Følg os her

De kongelige

Inviterer til kæmpe fest med kong Frederik og dronning Mary

Udgivet

d.

Foto: PR Bikubenfonden

Den historiske spillested VEGA bliver rammen, når DR og Bikubenfonden med deltagelse af Kongeparret inviterer til koncert for at fejre tidligere prismodtagere af Kronprinsparrets Priser.

For 20 år siden modtog det daværende kronprinspar en prisuddeling i bryllupsgave af Bikubenfonden. Siden Kronprinsparrets Priser for første gang blev givet, er 61 priser blevet uddelt og en masse aftryk og oplevelser er givet videre og har spredt sig ud over hele kongeriget.

LÆS OGSÅ  Frederik og Mary vækker opsigt: Hvor er de?

Det oplyser Bikubenfonden i en pressemeddelelse.

Og siden da er kronprinsparret blevet til kongepar. For både at markere dette skifte og for at fejre tidligere prismodtagere for alt, hvad de har gjort og skabt, inviterer DR og Bikubenfonden indenfor til en musikalsk aften i november på VEGA i København og på DR1.

LÆS OGSÅ  Helt tæt på kong Frederiks kærlighed til musik: Ser tilbage på særlig dag i 1995

Jada fester med

Der er lagt op til en helt særlig og festlig aften, når Kongeparret og tidligere modtagere af Kronprinsparrets Priser vil tage plads på scenen og blandt publikum, og aftenen vil byde på store musikalske øjeblikke, overraskelser og indblik i den forskel, der er skabt for rigtig mange mennesker gennem årene, der er gået. Mød blandt andre Jada og Emma Sehested Høeg, der tidligere har modtaget Kronprinsparrets Stjernedryspriser (Emma Sehested Høeg med How to Kill a Dog), og Tina Dickow, der i 2008 fik Kronprinsparrets Kulturpris. Men også dansk musiks nye stjerneskud på live fronten, Zar Paulo, indtager VEGA og giver koncert.

LÆS OGSÅ  Snart går det løs: Nu deler Kongehuset nye detaljer

Det betyder samtidig, at der ikke bliver uddelt nye priser i år. Det bliver dog kun for et enkelt år, for i 2025 vender Kongehuset, Bikubenfonden og DR tilbage med en ny udgave af prisoverrækkelsen. På den måde kommer 2024 til at være året, hvor de forgange 20 år bliver startskuddet til en ny udgave for fremtiden.

I mellemtiden er alle inviteret med til en aften på spillestedet VEGA og på DR1, når Kongeparret byder velkommen i den særlige og historiske koncertsal i hjertet af København. Koncerten foregår den 5. november kl. 20.00 og sendes lørdag 9. november kl. 21.00 på DR1 og DRTV.

Der er mulighed for at være med på aftenen. Billet til koncerten kan tilgås her.

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

De kongelige

Prins William med sjov privat afsløring: Det skændes de om

Udgivet

d.

Af

Prins William
Foto: Pete Hancock/ Shutterstock

Nu kommer prins William med en sjov afsløring fra privaten.

Under et nyligt arrangement i London, hvor der blev sat fokus på at støtte unge talenter inden for film-, spil- og tv-industrien, delte Prins William et overraskende og humoristisk indblik i livet som far til tre royale børn.

LÆS OGSÅ  En hård tid: Nu deles detaljer om William og Kates ægteskab

Selvom Prins William er fremtidens konge, viste han en mere jordnær side ved at fortælle om de små konflikter, der kan opstå derhjemme mellem hans børn, Prins George, Prinsesse Charlotte og Prins Louis.

Det skriver Geonews.

Udløste latter hos publikum

I en afslappet samtale med Erik Scott, en studerende fra National Film and Television School (NFTS), afslørede William, at selv kongelige børn har deres udfordringer – især når det drejer sig om fjernbetjeningen.

Med et grin bemærkede prinsen, at “mine børn slås ofte om fjernbetjeningen derhjemme,” hvilket straks udløste latter fra publikum. Hans bemærkning understregede, at på trods af deres royale titel, er hverdagen med børn fuld af de samme småkonflikter, som mange familier kan relatere til.

LÆS OGSÅ  Frederik og Mary vækker opsigt: Hvor er de?

