De kongelige
Overraskende: Disse fødevarer er forbudt for den britiske kongefamilie
Der er en række fødevarer, som er forbudte i det britiske kongehus.
At være medlem af den britiske kongefamilie indebærer mange regler – og nogle af dem handler overraskende nok om, hvad de må spise. Mens kongelige middage ofte forbindes med overdådige retter, er visse madvarer faktisk bandlyst, især når de spiser i offentligheden. Lad os tage et kig på, hvad der er forbudt for Prins William, Kate Middleton, Kong Charles og resten af familien.
Skaldyr, som rejer og krabber, er på listen over forbudte madvarer for de kongelige. Ifølge den tidligere paladskok Darren McGrady skyldes dette den forhøjede risiko for madforgiftning. Når de kongelige er ude blandt offentligheden, vil de undgå enhver chance for sygdom, som kunne forstyrre deres officielle pligter.
Det skriver Cosmopolitan.
Den afdøde dronning, Elizabeth, havde en meget disciplineret tilgang til sine måltider. McGrady afslører, at hun foretrak lette middagsretter uden stivelse. “Når hun spiste alene, var hun meget disciplineret. Ingen kartofler, ris eller pasta til middag. Det var som regel noget som grillet rødspætte med grøntsager og salat,” fortæller han til The Telegraph.
Kong Charles har stoppet det
Heldigvis var denne regel kun gældende for dronningen selv. Det er tidligere blevet afsløret, at Prins George har en forkærlighed for spaghetti carbonara – så pasta er stadig velkommen på menuen for familiens yngre medlemmer.
Foie gras, en fransk delikatesse lavet af fedtlever fra tvangsfodrede ænder og gæs, er heller ikke at finde på de kongeliges middagsbord. Allerede i 2008 satte Kong Charles en stopper for retten – af hensyn til dyrevelfærd. Beslutningen er siden blevet opretholdt og gælder stadig i dag.
Hvidløg, en almindelig ingrediens i mange retter, er også fjernet fra de kongelige menuer. dronning Camilla afslørede dette under en optræden på Masterchef Australia. “Jeg hader at sige det, men hvidløg. Hvidløg er et no-go,“ sagde hun.
De kongeliges særlige regler for mad er en del af deres rolle og ansvar. Det handler om at sikre, at de altid er i topform og klar til at opfylde deres officielle forpligtelser – også selvom det betyder at sige farvel til skaldyr, hvidløg og foie gras. Med denne tilgang kombinerer de tradition og moderne hensyn i deres daglige liv.