigt, da Kashmir i 1999 udgav albummet. Den anmelderroste udgivelse fylder i år 25 år, og det har inspireret rockmuseet RAGNAROCK i Roskilde til for første gang nogensinde at lave en udstilling baseret på én enkelt udgivelse.

“Det har været spændende for os som museum at se kreativt på, hvordan vi kan løfte et album, der er skabt til at blive lyttet til derhjemme, og omskabe det til et fysisk udstillingsrum. Vores mål er at give publikum oplevelsen af at træde direkte ind i selve albummet og derfra følge de mange fortællinger, der gemmer sig i historien om ‘The Good Life’,” siger museumsinspektør Rasmus Rosenørn.

Det oplyser ROMU i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ  The Minds of 99 skriver dansk kulturhistorie

‘The Good Life’ udkom udelukkende på CD i 1999. CD’en er derfor blevet nærstuderet de seneste måneder på museet, afslører museumsinspektør Rasmus Rosenørn:

“Kashmir skabte et meget stærkt visuelt univers i CD-bookletten både farve- og billedmæssigt, som vi har kunnet lege med og videreudvikle grafisk. Det har vi nu genskabt sammen med deres særlige lydunivers, så udstillingen stimulerer mange sanser på samme tid, som om du fysisk står inde i albummet.” 

Vigtig fortælling midt i en streaming-tid

Netop fordi Kashmir udgav ‘The Good Life’ i tiden, før digitale downloads og streaming blev den dominerende måde at lytte til musik på, ser publikumschef i ROMU, Isabella No’omi Fuglø en stor kulturhistorisk værdi i at dykke ned i albummet lige nu.

“Engang tog vi det for givet at høre et album fra start til slut, og den måde at tilgå musik på er ikke længere udbredt. Kashmir har lagt meget arbejde i at få ‘The Good Life’ til at fungere som et samlet værk, og vi håber, at de yngre generationer kan få øjnene op for albumformatets værdi netop ved at opleve det tæt på,” siger publikumschef Isabella No’omi Fuglø. 

LÆS OGSÅ  Mads Langer deler trist nyhed fra privatlivet

Museumsinspektør Rasmus Rosenørn bakker op:

“Det er første gang, vi går i dybden med ét enkelt album, og det har vi absolut ikke fortrudt. For ‘The Good Life’ har vist sig at have en enorm betydning for Kashmir. Det påvirkede hele deres kunstneriske retning sidenhen og er medvirkende til, at Kashmir ender som et af nyere tids største danske rockbands. Samtidig har albummet den dag i dag en stor plads i hjertet hos fangruppen,” siger museumsinspektør Rasmus Rosenørn.

Fan-efterlysning gav pote

I foråret efterlyste rockmuseet netop bidrag fra fans til udstillingen, og det har givet pote.

“Vi kan mærke på de mange henvendelser, at det langt fra er et album, der er gået i glemmebogen. Vi har fået mange ting og gribende fortællinger ind fra fans. Lige fra et stykke af en smadret guitarhals fra ‘The Good Life’-turneen til en privat CD med autografer fra bandet. Den stammer fra en superfan, hvis far ville overraske hende og slog til, da han opdagede, at et af bandmedlemmerne tilfældigvis boede på hans rute som postbud,” fortæller museumsinspektør Rasmus Rosenørn. 

Ud over fanbidragene og Kashmirs egne videofortællinger, kan man blandt andet gå på opdagelse i privatfotos af bandet. Kashmir blev i 1993 opdaget af den nu afdøde musikmand Poul Martin Bonde, som gav dem deres første pladekontrakt. Poul Martin Bonde besøgte Kashmir under indspilningerne af ‘The Good Life’ i Das Boot-studiet i Lake Tahoe i USA med sit kamera, og de fotos kan for første gang ses offentligt i udstillingen. 

LÆS OGSÅ  Taylor Swift må aflyse koncerter: Frygter terrorangreb

Samtidig med udstillingen udgiver forlaget Multivers i samarbejde med museumsorganisationen ROMU, som rockmuseet er en del af, den næste bog i portrætserien ‘Danske Albums’ om ‘The Good Life’. Bogen er skrevet af journalist Karina Edlund Jensen baseret på interviews med bandmedlemmer samt andre medvirkende. 