Prinsens ærlige og humoristiske afsløring gav et sjældent indblik i familielivet bag paladsets mure, hvor selv kongelige børn har deres øjeblikke med småskænderier. Denne afslappede tilgang til familielivet viser, at Prins William og hans familie, trods deres royale pligter, også oplever de samme udfordringer som mange andre familier.

Forsæt med at læse

De kongelige

Frederik og Mary overrasker: I år bliver det helt anderledes

Udgivet

d.

Af

Foto: Presse-fotos.dk

I år bliver det ikke som det plejer.

Efter 20 år med prisuddelinger, stjernestunder og støtte til kunst og sociale projekter, tager Kronprinsparrets Priser i år en uventet pause. Siden 2004 har Kronprinsparret der nu er blevet til Danmarks kongepar, sammen med Bikubenfonden hædret en række kunstnere og sociale initiativer – men i 2024 bliver det anderledes.

Det skriver Ekstra Bladet

LÆS OGSÅ  Frederik og Mary vækker opsigt: Hvor er de?

Årets show vil stadig finde sted med både kong Frederik og dronning Mary som æresgæster, og det vil blive sendt live på DR1. Dog bliver der ingen priser, oplyser Bikubenfonden i en pressemeddelelse.

Men Bikubenfonden forsikrer, at det blot er en midlertidig pause. I 2025 vender det hele tilbage med en fornyet udgave af prisuddelingen, som skal markere overgangen til en ny æra for prisuddelingen.

Det ændres i år

Selvom prisuddelingen er sat på pause, vil showet stadig være en festlig begivenhed. En række tidligere prismodtagere, heriblandt Jada, Tina Dickow, Emma Sehested Høeg og bandet Zar Paulo, vil stå på scenen.

Arrangementet finder sted den 5. november på det spillestedet Store Vega på Vesterbro i København. Billetterne er til salg for offentligheden, så alle kan få en chance for at deltage i festlighederne. 

LÆS OGSÅ  Afslører stor nyhed: I år vil kongeparret pryde det

Ellers kan man se med på DR1 og DRTV den 9. november.

En interessant detalje, som endnu er uklar, er, hvad prisuddelingen skal hedde fremover. Med Frederiks nye rolle som konge, spekulerer mange i, om vi i 2025 vil få en prisuddeling med et nyt navn. 

Både Bikubenfonden og kongehuset holder dog kortene tæt ind til kroppen, og vi må vente til næste år for at få svaret.

Forsæt med at læse

De kongelige

Afsløret af dronning Mary: Her er det

Udgivet

d.

Af

Foto: Liv Oeian/ Shutterstock

Nu er det endelig blevet afsløret.

Årets Julemærke blev i dag afsløret af Dronningen. Og det er et helt særligt mærke, for i år er Kongeparret en del af motivet. 

Det oplyser Julemærkefonden i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ  Helt særligt: Nu inviteres danskerne helt tæt på

Julemærket 2024 hylder det nye kongepar. Dermed følger det en tradition helt tilbage fra 1907, hvor motivet markerer et aktuelt tronskifte i Danmark. Sammen med Kongeparret indeholder det en lang række historiske symboler, der forbinder os som nation og er rammen om vores fællesskab. 

Det bemærkede Dronningen, der også er protektor for Julemærkehjemmene, i sin tale. Her fortalte Hendes Majestæt, hvor glædeligt det er at stå side om side med Kongen på Julemærket omgivet af alt det, der forbinder os i Danmark. 

LÆS OGSÅ  Afslører: Hylder Frederik og Mary på helt særlig måde

Dronningen understregede, hvor vigtigt, Julemærkehjemmenes arbejde er for, at vi sammen giver børn en fremtid uden mobning. Årets Julemærke minder os om, at vi alle har brug for at være med i et fællesskab.

Herefter kunne Dronningen sammen med årets kunstner Niels Ditlev lade forhænget falde og fremvise Julemærket 2024.

Samler os som nation

Niels Ditlev har taget udgangspunkt i H.M. Kong Frederik 10.s valgsprog: ”Forbundne, forpligtet, for Kongeriget Danmark”.

