Følg os her

De kongelige

Kongehuset bekræfter: Nu er det slut

Udgivet

d.

Foto: Presse-fotos.dk

I går markerede Kongehuset afslutningen.

Denne sommer har Kongeparret været afsted på sommertogt med Kongeskibet Dannebrog.

Blandt andet har turen gået til Bornholm, Ærø, Assen og Vejle.

Kongeparret har også været en tur i Grønland og på Færøerne.

LÆS OGSÅ  Kongehusets kalender afslører nye detaljer: Det venter der Kongeparret i august

For at markere afslutningen på denne sejlsæson, blev der i går afholdt strygemiddag på Kongeskibet Dannebrog.

Her var Kongeskibets officerer inviteret til middag i Christian VII’s Palæ på Amalienborg. Her var blandt andet dronning Margrethe også til stede.

Tog afsked

Hvis man undrer sig over betegnelsen ‘strygemiddag’, så forklarer Kongehuset hvorfor det netop hedder sådan.

“Betegnelsen ‘strygemiddag’ kommer af, at der stryges kommando, hvilket vil sige, at kommandotegnet (vimpelen) tages ned fra Kongeskibet Dannebrog og dermed markerer afslutningen på sejlsæsonen,” lyder det i et opslag på Kongehusets Instagram-profil.

LÆS OGSÅ  Harry og Meghan bryder 64-år gammel tradition

Men aftenen i går markerede ikke kun afslutningen på denne sejlsæson, den markerede også en anden særlig afslutning.

“Ved aftenens strygemiddag tog Majestæterne også afsked med jagtkaptajn Peter Schinkel Stamp, som efter fem års tjeneste på Kongeskibet går på pension,” lyder det i opslaget som du kan se herunder:

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

De kongelige

Afslører stor nyhed: I år vil kongeparret pryde det

Udgivet

d.

Af

Foto: Liv Oeian/ Shutterstock

I bliver det kongeparret som kommer til at pryde det.

Når Julemærket 2024 udkommer d. 10. oktober, bliver det i royalt format. Årets Julemærke hylder det nye kongepar, D.M. Kongen og Dronningen. På spektakulær vis skaber det en fortælling om kongeriget Danmark og vores historie.

Kunstner Niels Ditlev har tegnet Julemærket. Det tager udgangspunkt i Kong Frederik 10.’s valgsprog: ”Forbundne, forpligtet, for Kongeriget Danmark”. Mærket viser sammen med et portræt af Kongeparret en lang række nationale symboler fra både fortiden og nutiden. Symboler, der forbinder os som nation og er rammen om vores fællesskab. 

LÆS OGSÅ  Her afslører Frederik og Mary det: Sker senere i år

“Vi er stolte og glade for, at Kongeparret har valgt at fastholde traditionen med at lade sig afbillede på Julemærket. Det er et historisk Julemærke, som henvender sig til både unge og gamle. Vi glæder os til at vise resultatet til hele Danmark”, fortæller direktør i Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen. 

Kongelig tradition går langt tilbage

Den kongelige tradition med at markere et tronskifte går helt tilbage til 1907. Det er femte gang, at et nyt konge- eller regentpar bliver hyldet på mærket. I 1907 var det Kong Frederik 8. og Dronning Louise, i 1912 Kong Christian 10. og Dronning Alexandrine, i 1947 Kong Frederik 9. og Dronning Ingrid og senest tilbage i 1972, hvor H.M. Dronning Margrethe og Prins Henrik var afbilledet. 

Niels Ditlev var klar på at designe årets mærke, da Dronning Margrethe nytårsaften overraskende meddelte sin abdicering.
 
”Jeg håber, at årets Julemærke er med til at samle os som nation og gøre os stolte over vores historie. Jeg var imponeret over at se, hvor mange danskere der var mødt frem i januar for at fejre Kongen. Jeg synes, det er vigtigt, at vi har nogle fælles tilhørsforhold, og vi ikke glemmer vores historie”, siger Niels Ditlev og fortsætter:

”Jeg har selv været på Julemærkehjem som barn og oplevet, hvor meget kærlig støtte, det har givet mig i en svær tid. Julemærket er et symbol på, at vi alle kan give noget til børn, der har brug for hjælp. På den måde er vi også forbundne og forpligtede.”