I 2023 udkom de første fem portrætbøger i serien om Kim Larsens ’Værsgo’, Anne Linnets ’Marquis de Sade’, Sods’ ’Minutes To Go’, Natasjas ’I Danmark er jeg født’ samt Malk de Koijns ’Sneglzilla’. 


FAKTA:

  • Kashmir udgav ‘The Good Life’ den 17. februar 1999, og det er deres tredje udgivelse, siden de dannede bandet på en musikefterskole i 1991. 
  • Albummet indeholder singler som ‘Mom In Love, Daddy In Space’, ‘Graceland’, ‘Lampshade’ og ‘Make It Grand’. 
  • Anmelderne tog meget positivt imod albummet. Kashmir modtog blandt andet seks statuetter til Dansk Grammy 2000 herunder prisen for ‘Årets Danske Album’ og ‘Årets Danske Rockudgivelse’.
  • Kashmir stoppede som aktivt band i 2014, og de har ikke udgivet musik sammen siden.
  • Spot-udstillingen om ‘The Good Life’ er åben for publikum på Danmarks rockmuseum RAGNAROCK, Rabalderstræde 16 i Roskilde fra fredag den 13. september. Udstillingen følger tilblivelsen af albummet samt tiden efter – blandt andet med privatfotos fra bandets efterfølgende turné i hele landet.
  • Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK er en del af den statsanerkendte museumsorganisation ROMU, der favner i alt 10 besøgssteder i Roskilde, Lejre og Frederikssund.
  • Samtidig med spot-udstillingen udkommer en portrætbog om albummet i serien ‘Danske Albums’ skrevet af journalist Karina Edlund Jensen. Bogen udgives på forlaget Multivers og vil kunne købes på rockmuseet.

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

Musik

Trist nyhed: Musiklengende er gået bort

Udgivet

d.

Af

Foto: Shutterstock

Verden har sagt farvel til en af rockens mest ikoniske musikere og sangskrivere.

JD Souther, manden bag nogle af Eagles’ største hits, er gået bort i en alder af 78 år.

Han døde fredeligt i sit hjem i New Mexico, og selvom livet nu er sluttet, var Souther aktiv til det sidste med koncerter planlagt til efteråret.

LÆS OGSÅ  Taylor Swift må aflyse koncerter: Frygter terrorangreb

et skriver Variety.

Med sin pen og musikalske kunnen skabte han evige klassikere som “New Kid in Town” og “Best of My Love,” men Southers indflydelse strakte sig langt ud over Eagles’ succes.

Slog sit navn fast for længe siden

Hans tætte samarbejde med navne som Linda Ronstadt og James Taylor gjorde ham til en hjørnesten i 70’ernes og 80’ernes amerikanske musikscene.

Men Souther var ikke kun kendt for sine samarbejder. Som solokunstner markerede han sig stærkt med blandt andet hitten “You’re Only Lonely,” der strøg direkte ind på top 10 på Billboard Hot 100.

LÆS OGSÅ  The Minds of 99 skriver dansk kulturhistorie

Og hvis du troede, at Souther kun havde styr på noderne, tog du fejl. Han havde også et solidt greb om skuespillets verden, hvor han optrådte i populære serier som ‘Nashville’ og ‘Thirtysomething’.

Som medlem af “Songwriters Hall of Fame” cementerede JD Souther sin plads blandt musikhistoriens helt store navne.

Du kan genhøre hans megahit ‘You’re Only Lonely’ her:

Forsæt med at læse

Musik

Efter indlæggelse på hospice: Deler nyt om Johnny Madsen

Udgivet

d.

Af

Foto: Per Lange/Ritzau Scanpix

Der er nu nyt om den populære musiker.

Johnny Madsen er en velkendt stemme blandt det danske folk. For nyligt satte han dog musikkarrieren på pause og greb for alvor fat om malerpenslen.

Men det eventyr blev dog sat på en tvungen pause.

Den ikoniske vestjyske musiker og maler oplevede for nyligt en situation, der ligger langt fra de vanlige rock’n’roll skænderier.

Den 73-årige multikunstner, kendt for sin uortodokse tilgang til både musik og liv, mistede nemlig fodfæste i sit eget hjem på Fanø.

Men det stopper ikke her.