Julemærket er fyldt med symboler – fra fortidens vikingeskibe til nutidens kongeskib, fra runerne på Jellingestenen til bogstaverne i Grundloven, fra Solvognens himmeltegn til den danske astronaut på mission i rummet. Det forbinder Danmarks svane, Grønlands isbjørn og Færøernes strandskade i Rigsfællesskabet. 

Julen indgår naturligvis også i motivet, fx det rød-hvide julehjerte, og juletræet, som både unge og gamle sammen danser rundt om. I midten står kongeparret, der samler fortid, nutid og fremtid.

LÆS OGSÅ  Skilsmisse-rygterne svirrer: Harry og Meghan er 'prøve separeret'

”Jeg håber, at årets Julemærke er med til at samle os som nation og gøre os stolte over vores historie. Jeg synes, det er vigtigt, at vi har nogle fælles tilhørsforhold, og vi ikke glemmer vores historie. Julemærket er også et symbol på, at vi alle kan give noget til børn, der har brug for hjælp. På den måde er vi også forbundne og forpligtede”, sagde Niels Ditlev.

Niels Ditlev og HM Dronningen foran Julemærket 2024 Foto Julemærkefonden

Fællesskabet hjælper børnene

Som altid går overskuddet fra salget af Julemærket til at støtte børn på de fem Julemærkehjem. Her får børn, der mistrives, bliver mobbet eller er ensomme, hjælp.

Fællesskab er et af nøgleordene i Julemærkehjemmenes arbejde. Når børn kommer på Julemærkehjem bliver de del af et fællesskab med andre børn. For mange bliver det en ny start på livet, hvor de genfinder selvværdet og får nye venner. 

LÆS OGSÅ  Kongehuset afslører nye detaljer: Sådan bliver det

Hvor meget et ophold kan ændre for et barn kunne mærkes, da 12-årige Silas og 11-årige Anakin var på scenen for at fortælle om, hvad det har betydet for dem at være på Julemærkehjem. Her fortalte de om, hvordan de begge har fået fornyet selvværd efter en hård tid, hvor de blev mobbet i skolen. 

Mobning kan ske alle steder, hvor børn er, og derfor også online. Netop den digitale mobning blev også adresseret ved afsløringen af Julemærket, da alle deltagere modtog et analysenotat, som fortæller om stigende digital mobning, men også at der er grund til håb. Som med al anden mobning stoppes og forebygges online mobning med dialog og gode fællesskaber.

LÆS OGSÅ  Frederik og Mary på første officielle besøg: Se billederne her

Køb Julemærket

Julemærket kan fra i dag købes på julemærket.dk og fra d. 11. oktober i de fleste af landets dagligvarebutikker, boghandlere samt Kop & Kande-butikker. Prisen for et ark er 95 kr. Derudover kan man købe hæfter, julekort, puslespil og gavemærker med motivet.

Julemærket 2024

•    Årets mærke er nr. 121 i en række, der er udkommet lige siden 1904.
•    Det har titlen ”Jul i Kongeriget Danmark”.
•    Overskuddet går til at hjælpe børn på Julemærkehjemmene.
•    Hvert år får op mod 1.000 børn et ophold på et af de fem Julemærkehjem i Danmark.
•    Børn på Julemærkehjem kæmper med mistrivsel, mobning, ensomhed og lavt selvværd.
•    Salget af Julemærker dækker i dag ca. 5 % af udgifterne til at drive Julemærkehjemmene.

Niels Ditlev
•    Født 1957 – 67 år.
•    Uddannet reklametegner.
•    Har også tegnet Julemærket 2022, som markerede H.M. Dronning Margrethes 50-års regentjubilæum og Fredensborg Slots 300-års jubilæum.
•    Som barn var han på ophold på Julemærkehjemmet Hobro. 

Konge- og regentpar på Julemærket
Det er femte gang, at et nyt konge- eller regentpar er på årets Julemærke.
•    1907: Kong Frederik 8. og Dronning Louise
•    1912: Kong Christian 10. og Dronning Alexandrine
•    1947: Kong Frederik 9. og Dronning Ingrid
•    1972: Dronning Margrethe 2. og Prins Henrik

Forsæt med at læse

De kongelige

Nu hylder udlandet Mary: Her er årsagen

Udgivet

d.