HM Dronningen sammen med kunstner Lisa Grue ved offentliggørelsen af Julemærket 2023 I år bliver det Dronningen selv som pryder mærket <strong>Julemærkehjemmene<strong>

Fællesskab er nøgleordet

Som altid går overskuddet fra salget til børnene på de fem Julemærkehjem. Fællesskab er et af nøgleordene i Julemærkehjemmenes arbejde for at hjælpe børn ud af mistrivsel. Når børn kommer på Julemærkehjem, oplever de at blive del af et fællesskab – at være forbundet med andre børn. For mange bliver det en ny start på livet, hvor de genfinder selvværdet og får nye venner. 

Hvordan Julemærket 2024 ser ud, bliver offentliggjort torsdag d. 10. oktober. Samme dag kan det købes i Julemærkehjemmenes webshop og i de fleste af landets dagligvarebutikker, boghandlere samt Kop & Kande-butikker. 

Julemærket 2024
• Udkommer torsdag d. 10. oktober 2024
• Et ark koster 95 kr. 
• Overskuddet fra salget går til at støtte børn på Julemærkehjemmene

Julemærket og Kongehuset – en royal forbindelse
• H.M. Dronningen er protektor for Julemærkefonden
• Det er femte gang, at et nyt konge- eller regentpar er på årets Julemærke
• På det første Julemærke fra 1904 var der et billede af Dronning Louise 
• H.M. Dronning Margrethe har tre gange tegnet Julemærket, i 1970, 2003 og 2015

Niels Ditlev
• Dansk kunstner og reklametegner
• Tegnede Julemærket 2022, som markerede H.M. Dronning Margrethes 50-års regentjubilæum og Fredensborg Slots 300-års jubilæum.
• Har lavet design for blandt andet Carlsberg, DSB, Tivoli og Det Ny Teater.
• Har modtaget Guldkornet, en pris der hylder kreativitet i reklamebranchen.

Forsæt med at læse

De kongelige

Kongehuset deler spændende detaljer: Venter i oktober

Udgivet

d.

Af

Foto: Presse-fotos.dk

Nu deler Kongehuset spændende detaljer.

Denne sommer har blandt andet budt på flere spændende ture og rejser for kongeparret.

Bland andet har de været i Grønland, Norge, Færøerne, Sverige og på sommertogt i Danmark.

Og nu afslører Kongehuset at der venter endnu en spændende tur for Kongeparret.

LÆS OGSÅ  Kommer det til at ske? Nu svarer kongelig ekspert

Den 21. oktober skal kongeparret nemlig til Tyskland, nærmere bestemt Berlin.

“Den 21. oktober modtages Kongeparret i Berlin af Tysklands Forbundspræsident, H.E. Frank-Walter Steinmeier og fr. Elke Büdenbender. Efterfølgende besøger Kongeparret Rigsdagsbygningen, der huser Den Tyske Forbundsdag (Deutscher Bundestag). Her modtages Deres Majestæter af Forbundsdagspræsident, H.E. Bärbel Bas,” lyder det fra Kongehuset.

To spændende dage venter

Blandt andet kan kongeparret se frem til også at have selskab af det svenske og norske kongehus, samt Finlands og Islands præsidenter – og sidst men ikke mindst – også Tysklands Forbundspræsident. Alt dette i forbindelse med fejring af 25-års jubilæet for det nordiske ambassadekompleks i Berlin.

LÆS OGSÅ  Bryder tavsheden: Nu er der nyt om kong Charles

Dagen efter går besøget videre til Slesvig-Holsten.