LÆS OGSÅ  Johnny Madsen indlagt: Så alvorligt er det

Den folkekære multikunstner var blevet alvorligt syg.

Efter et uheldigt fald i marts, hvor han brækkede sit kraveben blev han indlagt på et jysk sygehus med alvorlige komplikationer.

Det fortalte Johnny Madsens manager, Jeanett Exner, til Ekstra Bladet.

Hun forsikrede dog, at selvom situationen var alvorlig, var der ingen grund til panik:

“Det er ikke godt, men Johnny er altså ikke døende”, lød det fra hende.

Ulykken fandt sted i mørket på Johnny Madsens hjem på Fanø, og har haft betydelige konsekvenser.

Efter at have snublet over et par sko, faldt han så uheldigt, at skaden nu ser ud til at være vokset forkert sammen:

Det fortalte Jeanett Exner, der udover at være manager for Johnny Madsen også er uddannet sygeplejerske.

Nægtet slynge og smertestillende medicin

Johnny Madsen har ikke gjort helingsprocessen lettere for sig selv.

Han har nægtet at bruge slynge og tage smertestillende medicin, og med en livsstil præget af cigaretter og alkohol frem for sund kost og motion, har den 73-årige kunstner haft svært ved at komme sig.

Alvoren i situationen er nu begyndt at gå op for ham, og det har ført til, at han har tabt omkring ti kilo på grund af smerter, der har fjernet hans appetit.

LÆS OGSÅ  Afslører: Snart indtager musiklegende Danmark

Johnny Madsen blev øjeblikket indlagt på en hospiceafdeling, men manageren understregede, at dette valg af afdeling udelukkende skyldes, at personalet havde de nødvendige kompetencer til at tage sig af ham.

Det må siges at holde stik, for nu er Johnny Madsen ikke indlagt længere.

Nu er han nemlig hjemme på Fanø igen.

Det fortæller Jeanett Exner til Ekstra Bladet.

Hun oplyser, at han blev udskrevet i slutningen af sidste uge, og lægger ikke skjul på, at hun håber han snart bliver frisk igen:

“Jeg håber snart, han er helt frisk igen”, lyder det fra manageren, der ikke har yderligere kommentarer.

Hun forventer, at Johnny Madsen vil få opereret sit kraveben igen, når han er stærk nok til at gennemgå indgrebet.

Forsæt med at læse

Musik

Ny Bruce Springsteen dokumentar med trist afsløring: Har kæmpet med sygdommen i flere år

Udgivet

d.

Af

Foto: Adam McCullough/ Shutterstock

En trist nyhed har ramt musikbranchen samt fans verden over.

Patti Scialfa, mangeårig medlem af Bruce Springsteens legendariske E Street Band og hustru til rockikonet, afslørede i en ny dokumentar, at hun i flere år har kæmpet med knoglemarvskræft.

Nyheden kom frem ved premieren på dokumentarfilmen Road Diary: Bruce Springsteen and the E Street Band, som blev vist på filmfestivalen i Toronto.

Ifølge flere medier, herunder Variety, blev Patti diagnosticeret med kræft allerede tilbage i 2018. Hendes sygdom har haft en stor indflydelse på hendes liv og karriere, og det har tvunget hende til at træffe svære valg om sine optrædener med E Street Band.

Det har været en udfordring

“Det har været en udfordring for mig at turnere. Jeg skal være forsigtig med, hvad jeg vælger at gøre, og hvor jeg vælger at tage hen,” siger hun i dokumentaren og forklarer, at sygdommen har påvirket hendes immunsystem.

Selvom Bruce Springsteen og flere medlemmer af E Street Band var til stede ved premieren, deltog Patti ikke selv.

I dokumentaren går hun i dybden med, hvordan hun nu må vælge sine optrædener med omhu, og at det nye kapitel i hendes liv indebærer færre koncerter end tidligere.

“En gang imellem kan jeg tage til et koncert eller to og synge et par sange fra scenen, og det har været en fornøjelse. Det er den nye situation for mig lige nu, og det har jeg det o.k. med,” fortæller hun.

Patti Scialfa har været en del af E Street Band siden 1984 og blev sammen med de andre medlemmer optaget i Rock and Roll Hall of Fame.

Forsæt med at læse

Trending