Af

Foto: MGDK

Dronning Mary har igen imponeret mode- og kongehuseksperter – denne gang med et gennemført, bæredygtigt kjolevalg, der har skabt stor begejstring. 

Da kongeparret ankom til et storslået gallataffel på Christiansborg Slot tirsdag aften, fangede dronningens elegante outfit offentlighedens interesse. 

Det skriver B.T. 

LÆS OGSÅ  Breve fra prinsesse Diana afsløret: Det skriver hun

I stedet for at vælge noget nyt til den festlige begivenhed, havde dronningen valgt at genbruge en nederdel fra Oscar de la Renta, som hun første gang bar for næsten 20 år siden. Denne stilfulde gestus fik eksperter til at rose hende for hendes miljøbevidsthed og sans for at give tøjet nyt liv.

‘Genbrugsdronningen’

“Genbrugsdronningen slår til igen! Dronning Mary er en mester i genbrug og ikke mindst at give tøj nyt liv. For selvom hun – ligesom her – har en næsten 20 år gammel nederdel på, så er det ikke noget, der ligner gamle klude,” udtalte Caroline Vagle, kongehusekspert for det norske Se og Hør. 

Hun understregede, at dronningens evne til at kombinere nye og ældre elementer gør hendes stil helt særlig – altid stilfuld, men samtidig med øje for bæredygtighed.

Den mørkeblå nederdel fra Oscar de la Renta blev oprindeligt båret af Mary under et statsbesøg i Australien i 2005. Til denne gallaaften havde hun dog parret den med en smuk overdel fra den danske designer Jesper Høvring, som hun også tidligere har båret ved flere lejligheder.

LÆS OGSÅ  Kongehuset afslører nye detaljer: Sådan bliver det

Caroline Vagle fremhævede også dronningens alsidighed i modevalgene: 

“Hun har en enorm sans for mode og ser altid frisk ud. Hun mixer og matcher og elsker at sy.”

Tryk her for at se et billede af Marys outfit.

Forsæt med at læse

De kongelige

Efter skilsmisserygter: Nu bryder Meghan tavsheden

Udgivet

d.

Af

Foto: Karwai Tang/WireImage

For første gang siden rygterne, bryder Meghan Markle nu tavsheden.

Meghan Markle, hertuginden af Sussex, er tilbage i rampelyset med sin første offentlige udtalelse efter en længere periode uden for mediebilledet. Dette skete i forbindelse med en uventet solooptræden ved børnehospitalet i Los Angeles’ (CHLA) gallafest, hvor hertuginden imponerede gæsterne med sit engagement og sine ord.

Til gallaen, der afholdes hvert andet år, deltog Meghan som særlig gæst, personligt inviteret af hospitalets præsident og administrerende direktør, Paul Viviano. Begivenheden hylder det fantastiske arbejde, der udføres for børn på hospitalet, og Meghan har tidligere besøgt CHLA flere gange, hvilket gør hendes tilstedeværelse endnu mere betydningsfuld.

LÆS OGSÅ  Afslører stor nyhed: I år vil kongeparret pryde det

Det skriver GBnews.

I en erklæring på Sussex-parrets hjemmeside udtrykte Meghan sin taknemmelighed for at have deltaget i arrangementet. Hun fremhævede, hvor vigtigt det er, at fællesskabet står sammen om at støtte dem, der har mest brug for det. “Vigtigheden af fællesskabets støtte til at forbedre livet for dem, der har brug for det,” lød det fra hertugindens team, som understregede succesen bag det velgørende arrangement.

Det rygtes at Harry og Meghan i øjeblikket er ‘prøve-separeret‘, og det er altså første gang siden disse rygter er begyndt, at Meghan kommer med en udtalelse.

Vakte opsigt i rød kjole

Til den eksklusive galla genbrugte Meghan en elegant, rød Carolina Herrera-kjole, som hun tidligere bar til Salute To Freedo-gallaen i 2021. Denne gang valgte hun dog en mindre formel udgave af kjolen ved at fjerne det flagrende overnederdel, hvilket gav hendes look et forfriskende twist.

Meghans deltagelse ved gallaen fandt sted, netop som prins Harry vendte tilbage til USA efter en række soloengagementer i New York, London og det sydlige Afrika. Parrets separate optrædener har vakt opsigt og viser deres fortsatte dedikation til velgørenhed og sociale formål, selvom de nu befinder sig uden for den britiske kongefamilies officielle arbejdsopgaver.