“Den 22. oktober besøger Kongeparret Slesvig-Holsten og det danske mindretal. Besøget understreger det stærke bånd til de dansksindede og støtter op om konkrete samarbejder på tværs af grænsen især relateret til den grønne omstilling. Der vil være besøg både i Kiel og Flensborg, åbning af en energikonference samt et besøg ved Dannevirke. Kongeparrets besøg afsluttes med et arrangement hos det danske mindretal i Flensborghus,” lyder det fra Kongehuset.

Forsæt med at læse

De kongelige

Bryder tavsheden: Nu er der nyt om kong Charles

Udgivet

d.

Af

Foto: Kirsty O'Connor - Pool/Getty Images

I en længere periode har der været stille omkring Kong Charles’ helbred.

Kong Charles har været igennem en svær tid, efter at Buckingham Palace tidligere på året meddelte, at den britiske monark var blevet diagnosticeret med kræft. Den 5. februar kom den chokerende nyhed, og siden har både offentligheden og kongefamilien fulgt med i kongens kamp mod sygdommen.

LÆS OGSÅ  Retter kritik mod kronprins Christian: Det er ikke folkeligt

I en officiel udmelding fra Buckingham Palace blev det understreget, at kong Charles var taknemmelig for den hurtige indsats fra sit medicinske team. “Hans Majestæt ser optimistisk på behandlingen og håber snart at kunne genoptage sine fulde pligter,” lød det fra slottet. Kongen valgte selv at dele sin diagnose med offentligheden for at undgå spekulationer og for at skabe større forståelse for kræftsygdomme. Dette modige skridt ser ud til at have haft en stor effekt.

Det skriver Newsner.

Ifølge rapporter steg besøgene på Cancer Research UK’s hjemmeside med 33 % umiddelbart efter kongens afsløring. Dette indikerer, at mange blev inspireret til at søge information om kræftsymptomer og mulige behandlinger.

Sender en stor tak

Kort efter afsløringen takkede kong Charles for de mange støtteerklæringer, han havde modtaget. “Som enhver, der har været ramt af kræft, ved, er venlige tanker og opmuntringer uvurderlige,” udtalte han. Han udtrykte desuden glæde over, at hans beslutning om at være åben om sin sygdom havde været med til at øge opmærksomheden på kræft og det arbejde, der udføres af organisationer verden over.

LÆS OGSÅ  En hård tid: Nu deles detaljer om William og Kates ægteskab

Kongens egen oplevelse har gjort hans beundring for sundhedspersonalet endnu større. “Deres indsats og dedikation er uvurderlig, og jeg værdsætter dem nu mere end nogensinde,” sagde han.

Bag kulisserne har kong Charles’ åbenhed om sin sygdom dog skabt splid i kongefamilien. Ifølge den royale ekspert og forfatter Robert Jobson var dronning Camilla oprindeligt imod, at kongen skulle dele sin diagnose offentligt. Hun frygtede, at det ville medføre unødig opmærksomhed og spekulationer om hans helbredstilstand.

Fortsætter med de royale pligter

Men Charles var fast besluttet på at gå forrest og sætte et positivt eksempel for andre, især mænd, der kunne have lignende symptomer. Jobson hævder, at kongen mente, det var hans pligt at opfordre andre til at søge lægehjælp i tide. Dette valg har haft en betydelig indflydelse, da National Health Services’ hjemmeside oplevede en massiv stigning i søgninger relateret til prostataforstørrelse efter kongens udmelding.

Selvom kong Charles fortsat udfører sine royale pligter, er der ifølge kilder tæt på kongefamilien en underliggende kamp om, hvor meget han skal arbejde. Dronning Camilla skulle angiveligt være bekymret for sin mands travle program og ønsker, at han fokuserer på at blive rask i stedet for at deltage i offentlige arrangementer.

LÆS OGSÅ  Midt i den voldsomme sag: 'Papprinsen' er flygtet ud af landet

Trods disse udfordringer har kongen fastholdt sit engagement i både sine kongelige pligter og sin personlige kamp mod kræften. Mens han fortsat kæmper for sit helbred, er det tydeligt, at både han og hans familie navigerer i en vanskelig tid, hvor både offentlige og private hensyn spiller en central rolle.

Forsæt med at læse

Trending