Kendte
Jesper Kochs nye kapitel: Det vil han nu

Han har forladt det luksuriøse Alsik Hotel i Sønderborg, men stjernekokken Jesper Koch har langt fra lagt ambitionerne på hylden. Tværtimod bobler det under overfladen med ideer, der nu peger i en helt ny – ikke mindst - personlig retning.
Efter at have spillet en nøglerolle i opbygningen af det prisvindende hotel, har den folkekære kok og "Masterchef"-dommer valgt at træde et skridt tilbage. Men det betyder ikke, at han har trukket sig ud af gastronomiens rampelys.
"Jeg går hver dag og tænker over livet. Jeg lider ikke nogen nød, og jeg har masser med mad at gøre, og jeg laver stadig en masse tv," fortæller Jesper Koch ærligt til TVSyd.
Kærligheden til hjemegnen Sønderjylland banker stadig kraftigt i hans kokkehjerte. Og faktisk ser han nu et helt nyt formål med sin passion for madlavning – nemlig at give noget tilbage til den egn, der har formet ham.
Har særlig drøm om det Sønderjyske
"Men ingen tvivl om, at det, der driver mig og kommer til at drive mig, det er at komme endnu dybere ned i den sønderjyske muld. Og der snakker jeg ikke kun råvarer. Der snakker jeg om at betale tilbage til en region, jeg holder rigtig meget af," siger han.
Nu drømmer han om at tage det sønderjyske køkken til nye højder. Og det skal ikke ske med eksotiske fusionsretter – men med de klassiske egnsretter, der i årtier har varmet danskernes maver.Da han tidligere på sommeren sagde farvel til sin rolle som driftsdirektør på Alsik, gjorde han det uden tøven. For selv om det har været en rejse fuld af stolthed, følte han, at tiden var inde til at vælge en anden kurs.
"Det næste skridt for Sønderjylland er at køre egnsretter i stilling som topgastronomi," fastslår han.
Øllebrød, forloren hare og gule ærter skal – hvis det står til Jesper Koch – ikke længere gemmes væk i nostalgien. I stedet vil han løfte dem op i gastronomiens fineste selskab, hvor de kan få nyt liv og respekt.
Han har ikke travlt, men han er ikke færdig. Jesper Koch er en mand med dybe rødder og nye drømme. Og måske bliver det netop hans kærlighed til hjemstavnen, der sætter Sønderjylland på det internationale madlandkort.