Hertugindens engagement i CHLA falder i tråd med hendes mangeårige filantropiske arbejde, især hendes fokus på børns velfærd og adgang til sundhedspleje. Meghan har tidligere støttet hospitalets Make March Matter-kampagne og fortsætter med at være en synlig og engageret deltager i velgørenhedsarrangementer.

LÆS OGSÅ  En hård tid: Nu deles detaljer om William og Kates ægteskab

Samtidig med Meghan Markles deltagelse i gallaen, vender prins Harry tilbage fra sine egne soloopgaver verden over. Parrets individuelle optrædener vidner om deres fælles mission om at balancere deres private liv med et vedvarende engagement i velgørende sager.

Meghans udtalelse, der blev frigivet samtidig med Harrys hjemkomst, understreger parrets fortsatte dedikation til at støtte gode formål og opretholde en offentlig tilstedeværelse. Deres strategiske tilgang til deres roller viser, at selvom de ikke længere er en del af det arbejdende kongehus, fortsætter de med at bruge deres indflydelse til at gøre en forskel.

Forsæt med at læse

De kongelige

Kong Charles kræftdiagnose har overraskende effekt på befolkningen

Udgivet

d.

Af

Foto: Richard Juilliart/ Shutterstock

Kong Charles’ kræftdiagnose har haft en overraskende effekt.

Kong Charles III har ved at dele sin kræftdiagnose formået at skabe en stærkere forbindelse til det britiske folk. Ved at være åben om sin personlige kamp mod sygdommen har han sat fokus på vigtigheden af tidlig opsporing og behandling, hvilket har styrket hans image som en leder, der ikke er bange for at vise sårbarhed.

Charles, der tidligere blev set som en symbolsk figur for rigdom og privilegier, fremstår nu som en person, der deler de samme udfordringer som mange andre. “I sidste ende er sundhed den store udligner,” udtaler Anna Whitelock, professor i monarkiets historie ved City University i London.

Det skriver AP.

LÆS OGSÅ  Kongehuset afslører nye detaljer: Sådan bliver det

Efter Charles’ afsløring af sin diagnose har debatterne om monarkiets rolle i et moderne Storbritannien, og dets forbindelse til fortidens kolonialisme, midlertidigt trådt i baggrunden. Begivenhederne de seneste måneder har skabt en overraskende vending, hvor både kongen og prinsesse Kate, hustru til prins William, har måttet trække sig fra deres officielle pligter for at fokusere på deres helbred. Williams beslutning om at støtte sin hustru og deres børn har også bidraget til et mere sårbart og menneskeligt billede af kongefamilien

I denne tid trådte dronning Camilla frem som en af kongehusets mest synlige repræsentanter. Tidligere var hun upopulær på grund af sin rolle i skilsmissen mellem Charles og prinsesse Diana, men nu har Camilla vist sig som en pålidelig støtte for både Charles og Kate. “Folkemængdernes støtte til hende har været ret bemærkelsesværdig,” siger Anna Whitelock og understreger, at Charles og Camilla nu ses som et stærkt team.

Større interesse

Selvom kong Charles har opnået stor popularitet med sin åbenhed om sygdommen, står han fortsat over for personlige udfordringer. Forholdet til hans søn, prins Harry, er stadig anstrengt efter udgivelsen af Harrys bog Spare, og hans bror, prins Andrew, fortsætter med at skabe problemer for kongehuset på grund af sine forbindelser til den afdøde sexforbryder Jeffrey Epstein.

Men Charles fortsætter med at fremme åbenhed om monarkiets arbejde og sine mærkesager som miljøet og interreligiøs dialog. Hans beslutning om at dele sin kræftdiagnose har haft stor indflydelse på folket. Efter hans offentlige bekendtgørelse oplevede Cancer Research UK en stigning på 33 % i besøgene på deres hjemmeside, hvilket indikerer, at kongens åbenhed har inspireret mange til at søge mere information om sygdommen.

LÆS OGSÅ  Afslører: Hylder Frederik og Mary på helt særlig måde

Senest besøgte kongen et kræftcenter, hvor han delte sin egen erfaring med en patient. “Det er altid et chok, når man får beskeden, ikke?” sagde han og afslørede, at han selv skulle have behandling samme eftermiddag. Charles’ personlige tilgang og medfølelse har skabt en dybere forbindelse mellem kongehuset og befolkningen, noget som Michelle Mitchell, direktør for Cancer Research UK, fremhæver: “Jeg observerede ikke bare empati, men ægte medfølelse fra kongen og dronningen.”

Forsæt med at læse

De kongelige

Overraskende afsløring: Kate har rakt ud til Harry

Udgivet

d.

Af

Foto: MR Pics/ Shutterstock

Angiveligt er kontakten nu genoptaget, efter den i årevis har været afbrudt.

De kongelige forbindelser har altid fascineret offentligheden, især når det omhandler de fire mest omtalte medlemmer: Harry, Meghan, Kate og William. Der er nemlig tegn på forandring i de interne relationer.

Seneste rygter fra kongehuset har skabt spekulationer om en mulig ny udvikling mellem to tidligere nære familiemedlemmer, som længe har været splittet.

LÆS OGSÅ  Afslører stor nyhed: I år vil kongeparret pryde det

Samtidig går rygterne på, at Meghan og Harry har taget et skridt længere væk fra hinanden, hvor de fokuserer mere på deres individuelle liv. Nogle kilder beskriver det som en “prøve-skilsmisse”, mens de forsøger at få deres komplicerede forhold på rette kurs.

Denne afstand mellem Harry og Meghan ser imidlertid også ud til at have skabt nye bånd, der er blevet tættere.

Ifølge kilder tæt på kongehuset har prinsesse Catherine taget initiativ til at kommunikere med sin tidligere svoger, prins Harry.

Det skriver Sky News.

Dette sker med prins Williams velsignelse, på trods af det betændte forhold de seneste år.

Vil ikke lade Harry stå alene

En anonym kilde fortalte til Woman’s Day, at prinsesse Kate har fået en ny livsindstilling efter sin kræftbehandling og nu mener, at Harry ønsker at vende hjem til Storbritannien.

Kilden uddyber:

“Kate tror, at Harry har brug for deres hjælp og dybt inde ønsker at vende hjem.” Selv om kontakten mellem dem er indirekte, har den ifølge kilden prins Williams fulde støtte. Det siges, at Kate, som fremtidig dronning af England, ikke vil lade Harry og hans børn stå alene i en svær situation.

LÆS OGSÅ  Dronning Mary til særlig åbning: Derfor blev hun rørt

På trods af tidligere spændinger har der også været tegn på forsoning fra Buckingham Palace. For eksempel ønskede kongehuset Harry offentligt tillykke med hans 40-års fødselsdag, selvom de tidligere havde udmeldt, at de ikke længere ville markere fødselsdage for “ikke-arbejdende” medlemmer af familien.

Mens Harry har tilbragt tid væk fra sin hustru, Meghan Markle, som for nylig var i medierne efter anklager om dårlig behandling af personale, har han deltaget i flere solo-arrangementer. Ifølge podcastværten Kinsey Schofield føler Harry sig bedre modtaget, når han optræder uden Meghan ved sin side, hvilket også kan indikere et skift i deres offentlige roller.

Forsæt med at læse

De kongelige

Kong Frederik med særlig tale: Her er hans ord

Udgivet

d.

Af

Foto: Presse-fotos.dk

Tirsdag slog Christiansborg slot dørene op til en officiel middag, hvor det danske kongepar bød velkommen til den islandske præsident Halla Tómasdóttir og hendes mand Björn Skúlasons, der besøgte Danmark.

I den forbindelse holdte kong Frederik en tale, hvor han bød velkommen til det islandske præsidentpar med varme ord og en klar understregning af vigtigheden af det nordiske fællesskab, særligt i lyset af de aktuelle globale udfordringer.

LÆS OGSÅ  Afslører stor nyhed: I år vil kongeparret pryde det

Det skriver TV 2.

Med krigen i Ukraine som bagtæppe var kongens budskab tydeligt: de nordiske lande må stå sammen i en verden præget af ustabilitet.

Deler samme værdier

Han fremhævede samtidig, hvordan Danmark og Island deler mange af de samme værdier og interesser:

“Vi er rundet af samme værdier og optaget af samme udfordringer. Af samme grund har vi stor glæde af at skæve til hinanden, når vi tager nye skridt, der skal bringe os grønnere sundere og sikrere”.

Derudover sendte kongen varme hilsner fra dronning Margrethe, som af helbredsmæssige årsager ikke kunne deltage i middagen:

“Min mor dronning Margrethe sender sine varmeste hilsner, og jeg ved, hun meget gerne havde deltaget i aften. Heldigvis fik i mulighed for at mødes tidligere i dag”.

LÆS OGSÅ  Helt tæt på kong Frederiks kærlighed til musik: Ser tilbage på særlig dag i 1995

Efter dronning Margrethes indlæggelse er det i den grad blevet sparsomt med detaljer.

Kong Frederik kunne dog afsløre, at hun for nu fortsat ikke var frisk nok til at deltage i gallamiddagen tirsdag aften.

Vi her på redaktionen ønsker dronning Margrethe god bedring og glæder os til at se hende tilbage i fuld vigør.

Forsæt med at læse

De kongelige

Prins Harry vækker opsigt: Er det en skjult besked?

Udgivet

d.

Af

Foto: Shutterstock
Foto: I T S/ Shutterstock

Nu spekuleres der i, om årsagen til Harrys mange opgaver den seneste tid er en skjult hyldest.

Prins Harry har i de seneste uger været travlt optaget af sine solooptrædener, hvor han har arbejdet med flere af sine velgørenhedsprojekter. Da han for nylig besøgte London for at deltage i en prisuddeling, var der dog ingen gensyn med hans far, kong Charles, hvilket har sat gang i spekulationer om deres anstrengte forhold.

Hertugen af Sussex har rejst til både New York, London og det sydlige Afrika, hvor han har fokuseret på de sager, der ligger hans hjerte nært. Mange havde håbet, at Harrys ophold i London ville være en mulighed for at genoprette kontakten med hans far, særligt da de ikke mødtes ved Harrys tidligere besøg i maj i år.

LÆS OGSÅ  Snart går det løs: Nu deler Kongehuset nye detaljer

Men under Harrys korte ophold i London forblev kongen i Skotland, og en genforening mellem far og søn udeblev. Ifølge den tidligere kongelige butler, Grant Harrold, kan Harrys optrædener dog have haft en skjult betydning. Harrold, som tidligere arbejdede for Charles, mener, at prins Harrys handlinger kan tolkes som en diskret hyldest til sin far.

Det skriver Mirror.

“Diana var en stærk fortaler for mange velgørende formål, og Harry er uden tvivl blevet inspireret af hende,” siger Harrold. “På sin seneste rejse har han talt om sin mor og hendes arv, hvilket tydeligt er en hyldest til hende. Men han har også talt passioneret om klimaændringer, en sag der ligger hans far meget på sinde.”

Vil hylde Charles

Harrold fortsætter: “Jeg tror, Harry ønskede at ære sin far. Han har stor respekt og beundring for kong Charles, og han håber måske, at hans far vil lægge mærke til hans støtte og bakke ham op.”

Harry har været i Storbritannien flere gange i løbet af året. I august deltog han i begravelsen af sin afdøde onkel, Lord Robert Fellowes, som var gift med prinsesse Dianas søster, Lady Jane Fellowes. Selvom både prins William og Harry var til stede, blev det rapporteret, at de to brødre ikke talte sammen, og Harry mødtes heller ikke med sin far.

I maj besøgte Harry også Storbritannien for at deltage i markeringen af 10-årsjubilæet for Invictus Games ved en ceremoni i St. Paul’s Cathedral i London. På samme tid var kong Charles også i byen, hvilket fik mange til at håbe på en mulig genforening mellem far og søn. Dette kom særligt efter, at de to mødtes tidligere på året, da Harry hastede til Storbritannien, efter det blev offentliggjort, at Charles var blevet diagnosticeret med kræft.

LÆS OGSÅ  Afslører stor nyhed: I år vil kongeparret pryde det

Imidlertid skabte en udtalelse fra Harry opmærksomhed, hvor han antydede, at hans far var for travlt optaget til at mødes med ham. Senere kom rapporter frem om, at kongen havde tilbudt sin søn et ophold på en kongelig residens, men det er endnu uklart, om dette har bidraget til en forsoning.

Prins Harrys mange solooptrædener har uden tvivl sat gang i spekulationer om, hvorvidt han forsøger at nå sin far gennem de velgørende projekter, de begge er engagerede i, eller om kløften mellem dem stadig er for stor til at blive overvundet.

Forsæt med at læse

De kongelige

Chokafsløring: Her er dronning Elizabets ord om Meghan

Udgivet

d.

Af

Foto: Alessia Pierdomenico/ Shutterstock

En chokerende afsløring er nu kommet frem.

En ny rapport afslører, at dronning Elizabeth skulle have ytret skarpe ord om Meghan Markle kort tid før sin død. Ifølge en kilde kom udtalelsen som en stor overraskelse for mange, da den afveg fra den afdøde monarks sædvanlige, milde opførsel.

Det hævdes, at dronningen, blot en måned før sin bortgang i en alder af 96, skal have kaldt Meghan Markle for “ondskabsfuld”. På det tidspunkt var forholdet mellem Sussex-parret og det britiske kongehus på sit laveste, og dronningen udtrykte angiveligt fortrydelse over, at prins Harry havde forladt sin royale rolle og flyttet til Californien med sin familie. Den opsigtsvækkende kommentar skal være faldet under en reception på Balmoral i august sidste år og fik angiveligt “alles øjenbryn til at løfte sig”.

LÆS OGSÅ  Breve fra prinsesse Diana afsløret: Det skriver hun

Kilden, der har talt med The Spectator, fortæller: “Det var helt ude af karakter for dronningen at bruge ordet ‘ondskabsfuld’ om Meghan, men hun så lige igennem hende. Det var en bemærkning, der kom fra den mest tilgivende kvinde i verden.” Under en drinksreception før middagen skal dronningen have delt sin bekymring over, at Harrys forhold til Meghan havde udviklet sig til en “katastrofe” og brugt det stærke udtryk om Meghan. Kilden bemærkede også, at dronningen på dette tidspunkt var svækket og havde få måneder tilbage at leve.

Det skriver Mirror.

Forholdet mellem Harry, Meghan og resten af kongefamilien har været anstrengt i flere år. Parret har tidligere fremsat alvorlige anklager mod familien, herunder påstande om racisme over deres søn Archies hudfarve, samt at Meghan ikke modtog den nødvendige støtte, da hun kæmpede med selvmordstanker. Harrys bog Spare, udgivet tidligere i år, forværrede splittelsen yderligere, hvor han blandt andet påstod, at hans bror William havde overfaldet ham under et skænderi.

Har altid talt positivt om dronningen

På trods af de mange konflikter har Meghan altid udtrykt sig positivt om dronningen. I sit interview med Oprah Winfrey i 2021 beskrev hun deres forhold som “dejligt og let”. “Dronningen har altid været vidunderlig over for mig,” sagde Meghan dengang. “Jeg har elsket at være i hendes selskab. Hun har altid været varm, imødekommende og gæstfri.” Meghan blev også set i tårer ved dronningens begravelse sidste år.

LÆS OGSÅ  Afslører stor nyhed: I år vil kongeparret pryde det

I et interview med Variety i oktober 2022 udtrykte Meghan endnu en gang sin taknemmelighed over for dronningen. “Der har været en overvældende mængde kærlighed og støtte. Jeg er virkelig taknemmelig for, at jeg kunne være ved min mands side for at støtte ham, især i den tid. Det smukkeste er at se på den arv, som hans bedstemor efterlod på så mange områder. Særligt når det gælder kvindeligt lederskab, er hun det klareste eksempel på, hvordan det ser ud.”

Meghan reflekterede også over, hvor heldig hun følte sig over at have haft tid sammen med dronningen: “Jeg føler en dyb taknemmelighed over at have lært hende at kende. Det har været en kompliceret tid, men min mand, evig optimist, sagde: ‘Nu er hun genforenet med sin mand’.” Meghan afsluttede med at udtrykke, hvor stolt hun er over at have haft en varm relation til den royale familiematriark.

Forsæt med at læse

Trending